Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • solomon.short

    Tak Pavel s Honzou budou pokracovat jinde. Ale tady to jde slusne do haje, jen co je pravda... 

  • Už to tu zaznělo nesčetňekrát - na Games jsem chodil právě kvůli Volejovi s Dobroušem.

    Pánové smekám čepici až na zem děkuji za Vaší práci. Mladej Grygar mě nikdy nebavil, ty jeho snahy o intelektuální debaty vždycky vyzněli na prázdno a nakonec to celý bylo o tom, jak si před objektivem cimtá pentli a snaží se ostaním podsouvat svoje těžce mainstreamové (on však žije v tom, že je jeho pohled silně oduševnělý a objektivní) myšlenky a teze v otázce tuzemské i globální vojensko-politické situace.


    Ostatní moderátoři games jsou možná pilní a snaživí, žel bohu nevýrazní (můj pocit z práce redaktorů a jejich písemného projevu, vlastně i před tou kamerou) - to vždycky bylo jak natáčení z dětského pokoje čtyřech třicetiletejch nerdů. Volej s Dobroušem si udrželi glanc :THUMBS UP:

  • ALHAZRED


    Chalani, boli ste skveli, mam naozaj malo času, ale na vaše RETRO som sa v piatok tešil, a dve hodinky nostalgie ma neminuli, ĎAKUJEM. Majte sa fajn, dufam že idete do lepšieho !!

    Čo sa GAMES tyka, članky a recenzie nečitam, bud mi tam chyba nazor, alebo je o ničom...

    Neviem či toto je profesionalne herne novinarstvo-nemať vlastny nazor, alebo sa snažiť hru za každu cenu zhadzovať, len aby to bolo ala Metacritic cool yee, citiť z toho nechuť, ja mam zase nechuť k članku a k celemu Games, jooo byli časy kdy ty hry ješte recenzenty bavili...

  • Draken69CZ

    Games nejvíc sráží ubrečená komunita

    • Derp_1337

      To sám musíš vědět nejlepé, když jsi v čele té ubrečené komunity 😛

  • michaelfoucault

    Toto je smutný konec jedné éry.

  • kulhy_parici_spici

    Ja bych se teda rad zastal zbytku redakce. Jsem vrstevnik tech odeslych, kteri mi chybi, ale rozhodne nesouhlasim, ze by mladi byli nezajimavi. Zejmena Vasek a Patrik me svym pristupem velmi bavi a jejich postrehy jsou super. 

    Jinak Retra je velka skoda — no to se vi! Diky ze jste to zakoncili mou srdcovkou. Byli jste skveli, vzdy perfektne pripraveni, roztomile trapni a vytvorili jste velmi cenou video knihovnu herni historie.

    Na novy projekt pochopitelne presedlam. :)

    • Veskoslav

      Games byla na vrcholu herních magazínů tak 2-3 roky zpátky. Pak někdo našel zkratku. Ze srázu. Začalo to pomalým úpadkem recenzí (četnost, ignorace některých her, pozdní vydávání recenzí) a končí to u Retra. Pak se zabily diskuze, ubraly se mínusové hlasy, protože žijeme ve sluníčkovém světě plném lásky a porozumění. Agresivní styl reklam. To všechno se na Games podepsalo. A i když jsme se mezi sebou dokázali virtuálně pozabíjet, tak mnohdy diskuze byly to, co zde bylo zajímavé. Postřehy hráčů, nové hry, módování atd. To už tady není. A není ani důvod sem nějak pravidelně chodit. A poslední hřebíček je občasná snaha o "bulvár"...Když už "Games", tak v podobě Levelu. Ale internetová verze Games patří už místy a celkem častěji i pod Bonusweb či Zing.

      • triptich

        vidíš, ja odstránenie mínusov chápem a v konečnom dôsledku považujem za bezproblémový krok. bolo to "lenivé" vyjadrenie. ak s niekym nesúhlasím, tak to napíšem a diskutujem s ním o tom = veď sme v diskusii. a ak sa jedná o trolla, resp. nejakého "môj názor a žiaden iný", tak škoda aj toho kliknutia na mínus. len ho to nakŕmi :) diskusie vymreli skôr kvôli nešťastne zvládnutému technickému prechodu na nový vzhľad. vtedy tu dlho ostali len miestne hviezdičky.

        s tými recenziami to vnímam podobne. asi financie. predsalen, recenzenti budú zrejme tvoriť markantnú časť výdavkov redakcie, tak tam ich škrtia rýchlo (paralela s hrej je zrejmá, tiež to začali orezávať najprv v recenziách a bonusovom obsahu článkov).

        reklamy... zlo dnešnej doby a daň za web zdarma. games je na tom ešte dobre a myslím, že majú stále donate systém, ktorý reklamy vypne, nie?

        do výpočtu problémov by som zaradil ešte bleskovky, ktoré by mohli a mali byť vlajkovou loďou, no miesto toho sú skôr krutým zrkadlom stagnácie.

        vo výsledku to ale stále nie je katastrofa. redakcia ako taká má stále čo ponúknuť, len to musia chytiť pevne za opraty. články zo sveta eve, boardgame club a stolné hry, znalec pravidiel D&D, aleš má prehľad v japonskej tvorbe, vašek v stratégiách, adam sa vie až decky nadchnúť pre hru, lukáš je lukáš :D, šárku by som neodpisoval, majú slušných recenzentov, dobrý výber tématických článkov... naozaj to u mňa vyzerá, akoby to umieralo na tom, že je to "len" práca. odrobiť svoje, zavrieť dvere a šmitec.



      • Derp_1337

        Zrovna ty diskuze bych neoznačil za plus. Ano, někdo se čtením těch toxických diskuzí bavil, ale zase jiní čtenáři do těch diskuzí radši ani nevkročili, protože se nechtěli účastnit flamewar.

        • Veskoslav

          Ne vždy jsou toxické. Naopak si myslím, že právě Games měl tolikrát hodně specifické až bych řekl úzce zaměřené diskuze, kde bylo mnoho zajímavé od jiných uživatelů. A co se týče toxicity, tak Games mělo vždycky jednu z nejmenších (Hrej, Zing, PC Gamer atd. jsou na tom mnohem hůř).

          • Derp_1337

            Tak PC Gamer je globální web, to se nedá srovnávat s malým českým webem.

            A s tvým názorem o toxicitě Zing nebo Hrej nemůžu souhlasit. Ono to ve skutečnosti bylo naopak než říkáš: ty weby byly rozhodně o mnohem lepší než staré Games, kde mohl komentovat kdejakej anonym.

            Asi jsi už zapomněl na ty diskuze s 50+ komentama, kde 5-10 komentářů bylo k tématu a zbylých 40+ komentů bylo od pár multiaccount trollů, kteří se mezi sebou hádali (Femto, Del0, a spol.)

    • triptich

      čo o to... redakcia je celkom použiteľná, ale čo z toho, keď ju nie je vidieť??? konkurencia je až silná a games výrazne zaostáva. opakujem sa, ale pripomína mi to zánik hrej, kde po odchode staraj gardy nová buduje značku prakticky od nuly. games je na podobnej ceste, akurát tu tá výmena začala plynulejšie. ale len začala...

      článkov je málo, začali niekoľko projektov, ktoré vyšumeli do stratena, gameplaye už prakticky nie sú (hrej ich sype viac, ako kulturista práškov pred súťažou), vysielať gameplay zo záznamu (plánovaný hitman) je potom vrchol úpadku. fight club je akoby z povinnosti (nedá sa porovnať napr. s vortexom, kde je interakcia zúčastnených živá, plynulá, dynamická, FC je... aby bol, tak tú hoďku vydržíme).... v skratke - chápem, že sú to postarší páni s rodinami a mladá krv robí na viacerých projektoch naraz (NG+, games, atď.), ale takto to dlho nepôjde. mladí sa poobzerajú inde, my starí postupne odpadneme a rozptýlime sa tiež inam. a možno to len vidím príliš čierno a aleš má nejaké to eso v rukáve. snáď áno, s levelom, games a hrej mám spätú veľkú časť života a hrej už mŕtve je...

  • tomwolf

    tymto pre mna gamescz konci nadobro...

  • CRYPT

    Nic jsem tady na games.cz nesledoval krome Retra a hlavne kvuli dvojce Honzy a Pavla. Oba jsou podle meho nejlepsi co zde na games.cz bylo (cela redakce mi vubec nesedi a nebavi mne (snad krome Sarky, ta je mi sympaticka, dobre se na ni kouka a posloucha, prijemna holcina, ale tato tuto ztratu nenahradi) a jejich odchodem zde neni duvod proc vubec na games.cz setrvavat. Web prospikovany reklamou, diskuze cenzurovana jak za totacu a ted jeste bez me oblibene dvojky... 

  • chinoxr

    Twe smutna zprava, ale na druhou stranu konec neceho je zacatek neceho noveho a potazmo lepsiho, preji Vam kluci hodne stesti bez molocha Games.cz , da vam to podle me i vic svobody. Mate moji podporu <3

    PS: Jsem Vas vrstevnik a tuhle relaci jsem moc rad sledoval a prozival

  • iSpirit
    No, oni to chtějí fakt postavit na Pecháčkovi. To je lidi sebevražda. Ten člověk to tady pohřbí. Už ani ty hádky s Veskoslavem nejsou tak zábávné.
    • Pixie

      Tak to se doufám nestane. Proti Václavovi jako člověkovi nic nemám  , ale jako moderátor FC mi nesedí. Je trochu afektovaný , má hlavu plnou tisíců myšlenek a neví se kterou dřív ven a tím nedokáže uřídit smysluplnou debatu a udržet linku debaty. Zbytek redakce je bud nevýrazná nebo jinak divná :D Tahle nová partička mi prostě nesedla a nevím na jaké publikum cílí.  Jediný Adam je takový normální ( krom té jeho propagování angličtiny ).

       Stream a výběr her do něj je katastrofální ( manie strageii pokračuje dál) I když Aleš myslím říkal, že jsou primárně herní textový portál. Ale jako textový web jsou Games.cz v pohodě.

       Odchodem Honzy a Pavla, definitivně skončila jedna era mého života s Games. Už tam není nikdo ze staré gardy.

      • KamilZm

        Třeba si to ale jen malujeme na růžovo. To, že tady teď brečí pár lidí (já brečím také, velmi rád jsem se na retro díval), vůbec neznamená, že bylo retro hraní tak populární. Nebo si třeba kluci řekli o jiné podmínky atd. Zřejmě poměr cena/výkon nebyl pro games.cz dobrý a proto se dohodli to ukončit.  Myslím, že to ani pro Aleše nebylo snadné rozhodnutí.

        Předpokládám, že retro sledovala spíše starší generace a omladinu už moc nezajímá. Jsme na vymření, s tím se musíme smířit ... 

        PS: Aleše bych ale do staré gardy počítal, první článek zde má z roku 2010.

        • Vela ludi to asi nevie, ale ludia do 17 rokov tvoria drtivu vacsinu ludi na YT a tych treba hlavne zaujat ak chce mat clovek vysoku sledovanost. Staci sa pozriet na streamerov a ich hry a kazdemu je jasne na aku cielovu skupinu streamuju.

          Taktiez najviacslu popularitu maju mlady CZ/SK streamery s obsahom videii, ktore idu absolutne mimo mna.

          To je mozno dovod preco ma games.cz tak nizku sledovanost vo vseobecnosti na YT, nehovoriac, ze retro je zamerane na uzku skupinu ludi, ktori ani zdaleka netvoria mainstream.

          Aj ked patrim medzi generaciu ludi, ktory poznali studium bez internetu, tak musim povedat, ze dnes sa robi gameplay uz v den vydania hry alebo o den neskor. Games.cz je v tomto strasne pozadu. 

          • Pixie

            No ale stačí se podívat na projekt Vortex ( bývalí kluci z Hrej) jak se rozjel a kolik lidí je sleduje.V současnosti nejlepší informační cz kanál o hrách. A přitom je sleduje spíš starší generace. Takže na YT je místo i pro starší publikum.

        • omiklon

          Aleš je stará garda aka vyhořelec (vtip)

          Už v dobách, kdy Adam jako čtenář posílal emaily na Hrej, tak už Aleš psal recky.. pak přešli sem, budovat návštěvnost a kult osobnosti!

        • Mno podle posledního info má FB skupina retronation odrazu pres tisic clenu, takze tolik k tvoji teorii o popularite :)

          • twicer

            no, a todle číšlo ti přijde jako hodně nebo málo? Asi máme představy o popularitě každý trošku jinde :)

            • Ne, prave naopak

              • Reakce na příspěvek:

                Otázka je, kolik lidí odradily od vstupu do skupiny ty otázky při vstupu......viděl jsem většinu retra na youtube a opravdu na ně nedokáži odpovědět :) 

                • radim.zaty

                  Reakce na příspěvek:

                  Tak stačí si pustit prvních 20s ze dvou náhodných RGP a je to :-)

                • Reakce na příspěvek:

                  Tak zas je dobre, ze tam nelezou lidi, kteri to ocividne nesleduji :P

          • KamilZm

            Sám si tu teorii trochu rozbiji 🙂. Dívám se na počty shlédnutí Retro videí na Youtube games.cz a podle čísel jsou z videí nejsledovanější.

            Zřejmě to ale i tak nestačí ... 

            Hlavní ale je, že to nevzdali a pojedou dál.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit