Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Lidi funguje nekomu coop s kamosem? Ja se nemuzu za boha spojit
  • CoD nebo Far cry.. já mám tedy jasno co mi dá více zábavy. :)
  • Far Cry už není série pro mně sice je to kvalitní hra, ale pro mně bylo jediné Far Cry to první a to co jsem v něm našel mi u dalších dílů už chybělo. Ubisoft s Far Cry 4 definitivně dokázal že dokáže udělat dobrou hru a to se počítá!
  • Hra o ničem, pro malé děcka možná super ale u mně to šlo po 4 hodinách s pc pryč, grafika na to že je skoro rok 2015 taky v ničem nepřekvapila a hw nároky dost vysoký a hra nevypadá že by je potřebovala, prostě far cry 3 dlc akorát že na ultra nastavení to chce 2x lepší pc a i tak nevypadá líp než 3 a navíc i herní nápln bych řekl že ve 3 byla lepší... a recenze 9/10 ? ani náhodou (korupce už i v herním světě) díky Ubisoft,Activision,EA... máme vás rádi
    • A pro velké děcka je dobré si zopakovat pravopis *1*
  • Jak je na tom optimalizace? Známe Ubi. *2* (recenzi jsem nečetl a ani číst nebudu, na to je můj čas až moc vzácnej).

    Jestli je ale vše momentálně v pořádku a nemusí se čekat na nějaký opravný patch, tak jdu rovnou sosat a hrát. Připojit gamepad, se kterým se FPSka hrajou parádně, a velkou TV k PC HDMI kabelem a mám o dobrou náladu postaráno. *5*
    • Tento komentář je definice dementa...
    • IMHO pokud nemas nadupany stroj, neuzijes si to. Je fakt, ze jsem hral FC3 i na ntb, a na medium detaily to slo - FC4 nejde, a je celkem nepatrny rozdil ve vykonu mezi nastavenim low nebo high; nemluve o tom, ze FC3 na low jelo a vypadlo lip nez FC4...dalsi pro nekoho mozna zadrhel je 64 bit system only ci nepodpora DX9.
      To, ze uz ubi vydali ted par dni po vydani uz patch 1.4 plus pry jsou docela problemy s kartami ati, muze tak nejak mluvit za hodne....
      • problemy sou, nejde 16:10 fullscreen, tzn pokud mas tenhle monitor, das si treba 1920*1200 tak budes mit cernej pruh nahore i dole. Pak lidi hlasi problemy s mysí (akcelerace - sice mas v options moznost to vypnout, ale to nefunguje jak ma, takze musis editovat nejaky xml soubory). Na Ati fachá blbě. Pretejka Vram, dokud si neupravis xml soubor (pokud nemas 3gb+ vram). Framerate lítá, tzn na supr kompu mas napr 120fps, rozejdeš se, a za chvilku ti to bude haprovat az k 40-50fps! CPU to vyuziva taky pekne, na 3 core mas furt 100% vytížení (nejvetsi demence, když už nekde 100% tak na 1. core kery je ze vsech core co mas v CPU vzdy nejlepsi)... a bude toho víc. Na steamu lidi rvou, ze mas black screen atp.
        • Tak nevím, včera jsem zapnul (verze hry 1.3), nastavil rozlišení 1920x1200 a žádné pruhy se nekonají. Normální full screen. Myš taky v pohodě. AMD karta (R9 280X) a jednotlivá nastavení kvality grafiky jsou na grafice hry i frame rate sakra znát. Žádné propady. Na mé sestavě něco mezi High a Very High je OK. Takže kde je chyba? *3*
        • jo a nejdou odklepnout animace :D:D bude toho vic proste... ale to v recenzi fakt nehledej, todle je volejník :D 9/10 a čauki kucíí
          • Jack1947
            COOP!, hlavně že to má coop! to je to hlavní ten je zábavný to samý COD AW tam je zase MP to hlavní.
            • Jack1947
              Nevím to psal pan olejník v chatu. Vysvětloval to ohodnocení. *3*
            • achjo, proc nez to sem napíšeš, to neproženeš přez word a nedáš si korekci? Takhle to vypadá fakt divně... ale jo, treba je to hra o coopu, ok, chápu co myslíš... to nic nemění natom, že hry co mi nejdou ve fullscreen mi na PC nesměj.
        • Jo jedina vec je ten fulscreen. Ale ja to v hraju v 16:9. Jinak zadne problem nemam. Black screen maji mozna tak piratsky verze. Precti si nahore co mam za kartu, hra jede uplne v pohode a vypada super.
          • neni pravda, problemy maji original verze
        • PS: recenze je z ps4 verze :D:D prej PC verze nebyla k dispozici... tak tomu veri fakt asi jen mistnijarmilkové, že je to ten pravej duvod! :D
      • Blbost, staci snizit rozliseni, ja jedu na 550 gtx ti, stredni detaily zapnuty AA i okluze a slape to mezi 45-40 fps. obcas to jde pod 40 ale min nez 36 sem nikdy nemel
        • Jack1947
          Snížit rozlišení? to pak sice hrát např půjde ale vypadat na FHD monitoru celkem nic moc.
          • Nevim jakou reci mluvis, takze tezko muzu odpovedet.
            • z toho si nic nedelej, me to de stejne od low az po very high... stejne blbe..
            • No to je problem, protoze na me zastaravajici sestave at dam medium nebo low FPS se prakticky nehnou, ale jak sem snizim rozliseni sli o 10-12 snimku navrch.
            • Jack1947
              Stačily by snížit detaily ne? proč rovnou snižovat rozlišení... to akorát kazí zážitek tedy když nehraješ na starém LCd nebo crt 17" kde to je vlastně jedno, nebo na ntb.
  • SimcaJB
    Mne se líbilo hned první osvobození stanoviště. Slon za mně úplně všechno udělal. VIZ - http://youtu.be/ZD1NCBZ43SU
  • mondzi
    Spomenul som si na TotalBiscuita a jeho video na Far Cry: Blood Dragon, kde hovori, aky je to dobry napad, spravit kratsiu a lacnejsiu variaciu z uz hotoveho enginu, mechanik hry a assetov a zachovat AAA kvalitu. Akurat ze v Ubi zasli este trochu dalej - lacnejsiu a kratsiu variaciu spravili iba co sa tyka vyvojoveho cyklu, to ostatne sice dodrzali, ale vypytali si za to plnu cenu. Ako to hodnotit? Tazko povedat. Je to reakcia na prehnane nakladny vyvoj AAA hier a nasledne ocakavanie predaja milardy kusov...
  • Mato1987
    Kvalitná hra, jedná sa pravdepodobne o jednu z najlepších tohto roku, hudba perfektná, atmosferická, obrovská rozmanitosť prostredia, zvierat, viacej druhov nepriateľov, zábavný coop a celkom kvalitne spravený asymetrický multiplayer. Kampaň si cez víkend asi prejdem znova. FC4 je jedna z tých hier, ktoré sa oplatí prejsť na jeden záťah, tento rok sa mi to podarilo len s wolfenstein new order a práve far cry 4. Príbeh aspoň podľa mňa lepší ako v predošlom diely, troška som bol sklamaný z hlavného antagonistu, že sa v hre objavoval vážne len sporadicky a mierne ma iritovala tá idiotská akcelerácia myšky, ktorá sa nedala vypnúť ani cez .cfg súbor v dokumentoch...Ináč hra je to graficky prekrásna, až na tú vodu, tá mi pripadá ako keby od prvého dielu far cry sa ani nezmenila, čo je fakt škoda.
    U mňa určite aj 9.5/10, po dvoch obrovských sklamaniach ako watch dogs a unity konečne aspoň jedna kvalitná hra od ubisoftu.
    • Ristoro
      Souhlas. Ale 9,5/10 je přehnané. 8-8,5/10 za mě.
      • Mato1987
        Hodnotím podľa seba, FC3 som dal 8.5/10, FC4 je ešte k tomu lepšia hra ako fc2 a fc3, preto 9.5/10.
      • Celé je to o tom... Kdo měl rád trojku, bude se mu líbit i tohle, kdo ne, tak ho prostě čtyřka bavit nebude ani s těmi několika drobnými vylepšeními a trochu jinou lokalitou. Stále více mi tu prostě sedí označení Far Cry 3.5. Za poloviční cenu by se po tomhle datadisku, myslím, jen zaprášilo.
        • Morraw
          V čem je to datadisk, když obsahově je to stejně velké jako FC3 + novinky.
          • Mato1987
            Aj napriek tomu, že vývojári tvrdia, že herné mapy sú rovnako veľké, tak si dovolím tvrdiť, že mapa FC4 je, aspoň, čo sa týka rozmanitosti a rôznorodosti omnoho bohatšia a pestrejšia, Kyrat jednoducho pôsobí viac malebne a zaujímavo ako tie nudné dve ostrovčeky v thajskom zálive uprostred ničoho...Iste aj rook islands mali svoje čaro, ale Kyrat je jednoducho zaujímavejší.
            To, že si myslí, že FC4 je len datadisk pre FC3, to mu neberem, je to síce nesprávne uvažovanie, ale o opaku ho ani mi dvaja nepresvedčíme.
            • Ristoro
              S tou rozmanitostí máš pravdu. FC3 mi moc nesedl. Dohrál jsem ho až na třetí zátah. V AC4:BF bylo dost podobné prostředí, jako ve FC3, ale ta hra mě neskutečně chytla už napoprvé. Zkrátka mě tam bavilo jen tak si chodit po těch ostrovech. Co se týče prostředí FC4, není co vytknout. Nádherné zasněžené hory, podzimní listí na stromech, to je moje. FC4 je pro mě tedy o dost lepší, než FC3.
        • Mato1987
          To je blbosť, čítal som recenzie od ľudí čo nehrali predošlé diely a absolútne zbožnujú FC4.
          Niekomu hra môže pripadať ako Far Cry 3.5, avšak v skutočnosti tých podobností nie je až tak vela, okrem niektorých rovnakých modelov zbraní, vozidiel a iných assetov ako zvuky v menu alebo niektoré aj rovnaké animácie uzdravovania je to úplne iná, najmä keď si hru spustím na max nastaveniach tak niekedy až žasnem nad kvalitou grafiky, škoda, že sa jedná o multiplatformovú hru, možno keby vyšla exkluzívne na nové konzoly a PC tak ako unity tak by grafika bola ešte lepšia, ale aj tak môže fc4 konkurovať takým grafickým skvostom ako Crysis 3 alebo Wolfenstein TNO alebo The Evil Within. Takže FC4 by som ani zďaleka neoznačoval za FC 3.5, kedže už len graficky je ten rozdiel fakt výrazný a to nehovorím a rôznych iných novinkách ako perfektný coop zakomponovaný priamo do kampane hry, zábavná mini helikoptéra, premakaný a plnohodnotný multiplayer a mnoho iného.
          • Ty moc čítať neumíš. Já psal o lidech, kterým se trojka líbila nebo nelíbila, nepsal jsem o tom, jestli ji někdo hrál nebo ne. *3*
            To co tu zmiňuješ, jsou všechno jen drobné úpravy. Sorry, ale přidání nového dopravního prostředku, jiné zvuky v menu a lepší grafika (subjektivně), pořád mi z toho vychází 3.5. Celkový koncept hry a všeho kolem je totiž naprosto stejný jako ve třetím díle *1* Je to naprosto stejná situace jako když porovnávám Saints Row 3 a SR4.
            • Mato1987
              Práveže naopak, tak sa mi zdá, že ty nevieš čítať. Ja som síce napísal, že tí čo nehrali predošlé diely tak si 4ku okamžite zamilovali, ale mal som na mysli aj tých, ktorým trojka vôbec nesadla a štvorku hrajú jedna radosť a baví ich to.
              Tie drobné úpravy čo som spomenul, nie sú upravy ale sú to rovnaké veci použité v oboch dieloch, čítaj pozorne, aby sme sa tu potom nedohadovali kto, čo, kedy a ako povedal.
              Mám taký pocit, že ty tu hodnotíš ani nie tak hru ale názov hry samotnej a mám isté pochybnosti, že si tú hru ani vôbec nehral, či už 3ku alebo 4ku, lebo by si takého nezmysly potom ani nepísal. A už vonkoncom to nie je rovnaká situácia ako keď porovnáš SR 3 so SR 4. Skôr by sa toto porovnanie hodilo práve pre FC3 a FC3 Blood Dragon. Far Cry 3 a Far Cry 4 sú totižto dve veľmi odlišné hry, iné prostredie, iní nepriatelia, iný príbeh, úplne iný coop, tak isto aj multiplayer, omnoho kvalitnejšia grafika a v podstate všetko na čo si len spomenieš je iné a objektívne lepšie ako napr. side questy, fauna , flóra, dobývanie základní atď...
  • Morraw
    Včera dohráno. Tedy pouze hlavní linie. Takže pro ty, které bavil FC3 a chcou nášup, tak neváhejte a kupujte. Neprohloupíte. 9/10 je odvážné hodnocení, ale hra zasluhuje těch 7-8/10.
    Podle toho jak moc jí budete vyčítat, že to staví na stejném konceptu.

    Ubi$oft Ano, koncept, který začal už s AC, se Ubisoft rozhodl rozšířít i na další značky FC a WD. Ale je to špatně ? Podle mě Ubi open world hry umí. Sice je jádro stejné, ale dokáže na tom postavit různé typy her, které tu a tam něco inovují. Takže tu máme historickou akční adventuru, hackerský thriller nebo bláznivou akci na ostrově či Himalájích.
    Far Cry 3.5? Novinky (střílení za jízdy, helikoptéra, co-op, jízda na slonovi, horolezectví, náhodné eventy) působí jako strašně malé změny, ale díky nim se FC4 hraje ještě lépe než jeho předchůdce. Zprvu jsem začínal obezřetně, ale po chvíli mě to doslova vtáhlo.
    Zase máme velkou mapu, kampaň na cca 15h, tunu vedlějšího obsahu, možnost plnit vše s někým v co-opu a nakonec i klasický mulťák. Je to revoluční ? Ne. Je to inovativní oproti předchozímu dílu ? Ano. FC3 ukázalo, kam se teď série bude ubírat a FC4 to jen potvrdil.
    Příběh Předtím to byl ostrov s domorodci a jejich legendami, teď jsou to Himaláje a..jejich legendy. Ano, příběhově jsou oba díly skoro stejné. S člověka, který chtěl pouze rozprášit popel své matky, se stané vůdce odboje. Hlavní záporák Pagan Min se hned stal mým oblíbencem. A kdyby byla možnost se k němu přidat, hned bych s ním vypudil rebely ze země a udělil hře 10/10. I tak je možnost dělat ve hře rozhodnutí. Hlavní postavy odboje Sabal a Amita vám zadají každý svůj úkol a je jen na vás na čí stranu se postavíte. Vše končí mini vyvrcholením a vyplatí se hru projít znova, na což už se sám chystám. K tomu všemu vás čeka i vedlejší kampaň, ve které se vypravíte do bájného místa Šangri-la
    Open-world Tropický ostrov je vyměněn za, pro mě vizuálně hezčí, Himaláje a hra hodně připomíná posledního Tomb Raidera. Zase je zde spousta obsahu pro vyzobání, ale hlavní jsou náhodné eventy. Tu musíte zničit projíždějící konvoj, zachranit vězně, zadržet posla atd. Hra se stává o dost živější a je pořád co dělat. Budete spíše prozkoumávat horské stezky ? Osvobozovat kempy ? Plnit eventy či vedlější mise? A nebo tohle všechno dohromady s někým v kooperaci ? Je to jen na vás a nudit se rozhodně nebudete.
    Závěr Nový díl je zase o něco dál, je živější, akčnější, zábavnější. Avšak mám obavy, že takhle série právě vyjela na zajetou kolej a další díly budou vesměs to samé. Nadprůměrné, avšak podobné si jako vejce vejci. Ale co nechme se překvapit, letošní díl se povedl a já v něm strávím desítky hodin.
    • volejník umí bejt vodvážnej, kdyz je to "na místě"...
    • pěkně napsáno a pravda *3*
  • RazorProduction
    A nevim proc tu poniektory nadavaju na FC4 *7*,..ano je to preskynovana trojka,ale jak *6* !!! celu hru bi som prirovnal ku Assassin Creed Braderhood a Revelations,oboje je na chlp v hratelnosty rovnake ale oboje prinasa diametralne nieco ine *5* ,a tak ako aj Revelations aj FC4 som si zamiloval,oboje je napadite originalne v niecom nez predchodca ,farbitejsie,a hlavne ta muzika (ked chranite nakladiak na ktorom ste - nazov nepoznam ak dakto vie prosim napiste my nazov songu, je to lahoda :) !!!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší