Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • species

    Clanek je tezce zavadejici, rekl bych ze snad i nepravdivy. Celkova cisla predobjednavek nezverejnili.


    Jedine ceho maji vic je predobjednavky pres Uplay, coz dava smysl pac lidi si radsi nainstaluji Uplay nez isntalovat EPIC.


    Tohle zjistit mi zabralo asi 5m a to se novinarinou nezivim!

    • Tenhle clanek by mel smysl, kdyby tam bylo porovnani kolik lidi si to objednalo pres Epic, ale tohle jsem se tam nedozvedel. Dozvedel jsem se tam, ze to lidi radeji kupuji pres Uplay, nez Epic. Takze to vypada na propadak Epicu.

    • cms.sarka-tmejova

      Na PC předobjednávky tak dvojka vede před jedničkou a obzvlášť dobře se jí daří na Uplay, kde eviduje šestkrát víc předobjednávek než před třemi lety.” Dokonce se to píše i v tom článku, hustý, co?

      • species

        Jak tvuj clanek, tak tva citace pusobi jakoze division 2 ma vic celkovych predobjednavek. Jak vis ze dvojka vede pred jednickou kdyz Ubisoft nezverejnil celkove predobjednavky? 

        Tva data se vztahuji pouze na Uplay.

        Dokonce je to i v nadpisu "division odchod ze steamu nijak neublizil". Ja chapu ze nemas rada steam, ale prece jde najit spousta spiny ktera je pravda ne? Nemusis si vymyslet (a pak mazat prispevky).


        edit - typo

        • cms.sarka-tmejova

          Nevztahují. Má víc předobjednávek v rámci PC digitální distribuce než jednička. Tečka. Nemusíš znát konkrétní čísla, z toho callu s Guillemotem to vyplývá jasně. Že vede Uplay je druhá věc. Vůči Steamu žádný city nechovám, pracuju s daty, čus.

          • speciesz

            Mas na to nejaky zdroj?. Guillemot v rozhoru jasne rekl ze maji vic predobjednavek pres Uplay, nemluvil vubec o celkovych predobjednavkach, tyhle cisla zverejnene nejsou.


            Je logicke ze maji vic pres Uplay, pac vetsina lidi sla ze steamu rovnou k Uplay. S jakymi daty prosimte pracujes?


            Neber si to osobne, opravdu me to zajima, ban opravdu nebyl nutny!

            • cms.sarka-tmejova

              "Early indications are supportive, as PC preorders are higher than for the first Division, and preorders on the Ubisoft Store are six times higher. We believe this deal is a long-term positive for Ubisoft." Přímá citace Guillemota, jak říkám, přesná čísla tam nejsou, ale pochopit pojem “vyšší než” snad tak těžký není. Ban jsem ti já nedala, nemám k tomu důvod.

              • species

                Reakce na příspěvek:

                a kdo to tady promazal aby to vypadalo, ze redakce "vyhrala" argument? Predpokladam ze taky ne ty. 

                Jako jednoho z mala redaktoru si te sarko opravdu vazim, nicmene myslim ze kdyz pouzivas slova jako "cus, tecka, naschle" jako argument, tak ti to zbytecne ubira na kredibilite.

                • Jack1947

                  Reakce na příspěvek:

                  Tak maže se tady i jiné. Tadyje to ještě celkem ok.

              • Reakce na příspěvek:

                Zase se dělá z komára velbloud a senzace. Pokud byla jednička v té době prakticky zajíc v pytli o které nikdo nevěděl co čekat, ale nakonec měla úspěch, tak je celkem logické, že u dvojky bude víc pre-orders, když už hráči vědí co čekat. Navíc je to svázané s Uplay a primární prodeje jsou tam. Čili to s Epicem ani Steamem prakticky nesouvisí. Navíc jak se píše v článku, ti co nakupovali na Steamu se přesunuli rovnou na Uplay, prakticky to ani nemuseli dávat na Epic. Ten je v tomto případě stále nejméně preferovaná varianta, ale článek je v trochu jiném duchu. Navíc u Division se to vědělo dopředu, narozdíl od Metra, které je trochu jiná pohádka a tam se celkem právem očekává bojkot, takže jsem spíš víc zvědav na prodeje metra na epicu.

  • Tak v tomto případě je to úplně jedno, jestli je to vydáno na Steamu nebo jinde, protože stejně ve finále k tomu potřebujete i ten Uplay. Takže je asi jednodušší si počkat na nějakou slevovou akci právě na Uplay.

    Jinak EPIC store to je trochu jiný případ. Osobně mi nevadí další nainstalovaný klient, ale iritují mě následující věci a styl podbízení.

    - Není chvilka kdybych někde nečetl, že EPIC store začne nově distribuovat tu hru a tu hru nebo má exlizivitu na ten a ten titul. Pro mě to je prostě jen skrytá reklama na nefunkční store, které tituly nabízí za stejnýc ne-li horších podmínek jako ostatní.

    - EPIC store bylo prakticky neviditelné, a to do té doby než začal za tučný úplatek, přetahovat některé zajímavější tituly do svého portfolia (nikdo mě nepřesvědčí, že to tak není. Tak to prostě standardně funguje,
    pokud chci zlepšit visibilitu nepoužitelného anebo neprodejného zboží.
    Rozhodně to není jen o nižších procentech, které si EPIC bere z prodeje).

    - Nechápu, proč EPIC neinvestoval do vývoje svého klienta, který bude konkurence schopný, a to ještě před samotným zahajením aktuální disturibuce některých exkluzivní titulů? Vždyť dělají Unreal engine, jsou autoři Fortnite a nedokáží vytvořit pořádného klienta se vším všudy, určeného pro distribuci ve velkém? To chtějí konkurovat již zavedeným klientů? Ano jde to, ale za cenu toho, že použijeme nestandardní obchodní praktiky a budeme se řídit heslem "špatná reklama, taky reklama".

    - Navíc klient měl a má problém se zabezpečením uživatelských účtu, což také dobrému jménu nepřidá.

    Bohužel aktuálně s tím jednotlivec nic moc nezmůže, takže je potřeba to brát tak, že nová agresivní konkurence je tu, a že čím více lidí bude tento obchod, za aktuálních podmínek ignorovat, tím bude větší tlak na změnu. Já vím na 100%, že si aktuálně nic přes EPIC store nepořídím, a to i kdyby tam nabízeli zlaté sele zdarma.

    • Jack1947

      Zaplatili si časovou EXKLUZIVITU, to nic neznamená ještě.

      • To záleží jak se na to kdo dívá, a jakým způsobem a za jakých okolností tato EXLUZIVITA, i když je časově omezená (což jsem neuvedl ve svém předchozím příspěvku) , byla poskytnuta či dohodnuta.

        Mě osobně vadí až přehnaně agresivní konkurence, protože ta pak může znamenat, a to v některých případech, ve finále velký problém pro zákazníka.

        A Jak jsem psal, v případě The Division 2 se prakticky nic moc nemění...

        • Jack1947

          Je to zbytečné se tím zaobírat, časová je kvůli tlaku, není to SONY nemají miliony nebo kolik ( miliardy?) aby si zaplatily permanentní. Navíc by to bylo dost debilnní a já tě chápu, tohle se mi taky moc nelíbí jna jednu stranu to Štýmu přeji páč usnul na vavřínech a měl by toho někdo využít aby ho probudil na druhou jak píšeš tratný bude jen a jen zákazník.

          • Štým (Steam) mi přijde poslední dobou takový netečný, takový zakřiknutý, jako kdyby se nic nestalo. V případě Metra, vydají takové neslané a nemastné prohlášení, že jim je jako líto, že byl tento titul přesunut do konkurenčního storu.

            Aby to nakonec nebylo tak, že za EPICem vlastně v pozadí stojí samotné Valve, a aby se prostě něco začalo dít, aby si měl Gabe s kým hrát, tak se najednou z ničeho nic objeví na scéně ten nanažraný EPIC. Který mu na nějaký čas odvede penězovod, na jeho účet na Kajmanech. A Gabe v novém FY2020 oznámí, že mu daroval neznámý sponzor 100.000 $ na vytvoření EP3 k HL2. A že si přeje zůstat v anonymitě.

            Anebo bude EPIC 15.2.2020 koupen společností Valve a hned na to, 29.2.2020 vyjde HL3 na Unreal Enginu 5...

            Ať žijí konspirační teorie....

            • Jack1947

              T osi nemyslím EPIC je firma sama osobě, EPIc má Fortnite a VALVE zase Dotu2... ale nevím netuším podle mě by Valve už možná ani neměli na nákup peníze. Steam je posledních 10-15let netečný ( defakto co rozjel Steam obchod).

    • Jednotlivec zmůže, stačí tam nic nekupovat. To co víc zaráží mě, je to, že tady spousta lidí těm praktikám, které poškozují zákazníka ještě tleská.

  • Kompost

    im to moze byt ukradnute, beztak to vacsina ludi kupi rovno na uplay. 

  • jindra.veliky

    lidi driv nadavali i na uplay a origin a taky dneska drzi tlamy


    driv jste si museli taky stahovat klienta ke kazdy mmo hre a lidi drzeli pisk, tak ted mate zase tohle...mate open source platformu pc, tak si uzovejte vsechny jeji soucasti :)

    • Carnage666

      Já dřív nadával na uplay a origin a pořád na ně nadávám a pořád je bojkotuju :) od EA jsem nic nekoupil od doby co Origin vzniknul a na uPlay mam Division co byl free ke grafice ještě s Far Cry Primal.

  • Lima

    Hateři tady dští oheň a síru, ale nic to na věci nezmění. Rozumný a dospělý názor na problém Epicu měl Mr.Hlad v předminulém FC. Prostě hráč bude mít na desktopu o jednu ikonku navíc, svět se kvůli tomu nepokaká ....😉

    • Slušně lezli Epic klientu do zadku, to je pravda...

  • celoush

    Psi štěkajíale karavana táhne dál

  • Carnage666

    Tak hlavně Ubi to má dobře vymyšlený, jsou lidi jako já co nesnáší např. Uplay a hry od nich se doposud dali koupit i na Steamu s tím že to pouštělo i Uplay ALE měl jsem hru ve své knihovně na svém oblíbeném klientu. Teď? Ubi vybralo ještě větší zlo než jsou oni sami ,Epic Store a najednou se vsadím že lidi nakupují víc na Uplay než když to měli i přes Steam.

  • Kdo při smyslech proboha kupuje Ubi hry na Steamu nebo Epicu? Stačí, že se musí spoušťet jeden klient s ochranou, tak si to dobrovolně koupím tam, kde k tomu jako bonus dostanu ještě jeden? Informace absolutně nic neříkající. Spíš mě zajímají prodeje Metra, tohle je zase jen PR Epicu jak ho jede poslední cca měsíc bulvárních článků přesně tohoto stylu, aby navodil dojem, jak jsou super konkurence Steamu. Informace sice pravdivá, ale závěr už ne!

    • Osobně jsem velice dobře při smyslech a nakupuji pouze tak, že mám všechny hry na Steamu, maximálně když mě někdo ukecá na hraní něčeho společného, použiji Origin. To, že přes Steam spouštím Uplay mi nikterak nepřekáží. Většina her si launcher stejně spustí sama na pozadí a do hry jako takové nijak nezasahuje. Nechci se jednoduše přehrabovat kvantem různých obchodů, launcherů a kdo ví čeho. Chci si vybrat, koupit, nainstalovat a hrát kdykoliv mám chuť z jednoho místa a neztrácet čas a nervy listováním kde čím. Obzvlášť, když jde o jednu sérii. Tak si prostě nový Division nebo jinou hru odpustím. Kdo si má za X let pamatovat, že ta či ona hra byla na jakém launcheru. Dokud bude fungovat Steam, budu jen tam, až ho něco překoná a převede moji sbírku, rád přejdu.

      • Omezeně takhle občas funguje GoG connect, když ho propojíš se Steamem, tak čas od času mají akci a nějakých 10 jimi vybraných her se ti přidá do GoG knihovny, pokud už je más koupené na Steamu. Popravdě mám taky jen Steam a GoG, ale poslední dobou preferuji GoG, na Originu mám asi jen The Sims 2, když je dávali zdarma a už si ani napamatuju login a ani nemám origin v kolik let PC. Uplay se vyhíbám a jsem rád, že starší hry (Anno, Settlers) dali na GoG, takže si je konečně můžu legálně pořídit. Ale je pravda, že před nákupem musím někdy kouknout na Steam+GoG jestli už to náhodou nemám na tom druhém, představa, že mám ještě koukat do dalších 4-5 obchodů, tak je to na palici.

    • Ještě schválně jsem se koukal v čem by mohl být zakopaný pes a Epic store má prakticky mikro písmem (nejmenší font ze všech textů co je na stránce) mezi textem a obrázky skrytou větu o Ubi účtu, kdežto na Steamu to na vás extra svítí a ještě zlatě podbarvené. Takže počítám, že část nakupujících čeká překvapní.

    • species

      Ale ta informace neni pravdiva :D Vic predobjednavek maji jen na Uplay, ne celkovych predobjednavek :D


      Jinak samozrejme souhlasim.

      • Je pravdivá, oni totiž píšou, že jich mají víc než na Steamu. Že jich je víc na UPlay taktně zamlčí. Sleduji to již nějakou dobu napříč redakcemi a tenhle nový PR bulvární styl epicu se mi ani trochu nelíbí, respektive proč do toho redakce jdou.

    • Carnage666

      Některý lidi chtějí mít ty hry v knihovně na Steamu a u nových AC her jsou dokonce i achievementy ve Steamu.

  • Jack1947

    To se tak nějak bohužel čekat dalo...

  • ren.dhark

    Na webe EPICU sa nedá vyhľadávať. Je choré, aby som si len kvôli zisteniu ponuky inštaloval klient.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit