Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • exoslav

    Než koupíte, tak si ještě přečtěte nějaké dojmy z hraní na zatrolenehry.cz. Také upozorním, jak uživatel qwe6, že to je hra od FFG, tzn. spousta rozšíření, které vás vyjdou na pořádný balík, pokud budete chtít všechny. Osobně do této deskovky asi nepůjdu, i když jsem opravdu velký fanda LotR. Myslím, že FFG se mohli více držet předlohy (nakousnul to Petr Vojtěch v článku - viz. Legolas a Gimli). Ten svět LotR na mě z té mapy a hry vůbec nedýchá. Ale zásadní problém mám s aplikací potřebnou k hraní. Deskovka s aplikací pro mě není deskovka. Jakmile FFG přestane aplikaci podporovat, je dost možné, že vám poté apka možná nepojede na nejnovějších OS, nebo bude jiný problém se softwarem apod. Zatím tedy zůstanu u Pána Prstenů: karetní hry, také od FFG :)

    • S appkou mám stejný problém. To byl asi hlavní důvod toho, proč jsem neupgradoval X-Wing, kromě šílené investice do conversion kitů a taky tím, že se nám líbí jen původní trilogie a hru jsme si nenechali rozbít tunou nových OP lodí, které by ani nikdo nepoznal, že jsou SW. Lodí máme hodně, ale hlavně ty původní a hrajeme jen doma, takže nejsem nucený do toho jít kvůli turnajům. Kolonové lodě jsou jedniný důvod, že nad druhou edicí občasu uvažuji, ale zase by byl nutný starter z 2. edice s loděmi, kterých už mám dost a appka... Už tak stačí Armáda a Imperial Assault. Kdyby udělali Legion ve stejném měřítku jako IA, tak mám i Legion, ale ty ceny jsou šílené za to, že jen upravují to co už mají z IA, navíc se mi ty figurky v heroic scale vůbec nelíbí, vypadají spíš jak karikatury.

    • FarkyJTV

      tak ono tie hry s aplikaciou stracaju koli tomu aj velku hodnotu.lebo ludia sa boja to po par rokoch kupovat.mam nejake tituly este z 2010 a cenovo su to uz zberatelske kusy.to z hrou kde je appka nikdy nebude z dovodov,ktore si presne popisal.v skutocnosti sa chces takej hry co najskor zbavit s alebo bez expanzii.

      hru osobne kupovat nebudem ffg dokaze na expanziach byt dost money pit.

      a cele toto appkovanie je obmedzovanie vyuzivania vasho produktu lebo ffg bude drzat kluce od updatov.mam len dve hry od ffg v mojeje solidnej zbierke whitehall mystery a zelezny tron od blackfire.to hovori vela.
      osobne si idem kupit len narcos od blackfire.jednak mam rad hidden movement hry(okrem drakuly)jednak je to v cz a tema je super.navodim nato dost ludi :D

  • Opravte si ten název, dle krabice je to PánOPrstenů, ale Blackfire by měl dodávat i přelepku s povedenější grafickou úpravou názvu viz jejich FB 1.4. . Jen bych případné zájemce upozornil, že se jedná a FFG, tedy lze očekávat velké množství nelevných rozšíření a zároveň lze očekávat, že Blackfire rozhodně nebude překládat a vydávat vše. Pokud chcete mít časem komplet, tak se připravte, že to bude stát ranec a pokud nechete v budoucnu mixovat CZ/EN tak je na zvážení jít rovnou EN.

  • LOTR je velmi vdacna tema. Zazili sme knihy, filmy a hry. Teraz sa pripravuje serial na amazone a este ktomu mame aj deskovky.

    Sledujem vase vysielanie pravidelne, ale zda sa mi, ze o Star Wars stolnych hrach som nepocul ani slovo ...Mozno sa mylim.

  • Maxianimal

    Díky, objednáno :D

  • Vilge

    Dneska třetí scénář, hra je fakt super. Zábavná a napínavá do posledního okamžiku. Nechci spoilovat ale některé okamžiky pro nás budou nezapomenutelné... Příběh celé kampaně zatím nemůžeme hodnotit ale mini příběhy scénářů jsou opravdu zábavné. Příběhy se trošku mění v rámci znovuhratelnosti (první scénář sme šli 2x). Jak moc se mění kampaň uvidím až rozehraju hru sám a budu za sebou mít víc scénářů.. 

  • Odulin

    Máme za sebou 3 scénáře a musím doporučit. Skvělá odpočinková záležitost.

  • honcka

    Je v češtině i ta doprovodná aplikace?

    • alladjex

      Ano. Stáhneš si ji pod původním anglickým názvem The Lord of the Rings: Journeys in Middle-earth a v apce si změníč jazyk na češtinu. @.

      • honcka

        díky moc, chci to koupit synkovi k 8. narozeninám.

        • Mopped

          Doporučený věk je 14.

          • honcka

            Doma jedeme deskovky ve velkým. Kluk hraje s námi xwing a mechs vs minions od 6 let (na obou hrách je taky 14+), minulej rok se mnou začal hrát space hulk. Tohle viděl a chce to místo lega, co měl slíbený. Pána Prstenů a Hobita miluje a má je přečtený. Jediný s čím jsem narazil je Scythe, tam chápe pravidla, ale zatím neumí takticky myslet moc dopředu a to u tohodle moc není potřeba, takže vzhledrm k tomu, že je to příběhová hra, tak řeším akorát tu angličtinu.

            • Veskoslav

              X-Wing má pravidla na "3 stránky". Mech vs Minions pochopí skutečně i malé dítě. Tam to není nic těžkého. Nemyslím si, že tohle je zrovna deskovka, který by byla lehká na pochopení. Nic proti Vašemu synovi, ale fakt četl LOTRA? V 7 letech? Není to nic lehkého jako třeba 1. díl Pottera. Tak trochu se mi zdá, že kecáte nebo máte geniální dítě, co ve 2. třídě čte lépe jak většina jeho vrstevníků. Hobita bych Vám ještě věřil, to je dětská knížka:)


              Možná bych prvně zkusil třeba Doom nebo Zaklínače. Ani ta Civilizace není špatné. Navíc jak už někdo zmínil, ta hra bude mít tolik rozšíření, že Vás vyjde levněji koupit Millenium Falcon z Lega. A nemyslím ten "levnější" za 4000.

              • honcka

                Reakce na příspěvek:

                Na týhle hře se mu líbí Lore, obtížnost pravidel nedovedu posoudit, ale co jsem je četl, tak mi nepřijdou složitější než Space Hulk.

                Skutečně Pána prstenů přečel teď v druhý třídě, Hobita přečetl v první, nepřijde mi to nenormální, na stejný úrovni jako on čtou ve třídě další 2 děti. Já jsem taky jako on četl už ve školce, k Pánu prstenů jsem se teda dostal až později, ale to bylo tím, že v knihovně jsme měli až vydání z roku 1993, ale v první třídě jsem četl verneovky a nemyslím si, že Tajuplný ostrov je jednodušší četba než LoTR.

              • yeniczek

                Reakce na příspěvek:

                Tak cist v 2. tride lepe nez vetsina vrstevniku neni nic divneho, staci cist plynule od 4 let. S genialitou to nema nic spolecneho, dnes spis s vychovou :)

                • Veskoslav

                  Reakce na příspěvek:

                  No, já jsem tím celkem trpěl, že jsem uměl číst ještě před nástupem do školy...naštěstí naše učitelka mě a dalším dvěma dovolila číst knížky, co nebyly určeny pro naši třídu, jinak bychom se tam ukousali nudou.

                   

                  Tak s Lore souhlasím, ale zkusil bych se podívat někde na gameplay, jaká je tam hratelnost. A podle toho bych se i rozhodl. Třeba to bude právě to, co syna bude bavit a pravidla nebudou nějak limitované.


                  • honcka

                    Reakce na příspěvek:

                    Na zatrolenych hrách mi psali, že ty pravidla nejsou moc složitý a ta aplikace to dost ulehčuje. Jediný, že je tam dost textu, ale to nevadí, že kluk čte rád.

                  • Reakce na příspěvek:

                    Taky na tom nevidím nic divného. Už ve školce jsem si ještě pod MS-DOSem dokázel najít a zapnout hru a hrát svůj poslední save a vše v AJ. Oproti tomu nechápu jak synovec ve 3. třídě je líný si přečíst cokoliv ve hře, kterou má ještě počeštěnou a jen spoléhá na obrázky a piktogramy, jak byl donedávna zvyklí z tabletů a telefonu.

          • Coffin.Corner

            V překladu: I když tatínek prohlásí že chce něco koupit své ratolesti, kupuje to pro sebe :)

            • honcka

              Pro sebe si to kupovat nepotřebuju, pro sebe jsem si koupil na KS Time of Legends: Joan of Arc Majestic Bundle  za $400, má to přijít každou chvíli, tak fakt další figurky na barvení hned tak potřebovat nebudu. Mě spíš baví to barvit než hrát a tady budu mít figurek cca 700 :D

              • Maxianimal

                Reakce na příspěvek:

                Time of Legends: Joan of Arc Majestic Bundle - tak to je teda pořádnej masakr! Jsem to očíhnul na KS a to je teda přehnaný.. ty nádherný minis...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit