Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • no ty vole, to jsou kecy jako kdyby přišel kuchař do kuchyně a stěžoval si že mu nevysvětlili jak se vaří brambory !

  • Tenhle článek je obsah vycucaný z prstu. Nejspíše bylo zadání "prostě něco napiš" a autor napsal své povídání o tom, jak neví, jak se ovládají hry. Pěkné. Já bych teda vypíchl spíše hrozné uživatelské prostředí u řady her a ne tutorialy.

    No nic. Pořád máte dobrý web. Obsah bývá slabší, ale zvyk je železná košile. Fightclub jsem ale už vzdal. Po stovkách dílů (!!!) jsem došel k závěru, že nová sestava se už prostě nedá poslouchat a ne, není to vyčerpáním mé osoby z těchto formátů - pořád třeba sleduju hPod a mám za sebou všechny (ano všechny!) díly. U FC jsem byl od začátku a putoval s váma až do příchodu trojice nových redaktorů, kteří to zařízli. Kde jsou ty časy, kdy mě vítal Pavel, do toho se usmíval Petr, Martin do toho opakoval to svoje prostě a Lukáš se do všeho pokusil vnést mraky intelektualismu. :) Hrej.cz ty svoje opakované přerody zvládlo dobře ale vy nějak ne. Tak či onak hodně štěstí a lepší články - ne tenhle odpad!

  • Kluci děláte si srandu ? Herní žurnalista není jak se přepínají zbraně ve stupidní UBI hrě která se ovládá vždyky stejně ???? nedej bože věci jako Apex legend ... k čemu tutoriál . zrovna v Apexu kde je milion činskych hackeru je uplně jedno jestli tam je nebo není a tutorial je uplně dostacujici  . kdybys napsal že ti chybí tutoriál u IL 2 sturmovic tak to pochopím mě tam chybí taky  ale v těhle casual nesmyslech pro děcka  ? ale musím říct že to je asi první trabl co mám s Games Cz . jinak dobra prace kluci . 

    p.s.: a tomu pánovi prosím dávejte nějaké snažší hry . Já nevím třeba eee fakt mě nic nenapadá . 


  • Chidlink

    To je vtip ten článek ? Musel jsem se podívat jestli není náhodou 1.dubna. Je vidět že na games jsou opravdový odborníci.

  • Jako pardon ale tutoriály u PC her jsou absolutně zbytečné jelikož ovládání je téměř identické mezi všemi hrami, jediné kde bych pochopil tutoriály tak je u obsáhlejších a náročnějších her jako je HoI4, atd. a měly by být jen aby vysvětlily oč tam jde a postupně vysvětlovat při hraní tak jak to je u série total war. Řekl bych že cokoliv jiného je absolutně zbytečné jelikož každý zná ovládání her jelikož ovládaní hlavních funkcí jsou všude stejné jediné co se liší tak bývají drobnosti a to není problém si to najít v nastavení a popřípadě přenastavit. A argument že děcka nemusí vědět jak se co ovládá tak by nebylo špatné připomenout že většina těch her má min. věkovou hranici vyšší než mají ty děcka roků tudíž by tam ani neměly co pohledávat. 

  • 870904

    https://www.youtube.com/watch?v=BIWICk1R84w  😂😂😂

  • No to snad ne? Tohle napsal "herní novinař"??? 

    Jestli tihle lidi co neumějí hrát hry dělají na ně recenze tak jakou asi váhu může takova recenze mít?

    Po tomhle jsem doslova nasrany kdyz si predstavim ze jsem cetl nejake jeho recenze a ja duveroval jeho subjektivnimu pohledu.

    Tohle je hřebíček do rakve uz tak umírajíciho Games.cz a i Levelu.


    Odhlašuju odběr z YT, Games.cz odeberu ze záložek a uz žadny Level nekoupim.

  • Spades

    Jako sorry, ale Y a Trojúhelník mění zbraně snad v každé FPS už od původního Xboxu. A podržení na změnu na pistoli také není žádná revoluce.


    Přesně takové tutoriály nemám rád. V Apexu mě právě štvalo, že mi ukázal všechny možné pingy jak blbečkovi, ale nemůžu si vyzkoušet všechny attachmenty a classy.


    Ad zbraň shovaná někde ve skříni... Je hned vedle tebe a dostaneš na to i ping, ale když si tralaláčkuješ po mapě, když je tutoriál, je to tvůj problém. Dokonce týpek řekne "Swap your weapon for another one", což se nijak nedá přeložit jako změna na sekundární, ale ať si doslova vezmeš JINOU zbraň.

  • Naprosto chápu. Člověk, který se více méně nikdy s videohrami nesetkal (třeba vaše osmileté dítě, kterému otec - distechnik pořídí herní konzoli, a sám neví, jak na to), má kvůli nedokonalým návodům hodně co dělat.


    Podobný a častý problém jsou "chytré" telefony. Spousta lidí si jej pořídí, ikdyž jej nepotřebuje a jeho funkce nikdy nevyužije. Potom, když jim to nikdo neukáže, tak ani nedovedou přijmout hovor nebo někomu zavolat, protože k telefonu nedostali žádný návod.

    • 1. Zmiňované hry nejsou pro děti!!!!!!!!!

      2. Dospelý člověk by měl mít dost rozumu na to, že když chce něc hrát, tak se podívá do nastavení na ovládání, pokud teda neví.

      3. Osmileté dítě nemá co hrát na konzoli ale má běhat venku s míčem, nebo si hrát třeba s legem.

    • jejda to snad ne proboha . a když sem já mohl na 286 bez navodu  pochopit dungeon mastra nebo Shadowland  ( v cca 1+ letech ) tak dnešní hry kde autori ani nedovolí zemřít snad tutorial k nicemu nepotrebuji .   Rok 1992 tusím . 


    • WalkingWad

      Chápu, že ne každému je shůry dáno, ale pro 8 leté díte tohle není asi vhodná hra uplně.. Dle Pegi má Apex 16+ Většina her pro 8 leté děti vypadá trochu jinak..

      • Tady nejde o hru, jde o princip. Já jsem jako dítě taky hrál hry, které bych dnes své děti hrát nenechal.

        • WalkingWad

          Princip je, že pro 8 leté děti ty hry budou jeden velkej tutorial a nebudou tam mít problém... 


          (popravdě sem se celou dobu divil proč ty akční hry mají tak stupidní tutorialy (dle mě naprosto zbytečné). Myslel sem si, že je to pro přihlouplé američany... a vono je to kvůli tomu, že ty hra hrají děti. Pak to vše dává smysl :) )

          • Podle mě je princip návodu ten, aby obsluhovat daný software měl možnost se naučit kdokoliv, tedy i člověk absolutně neznalý. A je jedno, jestli je to MS Office, Supermario nebo obslužný software jaderné elektrárny. Kvalitní dokumentace je základ.

            • Dokumentace a tutorial jsou dvě odlišné věci. Dokumentaci téměř ke všemu - včetně her - s podrobným popisem všeho lze dne stáhnou prakticky kdykoliv z Internetu. Nebo se začíst do helpu, nastavení apod. Tohle není opodstatnění nesmyslných tutoriálů v dnešních hrách.

              • Reakce na příspěvek:

                Máte a nemáte pravdu. Protože návody na stránkách gamepedia nejsou oficiální návody. Jde o návody vytvořené komunitou, získané reverzním inženýrstvím. Ikdyž jsou kolikrát kvalitní, tak je jako oficiální návod logicky nejde uznat. Je dost her, které návody opravdu nemají. Například 6 let od vydání MC v něm neexistoval oficiální seznam receptů.

                • WalkingWad

                  Reakce na příspěvek:

                  On ale asi myslel manuál ke hře který je vždy ke hře... ( případně v PDF). Ne "manuály třetích stran" + v každé hře je ukázané celé namapování ovladače. Pokud by pan Hajda, odborník na složité deskové hry, měl aspoň trochu inteligence, podívá se jak je namapovaný ovladač, to mu zabere 10 vteřin a už vžitě nebude potřebovat tutorial.. 

  • Majkl

    nejhorší ze všeho jsou nepřeskočitelný tutorialy, které musíte dohrát ještě před tím, než vás hra pustí do hlavního menu, za to bych vraždil 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit