Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • TheSuffering

    Já i přes to neustálé padání hry musím hodnotit 20/10. Pro mě je to prostě po 60 odehraných hodinách hra roku. Člověk jen žasne, s jakými detaily si dali v Rockstaru práci. Navíc si myslím, že v těch pádech má trochu prstíčky i Nvidia.

    Má někdo grafiku od AMD? Jak vám to na ní jede? Také padá?


    A teď mi konzolisti pora´´dte, kde ku*va najdu nějakého losa k ulovení. Už jsem se uchýlil i k použití google a koukal do návodů, ale za celou dobu jsem nenašel jediného. A to jsem lovu v podstatě věnoval celou sobotu.😬

    • twicer

      na severním cípu mapy jak je ta "teslova věž" jsem včera potkal jednoho losa.

      • TheSuffering

        Kolem té věže jsem se taky potuloval a nic. Já to ještě upřesním, já jich pár našel jinde, ale samozřejmě vždycky samice. Ale ještě zkusím reload savu, všiml jsem si, že po naloadování pozice se zvířatům náhodně generuje rating, tak třeba mi to načte někde samce. To je poslední, co mi chybí na upgrade tábora. A pak se pustím do lovu pro trappera.

  • lito

    typický problém nedopečeností pc komunity. Nejede to na ultra, tak hromadný pláč. Na PC to vypadá na ultra jako fotorealistická grafika, proto jsou nároky vyšší. 

    https://www.youtube.com/watch?v=lM-06ehsAu8


    Ta hra vypadá prostě fotorealisticky.

    • Johnny

      Jo to jo.... je to proste zmršenej port. Už jen proto že na kartě od AMD za 3800 to jede stejně jako na karte od Nvidia za 11000,-.....

  • BohumilCisar

    Když ta hra před rokem vyšla na konzole, tak se v diskusích řešilo, jak je to super hra s dobře napsanými postavami, dialogy, hudbou atd. Když to výjde na PC, tak jsem ještě neviděl, že by se v diskusi a na rozborech na youtube řešilo cokoliv jiného, než hardware a to, jak to komu na jakém krámu jede. Jsem rád, že jsem si to mohl plnohodnotně užít na Xboxu a nemusel jsem řešit takové ptákoviny.

    • walltar

      Pokud bereš řešení HW jako ptákovinu, tak pravděpodobně není PC úplně to pravé ořechové... PC hráči (alespoň ti co znám a potkávám na netu) víc řeší HW, protože je to součást stavění PC. A není to jen o tom že sedneš a hraješ, ale dost PC hráčů rádo sleduje jak jim která hra jede, jak je optimalizovaná a další.


      Konzole jsou perfektní v tom, že je člověk zapne a hraje. Nic neřeší a nemá problém s optimalizací. Pc zase jsou o tom, že si člověk udělá to co mu vyhovuje a vše si vyšperkuje přesně pro sebe.

    • netUSblb

      Mluvit o krámu a sám mít X-box. Děcko?

      • BohumilCisar

        Já už Xbox nemám, koupil jsem ho jen dočasně kvůli RDR2, které jsem 2x dohrál. Já jinak pařím na Orchestrionu (model late 1893)

    • Derp_1337

      "nemusel jsem řešit takové ptákoviny"

      LOL

      A kdo tě nutí řešit hardware? Pokud vím tak nikdo, ty jsi tady ze své svobodné vůle a z ní jsi taky napsal tenhle komentář.


      A proč se řeší hardware?

      Na jednu stranu u komunity převažuje snaha diskutovat o věcech, které jsou odlišné od konzolových verzí. Není se čemu divit, většina lidí si už před rokem přečetla, jak jsou dobře napsané postavy, dialogy atd., tak nemají potřebu o tom mluvit podruhé.

      Za druhé někteří lidé plánují na vánoce upgrade hardwaru a tak měsíc před vánocemi probírají, jaký upgrade by byl ideální. Pokud upgrade neplánuješ a tohle téma tě nezajímá, tak prostě běž dál a neřeš blbosti.

    • a proc by se resilo jak je to super hra a dialogy, kdyz to se uz resilo pred rokem ? Nic noveho tam nepribylo, takze se resi grafika a HW, jedine nove / odlisne veci

  • Cvicme_v_rytme

    Ty řeči o náročnosti nějak nechápu. Mám 3 roky starý PC a jede to normálně 60 fps stabilně.

    • Johnny

      Ale jo, když si před 3mi roky koupil nejnašlapanější PC tak na High při 1080p tomu lze i věřit.

      S normálním PC pred třemi roky to taky jede 60FPS ale na LOW. A vypada to hůř než RDR1 na xbox


    • To je jen vetsina hracu zvykla nahodit detaily na ultra, protoze to je "standard" a preci to dnesni kraty musi zvladnout. Tady ocividne Rockstar myslel na karty pristi generace a hra do budoucna bude krasne skalovat.

      • walltar

        Já bych řekl, že to je spíš i trochu optimalizací... Hlavně hned první den jsem v RDR Online sledoval šílený propady FPS, který po někerém z updatů zmizely. A myslím, že podobná situace byla i v GTA5 kdy jsem prostě hned po launchi GTA Online ani hrát nemohl kvůli FPS.

      • Johnny

        spiš se vybodl na nějakou optimalizaci.

  • netUSblb

    Žádný překvapení, konzol zázrak na PC bude vždy nepovedená konverze.

  • lito

    tak taky beta ok. Počkám na finálku na PS5.

  • Má EVGA GTX1060 SC 6GB na FullHD bohatě stačí. Měl jsem vše na ultra, pro lepší plynulost ubral:

    TAA medium, Grass shadows medium, watter physics  asi 75% a fps šlo rapidně nahoru. Možnosti nastavení grafiky jsou široké, takže každý si může vše přizpůsobit. 

    Co se instalace týká, vše šlo na první dobrou od prvního dne. To co se píše po netu je jen hrstka hráčů, kteří zkrátka mají v PC nepořádek. Ale většině vše jede. Ta většina se totiž neozve, brečí hlavně ti, co mají problém. I když je spíš v jejich PC než ve hře. 


    Jinak, grafika je pěkná, i v dálce jsou objekty na mapě krásně ostré a viditelné. Ale zblízka nejsou např. zasněžené stromy moc pěkný. Líbí se mi animace postav, koní, zvířat. 

  • misk

    To je to PC hranie.. Nerozobera sa  samotná hra ale rozoberajú sa na akých PC zostavách to ide v akej kvalite, táto diskusia je toho dôkazom..  Na PC jedine stratégie, akékoľvek iné PC hranie je zabitý čas

    • netUSblb

      Simulátory a o FPS nemluvě. Ale to konzol děckám nemá cenu vysvětlovat.

    • Ja klidne rad nejaky ten cas zabiju, kdyz mam potom lepsi zazitek. Asi bych se na to dival jinak, kdybych mel jen par hodin na hrani tydne.

    • Corvus

      Naprostý blábol...

      • misk

        Nie neni mám to spočítané, z 31 príspevkov minimálne 16 rozoberá aká by mala byť PC zostava, pripadne počet snímkov.. Kľudne si to spocitajte 

        • walltar

          Asi u konzolí je tohle dost zbytečný rozebírat, když každej má stejnou konzoli a každýmu to jede +- stejně.

          Osobně vždy jen na PC... Celkově systém ovládání konzolí a právě ta nemožnost upgradu a customizace konzole je něco co mě od konzolí drží dál. Já si s radostí 1x za pár let ten PC postavím a potom si vykládám s ostatníma jak mě to jede. Asi stejně jako kdybych si vyšperkoval motorku si budu s ostatníma vykládat jak mě to krásně řeže zatáčky...

          Konzole je hraní bez problémů a bez nějakého řešení, PC hraní je trochu o něčem jiném. A je potřeba aby si každý našel přesně to co mu vyhovuje, protože jinak by ten herní svět byl hrozně šedivej a nudnej.

        • Derp_1337

          Tvoje myšlenka, že zábavu a kvalitu tvého hraní ovlivní jakási diskuze na netu, je velmi "revoluční".

          Já osobně se teda bavím nezávisle na tom, o čem se točí jednotlivé diskuze na netu, ale když tě to tak bere, tak proti gustu žádný dišputát.

  • Já mám rtx 2080. I7 9700k.32gb ram 3200 mh.A full hd nedám na60fps.Ale většinou tak na 40fps takže docela divný.Hru na ssd a dost často to padá.

    • skaven

      je to tvojim cpu

      gamernexus

    • Hidden

      Mam o trochu horsi sestavu a fullHD na stabilnich 60FPS s high nastavenim neni problem, ani pady jsem nezaznamenal, takze je to docela zvlastni.

    • Pád jsem neměl zatím ani jeden. A to mám Windows 10 původně jako upgrade Win7.

      Na grafiku používám Nvidia Studio Driver.

    • kkING

      Ja mam 2600x a 2070 a 1080p/ultra a jede bez problemu ...

    • Ja mam rtx 2080, i5-6600K a na 1440p ultra/high v DX12 okolo 60 FPS v poho. Problemy s launcherem nebyly, ale ze zacatku mi to zamrzalo. Pouzivam ale omezovac CPU loadu a je to v poho, nez prijde patch.

  • Corvus

    Vzhledem k tomu, že jsem celoživotní PCčkář odkojený IZO RPG (především), začínající na Didaktiku M :-) , tak mě nějaké hyper-150K-BOŽÍ-PAPRSEK pikačoviny absolutně nevzrušují. Nic není tak hezké jako infinity engine (můj názor). A Red Dead Redemption 2? Musím napsat, že jsem šťastný, že patřím mezi ty vyvolenější, kterým to "jede" celkem bez problémů. Hraju na 1060 GTX + 24 GB ram, Win7/64. Antiviru jsem udělil na R* Social Club a na složku se hrou výjimku a hra mi přestala zcela crashovat při spuštění. V grafickém nastavení hraju na full HD, antialiasing jsem ponížil + nějaké ty kraviny jako např. vzdálené stíny. Nicméně většina položek na ulta či high nastavení. Přepnul jsem také z vulcanu na DX12. V 1920x1200 mi to jede stabilně. Občas, ale nijak zásadně, se mi hra kousne na 2 vteřiny a jakoby se rozsype zvuk do slow motion. Jako kdyby dabéři mluvili zpomaleně, pak se vše srovná. Není to nic, kvůli čemu bych se pos*ral a hejtil R*. Nicméně je fakt, že ten stav je neomluvitelný a docela mě překvapilo, že včerejší patch o velikosti cca 2,5 GB NIC nevyřešil. Naštěstí ale můžu v pohodě hrát. V každém případě to R* odladí. GTA V jede všem jako po drátkách. Holt to jen asi bude ještě chvilku trvat.

    • Mě na EVGA GTX1060 SC 6GB vyšel lépe Vulkan než DirectX. Ale také jede hra plynule a grafika téměř vše na Ultra. 

      Pád zatím žádný. Jedinou chybu co jsem objevil je, že pokud pustím benchmark, poté provedu nějaké změny na nastavení grafiky a opět pustím benchmark, tak ten se nespustí, musím pro nový benchmark hru restartovat. 

      Ale hra samotná šlape, záseky žádné. Hru mám na Samsung EVO SSD. Ramky mám jen 16GB. Ale jsou nevyužitý, hra tolik nepotřebuje. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit