Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • firebug
    To je ale ptákovina. Mě podobné "výhody" pro předplatitele vždycky spíše od koupě odradí. Nepředobjednávám ze zásady a po vydání hry tedy buď můžu koupit defakto nekompletní hru, nebo nějaký ten pátek počkat a koupit complete/GOTY edici za menší prachy.
    Nejhorší pak je, že nejlépe jsou na tom paradoxně piráti, kteří neutratí ani cent a tutově se dostanou k většímu obsahu než samotní předplatitele, kteří si musí svůj bonus vybrat (a zároveň se tak "ochudit" o obsah, co jsi nevybrali).
  • madPav3L
    Tak TB už i udělal video... Deus Ex Pre-order Bollocks https://www.youtube.com/watch?v=T-Vx4_prmvo
  • hate vlna za 3..2..1..
    KTEREJ POŠ..ŤÁK TOHLE VYMYSLEL?!!

    dobře, tak abych byl upřímný, od oznámení Black Ops III si už nedělám žádná očekávání a pre-ordery nedělám nikdy, takže mě tohle vůbec nepřekvapuje a je mi to celkem i jedno. Lidé si myslí bůh ví jak moc jich vývojáři neposlouchají a dělají si furt ty svoje kapitalistické hnusárny, ikdyž by slovo lidu na ně mělo mít vliv, well, vtip je v tom, že si neuvědomují, že jsou furt jen menšinou, které tohle vadí, jsou miliony lidí co se k těmto hrám dostávají poprvé a ještě si neuvědomují, jakým způsobem je autoři šulej. Zároveň existuje spousta lidí, kteří hrajou hry randomě pro zábavu a tyhle věci jsou jim fakt u zadečku. A pak jsou 12letí geekové (mentálně dvanáctiletí, znám i fyzicky 30leté a vejš), kteří pravidelně navštěvují macdonald a Call of duty berou za nejposvátnější pařanskou zábavu 21. století. Svět je takovej, zvykl jsem si a těším se na AC Syndicate, stejně tak jako se člověk těší na béčkovej horror jen kvůli tomu, že se občas z něčeho lekne, nebo chce vidět vizuály (zpracování zombíků, duchů atd) ale jinak mu je třeba logičnost děje u zadku, protože o tom zážitky takovejhlech filmů co, nejsou! dokuď to v člověku vzbuzuje nějaké 'pozitivní' emoce, plní to svůj účel, that's all.
  • Předobjednávka? Tuhle disciplínu už nějaký ten pátek neprovozuji. Klidné spaní a nervy v cajku jsou pro mě důležitější než nejrůznější serepetičky v rámci preorder. *6*
  • Heh, na Kickstarteru to takhle funguje leta a nikdo ani nemrkne. Pak to nekdo zkusi mimo nej a vsichni se muzou zblaznit...:-D
    • To ale mícháš jablka s hruškama. U kickstarterových her nevíš, do čeho jdeš. Nepředobjednáváš si hru, jen podporuješ její vývoj. A za to si nějaký ten bonus zasloužíš, když to vyjde.
      Ale u takhle velkého titulu je to prostě prasárna. No, to je ale jen můj názor, evidentně.
      • Mas v tom co zminujes pravdu, ale zas takovy rozdil to neni. Zakladni princip je uplne stejny. Investujes penize do neceho co nevis jak dopadne a cim vic lidi bude investovat, tim vic veci ve vysledku dostanes.
        • A presto diky KS vznikly zajimavy hry... DXHR nebyl v DC spatna hra, delaji to ti sami a pouceni z chyb pred DC, proc bych jim nemel verit?
          A nechapu, ze to tak tankuje lidi, kteri si to zjevne predobjednat nechteji. Co je na tom takovyho, ze to nekomu musi nastvat? Nechapu.
          Doplnim - jedina vada je tier 4 - muset si vybrat mezi knizkou a komixem. V zasade i kdyby to bylo o tomtez, tak si clovek nutne bude pripadat, ze mu neco chybi.
        • Když to bereme z pohledu "nevím co dostanu", je to pravda. Ale takhle se na to podle mě koukat nemůžem. To bych nikdy žádnej kickstarter nepodpořil. :D
  • Pokracovani Deus Ex HR - to musi byt bomba!
  • Jakkoliv jsem fanda série, tohle mě prostě štve. Jakmile nějaká hra potřebuje lákat uživatele k předobjednávkám, tak něco smrdí.
    Asi už jsem starej a cynickej, ale život mě naučil. (Díky, Ubisofte)
  • MickeyMutant
    Šestá úroveň pak odemkne hru o celý týden dříve, sama ji dohraje, odešle nejpovedenější momenty na Youtube opepřené komentářem robotického generátoru vtipných hlášek a vaše achievementy automaticky uploaduje na Facebook, Twitter a LinkedIn. Kdo by měl dnes čas zdržovat se samotným hraním. Nice!
    • Ještě jsi zapomněl na vložení pozitivní recenze na Metacritic. To taky bude v ceně.
      • MickeyMutant
        V době, kdy začnou vycházet první recenze na Metacritic, to už všichni budou mít augmentovaně předpředobjednané, takže metahodnocení prakticky ztratí smysl. Proto taky Aleš Smutný tak jásá - do recenze si bude moct napsat úplně cokoliv, protože na tom bude stejně prd záležet.
        • Už se těším na ty demoverze, drze označované za plné hry pro ty chudáky, co si nepředobjednali.

          EDIT: Což vůbec není sci-fi. Kdyby to u lidí prošlo, tak to tady dávno máme. Zatím to jde jen postupně, salámovou metodou. Jenže namísto toho, aby profesionálové okamžitě zvedali meče a bodali do toho hnusu tak dlouho, dokud obchodní oddělení vydavatele neusoudí, že takhle fakt ne, tak buď nedělají nic nebo dokonce nadšeně hýkají. Už jednou takhle zaspali u Day 1 DLC a bohužel tento humus už je tak zakořeněný, že už se ho patrně nezbavíme.
          • MickeyMutant
            Oni nakonec všichni dostanou v podstatě totéž, i když to koupí třeba v dubnu, jen je třeba vzbudit zdání, že člověk o něco podstatného přijde, když nepředobjedná. "Chytrý nápad", jak napsal Aleš.
            • už jen to hodnocení +166 vs -11633 mluví za vše... takovouhle jednotnost sem dlouho neviděl
            • Refund je nástroj, negativní publicita motivuje k jeho použití. Odstoupit od smlouvy ve lhůtě 14 dnů můžeš stran běžného zboží v obchodě už dlouho. Ale lidi to kolikrát neudělají jednoduše proto, že nevědí, že pro ně ten obchod ve skutečnosti vůbec nebyl výhodný.

              Teďka si čtu komentáře pod originálním videem zde https://www.youtube.com/watch?v=eJkzcQDqbpE a teda nevím, jestli se mám smát nebo brečet. Spousta lidí tam přesně vystihuje, co se ve skutečnosti děje.
            • MickeyMutant
              Jo, já vliv negativní publicity nezpochybňuju, jen myslím, že situace se spíš zlepší podobným krokem, jaký udělal Steam, než protesty herní a kritické obce. I když s nimi třeba souhlasím.
            • To se navzájem netluče, spíš doplňuje. Podporuju všechno, co vyrovnává informační asymetrii mezi vydavatelem a spotřebitelem a omezuje nekalé obchodní praktiky.
            • MickeyMutant
              A zaveď 14denní možnost vrácení jako Steam a najednou tě budou muset brát vážněji než všechny recenze na světě.
            • Napiš vydavateli, že se ti takové praktiky nelíbí, a v lepším případě dostaneš navoněnou bezobsažnou frázi, že jsi akorát blbě pochopil, že to všechno je pro tvé dobro.

              Strhni jako herní novinář za takové praktiky body v hodnocení a uvidíš, že tentokrát tě berou vážně. Protože jim saháš na peníze. Oni se pořád ještě bojí negativní publicity ze strany herních novinářů. Až provedou úplný by-pass skrze pre-order, tak už s nima nehne nic.
            • MickeyMutant
              Mám pocit, že herním novinářům přisuzuješ větší vliv, než v tomhle směru ve skutečnosti mají. Nakonec stejně dojde na prodeje, tedy masu lidí, která buď koupí, nebo ne. A pokud marketing na masu zabere, novináři a youtubeři tomu nezabrání, i kdyby byl každý z nich z křemene a všechny média na světě z kvádrů.
            • Editoval jsem: Myslím, že to vidíš ještě optimisticky. Já vidím nechutnej trend a naše první linie čumí do země a dělá, že se nic neděje. Nebo nadšeně vrtí ocásky.
  • TotalBiscuit: "This is probably the worst pre-order scheme I've ever seen".
    Aleš Smutný: "Jinak je tato akce chytrým nápadem, jak udělat své hře reklamu a přimět hráče k jejímu virálnímu šíření. [N]ápad s volitelnými bonusy není vůbec špatný."

    A proto nemůžeme mít v české herní žurnalistice krásné věci.
  • kostejnesmrtelny
    To je zase krásnej shitstorm *14*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit