Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • triptich

    hm... fascinuje ma, že sa nad takýmto niečim niekto pozastavuje ;)

    nie, vážne. pekný článoček. tieto (a ďalšie) historické "chyby" sú známe, ja som ich vždy bral ako ústupok hrateľnosti a mechanikám. najmä pri starších dieloch. s historickou presnosťou je to ťažké. za mňa radšej zábavnú hru, ako historicky presnú s detailnú.

  •  Jo, u rome 2 mi vzdy iritovalo, jak rome zanik do par tahu. Ani jeden mod, ktery je posilnil, moc nepomohl. Chm takze, kdyz jsem mohl, financne jsem je dotoval, lec to jejich pad oddalilo o par kol. Rome 2 je pro me  stale velmi rozporuplna hra. Boze jak ja nesnasim obcanske valky... i tak mam ale nahrano pres 1000 hod aj diky DEI :)
    • DEI hraju taky jak o život a Řím zatím nikdy nehrál druhé housle. Mám totiž pocit, že od nějaké verze už posílili hlavní frakce tak, že i když jim sejmeš armádu, vzápětí si nastackují novou. Malých království se to netýká, ale Kartágo a spol. to tak taky mají. Zkoušel jsem jednou za Syrakusy vpád do Itálie, zmasil jim dvě armády, ale pak mi došel dech a snad o dva tahy později doletěli s další plnou armádou a vypráskali mě nazpět. A to jsem zákeřně spolupracoval s Epeirosem.

  • untentrauer

    Článek je to pěkný a v mnoha aspektech zajímavý. Každý díl série TW byl ihned po té co vyšel rozebrán a tyto historické nepřesnosti + spousty dalších v článku nezmíněných nejsou žádnou novinkou. Celkově mi všechny TW sedli a neberu je jako nějakou simulaci dějin. Důležitá pro mě byla snaha autorů záplatovat chyby a dodávat další obsah....Tohle je spíš taková vyloženě zajímavost pro ty, kteří se o dějiny nezajímají....

  • U těch keltů není kilt jediný problém, ale i ten jejich modrý "nátěr". Historicky nepřesné filmy holt dokáží nadělat pěknou neplechu.

    • *mělo být Skotů

  • vitezslav.trojan.1

    Více takových článků🙂

  • tomekbobek

    Tak první místo bylo jasné. :)

  • TheGGG

    historickou stránku soudit nemohu, protože jediné o co jsem se kdy zajímal hlouběji byla WWI, ale impotentní mocnosti z rome II jsou problém, který naštěstí řeší řada modů... nejen řím, ale např i to kartágo nebo parthie vždy těžce ostrouhaj a nějaký nudný nevýznamný mikro městský státeček ala pergamon (či jak se to bs jmenovalo), se stane supervelmoc... to mě při prvním hraní za spartu teda dost otrávilo...

  • Tak tenhle článek je za 5*, rozhodně by to chtělo pokračování! 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit