Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • karlman.hajsky

    Chtěl jsem se u nástupu nových konzolí zúčastnit naplno a jednu z nich si pořídit hned při launchy. V posledních dnech mě to nadšení už ale poněkud začíná opouštět. Xbox s ohledem na podporu starších konzolí zatím nemá tak nějak smysl a PS5 mě s každou novou informací spíš odrazuje. Může mě už přesvědčit tak akorát nějaká z launchových her, což ale v tuto chvíli také nevypadá zrovna nadějně. 

  • yukitoiru

    Doufám že se Sony nemýlí se svým rozhodnutím nebot Ps5 bych chtěl mít na launch a jestli bude konzole nedostupná delší dobu po launchi OK koupím si ji stejně ale poslední co potřebují je zástup zklamaných hráčů kteří se nedostanou k novému hardware. Je to jedna z věcí které by mohly velmi napomoci Microsoftu 

    • Derp_1337

      Jak by to mohlo napomoct Microsoftu?? M$ bude v úplně stejné situaci jako Sony.

      Stačí se jenom zamyslet nad předcházející generací konzolí PS4 a Xbox One. Při launchi byl u obou konzolí nedostatek kusů a na spoustů zájemců se nedostalo. Konzoli dostali v drtivé většině případů jenom lidi, co si ji předobjednali. Normální prodej nastal asi tak 2-5 měsíců po launchi (v některých lokacích dostali dostatek kusů dřív, v jiných lokacích později).

  • Sallvator

    No i tak je to krasna cena za hw kterej momentalne nejde ani v PC mit a s vykonem kterej by na PC stal 40-50tis... vykon ps5 i xboxu budou lepsi nez ma 90% pc...


    Po delsi dobe zvazuji ze k pc koupim i xbox

    • Femt0

      Nejsi už dost starý na to, abys věřil na pohádky?

    • Obavam se, ze s konzolema to bude jako s notasem. Papirovy vykon nebo cisilko namerene v nejakem ,,3d marku,,  je jedna vec, ale poskytovat 100% vykonu po dobu treba 3h je v takovem baleni nerealne.

  • victor

    Hlavně je to konzole kde se očekává kompatibilita s PS4 ...takže hrát bude co .Do dvou let se většina vývojářů přesune na novou platformu a PS4 bude dožívat bez další exkluzivity i novinek co budou vznikat už jen na novější generaci .

    Ideální doba k levnému odkupu PS4 ;) .

  • Ten design se mi nelíbí. Vypadá to jako settop box.

    • jiri.svak

      To je pouze devkit, takhle finál vypadat nebude. Raději jsem tu galerii nadepsal, a´t je to jasné na první dobrou :-)

      • Áááá, díky za info. To vysvětluje ten panel s konzolí vepředu.

  • Veskoslav

    Takže u nás minimálně za 16 táců, když bude dobře, spíše to vidím na 17 500. Prostě to bude jako u PS3, která tehdy startovala na 599 dollarech za 60 GB verzi.

    • x_ander

      Ty už jsi zpět? Otrnulo ti už po tom stěru pod článkem Gabe vs. Epic? 

  • iSpirit

    to je pár korun, na to že to vydrží pár let, škoda že to nenastaví na 20K s pořádným výkonem. 

    • 0011

      20k by byla ekonomická sebevražda. To by si rozmyslela i většina nejvíc hardcore fanboys, kromě jednoho mého známého který má playstation i tetování, ale to není zrovna reprezentativní vzorek běžného zákazníka😀

      • iSpirit

        no, to už je spíše blázen s tim tetováním. Ale pořád lepší Sony než třeba vytetovaný Penam. Jen nechápu potřebu řešit cenu u věci, která ti vydrží pět let. To máš čtyři tisíce na rok, kdyby stála 20k. To je nic prostě v globále. 


        Jinak máš pravdu, že PS4 se prodávala díky tomu, že to bylo HW šunt s docela dobrým poměr cena/výkon. Ekonomicky by to moc smysl nedávalo, navíc teď kupní síla bude díky té šaškárně ještě menší.

  • dworkin

    Prodám PS4 Pro za trojku, koupím PS 5 za 15, jsem zpátky na 12, za které jsem kupoval PS4 Pro. Vyřízeno.

    • Jsem rád, že jsem tenkrát vychytal Black Friday a koupil PS4 Pro za 8500,-....

      • dworkin

        Dobrej kup.

  • Corvus

    :-D Zlaťoučké PC! :-D

    • Asi tak. Teď jsem kupoval novou TV a koukám, že už i z PC udělám gaučovou konzoli. Steam link to už podporuje nativně bez speciálního HW, stačí jen připojit ovladač nebo spárovat telefon. Vzhledem k tomu, že jedu převážně strategie, tak toho pro mne konzole moc nenabízí. Navíc bych musel kupovat hry za podstatně víc a ještě platit za připojení k netu. Tak bohatý zase nejsem, abych šel do konzole.

      • iSpirit

        tak začni více vydělávat :) 

        Jinak hry stojí +- stejně, pokud je nekradeš, nebo nečekáš na slevy.

        https://www.originalky.cz/hledat/?q=Doom%20Eternal


        • jo jo, stejně, co vidím tak v průměru je konzolovka o 500,- dráž, ale pak tu máš Steam slevy, Humble bundle, bundle star, kde se dostáváš na úplně jinačí ceny, že už se to ani nevyplatí krást. Holt když ti dají "levný" dotovaný HW, tak z tebe ty peníze musí vytáhnout přes hry a služby.

          https://www.alza.cz/search.htm?exps=farming+simulator+19

          • iSpirit

            ty traktory jsou fakt validní :D. To jsi hledal asi dlouho. Nevím, kolik ti je let a v jaké jsi situaci, ale nechápu potřebu čekat na nějaké akce, kde ti hodí něco do balíku jako krmivo pro dobytek. Asi bych se cítil méněcenně. 

            Počet her, který mě zajímá ročně, je asi tak pět, což je nějakých slabých pět tisíc, o tom nemá cenu vůbec hovořit. Pokud kupuješ ty hry hned, tak je cena absolutně stejná. 

            • Sám konzoli nemám, ale občas kupuju hry pro synovce a vždy je to oproti PC dražší. Her je hodně a času málo, tak proč je kupovat hned a ještě rozbité za plnou cenu. U kingdom come jsem si taky počkal až budou všechna DLC a koupil komplet edici za lepší peníze a hlavně odladěnou. Třeba do teď jsem ještě nespustil Zaklínače 2, 3 a to mám v knihovně všechny 3. Není to ani tak potřeba čekat na akce jako spíš, že bych se k tomu stejně dřív nedostal a navíc vím, že když to koupím hned, tak to bude prolezlé bugy a pak přijdou DLC. Takhle mne vypekl planet coaster. Mám základ, pořádně jsem ho ještě nehrál, ale pořád nabízejí edici se všemi DLC za cenu základní hry, která ještě do nedávna nešla ani koupit, pokud už jsem měl základ.

              • iSpirit

                Reakce na příspěvek:

                " ale občas kupuju hry pro synovce a vždy je to oproti PC dražší."

                rly? 

                https://www.originalky.cz/esd-red-dead-redemption-2-p157632/

                https://www.originalky.cz/red-dead-redemption-2-ps4-p159948/

                • honcka

                  Reakce na příspěvek:

                  Srovnávej hry, které vychází současně.

  • Maxianimal

    Za mě v pohodě, nečekal jsem, že to bude za 12k, ten HW je solidní. Ač jsem primárně kompař, PS5 si nenechám ujít. 

    • 0011

      Tak jednak je to v přepočtu na současný kurz 13600 a druhak to znamená že se u nás bude prodávat tak za 16k nejméně a hlavně je to pořád spekulace.

      • Maxianimal

        Ano, přesně tak jsem to myslel. I kdyby 18k, kupuju.

        • BoB.2

          😂😂😂😂😂

          • Maxianimal

            I kdyby stál XBOX  o půlku míň, tak nemá vůbec smysl si ho kupovat, jelikož všechny hry budou i na PC. Takže PS5 jasná a jediná volba. Promiň, uplakánku :(

            • 0011

              Nemá smysl kupovat za 9k konzoli, která má větší výkon než nejlepší grafická karta co dneska můžeš koupit..  COŽE????? Mě jsou v současné chvíli ukradené obě konzole ale za devítku bych pro Xbox letěl až by se za mnou prášilo. Kdyby Xbox stál polovinu tak to Sony může zabalit. Spoustu lidí exkluzivní hry nezajímají a neznám jediného rodiče co by dítěti koupili diametrálně dražší konzoli kvůli pár exkluzivitám, které je jakožto nehráče, zato platící zákazníky vůbec nezajímají. Prý jasná a jediná volba, nevím v jakých si žiješ poměrech ale nepochopil jsi jednu zásadní věc - konzole primárně cílí na méně majetné lidi kteří si nemůžou dovolit herní PC a výrobci to chápou proto nabízí předplatné služby jako gamepass nebo PS now a možnost prodávat fyzické kopie her.

              • Maxianimal

                Reakce na příspěvek:

                No, v podstatě jsi to celé shrnul. XBOX je pro děti a nehráče. Ano, tam asi ta cena bude hrát roli. Ale pro člověka, který má i PC, tak je XBOX naprosto k smíchu. Není jediný, ale skutečně jediný důvod, proč by si člověk, který má herní PC, kupoval XBOX. Na druhou stranu PS5 je jasná volba, protože má to, co PC nemá. Líbí se mi to? Ani ne, ale buď je to mít PS5, nebo nehrát hry typu Last of Us, a to se mi vážně nechce :) A jestli má něco o 1 teraflop víc nebo míň - to někdo vážně reálně řeší? kromě honimírů a fanboyů? Důležitý je, aby to jelo minimálně všechno ve 100 FPS ve FullHD nebo QHD. Což zvládnou obě konzole hravě. 4K je gimmick, 60 FPS je zastaralé.

                • 0011

                  Reakce na příspěvek:

                  Takže člověk co radši dá 15k za konzoli než 40+k za herní PC je nehráč? Já patřím do skupiny co na PC nešetří a už se mi blíží doba kdy budu muset stavět novou mašinu, ale viděl si někdy statistiky steamu? Drtivá většina lidí hraje na něčem co nelze ani s přimhouřením obou očí označit za herní PC, to jsou taky nehráči? Abys měl ekvivalent Xbox tak musíš dát 20k jenom za grafiku. Tvůj argument člověk co má pc funguje pouze v případě že to PC je herní. PlayStation 4 se neprodával tak dobře kvůli exkluzivním hrám, protože rok a půl žádné neměl ale byl výkonnější a levnější. Zrovna u last of us nepochybuju o tom že bylo pracné to překlopit z cellu na klasickou architekturu, ale pořád to byl jenom HD port. MS měl při launchi špatnou prezentaci spoustu nešikovných rozhodnutí, vysokou cenu a slabší hw a i na to jak moc to pokazili tak prodeje nejsou katastrofální, ale nepředbíhal bych neznáme zatím skoro nic a to ani cenu konzolí. Třeba Sony tak zadotuje PS5 že bude levnější než se předpokládá. V tom případě by skutečně nebyl jediný důvod kupovat Xbox ale dokud neznáme cenu obou konzolí  není důvod tvrdit že důvod kupovat konkurenční krabici neexistuje. S tím skutečně, ale skutečně si mi připomněl Klause, ten by ti řekl že o peníze jde vždy až na prvním místě 😉

                  • Maxianimal

                    Reakce na příspěvek:

                    Moje hlavní myšlenka je v tom, že XBOX jako dodatečná konzole pro PC hráče nemá smysl. Nic nenabízí. PS5 ano.

                    • 0011

                      Reakce na příspěvek:

                      Já to beru, ale spoustu konzolistů stejně hraje hlavně multiplatformy nebo sportovní hry, podívej se na nejhranější hry, GTA V,  Fifa a Call of Duty. A jsou lidi který mají konzoli jenom proto že je tam NHL. Jinak souhlas pro PC hráče s výkonným strojem má smysl pouze PS a Switch, protože ty jediné mají exkluzivity.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit