Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mám Dreams krátce, ale z velkého nadšení, které předcházelo nákupu hry, z toho co jsem viděl za recenze a výtvory ze hry na youtube + popis konceptu, kdy jsem se na Dreams velice těšil, přišlo VELIKÉ zklamání. Editor, aby bylo možno v něm alespoň trošičku smysluplně pracovat, vyžaduje nácvik velice složitého ovládání. Když přidám absenci českých titulků (ano vím že dnes je angličtina běžná, ale považuji to za důležité jelikož já anglicky pořádně neumím) je to pro mne ještě o kus obtížnější.  

    A do toho všeho, kdy se snažíte soustředit a něco se naučit pak přijde další, velice frustrující prvek a tím je HLUK.  Ano, i ve chvíli kdy otevřete jen samotný editor a nic se nehýbe, nic neděláte a na obrazovce je prázdný prostor, jede větrák PS4 na maximální obrátky. To se mi nestává ani u těch graficky nejnáročnějších her a tady jen editor / hru zapnete, tak se větrák roztočí do chvíle, než ji vypnete. 

    Takže za mne, velký palec dolu ještě před tím, než jsem se vůbec stačil "zasnít"...

  • Jinak super recenze. Konečně taková co popisuje co přesně Dreams je a nesoustředí se jen na Arts Dream apod.  Obzvlášť potěší, když v ní člověk uvidí screenshot jednoho ze svých prvních výtvorů ;-D.

  • Skoda, ze jen na PS... udelal bych si remake battlefield play4free, ktery zrusili 😂 

  • Cvicme_v_rytme

    Pořídil jsem a zatím mám smíšené pocity.

    Ten Art's Dream je hezký, ale hra to moc není, spíš taková pocitovka a ukázka. Je celkem škoda, že MM neudělali nějakou hříčku/plošinovku, třeba i jen na regulérní dvě hodiny. A je to i divné, protože ten editor tam museli umět všichni horem dolem a jediné, co tam je, jsou věci maximálně na pár minut.

    Chvíli jsem brouzdal i ty výtvory lidí a jako je vidět, že je to amatérská tvorba, a skoro nic nejde nazvat hrou, spíš takovými ukázkami s chybami.

    Editor je pravda jednoduchý a mocný nástroj, ale udělat v něm něco kloudného prostě vyžaduje tak jako tak čas a zručného člověka, takže s kvalitou výtvorů to bude komplikované. Tady fakt děsně záleží na tom, jak dobré výtvory se tam objeví. Art's Dream ukazuje, že se tam toho dá udělat hodně, otázkou ale je, kolik lidí to na takové kvalitativní úrovni dokáže tvořit. Zatím je to opravdu takový herní Youtube - tam taky na kvalitní film od amatérů většinou nenarazíte.

    • Jako jo a ne zároveň. Podle mě je třeba k Dreams nepřistupovat jako ke klasické hře která se hodnotí podle obsahu na disku. Ale je to v zásadě nová platforma, kde te´d budou vycházet nové hry každý den. Obsah na youtube stál při spuštění taky úplně za prd. Ty dobré věci chtějí čas.

      Tím, že to bylo rok v early access, tak zajímavých věcí je tam dost (není jich neomezeně, ale vzledem k nižší téměř budgetové hře je jich dost). Jen je nyní potřeba je trošku hledat, protože s vypuštěním plné verze je tam spousta nováčků, kteří to zaspamovali remixy ancient times, welcome home a jedné kolekce open world assetů do které hodí nějakého staženého superhrdinu. Na hlavní stránce trending dreams je to tedy nyní fakt dost děs, ale to se uklidní :-D Před třemi týdny ta nabídka v hlavním menu vypadala paradoxně mnohem lépe.

      • Cvicme_v_rytme

        Já to zatím moc nezkoumal, ale co jsem sledoval ty údajně "top" a "wow" věci, tak z toho odvátý nejsem. Třeba ta mapička Falloutu. Jako muselo to dát spoustu práce, ale ve finále je to o ničem a rozumná hra z toho nikdy nebude.

        Potenciál ve Dreams vidím, sám zkusím něco tvořit, ale jak jsem psal předtím, jediný smysl pro mě bude mít, až tam budou regulérní hry, třeba i jen s hratelnosti na 1-2 hodiny, ale opravdu hry, které nebudou vypadat jak nedodělaný polotovar a kopie čehosi.

        • TOP, WOW, INSANE, OMG, UNBELIAVABLE jsou tam podle youtubka samozřejmě všechny protože je to tradiční clickbait video název, bez kterého někteří bohužel neumí video zveřejnit :-D Ale to je myslím dost jiný problém, který nemá až tak moc společného s Dreams.

          Dobrý věci tam jsou - TIny Pier Simulator, Pig Detective, Laser Bounce, Watergardens, Great job Hunan, Do Robots Drem of Electric Imps,... jako samo o sobě jsou to menší hry. Ale celkem (spolu s tím co hra nabízí v základu) to myslím za tu budgetovou cenu v pohodě stojí.

  • jindra.veliky

    Vypadá to suprově, ale počkám si na nějakou optimalizaci pro PS5, ať se dají tvořit větší levely. Pak si udělám nějakou pořádnou LOTR hru 😀

    • Uvolnění limitů na PS5 bude znamenat roztržení komunity a že PS4 hráči si tyto levely nezahrají. Něco mi říká, že minimálně do doby, kdy bude většina uživatelů používat PS4, tak to nebudou chtít udělat.

  • Do karet hrají dvě veci:

    1) 100 000 000 a nějaký drobný prodaných ps4

    2) oznámen záměr některé výtvory zpeněžit 


    Už teď jsou tam rozjeté soutěže a podle mě na cenách i zpenezeni obsahu autorům bude záležet pro dosažení větší kvality obsahu. Na druhou stranu i v LBP byl velice kvalitní obsah vytvořený komunitou. Napadlo mě, že by nebylo od věci mít možnost tvorby 2d snů s tím, že celé rozhraní by se preplo do jednoduššího režimu. Tim by se zmenšila vstupní bariéra pro lidi, co chtějí třeba udělat něco a la klasický Mario. A taky by to byl skvělý odrazový můstek z LBP. 

    Každopádně verze na pc by nebyla marná :-) Nedivil bych se ale, pokud by o tom Sony nepřemýšlela. Přece jen 7 let vývoje a financování.... 


    Předpokládám, že na ps5 půjde spustit díky Bc a tím by mohla být zachována kontinuita. Protože tohle je jednoznačně na roky. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit