Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hra ve své podstatě dobrá.  Jen by se neměla jmenovat assassins creed,  jelikož s AC nemá vůbec nic společného.  Ubisot jen ždímá značku. 

  • Za mě mnohem lepší než Origin, který jsem dohrával jen z povinnosti. Tohle mě baví o dost víc, sic jsem se bál, že to bude podobné. 

    Svěže působí souboje, jsou fakt mnohem zábavnější, než v Origin, kde to bylo na jedno brdo. Tady můžete získávat různé chvaty a souboje působí pak variabilněji. 

    Hraju za Kassandru, baví mě víc, tolik hodin, koukat na pěknou babu, než chlapa. Prostě příjemná změna. Kassandra je super. Taková namakanější Lara Croft, alespoň jí člověk věří, že dokáže rozsekat všechny nepřátele.

  • schali

    Sakra, taková velká hra a tady je to úplně mrtvý. Co se na tomhle serveru děje?

    Klady: úžasný otevřený svět včetně naprosté volnosti na moři, perfektní grafika(podle mě nejlepší vizuál současnosti), parádně je např. udělaná noc. Celkově famózní ostrost, kontrast a dohled, dobře zpracovaný  bojový systém, dobře zvládnuté RPG prvky, dobře udělané úkoly, atmosféra a hratelnost

    Zápory:  slabá hudba, omezení 50 levelem, hra si upravuje obtížnost nejenom levelovaním protivníků, měli by ještě mnohem víc zapracovat na RPG a udělat z toho opravdovou výzvu

    Hodnocení 9/10, od starých AC ušel Ubisoft dost dlouho cestu a jde správným směrem. Škoda, že jiná studia nemají tyhle možnosti co do enginu a množství lidí, kteří na hře pracují, protože tohle je přesně to 3D prostředí, ve kterém by se dali dělat divy.



  • Morraw

    Doma už mám Pantheon edici a to jsem myslel, že se na to letos vykašlu. Ještě dohrávám DLC pro Origins a musím říct, že hlavně po Syndicate to působilo svěže. Líbí se mi, že trochu odstoupili od tradiční hratelnosti a pokračují i v případě Oddysey. Jsem zvědavý na souboják, ale tam se asi moc nemění.

    Úplně nejlepší je audiovizuál a už loni jsem si kupoval lepší kartu. Letos ale už chci také 2k monitor, ptže Egypt a Řecko v režii Ubisoftu jsou fakt orgie. Co jsem se ale díval, tak optimalizace nic moc, ale Origins taky docela pokulhával.

    Předpokládám navíc, že se teď vrátí model jeden AC ročně.

    Co se týče mapy, tak už Origins je obrovský a všechno vyzobat stálo nějaké úsilí, ale aspoň to nebyly kraviny typu helix points.

    Všimnul jsem, že hra má i nějaký Explore mode, který všechny značky vypne, ale bojím se, že hra na to není dělaná a člověk se spíše ztratí. Nejvíce pobavil ten early access pro vyšší edice. Docela zbytečnost.

    • Ristoro

      Exploration modu se vůbec neboj. Hra ti akorát neukazuje přesně značky u questů, ale řekne ti kde přibližně hledat. Není to nic složitého a na druhou stranu z toho máš větší radost, když to najdeš, určitě to hraj s tím :). Co se týče modelu 1 AC ročně, nemáš pravdu, 2019 žádné AC nebude, budou se věnovat Odyssey.

      • Morraw

        Teď to čtu. Ony ty poslední díly šly vždy v tandemu. Je fajn, že si dají pauzu. Snad bude ten extra obsah stát za to.

        Každopádně čtu nadávky na level-scaling a větší důraz na mikrotransakce a vůbec se mi to nelíbí.

        • Ristoro

          Level scaling beru jako dobrou věc, nebavilo mě nikdy mít o 20 levelů vyšší postavu a rubat všechny na 1 ránu. 

          Mikrotransakce jsem nějak ani nezaregistroval, hra se dá normálně hrát bez nich, nevím o čem lidi zase špekulují. Asi je jasné, že upgrady vybavení a lodě budou něco stát, zase asi nebude stačit sebrat 1 větev a vylepšit z toho celou loď.

    • radim.zaty

      2k monitor je jen fullhd, předpokládám, že myslíš QHD, tedy 2560 pixelů na šířku.

  • Zdravím, mohla by mi nějaká dobrá duše říct o co šlo v přítomnosti v
    Origins? Mám rád Řecký dějiny/mytologii, tak proto mě tuten díl láká
    narozdíl od Egypta, tak abych nebyl zmatený. Díky

    • Lukyz

      V podstatě skoro o ničem:

      Zaměstnankyně Absterga, která se cítila nedoceněná a dlouho čekala na příležitost se rozhodla sestrojit vlastní verzi Animu, až na to, že její verze nepotřebuje DNA předků, ale jakoukoli DNA -> Desmond byl pra pra pra vnuk Ezia a tak jen on mohl prožít jeho vzpomínky v Animu, Layla v Origins vzala jakoukoli DNA a mohla ji použit.


      To je celá současná linka v ACO a slouží jen tomu, aby se UBI mohlo trochu urvat při vymýšlení scénářů oproti původnímu lore.

      • To je vše? A kde je nějaký ten twist nebo dramatický moment, co lidi říkají 😀? A ona něco hledá v přítomnosti, že je v tom Animu? Jinak díky za odpověď.

  • A co ty mytické části? Je jich hodně? Kvůli nim jsem si nekupoval jedno z těch DLC pro Origins. Mám rád historii a nahánění potvor mě nějak nebaví (od toho mám Zaklínače, že :). 

    • K čemu máš Zaklínače, když tě nebaví nahánění potvor? :-D

    • BoB.2

      Za všechno muže Jablko tím vysvětlíš a obhájíš všechno.

    • twicer

      Nahánění potvor tě nebaví ale v Zaklínači ti to nevadí, přitom obě hry jsou historicky smyšlené :)

  • romankubanektisc
    Zatím váhám, zda hru koupit. Mám vítr z toho, že to bude "přeskinovaný" Origins. Taky mám trochu obavu z toho, že svět bude ještě větší, protože v Origins byl možná až příliš velký. Chtěl jsem si hru zahrát podruhé, ale odradila mne právě ta velikost. Docela bych uvítal, kdyby ve hře bylo více bojových arén, s více propracovaný/rozsáhlejším systémem. Co se týče loďstva, je to s otazníkem, ale mohlo by to být zpestření a pokud by to vneslo do hry trochu taktizování a v lepším případě i strategie, jen dobře. Také bych uvítal, kdyby ve hře byl snadnější přístup k legendárním zbraním. V Origins jejich získávání bylo až příliš komplikovaná, až mne to odradilo a znechutilo usilovat o další.
    • Ilusiveman

      bude, ale v tom dobrým a bude tam moře alias black flag. taky zvažuju.. 😐 teda dost mě přesvědčil spoiler výše.

    • twicer

      Ztoho nemusíš mít vítr, to je jistota.. V minulém díly přišli s upraveným enginem, který je třeba ještě podojit než zainvestují do něčeho dalšího co jim zase chvíli ponese další díly. A abych byl upřímný ani mi to nevadí, origins byl kvalitní hrou s docela fajnovým designem takže si to klidně dám ještě jednou akorát jinde a trošku vyleštěnější.

    • xtron

      Jasně, že je to skin a větší s více fičurkami:-) Vždyť je to UBISOFT, kdy jeho hry jsou jak přes kopírák. FARCRY vs ASSASSIN se neliší v ničem, jen v jiném prostředí:-) A i tak jsem se u Origin bavil více jak 80h, což v přepočtu na hodinu je super za ty peníze. V kině za hodinu dám mnohem více:-)

      • twicer

        Že se série napříč díly moc nemění je poměrně logické ale tvrdit že se FC a AC vničem neliší, to je úplně nová meta ignoranství :D

        • xtron

          Hele a včem se tedy liší třeba FC5 / FC4 vs A-origin či A-Odyssey? Nemyslm to zle, rád se o tom pobavím. Výjimku udělám u posledního Tomb Raider, protože herní doba i s vedlejšími úkoly 20h je tristní.

          • twicer

            Tak když odbočíme od jiného zasazení a žánru, tak kupříkladu celé provedení pohybu po prostředí je jiné. Ve Far Cry se pohybuješ v ploše ale vertikální pohyb je umožněn jen na vyznačených místech.. nízké rampy, schody, žebříky, lana atd. V AC tohle odpadá a v 90% případů můžeš vylézt tam kam se ti zamane. Stím je spojené i AI nepřátel, které tě dokáže nahánět až na střechu. Když vylezeš tam kam NPC nemůže, začne od tebe utíkat. V posledních FC se hojně stávalo že NPC v podobné situaci prostě zkoprnělo a nijak nereagovalo. Jakmile tě uviděl jeden nepřítel, věděla o tobě celá vesnice, v AC můžeš dotyčného zabít dřív než si toho někdo všimne ( což ale občas vyústí v zabití, které by si mělo všimnout dalších 5 postav, ale nikdo nehne brvou ) O vylepšování asi není třeba začínat protože FC je primárně střílečka a rpg prvky jsou tam pouze zajímavý bonus. Obtížnost ve FC je řešena kvantitou nepřátel ( a je často dost bídná ) , kde AC to řeší pomocí rozdílů v levelech a výbavě ( což taky nepovažuju za nějaké ultimátní řešení, no ale prostě to tak je ). Automatická jízda autem ve FC je často dost mizerná, oproti navádění koně v AC s kterým jsem do teď neměl sebemenší problém.

            A mohl bych určitě pokračovat, ale myslím že oto už ani nestojíš :D Jako jasně..obě ty hry nesou určité společné prvky, ale ptám se je to špatně? Sou to prostě ubisoftí hry, stejně tak jak má blizzard svůj malovaný styl s nafouklými propercemi všeho, tak má i ubisoft prvky které většinu jeho portfolia spojuje a dává potencionálnímu zákazníkovi určité "záruky".

            • xtron

              No právě, že tohle jsou vlastně nic moc pidi změny. FC4 / FC5 a AssOr i předchůdce jsem hrál (desítky hodin každý). Je to ve výsledku jen jiný vzhled velké mapy, crafting a nějaké perky. Jestli někde lezeš po skalách nebo je obejdeš není zase nic, co bych bral jako "extra rozdílné". Ve FC můžeš taky zabít někoho, než si toho jiný všimne. Nakonec je to oboje na stejném engine, pokud se nemýlím, že? Takže beu to, že se FC a Ass vylepšují s každým dalším dílem, ale nevidím na nic nic extra rozdílného - to je celé. V jednom máš nožíky a odl zbraně, v druhém bambitky. A dole co píše Glutton je úsměvné:-)

              • twicer

                Reakce na příspěvek:

                No jo ale tak to můžeš takle naházet do jednoho pytle i třeba všechny střílečky, protože se ve všech střílí :) Ale přitom Doom a Dishonored se hraje každej úplně jinak. A ano mýlíš se, každá využívá jiný engine.

                Pidi změny jsou v dílech jednolivých sérií ale jinak bych řekl že se mezi sebou ty univerza liší docela dost. Ale proti gustu.. :)

          • Nehrál jsem ani jedno jedno. (no FC4 asi chvilku) Ale tipuju že jedno je FPS kde bojuješ moderními střelnými zbraněni, jezdíš auty, létáš letadly a druhé je 3rd person rubačka, kde bojuješ primárně na blízko a obsahuje hromadu šplhacích pasáží?

            Bych řekl, že core herní mechanismy jsou úplně jiné. Nebo se pletu?

    • Ilusiveman

      starý dobrý tunýlky a labyrintíky ti už tolik nesmrdí co?


      ikdyž taky uvažuji o koupi, už jen kvůli návratu moře a snad i ochutnat tu jejich variabilitu, možnosti volby. Co mě až tolik paradoxně neláká, je soubojovej systém, kdy mnohem víc dle mého hře slušel "batmanovitej" styl hraní. Origins mě vlastně dost bavilo, ale nedohrál jsem. Měl zajimavé prvky, boj byl svěží, pták bavil, egypt krásnej, ale ty lvly a truhly a systém na tom postavenej prostě dělají z her bullshit, viz obdobnej případ Shadow of War.

  • triptich

    takže v podstate ďalšia klasická akčná adventúra v ubisoft štýle. kvalita štandardne dodržaná, hra nijak neprekvapí, ani nesklame. keď ju človek kúpi, vie presne čo za svoje peniaze dostane. stále verím, že sa dočkám nášupu aj v podobe wildlands 2. ja viem, je to stále to isté, ja si ale občas rád odskočím do easy sveta vyblbnúť sa.

    P.S.: asi najväčším nedostatkom posledných dvoch asasínov je práve herná značka. vydať to pod iným názvom, novou IP, nedráždilo by to tak veľmi ako tento odklon od pôvodnej série.


    a samozrejme vďaka za peknú recenziu

    • radim.zaty

      Taková Plzeň mezi pivy. Neurazí, nenadchne, člověku to chutná do té doby, než ochutná různé crafty a jiné druhy piva, pak už si proste Plzeň za padesát dát nepůjde, když za rohem mají výběr z 10 piv, jedno lepší, než druhé. Ale i tak tu Plzeň chlemtají miliony a pochvalují si, jaká je to kvalita :)

      • triptich

        no vidíš. a ja po robote okolo domu nedám dopustiť na šariš. len tak vo mne zasyčí. 100 ľudí, 100 chutí.

        netvrdím, že ubisofťácke openworldy sú nejakým etalónom hrateľnosti, ale mne na také jednoduché odreagovanie celkom stačia. našťastie obdobie "ja som pán hráč a hrám len vybranú kvalitku" mám už za sebou roky a teraz si hry už len užívam ako formu relaxu a oddychu.

      • Magister_Peditum

        Záleží, jestli bydlíš ve velkém městě, ne na venkově. Jestli chodíš do hospody několikrát týdně nebo jen výjimečně. Jestli vypiješ 5 a víc kousků za večer nebo tam ucucáváš 3 pivka... Já si IPA a podobný druhy občas rád dám, ale pravidelně se to pít moc nedá... 

      • omiklon

        jojo, zlatý starobrno! 😂

  • Jack1947

    Nu,  dalo se čekat že to bude spíše Origins 1,5, takže v poho dle mě 😉

  • Hodnocení 8 jsem čekal dřív než jsem na článek klikl. Sorry, ale další Ubisoft copy paste si takové hodnocení nezaslouží. 

    • Ristoro

      Jsem rád, že jsi to už hrál a tak víš o co se jedná, nicméně všechny světové recenze tvrdí vše, jen ne, že to je copy paste předchozích her, ba právě naopak.

    • radim.zaty

      Já bych nad tím nemeditoval. Už jsem si zvykl, že herní magazíny prostě proti "velkým" nepůjdou, to si prostě nikdo nelajzne. Kdyby totiž napsali, že král je nahý a že je to furt na stejné brdo, jen s jinýma assetama a napálili tomu 4/10 jako dali HC hře Immortal: Unchained, tak by taky král příště nemusel dodat promo a taky by třeba zatahal za nitky zadavatele reklamy ;) Takže tu osmičku beru jako mírnou úlitbu vydavateli a je mi jasné, že když mě doposud nechytl ani jeden AC, tak že z tohoto taky nic nebude a ani to nebudu zkoušet. 


      PS: tento příspěvek může obsahovat neprokázané konspirační teorie.

    • KrPa

      klasika, hra nic noveho neprinasi = 8

      • twicer

        xx dílů v sérii a lidé stále čekají příchod krista a něco nového. Když se to dobře hraje tak na 8 nevidím nic špatného. Nehodnotí se nové prvky, ale hra jako celek. 


        Podle vaší logiky by všechny současné herní série které snáma už nějakou dobu jsou měli mít hodnocení pod 5, přitom se u nich člověk baví stejně dobře jak s novinkami které dostanou 7-9

        • JamesFaith

          Přesně tak. 


          Když si kupuji hru v dlouhé sérii, kupuji si ji kvůli nějakému neměnnému hernímu základu a nečekám u každého dílu revoluci.  

          • Ok, být kvalita jako u dvojky a vývoj jako u druhého dílu, brotherhood, revelations, neřeknu ani popel.

            Ale už nemám náladu na slabý příběh nabalený na zbytečně velký svět s miliony zbytečných otazníčků....a to já blázen kupoval Origins za plnou cenu.

            • twicer

              Vtom případě splňuješ definici šílenství, kupuješ pořád to samé v očekávání něčeho jiného.

              Celkově je zajímavé kolik lidí si žije v nostalgii že ty první díly byly stejně nejlepší. No, nebyly.. Když si pustím AC 1 i 2, tak tam prostě už nevidím to čaro které jsem zažíval když to bylo aktuální. Ale pokud hraješ AC jen kvůli příběhu tak tvé roztrpčení chápu, ale můžeš si za to vlastně docela sám :) 

              Ten původní příběh už je vytěžen na dřeň, nic lepšího už bych nečekal.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit