Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zbytečné obavy. Systém není automatický. Člověk musí zažádat podporu a ta se samozřejmě podívá a jeho historii. Vzhledem k tomu, že kdo nechce platit si to může stáhnout nelegálně, tak fakt pochybuji, že se někdo bude drbat s nákupem, jen aby se pak hádal o refund.

  • Lukyz

    Chápu, že někoho může štvát "o nás bez nás" ale reálně, cokoli se objeví na GoGu je do hodiny na warezu a pochybuju, že někdo kdo by chtěl tenhle systém reklamací zneužívat by se pachtil s nějaký placením, hlídáním 30 denní lhůty a pak žádostí o refund, když si ten samej instalační soubor stáhne do pár minut přes torrent. 


    GoG zůstane platforma pro fanoušky a srdcaře, kteří chtějí vývojáře podpořit. 

  • Corvus

    Za mě je to příliš benevolentní. Nadruhou stranu já osobně jsem nikdy refund nepožadoval, takže je mi to vlastně úplně jedno. Ale chápu, že různých spekulantů a darmožroutů je v hráčské obci dost... Aby nakonec GOG nezaplakal, až se od nich začnou vývojáři odvracet ve velkém. Byla by to škoda.

  • Jen Opět k tématu Geforce Now. Geforce poskytuje uživatelům jen virtualní stroj s odpovidajicím výkonem. Na kterém jsou spuštěny služby třetích stran (Uplay, Steam, Epic Store a Launchery online her.) Jejihž obsah patří uživateli. Nijak hry nemodifikuje ani do nich nezasahuje. Chápal bych kdyby v nové situaci vznikla nová pravidla kdy by si prodejce her určil nová pravidla na jakém hardweru může uživatel hry užívat. Ale pořád mi nejde narozum proč by ten provozovatel hardweru měl žádat o povolení na svém hardweru provozovat určené dílo a streamovat ho vlastníkovy.

    • Čirou náhodou jsem narazil na článek kde to rozebirají dopodrobna. https://www.theverge.com/2020/3/2/21161469/nvidia-geforce-now-cloud-gaming-service-developers-controversy-licensing

      • tvrdy.mar

        Tudíž vývojářům vadí, že nemohou diktovat, kde si to člověk může pustit. A hlavně nemohou prodat lidem porty na jiné platformy, pokud hráči mohou PC verzi hry pomocí GeForce Now hrát skoro na jakékoliv jiné platformě. Stručně řečeno, chtějí extra peníze od majitelů těch virtuálních strojů.

  • dworkin

    Eh, nemyslím si, že by GOG mohl jen tak změnit pravidla smlouvy s vydavatelem a vnutit mu refund.

    Jestli chce hráčům ten refund dát z vlastní kapsy, to je jeho věc.

  • Veny

    Vzhledem k tomu, že všechny hry na GOG lze utorrentit, není zas tak naivní si myslet, že tento systém nebude ve velkém zneužíván. Navíc jak jednoduché bylo jej zavést, stejně jednoduché je jej i zrušit. Aspoň uvidíme, co jsou zákazníci zač...

    • Pokud je tak jednoduché je stáhnout již teď, tak jaký význam má je kupovat a pak hned refundovat, když za hry nechtějí platit? To už si je snad můžou stáhnout rovnou a nemusí se handrkovat s podporou, kde bude výsledek nejistý, protože na rozdíl od Steamu to nezpracovává automat.

      Spíš se právem bojí někteří autoři, kteří na GoG verze dlabou viz ten pán z twitteru v rámečku. Stačí si rozklinout celé vlákno a zjistíte, že tak nějak pozapomněl vydávat updaty a DLC pro svoji hru na GoGu. Kdo nechce platit, tak má jednodušší způsob, kdo zaplatil a pak dostal ošizený produkt, tak má šanci na refund. Ono i s tím DRM free je to často dost na hraně. Třeba ancestors legacy mám na gogu a při spouštění hry to v menu stejně na cca 1-2 min. zamrzlo, protože se to snažilo někam připojovat a až poté to přešlo do osekané offline verze. Už to sice patchem opravili, ale bylo to tam dost dlouho - teď lze v nastavení zaškrtnout offline mod a alespoň to v menu po spuštění nezamrzne, ale multiplayer a dalších pár featur je jen online, ani LAN... a to ještě po registraci a přihlášení přes účet. Není DRM-free jako DRM-free a to by si občas taky zasloužilo refund, protože občas je ta GoG verze vykuchaná o online featury nebo chybí patche. Ale abych nebyl jen negativní,  tak Settlery 6 jsem měl ještě původní verzi a tam byl problém, že to nepoznalo grafické karty s větší pamětí než bylo tenkrát běžné a pokud měl člověk víc, tak to snížilo detaily a v nastavení bylo skoro vše zamknuté na minimum, na GoGu přišel docela rychle patch.

  • Jasně, vydavatelé by nejraději měli to co bylo prapůvodně, tedy absolutní no-refund policy, aby mohli lidi nalákat na pre-order a pak si v klidu vydat zmršenou hru a dostat zaplaceno nebo ve stylu epicu, dostat zaplaceno rovnou bez ohledu na to jaký produkt dodají. Holt herní průmysl je stále z přístupu k zákazníkovi velmi specifický a jinde si nedovolí to co tady.

    • Samozřejmě, ale ideální je vždy nějaká střední cesta. Nevidím problém se 14 dny možnost vrácení, nebo nedejbože 30 dny. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit