Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • frantisek_nejezchleba
    jen bych rád dodal, že M3 rovněž nedbá na detaily (viz srovnávací videa M3 vs. M2 a vs. M1).

    Suma sumárum: na hře není nic nosného (takový mám pocit z recenze), ani neobstojí v detailech. Nehrál jsem, ale můj názor je, že M3 nemá k absolutnímu dnu daleko.
  • Jen jsem chtěl poděkovat za odkaz na ReShade , už nevím kdo ho postoval ve vlákně u GamesPlay.
    Grafika je konečně ostrá! Velká změna! Paráda.
    • Jen aby byl vidět rozdíl v grafice, pár ukázek:
      Původní grafika:https://postimg.org/image/csjin9mnh/
      Po ReShade: https://postimg.org/image/y3h2rj4rx/
  • Mart9
    Koukám, že teprve po šesti letech lidi docenili Mafii 2 *15*
    • s.hih
      za šest let u mafie 4 možná oceníme i mafii 3 *1* *1* *1*
  • To přece nemohlo dopadnou ani jinak. Nechápu, že se tu našli lidi, co očekávali něco výjimečného.
  • Také se pokusím trochu přispět do tématu.

    M1: Legenda, která předběhla svou dobu chytrými nápady (a není to dáno tím, že hra je česká, ačkoliv český humor v náznacích člověk zkrátka ocení). Příběh možná naivní, ale charaktery a děj byl vykreslen velmi dobře. Jedná se sice o hru s mafiány, ale nepřátel je tak akorát, navíc to není pouze o střelbě. Umělá inteligence byla slabší stránkou hry (chápu ale, že tohle je jedna z nejtěžších věcí při vývoji, někdy to dopadne lépe, jindy špatně a někdy zvítězí kompromis), přesto hra často překvapovala. Atmosféra - geniální, jenž stavěla na filmečcích, které byly vnímány jako zbytečné, protože hráč chce přece akci. Auta, to je jedna z devíz, která mě nepřestává udivovat. Cit pro detail. Hudba je ikonická, jen málo her tohle umí. Určitě měl každý z nás v hlavě hudební motiv, ale zkusit vymyslet těch lepších a použitelných motivů víc, to není jen tak. Zvuky prostředí velmi realistické. Dabing byl povedený (hrál jsem v obou verzích) Rovněž musím ocenit technologii, která byla určitě dost problémová, výsledek ale stále je velmi dobrý. A v neposlední řadě vzpomínky (první mise, nechal jsem pronásledovatele předjet a potom jsem s nimi v plné rychlosti narazil tak, že vyletěli na molo před Lucasovým autoservisem na beton vedle vody, zajete kolo s formuli v case pod jednu minutu - možná to je světový rekord :D atd.) Uznávám, že Mafia je možná něldy až moc adorovaná, ale těch opodstatněných argumentu je hodně. Občas méně je někdy více, jako v mém případě u série GTA - pětka má fantastické možnosti je to definice fungujícího megalomanství, ale Vice City je zkrátka pořád TOP, i když toho tolik nenabízí.

    M2: zahrál jsem si ji před pár dny - po pár letech. Koupeno v den vydání (moje první hra na Steamu vůbec), i já ji bral jako horšího nástupce jedničky. Co na tom, že ve hře toho mělo být více a že hlavní kampaň je o dost kratší? Ten sýrový, dospělý a temný děj byl prostě úžasným zážitkem, který bere dech. A povedly se tradičně další věci jako atmosféra, hudba, dabing, zajímavé lokace atd. Ale především opět psychologie postav. Jsem rád, že mají autoři odvahu na překvapivá rozhodnutí. I proto mi nevadí, když se nějaký sitcom nebo film zakončí jinak, než by si divák přál (rozuměj happy end nebo něco na ten způsob za každou cenu). A právě proto mě Mafia 2 zase přesvěčila, ačkoliv rád hraji jiné žánry. A musím se přiznat, že jsem byl zase dojatý a mrazilo mě z toho v zádech. Velmi kvalitní titul, který asi potřeboval postupně dozrát, aby byl oceněn.

    M3: nejdřive jsem byl hodně skeptický, pak zase lehce optimistický. Neočekával jsem od hry to co od, předchozích dílů. Spíše jsem se těšil na ta drobná překvapení a detaily, kterými bude hra jiná. Rozhodně nehodlám autorům spílát, nemají to snadné a mnohdy musí plnit to, co chce i vydavatel. Mafia 3 není špatná hra, spíše je na tom špatné to, že některé chyby a přešlapy stávat neměly, ale víme, jak to občas je. Jak už se psalo, nestačí mít jen vlastní nápad a pak to zkusit cestu konkurence, která s podobným konceptem zabodovala. Dan ve speciálu říkal, že když se přejímají negativní vzory, nikdo se nesnaží o hry více pečovat nebo je alespoň ladit v detailech. Osobně jsem proti nekonečným řádám herních sérií, což berte jako můj osobní názor, ostatně jako célé mé vyjádření. Někdy nemít pokračování vůbec, protože to občas dopadne negativně. A samozřejmě je nám to posléze i líto, je to kromě zábavy také práce spousty lidí. Hru si nehodlám kupovat, alespoň ne hned. Víc se momentálně těším na Titanic mód :) - předem se omlouvám za chyby.

    Určitě jsem na něco zapomněl, ale snad jsem popsal vše, co jsem chtěl.
    • Jen na ten tvůj příspěvek mrknu a roluji dál. Děs tyhle mega proslovy.
  • ChyrenCZ
    Do toho nejdu, už první videa z gameplay mi řekla vše podstatné. Je to škoda. GTA V je proti tomu zázrak. Učiněný dar z nebes. *13*
    • GTA V je asi jedina sucasna hra v zanri, co dostala na vyvoj tolko prostriedkov, kolko potrebovala.... co je vzhladom na uspech jej predchodcov pochopitelne.
      • Člověk ale potom nechápe, že když je obojí pod taktovkou 2K, a ta firma vidí jak moc se vynaložené prostředky vrátí díky kvalitě hry, tak prostě nechápu proč to nejsou ochotni udělat i u jiné hry? Mohli dát velký rozpočet, i nasdílet nějaké know how či technologie. A dotlačit to na něco víc než simulátor zabírání území.
        • Pretoze takto to zrejme nefunguje. Naliatie penazi do projektu neznamena automaticky uspech. Seria GTA si svoju poziciu budovala 15 rokov.
  • S tím hodnocením se dá souhlasit... 5/10 max.
  • Nie je to zlá hra, napr. pri použití reshade od niclix to vyzerá k svetu.
    Ja som zatial odohral 20 hodín a aj keď to jedničku či dvojku neprekoná, tak je to celkom slušný nástupca, ktorému avšak k dokonalosti chýba fakt vela. Možno to updatami upravia, no skôr mi tretia Mafia pripomína nepodarok menom Godfather 2...

    Mafia 3 má aj svoje svetlé chvílky no svet často pôsobí mŕtvo a prázdno miestami. Dôraz na detail v prvých dvoch hrách bol tak vysoký, že tam bolo jednoducho vidieť ako sa obidvom hrám vývojári venovali. U 3ky mi to prípadá také nemastné neslané.

    Ako hovorím, nie je to zlá hra, no k dokonalosti má ďaleko, cez dojebanú optimalizáciu až po fiasko so zamknutým frameratom a divnými grafickým nastaveniami, kde na high to vyzerá takmer na oko rovnako ako na low a bonbník na tortičke sú bugy a repetetívnosť, ktoré hru sprevádzajú. Ono repetetívnosť nie je zlá vec, napr. pri Mad Max mi to nevadilo, no tuto to je troška horšie, kedže stereotyp nastane pomerne skoro a nezachráni to ani celkom podarený príbeh a postavy.

    Velký plus je dabing a príbeh, ktorý fakt stojí za to a aj hrateľnosť nie je najhoršia, no zvuky áut a zbraní stoja za prd.

    za mňa zatial 7/10 a s prižmúrením oka možno 7.5 až 8 z 10 keď pridajú vývojári viacej možností do hry, ktoré slubovali ako úprava áut, oblečenia, zbrane a nové autá.
  • kubi-wan
    Mafii jsem měl vždycky rád hlavně kvůli příběhu, nikdy mi nevadila absence vedlejších misí, ze kterých je očividně novej díl primárně složenej, ba naopak. Sevřený vyprávění s ikonickýma misema a momentama, na který nikdy nezapomenu (jedničku jsem hrál naposled tak před deseti rokama a pořád si z ní vybavim hromadu skvělých chvil a hlášek) mi k tomu prostě sedí.
    Jestli timhle trojka neoplývá - jakože to vypadá tak, že ne - tak už nemám žádnej důvod ji kupovat dřív než bude na steamu příští vánoce za pět éček...

    Doufám, že si teď aspoň konečně lidi začnou vážit podle mě neprávem hejtovaný dvojky...
    • ucho
      dvojka byla v pohodě. hrál jsem loni a dobrý. trochu nevyužitej potenciál světa, ale co se týče hraní a příběhu, tak ok. ten povyk kolem kvalit té hry jsem moc nepochopil.
      • Zdenda666
        Herní doba 10-12 hodin z toho tak půlka cut scén.Takže si to ve skutečnosti hrál 6 hodin.
        I kdyby to byla sebelepší hra pochybuju, že někdo dá tisíckovku za single hru, kterou dohraje za den.
        • Kratší doba funguje u akčních nebo hororových adrenalinem nabitých her jako Uncharted a Dead Space, ale v Mafii 2 strávil člověk nejmíň třetinu hry jenom jízdou po městě. Minimální znovuhratelnost a absence Jízdy taky nepomohly.
          • Zdenda666
            Souhlas.
      • Dvojku sem hrál hned po vydání a užíval sem si jí, ten hate šel mimo mě. Jasný, že jednička je legenda ale dvojka byla dost solidní narozdíl od trojky. Menší zajímavost, dokonce Playboye jsou zkopírovaný z dvojky.
        • Zdenda666
          Nebude to tím, že to jsou reálné obálky, ne vymyšlené ve dvojce ?
  • Koukal jsem jen na hraní kluků tady a na Hrej. Dotaz: Dá se v menu nějak poštelovat ta vyblitá barevná paleta a přesvícenost? To v roce 68 neexistovaly sytý barvy?
    • V hře ne, ale pomocí téhle utility "Mafia 3 Reshade 5.0 by Nyclix" to jde docela dobře, alespoň to nevypadá jak vyblitý zelí..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit