Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • HW nároky to má takový že na ultra si to zahrajeme tak za 2-3 roky, navíc hra nevypadá graficky líp než třeba AC unity nebo DAI,,, hra jako taková může být dobrá ale hrát to na medium na herním pc kde všechno hraju na high/ultra mně rozčiluje
    • na GTX980 to jede v pohode a verim ze i 970 nebo radeon 290x to zvladnou
      • Jo, jedu to na GTX970 uplne v pohode *15* akorát se mi to nelíbí..hra je super, ale bejt něma tak bych se do země propad, za to co vypouštěli ven za zázraky a jak to vypadá ve skutečnosti..
      • Tak paráda že to jde v pohodě na grafice za 15 litrů :))) kolik % hráčů ji asi má že ?
        • Keyz
          Jede to v pohodě i na levných kartách. Jen to bude 30FPS a nebude to na max.
          To je celé a hodně lidem tohle maximálně vyhovuje. Tedy zahrají si jak chtějí.

          Uvědom si, že aby jsi při stejném nastavení získal z 30 FPS -> 60 FPS tak to stojí hodně výkonu.
          • jakubc
            Každopádně doporučuju radši osekat detaily a jet 60fps než mít hezčí hru v max 30 fps, alespoň mně teda není na PC framerate kolem 30fps vůbec příjemný.
            • Já nevím, pro mne co je nad 35fps už nepoznám, na druhou stranu mi pak manželka říká, jak to můžu hrát, že se to děsně seká, že by jí z toho do 10min bolela hlava - ta si dává detaily tak aby to měla 50+.
              Mě osobně jak to má 30+ tak je to fajn, jak to padá pod 30 tak snižuju detaily. Takže je to asi hodně individuální.
        • mimochodem zaklinace2 s ubersamplingem zvladaly taky pouze top grafiky
          • Mimochodem, W2 se zapnutým ubersamplingem a 60FPS stále nezvládá ani dnešní Titan *1*
        • ti co maji horsi, tak si uberou detaily...nevim co se resi. Kdyz CDP prohlasili ze musi hru graficky orezat, protoze by ji vetsina stroju neutahla, tak byl flame...ted, kdyz hru na max zvladnou jen top grafiky, tak je zase flame...tak uz nevim

          proste nejnovejsi hru s timhle zamerenim, kde je velky prostor a neni to tunel jako u klasickych konzolovek, nemuze na max zvladnout karta co pred rokem stala 8k, protoze ani tehdy to nebyl high-end
    • Hnisavec
      300 eurové PC spred roka určite kúzli s W3 grafické hody...4K, ultra a 60 FPS *14* *3*
      • 300 eur mně stála před rokem jenom grafika :)) a ano grafické hody to jsou, ale ne v hrách od ubisoftu a ted už asi i od cd projectu
      • del0
        Protože konzole za 300 euro zvládá 4K, ultra a 60fps...
  • článek okopírovaný z Polygonu hmm?
  • Zkusil jsem hned v noci po vydání v 1:00 půl hodinky a na grafické kartě Radeon 7950 se na high či ultra jedná o vskutku gurmánský zážitek: totální sekaná v kombinaci se škubánky. Kvalita grafiky náročnosti neodpovídá. AC: Unity bylo o něco méně náročné a vypadalo lépe. Ale na Witchera se nesmí nadávat, protože je svatý.
  • Hnisavec
    všetci pindali do Ubisoftu, ale Unity vyzerá tak o 2. triedy lepšie a tiež to je sandbox. A to ani nerobili kampaň založenú natom, že to bude tak úžasné vyzerať. Holt Poliaci...človek čaká že dostane morskú soľ a oni mu naservíruju posypovú a rovno do očí
    • A ty zase porovnávaš hru, na ktorej pracovalo tak 200 ľudí (Zaklínač 3) a hru na ktorej robilo okolo 1 000 (AC Unity) a o rozpočtoch ani nehovoriac.. nehovorím, že Z3 vyzerá lepšie ako ACU, ale zase veľkosť mapy(Novigrad+No Mans Land) v Z3 je o mnoho väčšia ako mapa v Unity a bez jediného (!) loadingu, keď si už v nej.. takisto majú svet, ktorý reaguje a mení sa podľa rozhodnutí hráča.. najlepšiu simuláciu počasia v hrách.. najlepšie spracovaný vietor a na ktorý reagujú predmety vo svete..takisto majú väčšiu dohľadnosť predmetov, v ACU keď si sa pozeral z výšky na to mesto, tak to vyzeralo otrasne, tu v Z3 keď si v Novigrade, tak krásne vidno budovy aj do diaľky a aj NPC.. NPC v ACU majú len úlohu postávať a chodiť po vytýčených trasách.. v Z3 slobodne chodia po svete, majú svoje denné režimy, reagujú na svet okolo seba, atď.. takisto monštrá a zvieratá majú svoje režimy a dynamické AI, a samozrejme, keď k tomu pripočítaš aj to, že koľko systémov naraz musí v Z3 fungovať naraz, tak je neuveriteľný technický zázrak už len to, že všetko toto dostali aj dnešné konzoly a v takom vcelku malom tíme.. vyzerá hra tak, ako pred 2 rokmi? Nie.. bohužiaľ.. ale aj taký býva vývoj hier.. v minulosti sa toto dialo tiež (napríklad nie až tak ďaleko - Oblivion: pozrite si "screenshoty" pred vydaním a porovnajte ako vyzerala hra, keď vyšla)

      RPGčka málokedy boli o grafike - maximálne tie lineárnejšie, ale ktoré legendárne RPGčko (a hlavne 3D) bolo v dobe vydania chválené za grafiku? Planetscape Torment? Nie.. Gothic I/II? Pekné boli, ale nič úchvatné.. Deus Ex ? Vôbec nie.. System Shock? Nie.. Oblivion vcelku áno, ale vyrovnalo sa napríklad iným hrám? Half-Life 2, FEAR, etc. boli ďaleko vyspelejšie hry ako tieto.. ani taký STALKER, ak zoberieme, že je mixom RPG a FPS, tak viem, že ľudia boli veľmi sklamaní z grafiky (okrem meniaceho sa počasia a efektov s tým súvisiacich) Witcher 2 bolo veľmi lineárne RPGčko tak tam sa mohli so všetkým pohrať a v tomto smere dokonca pomohlo aj to, že to bolo PC exkluzivita (nie vždy to znamená lepšiu grafiku, ako Deus Exs, SS, Stalker, atď ukázali)
      A teraz by chceli aby obrovské RPG, so simulovaním dynamického počasia, komplexného AI obyvateľov, zvierat, monštrier, bez loadingov, so zmenami rovno vo svete, atď. aby vyzeralo lepšie ako Crysis 3, The Order 1888, GTAV, atď. .. bohužiaľ, toto potrvá ešte pekné roky, aby sa veľké RPGčka dostali na tú kvalitu, ako ukázali Poliaci v tých prvých traileroch

      Chápem, že ľudia sú sklamaní z toho, že hra nevyzerá tak dobre ako v niektorých prvých traileroch, ale aktuálnu grafiku ukazovali Poliaci už hádam rok, takže zase neklamali ľudí.. a tí, ktorí si objednali hru len kvôli tým trailerom, no bohužiaľ, marketing Vás dostal tam, kde aj chcel
      Aj keď aj ja chcem aby aspoň niektoré efekty vrátili formou patchov naspäť do hry, s tým, že si ich môžu ľudia zapnúť alebo nechať vypnuté..
      • Víš, ale ono je trochu smutné, že openworld hra z roku 2015 vypadá podstatně hůře, než lineární (byť s celkem rozlehlými a členitými levely) hra Crysis z roku 2007. To je 8 let!!
        Ono by bohatě stačilo, kdyby vypadal alespoň na to, že vyšel v roce 2015.
        To, že hru před 2 lety prezentovali jako technologicky mnohem vyspělejší hru je zase ještě jiný problém. Kdyby alespoň na rovinu přiznali, že to tehdy přepísknuli a nedokáží tu úroveň dodržet, důvodem budiž konzole, neschopnost optimalizace nebo třeba ufouni. Ale né, oni do poslední chvíle tvrdili, že k žádnému downgradu nedošlo a že to co předvedli v roce 2013 předvede finální pc verze.
        Tohle podle mě není profesionální přístup a ten backfire si podle mě právem zaslouží.
        Jinak zrovna stalker vypadal v době vydání pořád dobře. Sice na něm ten prodlužovaný vývoj byl trochu již znát, ale ty efekty, dynamické nasvícení a dynamické počasí patřili ve své době mezi naprostou špičku, natož mezi openworld hrami.
        • A ktorá hra aj lineárna zase prekonala Crysis 1 ? Však možno tak Crysis 3 a The Order 1888.. a ktorá open-world hra prekonala Crysis? taký Skyrim? ten vyzeral po mnohých stránkach už hrozne v dobe vydania.. hry zo série InFamous ? Veľmi pekné, ale na veľa miestach vidno odporné textúry, tráva čo v podstate trávou ani nie je, LOD nič moc, atď., GTAV ? Nie.. Watch Dogs? Nie.. nejaký diel z AC? Nie, ani Unity.. tak prečo práve za toto hanobiť len Zaklínača? Ako som spomínal, áno, hra nevyzerá ako v roku 2013, ale od roku 2014 hra vyzerá tak ako teraz v dobe vydania.. bohužiaľ, to sa stáva, keď prezentujú hru najprv bez toho aby vedeli ako budú musieť osakávať hry kvôli konzoliam a nemajú ľudí nato, aby jeden tím robil na špecifickej verzii pre PC a druhý tím na špecifickej verzii pre konzole..
          Ale podľa mňa aj tak Z3 vyzerá ako momentálne najlepšia open-world hra, nie výhradne kvôli technickému spracovaniu, ale jeho spojeniu s vysokou kvalitou výtvarnej stránky, ktorá hlavne hrám od Ubisoftu chýba (ale pri nich je to zase dané tým, že sa chcú čo najviac držať histor. pozadiu miest a tak, a tie nie vždy boli pekne postavené a tak) ale aj tak..
          • Kdyby se k tomu ale postavili čelem a řekli na rovinu, že 2013 render prostě nedosáhnou a napsali důvod, tak by tento poprask nebyl. Já naprosto chápu, že měli ambice a v době vytvoření 2013 renderu měli k dispozici pouze přibližnou konfiguraci nových konzolí a nakonec se ukázalo, že to žádná hitparáda nebude. Ale měli to prostě na rovinu přiznat a pokud by měli kapacity (jakože asi ne), tak ten render mohli zachovat alespoň na tom PC.
            Jenže oni zatloukali zatloukali a i když se to provalilo tak pořád zatloukají.Vždyť celou dobu tvrdili, že (2014) hru neukazují na pc při ultra nastavení a že pc verze bude odpovídat prezentaci z roku 2013. A přitom už v té době museli vědět, že ani pc verze slibům nedostojí.
            Jde o přístup k hráčum a o to, že se k tomu neumí postavit čelem.
            A myslím, že zaklínač není jediná hra, která si podobný poprask užila. Schválně se zamysli, u jakých her se podobně velký poprask ohledně technické stránky strhnul.
            Ano, hádáš správně, jsou to hry jako Watch Dogs, Killzone(neslavný target render prezentovaný jako ingame), Unity, The order a další. A co že měli společného? Přesně tak, prezentovali hru na nějaké technické úrovni a tvrdili o tom, že tak ta hra bude vypadat a skutečnost byla jiná. A také zatlooukali a také se jim to vymstilo.
            A pak tady jsou hry, které taky nejsou žádny grafický zázrak, ale žádný podobný poprask se kolem nich nestrhnul. Proč? Protože nenaslibovali něco, co pak nemohli dodržet.
            A ano, moc her lépe než stařičký Crysis nevypadá. A je to politovánihodné po 8 letech. A proč za to kritizovat zrovna Witchera? Jednak si myslím, že tohle se vyčítá současnému "next-genu" celkem běžně, ale u her jako Witcher a Watch Dogs je to jen mnohem hlasitější...a zaslouženě podle mě.
            Jinak ale nový zaklnač po hratelnostní stránce celkem exceluje, takže lživá prezentace a slabší technická stránka jsou jen pár mínusových bodů u jinak kvalitní hry.
      • Lukass
        No treba prave Oblivion byl ve sve dobe graficky super
    • Ristoro
      Souhlasím s tím, že Unity vypadá lépe, Unity vypadá vůbec nejlépe ze všech her za poslední dobu, nemluvím o optimalizaci. I ty animace a vymodelování vlasů je neskutečné. Ale Witcher má větší svět a taky vypadá fantasticky.
      • Asi hrajeme každý jinou hru, protože W3 vypadá všelijak, jen né fantasticky.
        Unity vypadá mnohem lépe a ani to není nějaký grafický zázrak, nicméně pořád celkem obstojně vypadající hra na rok 2015, což se o W3 bohužel říci nedá.
        Nechápu, že si to někteří fandové nechtějí přiznat. CDP to prostě po technické stránce pěkně pohnojili.
        Aspoň že po té herní stránce se to povedlo.
        • Ristoro
          To by mě zajímalo co si představuješ pod pojmem zázrak. Unity vypadá opravdu výborně. Witcher vypadá hůř, to jo, ale pořád vypadá hodně dobře, voda je horší (bezkonkurenčně nejlepší je dodnes v AC 4 Black Flag), stromy v dálce jsou trošku rozmazané (mám vypnutý bloom, motion blur i normální blur), ale to vůbec nevadí. Hodně lidem během těch rozbrojů o grafice uniká fakt, že hratelnost je bombová. Co mě potěšilo, je obtížnost, v soubojích se dá hodně často chcípat na vyšší obtížnost, když je nedostatek elixírů.
    • a co myslíš že se v Čechách říká o Slovákách? Můj otec o nich vždycky říká "nahoře huj, vespodu hnůj"
      • TheGGG
        tvůj fotřík se zajímal o spodky slováků, nebo je to nějaký pořekadlo co mě uniká?
      • Hnisavec
        tak potom je to chuj
        • Hnisavec: +1 :)))
    • Tentokrát s tvým názorem plně souhlasím :-)
  • alien5
    Uz hraju super :) https://www.youtube.com/watch?v=hy3HjQs83-s
  • Já teda hrál jedničku i dvojku, ale moc si z toho nepamatuju...není někde nějaký pěkný souhrn? :)
    • Díky oběma ;)
    • Keyz
      Je toho dost. Třeba také video: https://www.youtube.com/watch?v=VlvkjMYcryI
    • martin.mares.984
      Zkus tohle:

      http://imgur.com/gallery/28AC0
  • Hnisavec
    videl som práve PC verziu na Full Detaily a vyzerá to o ničom...to je to správne slovo. Určite horšie ako Dragon Age Inquisition a v porovnaní s tým čo prezentovali ťažké sklamanie.
    • Já s tebou úplně souhlasim. dnes sem to zapnul na Ultra, HBAO+, na moji GTX 970, vcera sem si stahnul ty nove ovladače, tesil sem se jak malej jarin, jaka to nebude podívaná.. kdyz sem to pustil, tak sem hned sel do nastaveni, ze to musim prepnout na ultra.. ze se to asi neulozilo.. *3* a ejhle.. ulozilo. Nejvic je to poznat asi na texturách, jsou neuvěřitelně rozmazaný, je to hodně vidět na stromech a na trávě - působí to hodně "malovaně" , připomíná mi to grafiku wowka, nemyslim v detailech ale v texturách. ta grafika kterou prezentovali před vydáním tam vubec není :) co se mi ale moc líbí je obloha, vypadá parádně. krásná paleta barev mraků a paprsků a tak. a zvuk ve hře se mi moc líbí. ale fakt to vypadá skoro jak ta dvojka.. *15*

      tady sem z toho natočil krátký video.. jde mi tam hlavně o stromy a o trávu

      https://www.youtube.com/watch?v=XAeljmBIoZ8&feature=youtu.be *4*
    • Grafika ujde, záleží na detailech. HW nároky jsou nižší než u DAI (vlastní zkušenost).
      Detaily postav a věcí jsou dobré, ale prostředí trochu pokulhává ... barvy jsou až moc barevné.
      Taky jsem si říkal, že to nebude nic moc, ale po první části hlavního questu jsem se vytratil k vývěsce, začal dělat vedlejší questy a kontrakty a při tom prozkoumával otazníčky na mapách (čekal jsem poklady, našel jsem hnízda monster).
      Hra je dost chytlavá a questy jsou daleko komplexnější a uvěřitelnější než "zabij a přines".
      Co mě mate je systém expení - zabíjení monster XP bar prakticky neposouvá. Po cca 30 zabitých monstrech a 4 qustech jsem stále na levelu 1.
      Systém aktivních skillů mě taky trochu děsí.
      Jsem rád, že oproti dvojce lze potky chlastat během boje, což hru dost usnadňuje. Co stojí za zmínku je, že level monster nevypovídá o jejch síle. Jeden questovej duch na levelu 2 byl pro mě těžší oříšek, než skupinka ghůlů na 4. lvl.
      Hra je taky snazší než dvojka, hraju na 2 nejtěžší obtížnost a styl "mlať co se dá" se mi osvědčil lépe, než skákání a "bombení" z dvojky.
      • "potky" - bože ta dnešní mládež, to je strašné
        • Pořád lepší než dát si nick "Vocas" řekl bych.
          Jazyk se vyvíjí, doporučuju se s tím smířit. "Potky" je vyloženě hráčský slang, s generací to nemá co dělat, tohle slovo používají i hráči, kteří jsou o generaci starší. Nevím, co je na mě "strašného" ... doporučuju ti začít u sebe a pak posuzovat ostatní (a jen ty, o kterých něco víš ...).
          • A co to jsou ty "potky" to jsou potítka na ruce ?
      • Hraji na obtížnost Krev a zlomené kosti! A dost masakr to je
    • :D mám dost. grafika je lepší, jak v DA-I. Hru už hraji na rozdíl od někoho, kdo kritizuje aniž by tu hru hrál. Z videa poznáš leda tak houby. jak už bylo řečeno RPG není o grafice nýbrž o ději a struktuře, ale W3 má vše *5*
    • Ne že bych ji viděl, zatím to neřešim, ale předpokládám, že jsi se dival na nějaky gameplay přes nějakou streamovací službu, kde není jisté v jakém rozlišení a nastavení to bylo nahrané a v jakém to vůbec můžeš sledovat.
      *1*
    • Já s tebou souhlasím jen částečně, ono to ve skutečnosti vypadá celkem pěkně, ale má to neskutečné HW nároky. Se svou grafikou jsem rozjel DA:I skoro na max detaily a co jsem se díval na HW požadavky na W: 3 tak je moje GPU jako minimální doporučovaná.
      • Hnisavec
        ja som sa práveže vyhýbal infoškám o W3, akurát som zaznamenal flame, že to downgrejdli a vidím, že to je tak. Vyzerá to pekne, ale na dnešnú dobu úplne obyčajne. Čakal som od toho omnoho viac. Taký W2 bol v dobe vydania krásna hra, detto Kingdom Come vyzerá úžasné. Ale to by som o W3 fakt nenapísal a to vravím o dojmoch z full detailov
        • co tady trollíš s grafikou? Jako by RPGčka byly o grafice.... Pokud to bude mít dobrou strukturu vyprávění, poutavý příběh, dobrý vývoj postavy, tak by mi nevadila ani grafika z roku 2005
          • Hnisavec
            čo pletieš hrušky s jablkami? vravím o grafike hry nie o jej kvalite, hra to môže byt dobrá, ale prvý dojem je u mna sklamanie
  • a co vlastně to video má spoilovat? Četl jsem všechny povídky i romány o Zaklínači (ale už je to 15 let) a hrál oba předchozí díly, ale z toho videa moudrý nejsem. Tyto trailery bývají většinou naprosto o ničem, a tento není výjimkou.
  • mozna by v tom popisu melo byt zmineno, ze Ciri vsichni (krome geralta a yen) hledaji kvuli tomu, ze jeji dite ma mit nejake ultra mega schopnosti

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit