Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • risa2000

    Pánové v redakci, měl bych prosbu, jestli byste mohli vydávat audio verzi hned po odvysílání. Tahle mi přistála v podcastu až po týdnu, a ani se nedá říci, že by na tom někdo v mezičase pracoval, neb i ten kus ticha tam zůstal nevystřižen a bez komentáře. A než jsem se k tomu dostal, tak je už pomalu těžké najít odpovídající článek na webu, kam by mělo smysl psát.

    Co se týká výběru pamětí, tak zatím nejlepší jsou čipy od Samsungu "B" (B-die) a to jsou ty, co se prodávají jako 3200 @ CL14. Vyšší frekvence (není mi známo, že by někdo dělal ještě rychlejší  křemík) jsou v podstatě tytéž čipy, jen s vyšší rychlostí (a také latencí), případně pečlivěji vybrané a testované. Takže v zásadě stačí koupit je, a pak si buď vytočit rychlost, a mít pomalejší odezvu, nebo snížit odezvu na minimum, a jet na těch 3200.

    Druhá věc, která možná v době nahrávání nebyla známa, je poměrně nízká (poloviční) rychlost nových Ryzenů při zápisu do paměti (např. tady https://www.guru3d.com/articles-pages/amd-ryzen-5-3600-review,21.html). To by možná stálo za prozkoumání, protože jestli to je pravda, tak by mě docela zajímalo, jaký dopad má tohle "řešení" na celkový výkon. Je celkem smutné vidět, že "starý" Ryzen 2600X je v zápisu dvakrát rychlejší.

  • Lukyz

    Musím říct, že nové Rizeny mě přesvědčili opustit Intel na kterém jedu od dob Pentium III, takže dobrá práce AMD a klukům díky za názor a další rozbor. 

    • iSpirit

      tak ono se není čemu divit. AMD je teď Intel. Ve všech směrech Intel je prostě mimo mísu. Totálně zaspali.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit