Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • sai33

     Len pripomínam informáciu ze podla autorov hry by Alfréd nemal byť hlavný záporak hry. 

    Este pridam citat z clanku na eurogamer. net

    Of course, this first trailer barely scratches the surface of the game - and indeed how its portrayal of Vikings, Saxons and various other groups living in Britain will actually look (though actual footage arrives very soon). Will good old King Alf really be a moustache-twirling pantomime villain? No, lead producer Julien Laferrière assures me, as we settle down to talk Valhalla in detail. Will all Vikings be good guys? No, again. But what seems certain is how Valhalla has been entirely shaped by this principle Vikings were not only invaders but settlers as well. They were ferocious warriors, yes, but also a group of people with a rich culture, living gods and huge mythology - all of which Valhalla will explore in detail

  • Z clanku jsem si odnesl dojem, ze Ales odpusti jakykoliv nesmysl nebo politickou agitaci “protoze seno”, ale pokud mu sahnou na oblibenou historickou postavu, tak to ne, to uz je pres caru, panove! 

    • ales.smutny

      Nah, nejsem nějaký milovník Alfréda, stejně jsem vždycky "fandil" Dánům, ale prostě mám rád tu dobu a on je výjimečný státník.

      Politickou agitku jsem tam nepostřehl, tedy pokud nemyslíte fakt, že půjde hrát za ženu-bojovnici, což je věc v severských a germánských ságách zcela běžná...

    • Ne, není. Je to jako srovnávat, když by někdo vydal vážně míněnou hru, kde se nacisti braní okupaci Anglie, která posílá němce do gulagů a hrou, kde bojují rusové s Thompsonem.

      • Tak to ani náhodou, nelze jednu historickou nepřesnost omlouvat senem a druhou ne...

        • Mně to zase přijde dost smutný, brát to takhle zjednodušeně, bez kritického pouzení, aby náhodou život nebyl moc složitej. Ale každého věc. 

  • rohlos

    Moc pěknej článek Aleši, díky za něj. 😉

    Ono, řekněme si na rovinu, severští nájezdníci prostě byli ti zlí a museli být, aby přežili, nebo aspoň byli šťastní, no a když máme hrát za ty zlý, jakože jsou hodní, tak ti hodní (jako třeba Alfréd), musí působit zle, aby si zasloužil zapíchnout do nich, nebo nějakýmu jejich přisluhovači vystřelovací rybičku do krku.

    Téma a období je to ale nesmírně zajímavý a těším se, jak se s tím poperou.

    A ke komentům zde, že série AC je historicky zcela mimo, nesouhlasím. Samozřejmě, že co člověk (i když podle manželky jsem spíš prase, než člověk) to názor a náhled na věc. Ale musím říct, že spousta okamžiků her ze série přitáhla mou pozornost i na období pro mě zcela nezajímavých (viz války o nezávislost v severní americe, nebo třeba revoluční Paříž). Je to ale jen hra, musí se to snoubit i se zábavou, jinak si mužeme akorát listovat v encyklopedii (který ale bejvají povedený i v těch AC hrách) 🙂

    • AC si s historií vytírá prd*l, dá se to udělat i dobře a historicky co nejvěrněji - KCD. Takže inspirované ano, historické určitě ne.

      • rohlos

        Až tak drsně bych to asi neřekl, ale v porovnání s KCD máš asi pravdu. To je ale zase druhej extrém. Riskli a vyšlo to.

        Mě se na AC prostě strašně líbí, že to doplňujou historickejma dokladama a článkama už během hry. Strávil jsem během hraní různejch dílů mraky času na wikipedii a ta mě toho potvrdila opravdu hodně.

  • Oh, já už se nemůžu dočkat až budeme mít ďábelského Alfréda který: 

    se bude na trůně vztekat jako malý fracek / bude nesmyslně posílat na smrt svoje vojáky pro slávu Prastarého řádu (nebo tak nějak) / bude hledat artefakty Isu aby s nimi mohl pomocí  laserů zničit celou vikingskou flotilu / si bude užívat koukání na mučení zajatců a vraždění neviňátek / pomocí Osirisovi hole oživí krále Artuše aby pro něj zatlačil Vikingy zpět do Skandinávie (ale samozřejmě podcení sílu hole a nemrtvý Artuš ho zabije)

    Ale nesmíme zapomenout na hrdinného/hrdinnou Eivora/Eivorku (dále jen Eivorka), která bude:

    zachraňovat vdovy a sirotky od jisté smrti / pořádat ty nejvíce sick rap battles v celém Essexu / pomocí dvou štítů (Giant Door Shield/Orma's Greatshield + Reeve's Greatshield pls jiný neberu) bude kosit celé, zlé, Alfrédem zmanipulované  Anglosaské armády / si schopna zavolat Krakena na zničení celé obrovské Alfrédovy flotily

    ------------------------------------------------------------------

    Super článek,  10/10 hru už mám předobjednanou :)

    • VereWolf271

      (sorry za nahlášení, člověk chce odpovědět a automaticky kliká na tlačítko, které se na to zdá vhodné) Samozřejmě kraken je historicky nepřesný chtělo by to hada Jörmunganda. :-D

      • Na Jörmungandovi bude jezdit Odin a v pravici bude třímat vlajku s nápisem "MASTER OF IKEA" 

    • rohlos

      Tak tohle mě hned po ránu moc pobavilo. 😂

  • Tanatonaut

    Skvělé čtení. Víc takových. A Xena samozřejmě žila. 😛 Kdo říká opak je lhář nebo neomarxista..

  • Mám jednu prosbu: díky tomuhle fakt hezkému článku který popisuje jak to s Alfrédem a Brity tehdá bylo bych poprosil, aby po vydání hry vznikl follow up, který by rozebral nakolik ta hra teda splnila ty "historické kvóty" či ne. Jako dodatek k recenzi třeba, protože tohle je i pro mě moc blízké téma a fakt dobře se to čte :)

    • Hidden

      Pridavam se, tez by se mi podobny clanek libil, tedy pokud to bude mozne napsat bez spoileru. :)

    • DeathFish

      Souhlasím. Aleši napiš to! 😀

  • Napadla mě možná varianta příběhu, kdy bude Alfréd ovládán členy nějakého řadu a úkolem bude tyto členy zničit a pomoct Alfrédovi sjednotit zemi.

    Jinak by mě zajímali informace o štítové hradbě, jelikož ji běžně používali anglosasové, kteří ji převzali od Římanů. Nějaké informace o tom, že by to byl i vynález severských nájezdníků jsem nedohledal.

    • Kravicka

      Me pripadalo ze to zinscenoval ten manik za nim(muze byt clenem neceho jak rikas) co byl i pak na bojisti, ten jeho skodoliby usmev jsem uz videl v serialech.

  • dworkin

    Jestli někdo tyhle hry považuje za věrohodný zdroj informací o historii, tak si zaslouží být obelhaný nevěrohodným ztvárněním Alfréda Velikéhoo.

    • VortexCZ

      Já myslím, že nikdo nepochybuje o tom, že podobné hry mají historickou přesnost někde na úrovni Herculese od Disneyho 😄

      • Hidden

        Chces tim rict, ze ani Xena nikdy nezila?! Kacirstvi! ;)

        --------------

        Jinak diky za zajimavy clanek a exkurz do historie.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit