Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79619 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MickeyMutant

    Za 4 dny prodáte polovinu, za 14 dnů až 80 % - tohle vám ochráníme, tvrdí Denuvo

    Irdeto, společnost prodávající ochranu Denuvo, vydala zprávu varující před vydáváním her nezabezpečených jejich softwarem. Nic překvapivého - text obsahuje čísla nelegálních stažení nejmenované hry a fabulace o strašlivých potenciálních ztrátách. Přináší ale i zajímavé statistiky. Zpráva tvrdí, že až 80 % prodejů očekávaných AAA her proběhne během prvních dvou týdnů po vydání a 50 % dokonce v prvních čtyřech dnech. Tím v podstatě naznačuje, že i pokrytí tak malého časového okna se vydavatelům vyplatí.

    Tahle čísla je samozřejmě nutné brát s velkou rezervou, společnost má všechny důvody k nadhodnocování, ale je zajímavé, kam se z původně neprolomitelné ochrany Denuvo během několika let posunulo. 14 dní? Nebo 4? Anebo jen "bad luck", jako u nového Hitmana, který padnul dokonce čtyři dny PŘED oficiálním vydáním?

    • Draken69CZ

      Je zajímavé že Denuvo 5.1 (AC: Odyssey) je prolomené, ale Denuvo 4.9 (Shadow Of The Tomb Raider, FIFA19) stále drží.

      • Johnny

        Všechno je prolomené. Jen mají dohodu s vydavatelem že to uvolní až po nějaké době... aby ztráty vydavatele byli co nejmenší.

        • Zdraoj těchto informací? Tyhlecty nesmysly, co se o protipirátskejch ochranách říkají jsou furt otravný.

        • Dobrej vtip :)

          • Johnny

            on to bohužel vtip není. proč si myslíš že dvě naprosto stejný ochrany, dvě hry, a jedna je cracklá po pár dnech a druhá po třech měsících?

            • A kde je teda Lara ? Ta si zaplatila vic jo, ze jeste neni ? :D

    • ucho

      podle mě je blbost to s těmi 80 % během 14 dnů. u nějakých hitů se to k tomu může blížit, viz RDR2 na konzole, jenže tam jsme u konzolí a je to hodně specifická hra. jiné hry tak velký náběh a náhlý pokles nemají. když se hra crackne do měsíce, tak podle mě ta ochrana postrádá smysl.

      • MickeyMutant

        Ve skutečnost zřejmě opravdu vybrali nejkřiklavější příklad a ještě ho trochu přibarvili. Fakticky se to může blížit tomu strašení o ušlém zisku. Vydavatelé stejně ví sami nejlíp, jak vypadají procenta jejich prodejů v čase. Spíš mě na tom pobavilo, že mají potřebu to kvantifikovat, aby zdůraznili, že Denuvo se vyplatí všem na planetě i v případě brzkého prolomení. Počítám, že už příští rok vypustí zprávu o důležitosti chránit první den nebo prvních pár hodin🙂

  • Rest in Peace Obsidian Entertainment


    • i586

      Obsidian pravděpodobně čeká stejný osud jako Bioware a Blizzard...

    • ringmancz

      Řekl bych, že nepodepsali pod nátlakem, ani inxile, takže k tomu asi mají své důvody.

      • ucho

        důvody jsou jednoduché - prachy. ono se ve finále moc nemění, problém je, že je tu teď větší riziko pádu na ústa.

        na jednu stranu je samozřejmě otázka, jak na tom byli finančně. prodeje PoE2 jsou mizerné a vlastně to je průšvih. hra má sice metascore 88/100, ale vůbec se neprodává. možná byl pro ně tedy Microsoft záchrana v získání finanční stability. je otázka, jestli to pro ně bylo existenční rozhodnutí.

        problém Obsidianu je ten, že dělá kvalitní hry, o které není masový zájem. tedy aby takové hry měly smysl, nesmí na vývoj utopit moc peněz. u Microsoftu peníze budou, ale jestli si ukousnou moc velké sousto a udělají pro Microsoft finanční propadák, dobré to pro ně nebude.

        mají teď šanci ukázat, co v nich je. ale je tu riziko, že tu šanci promarní. to ukáže až čas. samozřejmě je možné, že rozjedou nějaký zajímavý projekt.

    • Lukyz

      Pořád lepší než kdyby museli zavřít krám. Ještě bych neházel flintu to žita a počkal s čím se vytasí. 

    • skaven

      😱😬

  • skaven

    Ludia, chcel by som sa spytat na Xcom 2, ktora verzia sa oplati kupit? tj ktore dlc su must have?


    • raisen

      Pro mě osobně je to základní hra XCOM 2 + War of the Chosen. A módy, základní hra bez nich není pro mě tak dobrá. Některé přidávají vylepšení hry, opravy bugů a některé tu hru podstatně rozšiřují. Legacy Pack by měl být zadarmo do prosince (nebo tak nějak) k datadisku WotC.

      • raisen

        Sice mám i další DLC jako Shen's Last Gift, Alien Hunters a Anarchy's Children, ale ty doporučuji nakoupit až po vyzkoušení základní hry a osvojení základů. 

        Jinak pro mě, jako nekritického fanouška, jsou pro mě "must have" všechna DLC 😀

        • skaven

          tak, ja som hral doteraz vsetky xcom hry, od 1993.  :) teda som viac menej fanusik :) dik za odpoved, uz instalujem zakladnu hru

    • triptich

      za mňa určite XCOM 2 Collection bez debaty. je to síce drahý špás, ale celkom pravidelne býva v akcii za nejakých 50€, čo je "bežná cena" hry. a neľutujem ani cent do hry vrazený.

      základná hra je obsahovo bohatá a stojí za samostatnú kúpu (s long war módom blaho), ale ak ťa ťahovky v štýle xcom bavia, resp. je predpoklad, že ťa baviť budú, tak war of the chosen dokúpiš zaručene.  zážitok je intenzívnejší, bohatší a celkovo lepší ako v základnej hre. k tomu najnovšiemu rozšíreniu - legacy pack? - neviem, s tým som ešte nemal tú česť. ale kamarát nad tým slintá blahom a vraj o veľa prichádzam.

      • skaven

        nasiel som collection za 29, a war of chosen za 19+€, ale ten legacy pack, na steame je s war of chosen, ale na instangaming je bez


  • Mart9

    Call of Duty: Black Ops 4 se prodává třikrát lépe než loňské Call of Duty: WWII.

    To je bohužel velmi špatná a smutná zpráva.

    • Draken69CZ

      Pro koho a proč?

      • Mart9

        Pro mě a všechny ostatní hráče, kteří si 1000x raději zahrají kampaň z 2. světové války, než čistě multiplayerový díl. Absolutně mě letošní COD nezajímá, ale ty prodeje bohužel nejsou dobrou zpětnou vazbou od hráčů, aby od tohoto modelu tvůrci upustili a opět udělali singl z 2. sv.


        Snad si alespoň uvědomí, že za ta čísla může především battleroyal a nikoliv zasazení nebo rozhodnutí nezapracovat kampaň.

  • Thorar

    Pro adventurní point'n'clickaře konečně vyšlo  kickstarterové TSIOQUE, je to krátké, ale povedené. https://store.steampowered.com/app/393190/TSIOQUE/

    • Inquisitor

      Díky za upozornění :)

  • Jack1947

    Blizzard pracuje na dalších mobilních titulech mimo Diablo Immortal.

    Ty taky oznámí jako Velkou pecku na Blizzconu 😎😛

  • jindra.veliky

    https://technet.idnes.cz/e-shop-v-evropske-uniii-0vf-/sw_internet.aspx?c=A181108_080158_sw_internet_vse


    dotkne se toto nejak digitalni distribuce steamu, psn atd? Cesky verze shopu jsou predrazeny

    • ucho

      doufam, ze nedotkne, ceny v EU jsou na Steamu celkem ujednoceny, Nemci mivaji neco snad i drazsi. to same plati pro PSN. je to v ramci EU, ne v ramci sveta.


      kazdopadne jsem na to zvedav, z Anglie objednavam casto a jo, ceny tam maji jiny, treba i o 30 % levnejsi. doted jsem to resil pres proxy, nekde jsem to zvladl obejit, ale teda posledni objednavku mi zrusili bez udani duvodu. jsem hodne zvedavy, jak to pak budou mit s cenami.

  • Lukyz

    Zřejmě těžce blbej dotaz, ale nejde mi to do hlavy, tak mě nekamenujte 😅

    Na základě Falloutího retra a taky díky novému počinu od Bethesdy jsem opravdu po hodně dlouhý době znovu rozjel jedničku a přijde mi zvláštní, že dostávám nějak moc skill bodů per level. Počet bodů se odvíjí od inteligence, charakter má I7 a teď jsem na 3 levelu dostal 24 bodů - přijde mi to jako děsně velký číslo. Jelikož mám pamět jak zlatá rybka a instaloval jsem do hry Fixt, tak nevím, zda jsme něco nezvoral např. při instalaci patche nebo jde o normální pravidla hry - poradí pls někdo s pamatovákem? 

    Thx ☢️


    EDIT: Ještě přichodím screen, jelikož mi to přijde fakt nějaký namastrovaný na 3lvl

    • ucho

      defaultně je to 5 + 2*inteligence, takže bys měl dostat 19 skill pointů.

      s perkem educated je to + 2

      s vlastností skilled + 5.

      takže jestli máš ten skilled (tedy perk si vybíráš každé 4 levely a ne 3), tak je těch 24 skill pointů ok


      edit: a na screenshotu vlastně to skilled máš, takže 24 skill bodů je v pořádku. jen budeš mít míň perků... každopádně když už sis to skilled zvolil, měl bys vědět, co dělá ;)

      • MickeyMutant

        Podle mě by měl za level dostávat 19 skill points. Vlastnost "skilled" nepřidává při levelování žádné body navíc, jen na začátku hry zvedne všechny dovednosti (skills) o 10 %.

        • ucho

          jestli ma tedy jednicku, je mozny, ze nejaka modifikace pozmeni chovani, aby se k tomu Skilled pristupovalo jako ve dvojce.

        • ucho

          pravda, v jednicce je to jak rikas, +5 skill bodu je to az ve dvojce.

          • Lukyz

            Tak jsem prolistoval ofiko Fallout 1 Survival Guide, která je ke hře na GOGu a tam je uvedeno: 

            Skilled: The good news: The character spends more time improving his skills than most people, so his starting skills are all +10% and he gets an additional 5 points per new experience level. The bad news: Not as many extra abilities. You will only get a Perk every four levels, instead of every three levels.

            Takže je to všechno v pořádku, každopádně díky moc, pánové ✌️

            • MickeyMutant

              Vyzkoušel jsem přesně tvojí postavu a dostávám 19 skill bodů za level. Survival Guide se v tomhle bodě zřejmě vztahuje k nějaké starší verzi hry nebo se rovnou mýlí.

    • Jack1947

      To je dobré hodit si omylem" Mod na rychlejší expení 😀😉

  • kkING

    Neco malo noveho o Zen 2, Vega 20 (7nm)

    https://www.youtube.com/watch?v=YmPimQp7xLE

  • SalemCZ

    Taky mohly udělat před 14 dny i slevy na České hry

     https://store.steampowered.com/sale/polishsale/

    • Mart9

      No mohli, ale to by musel někdo ve světě o výročí vědět. Na idnesu někdo psal, že při finském výročí obarvili do jejich barev Eiffelovku nebo operu v Sydney, zatímco u našeho výročí nic. Čekal jsem, že bude mít naše výročí ve světě větší ohlas.

      • Jack1947

        Nikoho to nezajímá, za to ty ostatní svátky jsou globální.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit