Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Veny

    No, v průběhu tvorby dostávali pravidelné výplaty a pokud je

    A) 40% ze zisku navíc k základní mzdě

    B ) 60% dostatečné pro pokrytí nákladů vývoje a zisk

    pak se dle mého jedná o velice štědrou politiku, kterou málokterý zaměstnavatel nabízí :D

    • Derp_1337

      Ono to není zas až tak růžové, jak si myslíš. Aby ti vývojáři dosáhli na ty "štědré" odměny, tak museli několik let makat u Gearboxu za podřadné peníze.


      Řekl bych, že záleží čistě jenom na lidech, zda chcou adekvátní plat u jiné firmy a nebo několik let dělat u Gearboxu za hubičku a věřit ve slib "štědrých odměn až budou peníze z velkých tržeb".

    • MrDonut

      to je sice pravda, ale pokud meli zamestnanci slibene odmeny, ktere podle informaci jiz na predchozich projektech dostavali, je od zamestnavatele prasarna je nevyplatit, zvlast kdyz na zaklade toho od zamestnancu dostali extra praci navic, ktera mnohdy nebyva ani ve mzde proplacena prave z duvodu na odkaz na odmenu. Pokud tohle zamestnavatel udela, a jeste si pocka na dobu kdy je tesne po projektu, kdy se mu hodi se par zamestnancu zbavit, tak je to hnusna prasarna. Tady se melo za zamestnance vedeni postavit bez ohledu na to co naridil investor v podobe 2K a Take-Two.

  • Veskoslav

    Tak a kde jsou ti, co mleli o tom, že díky Epicu dostanou právě vývojáři více peněz? Nedostanou. Dostane je vydavatel. A maximálně tak majitel studia. 

    • Ano, jak si to pak vývojářská firma rozdělí opravdu není problém Epicu.

      • Veskoslav

        Špatně si mě pochopil. Oni tvrdili, že díky Epicu dostane vývojář více prachů. Většina normálních tvrdila, že prachy dostane akorát majitel studia (akcionář v případě jiných společností) a vydavatel. Takže prachy, co "nedají" tomu nenažranému Steamu, co okrádá vývojáře dali Epicu, který akorát pošle více peněz vydavateli a majiteli. Takže akorát ti na tom vydělají. To byla hlavní argumentace. Že na tom vydělá ten chudák, co tu hru vytvoří.

        • MrDonut

          michate jabka s hruskama, vyvojar a majitel je jedno a to same, to jak financuje svoje zamestnance je uz vizitka daneho vyvojare/majitele. Je potreba si to neplest. Zamestnanci nemaji zadne dusevni vlastnictvi ke hre, to ma vzdycky firma jako takova. Takze do tohodle problemu Gearboxu uplne zbytecne michate vzdechy o Epicu, ten na to nema absolutne zadny vliv. Tady ma vliv 2K a Take-two, to jsou ti co drzi Gearbox za koule.

          • Veny

            No, nemíchá. Hlavním argumentem proč se distributoři odklání od Steamu a přecházejí po Epic (mj. že za exkluzivitu dostanou od epicu peníze) je nižší marže pro platformu a více peněz pro nebohé zaměstnance-vývojáře. Že ušetřený rozdíl dostane management nebo vedení (PS: Kolem Pithforda se točily velice zajímavé příběhy spojené s tím že si vyplácel neadekvátní odměny) sice opravdu není problém Epicu, nicméně to celkově asi ukazuje, že celá argumentace (více peněz pro tvůrce) byla od začátku trochu zástěrka.


            • MrDonut

              To je nesmysl. Argumentace (vice penez pro tvurce ) je naprosto v poradku. Jen holt nechapavejsi z vas nabyli dojmu ze ty penize byly mysleny pro zamestnance. Nebyly. Byly pro firmy, ktere z nich muzou financovat bud zamestnance, nebo treba technologie ci marketing a pod. Jde o to ze spousta firem nejsou velke konglomeraty a kazda usetrena koruna pro ne muze znamenat dalsi klidny mesic vyvoje na projektu. Takze mektani o Epicku je tezke nepochopeni problematiky.

              • Veskoslav

                Reakce na příspěvek:

                Ne, toto bylo napříč "světem hráčů", že ti, co hry tvoří (vývojáři) dostanou více peněz a takto se i argumentovalo. Že to bude pro zaměstnance...Nevkládej do úst něco, co bylo myšleno jinak...Ty evidentně nechápeš více věcí, třeba to, že peníze od Epicu většina zastánců mlela, že skončí u vývojářů, naopak odpůrci tvrdili, že u majitelů a vydavatelů, nikoliv u vývojářů-zaměstanců. Že se to teď snažíš překroutit, je tvůj problém.

                • MrDonut

                  Reakce na příspěvek:

                  ale houby s octem, tobe neni pomoci. To je hazeni perel svinim :D


                  Akorat si potrebujes odplivnout na Epic a hledas zaminku jak to udelat. To ze Gearbox nevyplatil odmeny s Epickem nema vubec co delat, tohle se vam hosi vubec nepovedlo a akorat kopete kolem kdyz vas na to nekdo upozorni

                  • Veskoslav

                    Reakce na příspěvek:

                    Co to meleš? Kopnout do Epicu si můžu pokaždé, když spustím ten jejich launcher...

                    • MrDonut

                      Reakce na příspěvek:

                      no vidis, sam na to nadavas a pritom to mas nainstalovane :D

          • Přesně takhle jsem k tomu přistupoval i já. A je to tak i myšleno. Samozřejmě je pak vizitka firmy/vydavatele jak s penězi naloží. Ve výsledku je právě šance, že firma peníze nějak využije (mimo tučné bonusy vedení firmy) a třeba toho víc nainvestuje do budoucích her a podobně. I v tom může být + pro hráče a osobně jsem v tom viděl právě podobné výhody a nikoli že by hry byly levnější. Upřímně, můj názor je, že i dnes jsou hry vcelku levné. Je neuvěřitelný nepoměr v tom, jak se za posledních třeba 15 let zvýšily náklady na vývoj her, ale ceny jsou stále relativně stejné.


Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit