Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jack1947

    115 příspěvků  hm to není špatné jen na web pro registrované 🙂

    • je to spatny, protoze realne je to tak 15 + 100krat tvuj spam o nicem

      • Jack1947

        To je teda blábol 😯

        • skoda, ze si tohle nereknes pokazdy, nez to odesles

  • dworkin

    Dojem prostorového zvuku je jako dojem pohlavního styku. Zapomeňte na virtualizaci a všechna ostatní šidítka, kupte 5.1 sestavu a už se nikdy neohlédnete nazpět. Ano, je to trochu dražší, a ano, občas je problém to v místnosti dobře umístit a zároveň nenas*at manželku :), ale vyplatí se to, vyplatí se to... vyplatí se to.

  • Knifer

    Takže až příští rok 😥. PS4/PS4-pro bohužel nestíhají už dnes jako ano pořád fungují ale systém je zasekaný i po návratu do továrního nastavení a reinstalaci. Grafika ujde ale fps lítají prakticky u každé nové hry jak se jim zlíbí o 30lock ani radši nemluvím. Na PS5 čekám jak na smilování 😫

    • Derp_1337

      To je divné, protože ty hry jsou udělané tak, aby většinou běželi stabilně. (mě osobně trošku lagoval jenom RDR2 v opravdu přeplněných městkých lokacích, ale jinak vždycky stabilní)


      Z toho, co jsi popsal, se zdá, že máš konzoli zapranou prachem a přehřívá se. I u PC to musíš občas rozebrat a nějak vytáhnout ten prach. Jestli se na to montování/čištění sám necítíš, tak to dej do servisu a oni ti to udělají.

      • Knifer

        Čistím pravidelně ne vážně snowdrop engine dokáže hezké věci ale stabilita není jeho silná stránka

    • spoock

      Zas tak strašné to na PS4 není, dosluhující generace PS3 byla mnohem tragičtější, kdy se sahalo i do snižování rozlišení pod 720p a to byl pěkný humáč. Mě snad jen štve, že RDR2 má v městech krapet horší framerate, ale u jiných her se mi to nějak nestává.

      • Jack1947

        No ono některé hry jeli 576p docela hrůza.

      • Knifer

        Mě se to stává když se ve hře vyskytne moc světelných efektů spojení s kouřem. Division 2 to ma každou chvíli ale je možné že je to způsobeno enginem

        • Jack1947

          Hehe tomu věřím jedu Division 2( ted sem dojel 50hodin) na pc střední detaily což je +- srovnatelné s PS4? ale zase si vem že nemáte takové chutovky jako BSOD, leda že úplně zamrzne systém.

          • bsod? to se mi stalo s w10 jen v jediny hre, ve spraseny forza horizon 3, ktera bezela pres uwp (de facto virtualni stroj)

            • Jack1947

              Když hraješ na 4096gb ddr3 667mhz...  zajímavé je že třeba Metro jelo dobře Division 2 je nenažraná hra, i se stránkovým souborem to je vyjíždí hodně vysoko.

              • Reakce na příspěvek:

                tak to ses mozna pod minimalnimi pozadavky, taky si na ps3 nezahrajes hry pro ps4pro


                ja mam 16g a s forzou to bralo do 10, strankovaci soubor vypnutej

                • Jack1947

                  Reakce na příspěvek:

                  On možná dost pomohl ten SSD disk, ale tady to jedee tak tak... hroznej žrout.

                  Wildlands když jsem ještě měl 8gb taky psal že mám nedostatek ram ale jel celkem dobře, tady je už 8gb minimální.

                  Tak co, i na FHD střední detaily to vypadalo dobře ...

                  Já jsem vždy měl zaplnej stránkovací soubor... minimálně na systemovým. Forzu jsem nehrál ale ani DayZ není tak náročné na ram. Ono teda Division 2 je náročné na grafiku.

                  • Reakce na příspěvek:

                    kdyz mas dost ram, tak potreba neni


                    ale ty ho mit musis

                    • Jack1947

                      Reakce na příspěvek:

                      Nemusím ale 4Gb je na dnešní dobu, fakt z nouze ctnost.

                      • Reakce na příspěvek:

                        kdyz nemas dostatek ram, tak musis

                        • Jack1947

                          Reakce na příspěvek:

                          Nebudu se hádat ale nemusíš, můžeš ale není to nutnost. Jen řikám že to může pomoci ale až s SSD normální HD tak učinnej nebyl.

                          • Reakce na příspěvek:

                            musis, bez toho se pak pocitac temer ani nehne, ve chvilich nedostatku ram, a hry bud vubec nepustis nebo v prubehu spadnou, jakmile dojde volna ram


                            nemusis mozna tak na solitaire


                            s hdd uplna konecna, s ssd jsem nezkousel, s tim mam ted tech 16g a tak ho tim i trochu setrim

                            • Jack1947

                              Reakce na příspěvek:

                              No já instaloval ted 2ovladače na Grafiku takže spíše ty bosod budou konfliktem ovladačů... Driver IRQL euqual or not less je známá chyba po čase hraní.

          • Knifer

            No úplné zamrznutí jsem zažil jen 2x po updatu systému ale úplné zamrznutí hry to se stává i na konzolích např. Skyrim

            • Jack1947

              Tam byl problém s narůstajicí pozicí...

              • Knifer

                Reakce na příspěvek:

                Ne to je tím že Bugezda neni ani po x letech odstranit bugy co se ve hře vyskytly prakticky na začátku

                • Jack1947

                  Reakce na příspěvek:

                  Na konzolích konkrétně PS3 ani nebyla moddovatelnost takže o to hůře... mno ono na PS4/XO to s mody není nic extra.

  • Derp_1337

    "Playstation 4 Pro běží kolem 1,6 GHz, verze Pro na 2,13 GHz"

    Chybka v článku, to první "pro" nedává smysl.


    Jinak ta pasáž o 3D audiu je hodně naivní. Žádná zvuková virtualizace ze stereo reprobeden nedokáže reálně vytvořit prostorový zvuk. Jediné, čeho se tím dosáhne je maximálně tak "trochu lepší dojem" ze zvuku.

    • Jack1947

      Proč ne i moje rok stará 55" má subwoofer a nějaké dolby 5.1 či co, ale jasně pro pořádnej zvuk to bude chtít minimálně optiku, snad nikdo naivně nedoufá že dojde k nějaké emulace lul.

    • ZdenekTroska

      Ten 3D zvuk je určitě myšleno i tzv. spatial audio, což jsou odrazy pomocí "paprsků" zvuku, na což možná využijou i ten raytracing, protože na tom se nemusí počítat jen svícení a shadery.

      Dolby Atmos pro domaci kina už taky řeší prostorovy zvuk 360° snad jen ze sterea a Sony HT-Z9F soundbar to umí z jedný dlouhý bedýnky před TV, je to jen matematika s posuny zvuku, interferencí a rozmerem místnosti. Ale zas tomu tak nerozumím, jen věřím že nějakej efekt s pocitem že to jde ze stran to udělá i na bežný TV.

      • spoock

        i virtuální zvuk by občas stačil, na PC si to na Sondblasteru dokážu nastavit, pokud to dává smysl, u konzole bohužel ne. Doufám, že ten 3D zvuk nebude spojený jen s výstupem na optiku.

        • ZdenekTroska

          To furt nechapete že nejde jen o 3D vystup, to je věc co už v nějake primitivnější formě měla PS2, ale o to jak se to počítá i v té hře, odrazy o steny ozvěny atd. už to bylo v Killzone na PS4 https://youtu.be/_eJG02gtdSU?t=199 a hojně se to užívá u VR, oculus ma na to nastroje do Unity a Unrealu.

        • Jack1947

          No už to mělo PS4 pochybuji že tam bude něco navíc...

    • jiri.svak

      Jo, díky, opraveno.

  • Whoossain

    Hmm, pěkný. To všechno mám už teď na PC 😀. A vzhledem k tomu, že PS4 pilně zahálí v TV stolku, tak o pětce ani nebudu uvažovat. To už si víc srandy užiju s Shieldem, kterej aspoň funguje jako obstojný multimediální centrum.

    • AMD Navi, ktore maju vyjst cez leto. Tretia generacia Ryzenu, ktory ma vyjst niekedy tento rok. (Pravdepodobne) PCIe 4.0 SSD. To vsetko uz mas v PC, ano?

      • Whoossain

        Mám CPU o vyšší frekvenci, než je v článku (5Ghz turbo), GPU podporující RT (2080Ti Xtreme, 1770 MHz), M.2 SSD ještě nedávno hodnocenej jako nejvýkonnější na trhu (viz. PC tuning). Troufám si tvrdit, že PS5 ani příští rok nenabídne nic, co bych v PC už teď neměl jde-li o výkon. A o tom je celej konzolovej trh. Jako next gen nabídne něco, co už je nějakou dobu dostupný a pak na tom jede několik let, zatímco HW na open platformách je už dávno někde jinde...

        • ZdenekTroska

          A kolik jsi za to dal? podle toho co popisuješ tak 70-80 000 Kč jen za bednu, která v době vydání PS5 za 499€ ty hry ve 4k rozjede na střední detaily, takže na úrovni te konzole. 

          Podle mě už dneska hardware předběhl vizuální dovednosti vývojářů. U minulé generace bylo znát že hry na PS3 byly už ke konci sr*čka proti PC, ale u PS4 to tentokrát není znát, vývojáři si nestěžují na málo RAM jako dřív, vše jede aspon 1080p. Jediná chyba je ted že je vetšina her 30 FPS, což ale na TV není takova tragedie jako u PC tam asi jinak funguje ta persistence obrazovky nebo co ja vim :D Ale vizualně třeba novej Doom odpovídá Mid nebo Mid-High nastavení když uvidíš HD screenshot tak nepoznáš z jaky to je platformy. 

          U PS5 prosakuje info, že bude vše minimalně 60 FPS, takže pokud někdo nepotřebuje onan*vat nad sestavou za 80k, tak konzole za 13 000 bude dávat smysl, protože dostane dotovanej HW takže realna cena třeba 16k, 2TB SSD disk, 24GB DDR6, možnost ty hry kupovat a prodávat a nejspíš 4k bluray přehrávač, protože kam se se*e netflix nebo nějakej warez RIP na original disk, z čeho ten RIP je udělanej..

          • Jack1947

            Tak jasně třeba GTAV( na X360 až jsem čuměl jak to bylo parádní a vykreselení) nebo The Last of US byli vlastně nakonec docela vyblité hry :D

            Nicméně si nemyslím že PS5 nakonec nahradí pc což je ještě navíc nereálné a docela zbytečné, bude to vždy obýváková zábava.Ono to jde s dobou to ano ale nebude to výkonnější pc za "lidovou" cenu, technologicky nemožné a hlavně hodně nereálné.

        • No... ano. A? Ved to tak je uz roky, ja osobne som s tym spokojny. Zaplatim par eur za krabicu, ktora mi bude najblizsich 7 rokov hrat vsetky hry a tym to hasne. O to ide, je to lacne (len ta tvoja grafika stoji pomaly 4 krat tolko ako cela konzola), pohodlne a uprednostnujem to odkedy som zamestnany. Denne sedim 8 hodin pred PC v praci, nemam chut pri nom sediet aj doma. Nikto predsa nemoze cakat od mainstreamovej, lacnej krabicky technologicke zazraky. Imho uz to co tam akoze ma byt je pomerne slusny hardver na tu cenovu hranicu. A teba moze tesit, ze aj na PC budu hry po uvedeni novych konzol na trh vyzerat lepsie, hybat sa lepsie a vseobecne pojde ten uplny standard zase o nieco vyssie. A ja osobne sa hlavne tesim na exkluzivity a JRPG, coz je dovod, preco vzdy PS a nie Xbox :)

          • Whoossain

            Ale to já budu taky nějakých "7 roků" hrát všechny hry. Jenom s tím rozdílem, že už teď mám (dle dostupných informací) lepší HW, než bude mít "next gen" konzole, která má vyjít až někdy za rok. A v případě výraznějšího technologickýho posunu ty, na rozdíl ode mě, nebudeš moct upgradovat, budeš celou dobu omezenej uzavřenou platformou bez možnosti instalace čehokoliv, co vydavatel nepodpoří. Ale to jsou známý věci. Já jenom napsal, že to, co je zatim známý, mám už teď v PC (a tudíž to není pro "next gen" conzoli nic ohromujícího) a do nějakýho rozebírání detailů bych se ani nepouštěl nebýt tvýho dotazu zda "to všecko už mám v PC". Ale jinak souhlas, konzole jsou spotřební elektronika a mainstreamová záležitost. Už z nich trochu vyprchala ta jednoúčelovost (internet, různý aplikace atd.), pořád je tam ale řada omezení daná uzavřeností platformy. A, samozřejmě, tam jsou hry, který stojej za to si zahrát (viz. komentář níže) ale obecně, pokud si mám vybrat, jestli si hru pořídim na PC nebo konzoli, tak vždycky zuvolim PC, jedná-le se o multiplatformní titul. Nemluvě o tom, že podpora CZ je na konzolích naprosto zoufalá (a díky uzavřenosti platformy neni ani možný doinstalovat fan CZ).

          • Jack1947

            Tohle je docela dobrej názor, opravdu to poslední čekat že ty Konzoly předhoní pc.

    • cumpi3

      Ona sice neni pulka specifikaci znama , ale to vsechno mas v kompu...

      • Je uplne jedno jestli je znama nebo ne...v konzoli nebude zadny vlastni super vyladeny CPU nebo GPU...bude tam proste AMD. Vyjde za rok a musi byt vyrobeny miliony kusu...takze logicky to ani nebude zadna novinka. 

      • Whoossain

        Ona sice není půlka specifikací známá, ale pro tebe to je už teď okamžik, kdy přejdeš z PC na konzole. 🙂 Já reaguju na to, co se píše v článku, samozřejmě. 

        • cumpi3

          Pro me to je ten okamzik, protoze ze prejdu z pc na konzole jsem se rozhodl uz pred nejakou dobouy jenom cekam na novou generaci konzoli kvuli celkove pohodlnosti, ne kvuli jiz zminenym specifikacim

  • Carnage666

    Raději počkám na PS5 Pro.

    • Derp_1337

      Touhle metodou můžeš čekat na PS6 nebo rovnou PS10.

      Já si podobným způsobem nekupuji auto už přes 6 let a pořád čekám na "novější a lepší" verze 😂

      • Carnage666

        Ne tak prostě raději než kupovat to první PS5 co bude tak si myslim je lepší počkat na tu druhou silnější verzi nebo slim verzi pokud bude stejně výkonná.

        • Mozna se rozhoduj podle toho, jak pobezi Navi a Ryzen 3000, coz se dozvime snad behem pristich par mesicu. Pokud to pobezi dobre a treba mas v zaloze jeste par exkluzivit, tak by to diky te zpetne kompatibilite nemusela byt vubec spatna volba. Je ale pravda, ze pokud uz clovek tak nejak vsechno do launche dohral, tak na te nove konzoli toho zas tak moc nebude.

          • Carnage666

            Jasně to je taky dobrej důvod proč čekat, prostě pokud to člověk nepotřebuje hned a má jak říkáš dohraný exkluzivity z PS4 tak kupovat hned PS5 se asi nevyplatí jenže problém je ten že Sony dost možná posune pár her co mělo vyjít ještě na PS4 a vyjdou jako launch tituly na PS5 a kvůli tomu už spousta lidí po tý PS5 skočí protože nebudou chtít čekat až se k těm jejich oblíbeným sériim přidají další 2 hry třeba :D

            Např. Spidey byl můj důvod proč jsem PS4 kupoval a pak Bloodborne no a jsem si docela jistej že pokračování obou vyjde až na PS5 (Spidey na 100%)

      • Jack1947

        Počkám až na nějakou futuristickou PS 99 verzi😉

  • cumpi3

    Pro me bude ps5 okamzikem, kdy prejdu z pc na konzole a PC budu vyuzivat pouze na starsi hry. Vetsinu her uz hraju beztak na gamepadu, protoze jak si clovek navykne, tak je to proste super pohoda a hlavne uz me nebavi neustale ladeni her, meneni komponentu, atd. Proste cim jsem starsi, tim mene chci resit a vice hrat. A koupit si stroj a mit na pat let vystarano he proste super...

    • Jack1947

      Napsat to tady kde je drtivá část pckářů to chce pořádné koule.

    • neustale ladeni her a meneni komponentu, takze jasnej trolling

      • cumpi3

        Jakej trolling? Na pc hraju od malinka, ale uz me stve lezt po forem, co mam delat, aby mi hry jely tak, jak maji. Proc kdyz mam hw silnejsi, nez doporuceny pro max nastaveni, tak proc to jede sotva na stredni, co mam zmenit v ini souborech, aby to jelo lepe, atd. Mam si ve hrach stahnout spis tenhle detail a tohle zvysit a nebo to udelat naopak? Uz me to moc nebavi  proto nejsem troll

        • Carnage666

          Nerad ti to kazím ale i na na PSku nebo Xboxu hry dokážou běhat špatně, fps dropy, dlouhé načítání, doskakující textury atd. Na PC si to aspoň právě můžeš opravit na konzolích si odkázanej na to jestli to tvůrci doladí.

        • takze na konzoli ti to nejak pojede, nebudes moc nic zmenit a smiris se s tim?


          ok, ale proc takhle nepouzivas pc?


          to jde uplne stejne, ale asi mas slabou vuli, tak potrebujes pevnou zed

        • Hraju od dob Amigy (mel jsem i PS1, PS2) a nikdy nebylo PC jednodussi, nez posledni leta. Skoro bych se nebal prehanet, ze uz je to jako na konzoli. 

          Sestavim PC, instaluju Win, nahodim klienta na hry a muze clovek hrat (prace na max. par hodin i pro pomale). V podstate, pokud clovek nechce, nemusi nic nastavovat, ladit apod. A vse jede na 99%. Zadny problem. Neexistuje jako driv, ze clovek musel relativne casto upgradovat, vse vydrzi mnohem dele.

          PC ma samozrejme neskonale vyhody (grafika, ovladani, vyuziti) a uz jsem si parkrat z legrace rikal, jestli bych vubec hral, kdyby PC zmizely a zustaly jen konzole apod. Mam to tak 50/50. 

          Ty pises, ze te uz nebavi menit komponenty apod. Me to zase bavi cim dal tim vic, co jsem starsi. Je to prijemny relax od kazdodenni prace. Nedavno jsem si treba pro radost koupil Thermaltake View 37. Nakonec proc ne :).

          • cumpi3

            Ja tomu rozumim a na pc nezanevru, sam na nem budu parit vse, co na to mam a ze to je par desitek her. Ze hry z 99% slapou, tak jak maji, uz pekne dlouho neni pravda. Skvele optimalizovana hra je na pc skoro jako zazrak. Mam pc lepsi nez PS4 a presto musim delat u her mnoho ustupku a ve vysledku vypadaji hur nez na konzoli...

            • Tak pak delas neco spatne. Me hry jedou na 99% jak pisu ok. Samozrejme vypadaji lepe nez na konzoli. PC mam se starou kartou, cekam az se hnou ledy a rozhoupu se pro neco noveho, ale zatim naprosto staci. I Division 2 na high detaily na 60 FPS na rozliseni 1920 x 1200. Mam Asus Z370-A, i5 8400, GTX 1060 6 GB, 16 GB RAM, 500 GB SSD. Zena ma neco podobneho a taky 99% spokojenost. 

              • Reakce na příspěvek:

                mam skoro 3 roky takovy herni mainstream pc, 4 jadrovou i5 a gtx 1060, za tu dobu jsem mel jednou jedinkrat nutkani neco nastavovat


                v kingdom come mi litaly fps nahoru a dolu 40-80 (by me zajimalo, jak to jelo na konzolich, ale na 30fps by to vlastne bylo "ok" i u me)


                a jak letos nvidia zacala podporovat freesync, tak to byla hra, kde jsem videl ten prinos, jinde mi ani nechybel, mit ho uz v dobe vydani kingdom come, mozna bych nemel ani to jediny nutkani



          • tak nejak, pohadky o neustalym ladeni nebo dokonce meneni komponentu, to je leda k smichu 😂


            neustaly ladeni jsem zazil, ale to bylo tak 25 let zpatky

            • cumpi3

              Co je divneho na neustalem ledeni her? Jako ze je blbost, ze si musim porad stolovat nastaveni gradiky ve hre  ze nektere hry jsou neoptimalizovane? U mnoha her clovek pak musi napr do Nvidia Control panelu, takovy Far Cry 3,4 pro lepsi vykon chce zmenit nejake cisla v .ini souborech, ats. Co je zleho na tom, ze me to nebavi? Ze jsou hry na konzole lepe optimalizovane, tyto veci odpadaji a je to proste jednotny hardware, ktery vydrzi bez zmeny dele nez pc, je holy fakt. Ze s tim mate problem a mate me za trolla je tak trochu detinska a hloupa reakce. Chce od her neco jineho nez ja a ma na veci niny nazor, tak je to blby troll...

              • Reakce na příspěvek:

                si dej jak na konzoli fps lock na 30 a co vic bys musel resit?


                na 30 fps staci i prumerna kalkulacka


                jakej lepsi vykon, jak vis, ze mas mit lepsi vykon? to musis nekde hledat a zkoumat a pak jeste nastavovat pc? to te nekdo nuti nebo mas jen OCD?


                vymysly

            • Tak tak...

    • flash789

      Drive ci pozdeji dojde k podobnemu zaveru vetsina hracu, a cim budou starsi tim to bude jasnejsi:)

    • iSpirit

      aneb z kluka mužem🙂

  • jindra.veliky

    to bude stroj panecku! a cela pc komunita se muze zahrabat

  • 8k support je nice, ale taky pomerne nedulezity, protoze diky perfektnimu skalovani z 4k to ani na te TV nepujde poznat. Mohli by se u panu z Microsoftu inpirovat a pridat ale takove lehce dulezitejsi veci jako 1440p support, 120hz mod pro nizsi input lag a freesync pro vyrovnani nestability frameratu, kterym se ted spusta her vyznacuje. Navic ted vyslo i dost her s odemcenym frameratem jako GoW a Kingdom Hearts, kde ten variable refresh rate jde poznat snad jeste vic. Jo a mohli by tyto featury pridat i do stavajici ps4 :)

    • Jack1947

      No jasně to by pak každé průměrné PC dávalo s prstem v nose, 4K jenže to dá max 2k a ještě tak tak...

      8K na PS5 asi hned tak nebude i v těch umouněnejch 30fps.

    • Nechcem kecat, ale 8K support sa mysli pre video filmy, nie ?  Alebo to budu upscalovat z 1080p ako 4K na PS 4 Pro ? Pre marketing je dolezitejsie tam natlacit 8K, nez niekomu hovorit o 60fps, alebo 120hz mode. Ved doteraz nam tvrdili ze 30fps staci vsade.


      • Jo marketing je super, ale kdyz ma byt Playstation to nejlepsi misto pro hrani, tak herni featury chci, chci je vsechny a predevsim kdyz je sousedni platforma nabizi. 8k support chapu, ze mysli predevsim pro video, je v tom spis takova vyznamna informace, ze konzole bude mit HDMI 2.1, ale pro hry to je pomerne bezvyznamne, jestli je tam poslu s upscalem na 4k nebo 8k, ray tracing ve 4k ted nedava ani 2080ti. Co ovsem je vyznamne je, jestli na 1440p monitor poslu 1080p signal (jo chapu, jsem mensina, kdo hraje konzolovky na monitoru).

  • Podla mna to SSD skutocne bude embedovane na doske a teda nemenitelne. Da sa predpokladat, ze bude zapojene do PCIe 4.0, kedze nove Ryzeny to podporuju a Cerny povedal to 'rychlejsie ako cokolvek co sa MOMENTALNE da zapojit do PC'. Podla mna takisto nebude to SSD jedinym diskom v konzole. Jednak by to bolo prilis drahe a viacmenej aj zbytocne. Skor si viem predstavit, ze na SW urovni sa budu dynamicky kopirovat data hry ktoru prave hrate z nejakeho klasickeho 'storage' disku na to SSD, s ktorym bude potom konzola dalej pracovat.

    Predstavujem si to trochu podobne ako funguje napr. Blizzard a battle.net hry. Staci stiahnut cast tej hry, aby sa dala spustit a nasledne sa zvysne data stahuju zatialco hrate. Samozrejme, ono to nefunguje uplne dokonale, kedze to ide cez internet atd. Ale ked to bude fungovat interne, v ramci diskov a kazdy vyvojar s tym bude pocitat, je to podla mna viac ako mozne. A urcite je to financne vyhodnejsie a efektivnejsie riesenie, nez tam proste prasknut terove SSD...

    • Jack1947

      No jasně a další externí SSD třeba příjde přikoupit byla by to pěkná blbost v dnešní době spolehat jen na nějaký 1tb disk.

      Jsem rád že se ještě nepočítá s využítím Cloudu, teda zatím ne.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit