Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • pro tu kartu snad neexistuje cílovka..to je úplná kravina. Kupovat 2080 misto 1080ti kvuli Ray Tracingu je samo o sobě na uváženou, ale to že potom bude člověk nucenej hrát ve full HD s RT namísto QHD nebo 4K bez RT.. to je fakt blbost, ten obraz bude ve výsledku vypadat hůř na grafice za 35k nez na necem za 18. A jestli si koupim grafiku za 35k, tak chci RayTracing a 4K a zadny kompromis. kde to sme...

    • Cílovka jsou hráči hrající ve 4K s vyšší frekvencí monitoru a hráči VR, kde se budou hodit změny v konektorech a vyšší propustnost. Pro hráče ve fullHD samozřejmě ani omylem. Tady očekávám útok amd a příchod nějaké 2060 tky. 

    • Hidden

      Jsme na zacatku. Je to prvni serie karet, ktera zvlada ve hrach raytracing realtime. Donedavna nemyslitelna vec. Za par let se dockame i tech 60+ FPS ve 4k s RT. ;)

      Tim neobhajuji vysokou cenu, ktera se mi take zda prepalena, jen ze ocekavat takovy vykon ve spotrebitelsky prijatelne cenove hranici by v tento okamzik bylo trochu blahove. Takze si lze jen prat trochu realistictejsi ceny...

      • Plný souhlas. Rozumný názor. 

  • Koupim si dvje, dyby se my jedna rozbyla

  • jindra.veliky

    tolik prachu za par fps navic, lol


    hlavne je z testu znat jak je kingdome neoptimalizovany

    • příšerně :D já to přehrál hned po vydání a ve full HD mi to běhá v pohodě. větší rozlišení bych po tom ani nechtěl.. vypadá to krásně.

  • Whoossain

    2080 je velmi srovnatelná s 1080 Ti. Mnohdy rozdíl tvoří 1FPS. A jak se tu už psalo, u některých her je 1080 Ti dokonce lepší. Za o něco vyšší cenu tak nabízí spíš nový technologie, architekturu atd. Ve 4k ale nejspíš neoslní.

    Něco jinýho je 2080 Ti, která už nabízí slušný výkon pro 4k hraní (u většiny titulů s průměrným FPS nad 60 a nejnižšími FPS těsně pod 60 - snad s výjimkou Wildlands nebo SoTR). To jsem aslespoň vyčetl z dostupných výsledků.

    Vypadá to, že 2080 pro 4k nemá cenu pořizovat a pro nižší rozlišení stejně dobře poslouží i předchozí generace. Jak široce se uplatní Ray Tracing nebo DLSS, dostupný na 2080, je otázkou.

  • deejaywolf

    Většinou u nové generace měla 70ková karta výkon jako 80ti předchozí
    generace. Nynější generace má výkon menší, za to cena je mnohem větší.

    Raytracing je super věc, ale na 4K, nejspíš ani na 2k, nebude v nynější generaci použitelný, takže to vidím, že si ještě vystačím s mým Palitem 1080, dokud nebude 1080ti kolem 12k nebo 2080 kolem 16k.

    • StarejKokos

      Raytracing jde sotva v 1080p a to na 2080ti. Pochybuju ze lidi co daj 35k jen za kartu maj 1080p monitory a zajimaj se o sub 60fps gameplay. No a 2080 a 2070 maj ten raytracing vykon jeste u pulku nizsi. Takze nepouzitelny. Nicmene, karty vysly, neexistuje jedina hra s raytracingem a ti co to koupili se muzou leda tak drbat na hlave az se proberou z hajpu.

      • Whoossain
        Ono se taky nejedná o "čistý" ray tracing. Je to kombinace ray tracingu a rasterizace.
      • deejaywolf

        Nový Tomb Raider by měl raytracing podporovat.

  • Jez3vec

    Není, karta má identický výkon jako 1080ti. Sice je pár her kde vede, ale to stejné platí pro 1080ti za nižší cenu.

    • StarejKokos

      Asi tak, plus ve zde uvedenych testech krim jedine vyjimky 2080 neda 60fps v 4k, a pochybuju ze nekoho za tyhle prachy zajima hrat na 45fps. Ale jasne, musi se to ukazat v 4k, jelikoz to je jediny rozliseni, kde novy karty maji malinko navrch nat last gen. 


      2080 nedava vubec smysl, kdyz 1080ti je levnejsi, +/- stejne rychla a ma o 3gb vice vram.


      2080ti smysl nedava taky, jelikoz je o 30% rychlejsi nez 2 roky stara 1080ti ale stoji o 75% vic.


      Celej ten lineup je total fail pro kohokoli, koho zajima co za svy prachy dostane.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit