Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Carnage666

    Pokud koupíte na Steamu tak pravděpodobně budete muset nainstalovat R* launcher jako teď u GTAV.

    • Jack1947

      Co jako stejně to má Ubisoft.

      • Carnage666

        Přesně. Jen to píšu protože v článku to zmíněno neni.

        • Jack1947

          Bere se to jako samozřejmost, ono to dává smysl - když si vezmu že každej autor má ještě jinou ochranu zakomprimovanou ve svém launchru....

  • Jack1947

    Řeknu na rovinu čekal jsem spíše nějaký ten polovinu roku 2020, ale asi to chtěli vydat dříve... je to super zpráva nebude co hrát. Nicméně tuhle hru bych si klidně zahrál i později, HYPE na jedničku jsem nepochopil a ke konci už mě trochu otravovala. GTA z divokého západu které se trochu vleče ale dám proč ne. I když nevím jestli na gempu na tv  nebo na k+m to ovládání bude na ovládači lepší míření je lepší na myši. Když ten port nezkoní mohlo by to být dobré... zombíky snad dofají někdy příští rok.

  • No zase se na to tolik netěště. Ono je to sice revoluce po technické stránce (tolik detailů jinde není a do GTA VI dost možná ani nebude). Za tohle se člověk musí R* poklonit. Ale po stránce hratelnsoti je to dost slabota. Bu´d jedete z bodu A do bodu B na koni. Nebo střílíte nepřátele co se spawnují v x vlnách. A to je bohužel víceméně všechno. (jo ještě koukáte na cutscény a můžete se vydat na neskutečně nudný lov kožešin).

    • Ilusiveman

      Poprvé, co jsem z hlavní linie uhnul a šel dodělat medvěda, to bylo náhodou docela zazivne to skinovani moji postavy medvědem. 😁

    • Corvus

      Je to nehoráznej průjem!

      Games.cz 10/10 - Zing.cz 10/10 - Bonusweb 100% - Doupe.cz 10/10 - Alza 95% - Vortex 9/10 - Metacritic (7.10.2019) - 97/100

      Nespočet cen a prvních míst ve hře roku. A tady se pindá a pindá a pindá. Není to náhodou rovnou sra*ka na smazání z disku?
      • Ilusiveman

        No kecy lidi, co to nehráli jsou stejné nejlepší.

        Jediná vypovídající hodnota je hráčské metacritic. Těch 8+ sedí. 

        Samozřejmě tomu taky aktivně nahlásíš 10/10 po půl hodiny odehrané, ale já to třeba ještě nedohrál. Takového spidermana naopak na pohodu. 

      • To je ako Zaklínač a podobne. Ako keby bolo pre niektorých vyslovene zážitkom rýpať do úspešných hier. Nielenže vyjadria svoj názor, že ich to možno nezaujíma - čo je v poriadku - ale niektorí vyslovene celé roky striehnu v diskusiách na to, aby mohli útočiť na konkrétnu hru. Miesto toho, aby si radšej zahrali niečo, čo ich baví. 
        • Corvus

          Přesně. A hlavně ty výtky typu: "Jezdí se tu jen na koni z bodu a do bodu b."

          Ve hře z divokého západu. Jezdí se v ní na koni. NA KONI. SEM A TAM. No to je nehoráznost! (ironie, pochopitelně)

          • drasta

            Uprimne mne to bylo opravdu lito. Atmosfera husta ze by se dala krajet, technicky zpracovani je uplne neuveritelny. Hra je napsana uple skvele a vsechno pusobi tak zive a realisticky.

            A pak prijdou na radu hlavni mise kde at delas co delas tak to skonci vetsinou tak ze budes zabijet desitky nepratel porad dokola. Proste jak se zacne strilet tak kvantita nahrazuje kvalitu. Za celou hru urcite zastrelis takovejch 500 O'Driscoll boys ne-li vic,  policajtu zabijes tolik ze v Saint Denise nemuze zbyt jeden jedinej. Skoncilo to tak ze jsem se musel doslovat nutit RDR2 dohrat protoze me to strileni nebavilo a jak zacnu pribehovou misi tak prestne ze ta mise bude koncit nekonecnym strilenim a ujizdenim a strilenim.

            Popravde vubec nechapu tu stiznost na jezdeni sem tam na koni protoze to me zrovna fakt bavilo. Nikdy nevedel koho potkam nebo co se stane. Vedlejsi mise a takovy ty maly pribehy me nakonec bavili mnohem vic nez hlavni mise.

            Desitkovy hodnoceni od recenzentu i hracu chapu. Na kazdem detailu je videt ze se do ty hry cpali penize horem dolem ale sam se nejak nedokazu prenest pres strilici napln hlavnim misi. A ne nestezuju si na to ze musis ve hre z divokyho zapadu strilet ale stezuju si na to ze v realisticky pusobici hre z divokyho zapadu strilis postrilis v kazdy misi desitky lidi. Je to ubijejici a proste to neni zabava a je mi trochu lito ze R* nedokaze za ty roky co GTAcka dela tohle nejakym zpusobem zmenit. Za me by to presne kvuli tomuhle rozhodne 9/10 ani 10/10 nebylo. 

            • na druhou stranu kdyby tam bylo malo nepratel treba jen 3 za misi tak by lidi asi nadavali vic 

          • Tak je. A človek im nevysvetlí, že to je náplň väčšiny hier. Presúvať sa z bodu A do bodu B na koni (RDR, Zaklínač), autom (GTA, Sleeping Dogs), alebo pešo (Assassins Creed, Yakuza) alebo pešo a terénom v menších lokáciách (Sniper Elite, Metal Gear Solid a podobne). 

            Pointa je v tom, že akú zápletku, príbeh a atmosféru namontujú na tie body A, B, C a ďalšie, aby nás bavilo sa za tým presúvať. A aký svet vytvoria, aby nepôsobil pusto a prázdno. Každý jeden lov príšery v zaklínačovi pôsobil unikátne, kým každá jedna pomoc občanom v Skyrime pôsobila tuctovo (ó, ukradli mi prsteň, meč, peniaze, elixír - idem, zabijem, donesiem). Skyrim to vyvážil svetom, prostredím, aktivitami. 

            Taká kritika proste nedáva zmysel a pôsobí len ako že "Som cool, lebo nie som na vlne ošiaľu všetkých osatných". 

  • WortexCZ

    Ja Vam nevim. Kdyz loni RDR2 vyslo, do roka a do dne sem "si to slibil" na PC. Vo "tejden" to nevyslo, ale co uz... Kdyz je to ted tady, tak nevim, jestli to vubec chci. Recenze sem cetl. Nejaky gameplaye videl, ale western neni muj salek kavy a sem tak nejak celkove "prejedenej". Her je moc. Je na RDR2 neco, co z te hry dela "must have" zalezitost? Sem technicej rejpal, hledac der a bugu. Takovej ten co hru "nehraje", ale spis do ni "reje". Pribeh me nezajima ani v nejmensim, ale sandbox hratelnost naopak miluju! GTAV sem nedohral - prestalo bavit. Hrat "gaunera" je mi proti srsti a dos mi to kur.. imersi. Na konec roku se chystam na Mechwarriory a tak se ptam: stoji tahle hra za ty prachy? (ocekavam na steamu "full-price" 60e). Je tam neco co tu jeste nebylo? Rad si ji koupim "jen abych ji mel" ve sbirce, ale... nebylo by od veci, kdyby me to aspon par hodin i bavilo. Uz jednou jsem se tady takhle ptal na Rage2 a (NASTESTI!!!) sem se dozvedel co sem potreboval a za tu kravovinu prachy neutracel (vlastne dik - na to sem zapomnel ;) ).

    A ted je tu RDR2, vsichni sou z toho na vetvi, i ja bych mel bejt, ale... Co je tam to "must-have"?

    dikec


    PS. Prosim "lito" a "Radkaa" nereagujte. Ja bych se rad neco dozvedel. Dekuju.

    • houmrhoumr

      "must have" uz jenom kvulli animacim, to se musi videt. Ty sou uplne jinde nez jakakoliv jina hra. 

    • riss

      popravde mňa RDR2 nebavilo, tento rok som rozohral open world hry ako Witcher3, AC Oddyssey a Final Fantasy 15 a bavil som sa pri nich ovela viac..  ale neviem povedať prečo..  kebyže mám urobiť recenziu na RDR2 tak objektivne by som jej dal 10 lebo z niektorých detailov padá sánka a na tej hre sa proste nedá nič skritizovať ale aj tak som sa musel to nútiť dohrať

    • clovicekO

      Jojo přesně takový pocity mám taky :) GTA V jsem si koupil když byla 50% sleva na steamu, a myslel jsem si, jak mě to bude bavit, protože Vice City hraju do dnes, takových 400 - 500 hodin bych tam mohl mít za ty roky, město znám nazpaměť. GTA V jsem odehrál 10 hodin a už se k tomu nevrátil, vadily mi tam ty moderní věci jako mobil, auto za pět mega na každý ulici, od začátku military grade zbraně, nejlepší auto s GPS atd ... Oproti tomu Red Dead vypadá, že ačkoliv má podobou hratelnost, je tam ten old school prvek, a nejsou tam úplně tak ty moderní hrací trendy jako je ulehčování všude kde to jen trochu jde. Třeba fast travel. To vyloženě nesnáším, ve Skyrimu a Witcherovi jsem tu možnost nepoužil ani jednou, stašně to kazí imerzi. Oproti tomu se mi třeba hrozně líbí nová Zelda (Breath), kde hra vysvětlí jen absolutní minimum a na ostatní si člověk musí přijít sám (fast travel je tu teda taky, i když dává smysl v rámci lore a lokalit na které teleport funguje je málo ...) ... prostě od Red Dead si slibuju větší immerzi do příběhu a světa, oproti GTA, které vnímám jen jako hru na vyblbnutí.

      • Fast Travel je nutná vec. Keď stráviš v hre 100 hodín a z toho 20 hodín sa len presúvaš, tak ťa to omrzí. Iste, prvé objavovanie je fajn, kochať sa neznámym svetom a objavovať, ale postupne sa z toho stane rovnaká nuda ako vynášanie smetí. Ono je už detail, či to spravia tak, že si navolíš rýchle cestovanie z mapy, alebo ideš k prepravcovi, ako bolo v Morrowinde. A tam po desiatkach hodinách ma tiež otravovalo hľadať mága vo Vivecu kôli jednému teleportu. 

        Božské GPS je súčasný štandard, kde súhlasím že je to neskutočná hlúposť a s láskou spomínam na Morrowind, kde človek desiatky minút hľadal nejakú jaskyňu podľa pokynov od NPC, keďže božské GPS neexistovalo. 

        GTA - čo ti mohlo vadiť na mobile, keď je to naozaj bežná vec? Navyše hra nenútila hráča ho používať, až na pár prípadov pre aktivovanie niečoho, keď bolo treba niekomu zavolať. Luxusné autá boli v bohatších štvrtiach, keď človek potreboval niekde splašiť rýchlo auto, nie vždy sa našlo. navyše ukradnuté autá ti nezostávali (ak si si ich len nechcel nechať v garáži), takže než si našporil na niečo lepšie, chvíľu to trvalo. A zbrane - skôr San Andreas mi prišlo, že si mal rýchlo všetky super raketomety a bojovú stíhačku, kým tu to šlo normálne (normálne v rámci toho, že si môžeš kúpiť samopaly v obchode). 

        • clovicekO

          No, já chci ve hře dělat všechno manuálně, proto je hraju. Chci u toho odpočívat, a užívat si svět, když nahustím co nejvíc akce do co nejmenšího času, není to prostě pro mě. Proto nechci fast travel, kliknu a jsem jinde. Já tam buď chci dojít, dojet vlastním prostředkem, nebo si zaplatit převozníka, kterej mne tam doveze, ale chci ho najít, dát mu za cestu. Nesouhlasím že je to nutnost, ve Witcherovi mám víc jak 300 hodin a fast travel jsem nepoužil ani jednou. Nechci crafting způsobem, že mi z každé potvory vypadne 3 věcí, a já kliknu v options na cedulku a vypadne mi item, kterých vyrobím 20 abych se posunul o level. Já chci hledat surky, kterých je málo, chci pak jít do kovárny a z nich si něco vyrobit. Crafting system ve Skyrimu je otřesný. Witcher má aspoň hledání diagramů, a některé bylinky je těžké sehnat, ale i to by pro mne mohlo být obtížnější. Skvěle je tam pojatej ale Gwent. A mobil - prostě mi to v GTA nesedlo, i když se to do časovýho období - současnosti hodí, to ano. Ale mě se to prostě nelíbí a je to jeden z důvodů, proč mi GTA V bylo protivný.

          • Tak to je ale špecifický prípad. Ja skôr ocením konzistentnosť sveta a príbehu, žiadne neviditeľné steny, dotiahnuté všetky príbehy a ideálne aj z dodatkom po splnení úlohy. To že hra nie je 100% realistická je preto, že je to hra. Ale iste, každého baví niečo iné. To že mám veľký inventár a nemusím behať s každými troma mečmi  za obchodníkom, pretože viac neunesiem mi vôbec nevadí. Tak ako presúvanie sa - kde je podľa mňa dobrý kompromis, že miesto musíš najprv objaviť. Tak isto nepotrebujem, aby postava musela spať, jesť, piť. To sú už survival hry, ktoré ma nebavia, lebo sa viac sústredím na pomáhanie NPC, objavovanie záhad a nie na mikormanažment mojej postavy. 

            Rovnako by ma nebavilo štvorčekovanie v Minecrafte, ale plne chápem ľudí, ktorí tým strávia celé týždne. 

            To je tvoj prípad, 300 hodín bez rýchleho cestovania. Tak ako niektorých bavia generované úlohy (napr. zo Skyrimu "choď zabiť banditu"; "choď zabiť obra"), ktoré nemajú žiadny príbeh ani nič. Ale to samo o sebe nie je chyba hry. Tak ako keď hra ponúkne možnosť tichého zabíjania, alebo priameho útoku je to na tebe. 

            Aj mne vadia niektoré veci v hrách, ale uvedomujem si, že je to z mojich osobných preferencií. Takže mobil v GTA ti môže vadiť, ale nemôžeš ho uvádzať ako negatívum hry 🙂

            • clovicekO

              Hmm, dobrý dobrý, proč mě proboha tak nesmyslně překrucuješ? O tom co píšeš jsem neřekl ani slovo, taháš to extrému proč? A mobil neuvádím jako negativum GTA, jen říkám, že mě to tam nesedlo a proto se mě to nelíbilo ...

              • Reakce na příspěvek:

                Neviem čo prekrúcam. Píšem, že pre mňa je absencia rýchleho cestovania rovnako nezmyselné obmedzenie, ako malý inventár, či nutnosť kŕmiť postavu. Proste niečo čo dodáva realistickosť ako píšeš, ale znižuje pre mňa zábavnosť a spôsobuje nudu. 

                A s mobilom si sám písal, že si hral GTA 10 hodín a nebavilo ťa pre prvky ako zbrane a mobil. Možno si to nemyslel ako výčitku hre a myslel si to ako niečo čo vadí len tebe osobne - ale pri všetkej tej nezmyselnej kritike naokolo som si to tiež vysvetlil ako kritiku hry. 

      • WortexCZ

        No jo... Nova Zelda. Do ni bych sel hned! Radsi vubec nepripominat, nebo se rozplacu :D

        • clovicekO

          Tak jdi! Nedávno vyšlo Switch Lite, nedej na stupidní názory lidí, co to nedrželi v ruce, ta konzolka je geniální! Jediná moje výtka je, že mohli udělat robustnější páčky, jinak je perfektní. Jen nekupuj na alze, tam to mají předražené, já si vzal tyrkysovou verzi spolu s obouma Zeldama z mironetu za 8K rovných. Jestli máš rád hratelnost Zelda her, tak neváhej ani minutu, těch 8K za tohle je nic. Mimochodem Links Awakening je stejně skvělá jako před dvaceti lety. Navíc tak do dvou let vyjde pokračování, respektive prequel, tak to budeš mít i s výhledem na budoucnost :)

    • drasta

      Jestli jsi nedohral GTA protoze te to prestalo bavit, nemusis westerny a pribeh te nezajima tak bych to nekupoval.

      • WortexCZ

        No... ja to tak taky vidim. I kdyz me to samotnyho prekvapuje. Pri vydani sem byl nadsenej z toho co sem videl v ukazkach. Vsichni o tom basnili jako o pomalu "nej hre vsech dob" a me to za ten rok nejak preslo... Ale porad dokazu ocenit "dobre remeslo". A tady to vypada na velice solidni praci (co se technickeho zpracovani tyce). Asi si zase pockam na recenze, udelam prumer mezi "prehnane nadsenymi ovacemi" PC hracu a "salty" komenty priznivcu PS platformy - treba se to samo vyvrbi. Kdyz ne, tak aspon zbude vic casu na Mechy ;)

        Dikec za nazor

        • Corvus

          Vsichni o tom basnili jako o pomalu "nej hre vsech dob"...

          Games.cz 10/10 - Zing.cz 10/10 - Bonusweb 100% - Doupe.cz 10/10 - Alza 95% - Vortex 9/10 - Metacritic (7.10.2019) - 97/100

          Nespočet cen a prvních míst ve hře roku. A tady se pindá a pindá a pindá. Není to náhodou rovnou sra*ka na smazání z disku?

          • WortexCZ

            Ted uplne nevim co si z toho mam vzit? Kdo co pinda? Polozil sem pomerne jdnoduchou otazku. Nic vic.

            "Není to náhodou rovnou sra*ka na smazání z disku" Me se neptej jestli je to sracka. Ja to nevim clovece :( Jedina moje zkusenost s RDR2 jsou recenze, par gameplay videi a dva kolegove z prace (kteri prestali hru hrat asi po dvou tydnech a nedohrali). Nicmene si myslim, ze ta hra JE DOBRA! jen nevim, jestli je dobra pro me. A proto sem v diskusi. A proto pokladam otazky... a vyjimecne se ani nerozciluju. Tot vse...

        • drasta

          Technicky zpracovani je na jednicku. Jestli se chces pokochat tak to zase musim doporucit. Popravde nechapu proc hra s tak skvele napsanym pribehem a tak vybornym zpracovanim musi mit tak strasne dementne udelany mise.

          Stejne jako v GTA musis nekam dojet, dostanes cutscenu, neco udelas a pak uz jen strilis desitky lidi a pak ujizdis na koni a strilis desitky lidi. Alespon ze ten nucenej stealth je zjednodusenej az na kost protoze to me jinak strasne nebavi.

  • Ale to viete, že je to dlhá hra? žiadny fast travel, tak mesiac hrania denne 2 hodky, ak teda robíte iba main story misie.

    • drasta

      Dobre napsana, dlouha hra s umorne reptetivnima misema. GTA v tomhle melo vyhodu ze moderni prostredi tomu dalo trosku vic moznosti to alespon castecne zakryt ale tady je to proste jak pest na oko.  Jednou stacilo.

    • lito

      pc casual hráči zmodovali i Sekira, aby byli schopni ho dohrát. Nebojím se, že by sílu modů nedokázali zúročit ke s casualnění RDR 2.

      • Corvus

        Už vidím jak jakýkoliv PC casual hráč cokoliv moduje :-D LOL.

  • Femt0

    Konečně si to budeme moct zahrát v kvalitní grafice a bez sekání. A až lidi přidaj mody, tak to bude vypadat líp jak RDR3.😉

    • lito

      proč máš rozmazaný avatar?

  • Phillios191

    Jsou v plánu i nějaké fyzické kopie a speciálky?

  • Pro příznivce žánru rozhodně dobrá zpráva, možná prohloupím ale mě western zcela míjí.😎

  • triptich

    to už sú nové konzoly tak blízko, že R* púšťa svoje zlaté prasiatko na bitúnok? ale zas pre zákazníka dobrá správa.

    • clovicekO

      Jak souvisí vydání na PC s novými konzolemi??

  • SalemCZ

    Na GoGu to nebude?

    • triptich

      isto nie. GOG je DRM Free a to si R* nedovolí. Nie u svojho zlatého prasiatka.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit