Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79619 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kravicka

    Neoficiálně: Microsoft pracuje na systému "Kariéry" pro Xbox One. Odměnou za splněné úkoly budou zkušenostní body, prestižní ranky a bedny s doplňky pro vašeho avatara.

    Lootboxy pro xbox system ?
    • Presne tohle jsem na konzoli potreboval, da to hrani uplne jiny rozmer.
  • https://pctuning.tyden.cz/hardware/procesory-pameti/50125-meltdown-spectre-na-pokraji-apokalypsy?start=1

    Dobry clanek...
  • homeles8

    Best of Indián

    Jaká je podle vás nejlepší hra, kde můžu hrát za indiána, popřípadě strategii za indiány?
    • Mortal Kombat 3. Lepšího indiána jsem od té doby neviděl v žádné hře.
    • Empire: Total War s rozšířením The Warpath, tam máš kampaň za několik indiánských kmenů *3*
      • homeles8
        Paráda, díky moc, to se mi líbí nejvíc.
    • Tilwaen
      Za (polo)indiána hraješ třeba v Assassin's Creed 3, ale moc to nekoreluje s označením "nejlepší hra". Strategii ti taky neporadím.
    • 0011
      Původní Prey (2006), Street Fighter (postava T. Hawk), strategie ti neporadím
      • SalemCZ
        Julie z Tekkena byla lepší než T.Hawk
        • 0011
          No rozhodně vypadá líp *1* stejně tak jsem mohl napsat Nightwolfa z Mortal Combat, ale SF je nejlepší bojovková série tak jsem vypsal jenom jednoho zástupce z bojovek
          • SalemCZ
            Neni :D
            • SalemCZ
              to měl být for jako že kompromis.
            • 0011
              Sorry teď budu znít jako srab ale steam dávám jenom lidem co znám osobně, mimo jiné i proto, že ho v rodině používáme místo skypu (takže můj friendlist není zrovna nejdelší) a navíc tuhle hru ani nemám, ale dej určitě šanci pokud ti nevadí retro a jestli si nehrál SF Alpha. Žádná část série před tím a bohužel ani potom ti nedala tak absolutní kontrolu nad ovládáním. Hrával jsem to s kámošem který v ní byl opravdový mistr a bohužel musel nechat hraní obecně kvůli šlachám *9* ale to už je fakt dlouho, to snad steam ještě ani nebyl a on to měl origo na CD, to už dneska snad ani na PC neseženeš možná na ebay
            • SalemCZ
              Tak Pokkén, myslím dělali lidi co Tekken už podle názvu.Tak jdem hrát SFxT :D
            • 0011
              Názor ti neberu, ale každá bojovka která vyšla po revolučním SF 2 z něj vychází, Tekken měl vždycky lepší grafiku a hezčí waifus *3*, o tom žádná s tím souhlasím i jako přiznaný SF fanboy, ale když už opráším arcade stick je to hlavně na SF ale v poslední době mě chytnul Pokkén Tournament, který má blíž k Tekkenovi
    • jamar28
      Medieval II Total War Kingdoms, Europa Universalis IV některé díly Civilization.
  • ucho

    OT: volby prezidenta

    dovolil jsem si sepsat neco pro nerozhodnute volice (netajim se tam s mou volbou)

    https://justpaste.it/1fkum
    • Morraw
      Mám skoro stejný názor na kandidáty. Letos ti protikandidáti opravdu slabota. Osobně zastávám nazor, že kandidát na prezidenta by měl mít nějakou politickou minulost. Takhle tam většina kandidátů nemá co dělat.
    • https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=stTjWtw1uYc
      nj, mate buduceho prezidenta pred infarktom, a ochranku co si dava nacas :D
      • ucho
        bohuzel ochranka sleduje prezidenta, protoze hlida, aby nespadl. tohle je tedy trochu zaskocilo.
    • Tak dik.
    • PreidaQ
      Já ještě přemýšlím, jestli budu volit Hilšera (moje subjektivní volba) nebo Fischera (nejpovolanější, řekl bych objektivně nejlepší). Zato velká popularita Horáčka je pro mě naprostou záhadou (po dnešní diskuzi v televizi utvrzení že mele hubou, ale neříká nic; navíc obchodník s hazardem).
      Moje prioritní tabulka (sestupě) vypadá asi takhle: (Hilšer, Fischer, Drahoš, Kulhánek, Topolánek, Zeman, Horáček, x, x).

      PS: Slušné diskuze o politice jsou přínosné. Ale bojím se, že vlákno půjde i tak pryč.
      • ucho
        Hilšer by mi patrně nevadil (je tam mnohem větší názorová shoda než s Fischerem), ale tam prostě vidím problém, že proti Fischerovi, Drahošovi a ani Horáčkovi aktuálně podle mě nemá šanci. A chybí mu politické zkušenosti. Při příští volbě by mohl být zajímavým kandidátem. Teď se obávám, že jen připraví o hlasy kandidáta, kterému by se hodily ty hlasy víc.
        Na vítězství Hilšera je teď u Tipsportu kurz 230, takže bohužel. Vlastně to zatím podle kurzů vypadá, že to má Zeman v kapse, takže to bude jistě zajímavé.
        • Mart9
          Clinton měla kurz kolem 1,30, takže nechápu, proč koukáš zrovna na kurzy. Já jsem tehdy sázel na Trumpa v kurzu určitě přes 3,00.

          Nicméně máš pravdu, že ten nahej aktivista nemá šanci, když ani nebyl schopen získat dostatek podpisů.
          • ucho
            kurzy nejsou špatná indicie. Clintonová ve finále víc hlasů dostala, takže v tomhle ten kurz byl dobře, jen to bylo trochu složitější. Trump vyhrál s notnou dávkou štěstí.
            jinak samozřejmě s takto nízkým kurzem tam stále určitá šance je, ale když je kurz už hodně vysoký, ta pravděpodobnost je takřka nulová.
            • Mart9
              No nevim, proč říkáš štěstí tomu, že ovládl ty důležité státy.
    • Mart9
      Fischer v těch debatách působí skvěle, ale bohužel za tou melodickou řečí nejsou úplně jasné názory.

      Zeman je ve formě, pouze má mrtvé nohy, tak si to zkus představit. S tim je nepříjemné stát i jít, když našlapuješ a nemáš cit.

      Já bych ten tvůj výběr ještě zúžil, protože volím pouze člověka se zkušenostmi z politiky. Takže zbývají Zeman, Topolánek a Fischer. Ani jeden z těch tří mi nevadí, i když Topolánek má teda velký škraloup z minulosti. Ale zase velké zkušenosti.

      Pro mě Zeman znovu a Fischer ať kandiduje za 5 let.
      • Jack1947
        Zeman je na tom bídně ten se obětuje za vlast která si to abni snad nezaslouží *7*
        • MickeyMutant
          Bude zima, vošklivo, k večeru možná bude i pršet. A těch her, co máš ještě nedohranejch. Navíc jsi nenapsal, koho přiložíš do obálky jako alternativu. Letos do druhýho kola postupujou dva kandidáti, tak někoho k Zemanovi vybrat musíš. A pokud chceš opravdu volit jen Miloše, tak tuplem nikam nechoď. Úřadující prezident totiž do druhého kola postupuje automaticky.
          • PreidaQ
            http://www.mvcr.cz/clanek/prohlaseni-ministra-vnitra-k-volbe-prezidenta.aspx

            Prej se Mickey dostáváš na tenkej led.
            • SalemCZ
              Jenom de*il(devil to neni) by si mohl myslet že je to pravda a jestli si myslí že je to pravda tak by neměl mít právo volit.
            • ucho
              tohle je řekl bych diskutabilní. je to taková recese, které nikdo normální uvěřit nemůže. a jestli tomu někdo uvěří, nebude to svéprávný člověk, protože ani nezná základní věci, jak se volí.
              to je jako bych řekl, že auta mohou jezdit na červenou, pokud v danou chvíli není na křižovatce další účastník provozu. jestli tomuhle někdo uvěří, nemá na silnici co dělat.
              lidi by sami měli umět zpracovávat okolní informace. to je základ k fungování v naší společnosti.
          • SalemCZ
            Aby ses nedivil a Zeman se do toho druhého kola ani nedostal.
          • jamar28
            No aspoň že s tímhle letos začínáte až na poslední chvíli. Minule jste takhle Zemanovi vyhráli volby, teď už to snad zkazit nestihnete. *7*
    • MickeyMutant
      Zítra máte jedinečnou šanci poslat poslední přežívající prognostiky do pr... opadliště dějin. Tak si ji nenechte ujít.

      EDIT: Pro nerozhodnuté ještě doplním zajímavý rozhovor s letošním favoritem, kde si každý může najít nějaký ten podnět k zamyšlení + jednu citaci našeho milého pana premiéra, sice trochu staršího data, přesto stále aktuální:

      "Miloš Zeman, jehož průzkumové agentury považují za jednoho z hlavních favoritů, je pro mě pokračovatelem Klausovy éry. Je to kandidát, který by si prezidentskou kandidaturou pouze léčil ego, jako prezident by dál rozděloval společnost. Z Hradu by se za jeho prezidentství stalo opět mocenské centrum, v němž by měl hlavní slovo lobbista Miroslav Šlouf a další kontroverzní osoby spjaté se Zemanovou politickou kariérou... Proto budu volit Schwarzenberga."

      Andrej Babiš, leden 2013
      • ucho
        náhodou Zeman zvolil podle mě nejlepší strategii, co mohl. počítám, že i jeho tým mu tohle doporučil. energicky už by ty debaty nedával a byla by na něm vidět ta sešlost.
        no a ke zmiňovanému výroku Babiše. to o něm vypovídá celkem dost.
        na druhou stranu jestli chce někdo volit Zemana, ať ho volí. jen moc nechápu, proč by to někdo dělal. být tak o 10 let mladší nebo v dobré kondici, ok, beru, ale takhle? ten stav půjde rapidně dolů.
        jinak s tím, že je favoritem. tohle je podle mě velmi ošemetné a nedá se to moc dobře vyhodnotit. myslím, že tu je celkem velký prostor na chybu. sám jsem ve všech anketách vždy klikal, že budu volit Zemana, přestože to tak nebude :)
        • Mart9
          Já moc dobře chápu, proč někdo volí Zemana. On se totiž nebojí zcela jasně říct svůj názor a je mu úplně jedno, koho tím pobouří. A nutno říct, že většinou má pravdu. No a opakuji, že Zeman je ve formě, jen má mrtvé nohy, ale bojuje.
          • Ja teda tohle nechapu protoze "ferovy" Zeman prokazatelne neumi drzet slovo a absolutne prokazatelne a opakovane lze a mozna se neboji rict co si mysli ale sam nekdy pochybuju jestli si ty veci opravdu mysli protoze Zeman nebyl tak hloupej a mimo aby ty dezinformace a lzi povazoval za realitu. On jenom proste rika co jeho fanousci chteji slyset a je jedno jestli to je pravda nebo ne. Jediny na cem zalezi je jestli se to bude libit jeho obdivovatelum protoze nikdo z nich si jestli rika pravdu uz overovat nebude a radi preberou jeho "pravdu" protoze je to ta "pravda" ktery chteji verit.
            Je mi opravdu spatne kdyz pomyslim ze tenhle clovek bude nas prezident jeste dalsi 2-3 roky po volbach.
            • To ze je Topolanek kandidat kterej ma sanci se stat prezidentem mi snad ani radsi nepripominej...
            • ucho
              nebude, ja proste neverim, ze ho lidi dokazou zvolit znovu. verne fanousky jiste ma, ale rada lidi musi videt ten zhorseny zdravotni stav. ja to vnimam jako velkou prekazku pro post prezidenta.

              jestli se dostane do druheho kola, tak verim, ze sanci porazit ho maji Drahos, Fischer, Horacek i Topolanek.
          • ucho
            teď to video Zemana u urny... tohle nejsou špatné nohy. tady krásně bylo vidět, proč se celou dobu schovával. reakce prakticky žádné, to zhoršené zdraví je na něm vidět dost.
          • SalemCZ
            "Jen má mrtvé nohy", ok a zbavil se cukrovky a rakoviny.
          • PreidaQ
            Pokud můžu mluvit za sebe, tak jsem byl takovým vlažným podporovatelem Zemana asi tak první polovinu funkčního období. Já si na něm té politické nekorektnosti, schopnosti tlačit vlastní názor a vyvolávat diskuzi ve veřejnosti cením. Také uznávám to, že to je prostě geniální Pan politik s dokonalou schopností dosáhnout svých cílů.
            Ale tu jeho názorovou nekonzistentnost a schopnost spolčit se s kýmkoliv, když mu to přinese politické body, mu odpustit nedokážu. Hlavně teď, když se v Česku začínají rozmáhat (i jeho vinou) čím dál tím víc extrémistické a protievropské nálady, vnímám tu potřebu mít na hradě někoho, kdo alespoň symbolicky "bude vytyčovat trasu" správným směrem, jako dost akutní.
    • jamar28
      Nikdo z nich mi nestojí za to, abych došel až k urně (a to půjdu v pátek kolem).
      • MickeyMutant
        Dobrovolný nevolič ztrácí morální právo kafrat. Nebude ti líto, když si v příštích pěti letech nebudeš moct zakafrat?
        • jamar28
          To není moje morálka, takže ji hodlám ignorovat.
          • MickeyMutant
            Není přeci jen lepší si stěžovat s vědomím "udělal jsem, co jsem mohl," než nadávat v situaci, kdy se člověk ani nepokusil aspoň tím jedním hlasem něco prosadit? Trochu "já neříkám tak ani tak, ale na mý slova dojde," ne?
            • Mart9
              Ve svém případě bys měl vybírat nejmenší zlo!
            • jamar28
              Ok. Žádného prezidenta nechci. Co mám dělat, abych si "mohl" stěžovat?
  • Jack1947

    Finální obal titulu Metal Gear Survive prozradil nutnost být během hraní připojen k internetu, věkový rating 16+ a přítomnost vylepšení v Xbox One X verzi.

    No fuj taková kktina a ještě musí být permanentně online? *12*
  • SalemCZ

    GDS

    Můžu se zeptat jak to vlastně vypadá s těmi videi z GDS 2017?
    • Mart9
      To je hodně dobrá otázka *15*
  • Jets'n'Guns 2

    Zrovna jsem náhodou na YouTube narazil na české studio Rake In Grass která vydalo moji nejoblíbenější horizontální střílečku všech dob Jets'n'Guns (například pro mě lepší, než R-Type).
    https://www.youtube.com/watch?v=B0UzaVsXWCw&t=1s
    A k mému překvapení vyvíjí Jets'n'Guns 2! Úžasné, naprosto famózní, fantastické!
    https://www.youtube.com/watch?v=Ugcz6vxEjpI
    https://www.youtube.com/watch?v=VNz4yUG57Qc
    Dokonce i tu hudbu budou dělat opět Machinae Supremacy!
    • Kdyz jsem to cetl tak jsem nejdriv mel strasnou radost ale kdyz jsem videl gameplay tak to docela opadlo. Za ty leta bych cekal ze se to alespon malicko posune :(
      • Johnny
        u takovyhle hry nechceš aby se to nikam posouvalo!!! Protože když se to posune tak se všude brečí že proč se jako nedrželi toho co znaly, proč do toho cpou tohle a tohle.... a tak podobně...
        • Přesně tak. Když něco funguje, neměň to.
          Nakonec je tu stejně dost jiných studií které v budoucnosti přinesou odlišný zážitek.
  • jamar28

    Total War: Three Kingdoms

    Total War, Čína, tento podzim... https://www.youtube.com/watch?v=s4D42vMUSIM&feature=push-u&attr_tag=eBJAM1a4_yXZ678A-6
  • MickeyMutant

    Na konci minulého roku se celosvětově prodalo 5,9 milionu konzolí PS4 a 73,6 milionu PS4 her. Celkově se již prodalo 73,6 milionu PS4 a 645 milionů PS4 her.

    Ahoj bleskaři, dohodni se s Patrikem Hajdou na těch číslech. Ve svém článku píše, že se koncem roku prodalo 55,9 milionů PS4 her, tys jim trochu přihodil. Upřímně řečeno, milion sem, milion tam, nám je to šumák, já jen, že jsme spolu už dlouho nepokecali.
    • braveman
      Ahoj Mickey, díky za upozornění na chybku. Platí čísla Patrika, já se do toho po delší době zase nějak zapletl *7*
      • SalemCZ
        Musíš do toho víc zabrušovat, pak bys mohl říct že už to nejde z toho vybrousit.
  • Mart9

    PS4 verze hry Monster Hunter World zabere na pevném disku pouze 16 GB.

    "Pouze" by bylo 8 GB a míň
    • Hele Marte, než něco napíšeš, tak si to pro jistotu 3x promysli, esli to náhodou nejsou jen velký smradlavý sr.... Začínáš Jackovatět!
      • Jack1947
        A hle někdo tady trochu upadl, tak mu pomozme vstát *4*

        Mart9 jen at je originální troll já mu to neberu každej by si měl užít trochu toho sluníčka *5*
      • Mart9
        Beru na vědomí.
    • Lukyz
      Mě by strašně zajímalo, kde jsi vzal tu přesnou definici, že pouze znamená 8 GB a méně.
      Proč ne třebas 6 GB a méně? Nebo Spíš 6 - 2 GB, protože 2GB a méně bych už klasifikoval jako ždibíček. *1* *1* *1*
      • Mart9
        Já vám na to odpovím.... 16-24 považuju za průměr, 25 a víc považuju za nadprůměr, nad 35 už považuju za neschopnost vývojářů a kolem 10 považuju za "pouze". Konkrétní číslo 8 jsem dal jako polovinu původního čísla
        • Inquisitor
          Dneska je průměr spíš 40-50 giga. Nakonec při dnešních velokostech disků nevidím větší problém. Nemusíš mít nainstalováno 40 her najednou.
        • Hanzales
          pouze z nouze :) Co tak koukám na hadr, tak hry mají v průměru 30-40GB. Planet Coaster má 8GB, War Thunder 15GB, ale třeba GTA5 s modama 120 GB :) A vše co jede na IDTech 5/6 prostě megatextury, to pak 50GB normálka. Jinde je spousta audia a to taky něco sežere, na médiu pak v x jazycích co se vejde (60GB). Myslím že 6-8 GB je snad úplné minimum, nepočítám li minecraft :) U 16GB se dá říci "pouze" úplně s přehledem ;)
          • Johnny
            Kdyby mě hra nechala hrát, mohla by spousta her mít cca poloviční velikost... mě treba ty "filmový" Cutscény nehorázně v dnešních hrách séérou
          • Mart9
            Bavíme se stále o PS4 hrách?
            • Mart9
              Pokud to neni lenost, tak je to neschopnost.
            • Lenost komprimovat? A jses si jistej ze to je opravdu lenost? :D
            • Mart9
              Může za to jejich neschopnost a lenost komprimovat, když si lidi ty desítky giga stejně stáhnou.
            • Takze za nadprumerne velikou hru muze neschopnost vyvojaru? :D Njn jak tam mas hodne audia a textury ve vysokym rozliseni tak jsi proste neschopnej vyvojar...
            • Mart9
              Když bys zprůměroval velikost všech her na PS4 z roku 2017, tak jsem přesvědčen, že se dostaneš na moje čísla.
            • K pravde by ti hlavne pomohlo neplacat blbosti a kdyz uz je placas tak v tom tak netancit a proste priznat ze jsi trosku mimo :D
            • Mart9
              Nehraju, ale pomůžou mi k mé pravdě.
            • Ja myslel ze pixelartovy hry nehrajes? :D
            • Mart9
              No a celkový průměr dá to moje číslo. Ve storu je spousta o dost menších her.
            • Hanzales
              PlayStation 4 game install sizes: Doom 47.34GB, Wolfenstein: The New Order 47.12GB, The Last Of Us™ Remastered 47.2GB, Battlefield 1, 45.5GB, Grand Theft Auto V 44.87GB, Dirt Rally 43.31GB Horizon 43.04GB, Ghost Recon Wildlands 42.76GB, The Witcher 3: Wild Hunt 42.23GB, God Of War® Iii Remastered 41.73GB, Mortal Kombat Xl 40.86GB, Wolfenstein: The Old Blood 39.19GB, Deus Ex: Mankind Divided 39.08GB, mnohem níže mají 16-20GB starší nebo menší hříčky :)
    • Mozna v roce 2012...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit