Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jednotka vyzera dobre s HD modom a dvojka zostarla prekvapivo dobre. Samozrejme, nejaky ten remaster by som uvital ale ak by malo ist len o nejaky upscaling a pridanie nechutnych svetelnych efektov od nejakeho zacinajuceho studia, tak nie, dakujem. Nech ostane legenda legenou.

    • yeniczek

      Řeší HD mod dohled? To je totiž fakt jediná věc, co mi vizuálně na prvním dílu vadí (kromě osekané verze na Steamu o ikonickou hudbu).

      • homeles8

        Nechce se mi to teď hledat, ale vím že existoval jenom soubor, možná stačilo jen něco přepsat v .ini herním souboru. Ale udělalo to nekonečnej dohled, a z Oak Hill bylo vidět celý město. Mě se to tenkrát začlo sekat, ale dnešní počítače by to měli zvládnout. Jen už si nepomatuju kde jsem to našel, zkus si to najít, popř. o víkendu to zkusím najít sám 

  • tomasrippl

    Dvojku bych jako remastr bral ale 3 nepomůže ani natržená slezina, 1 by taky mohli oživit hodila by se do nového kabátu. Někdo tu sice říká že česká mafia je už mrtvá a nikomu to nechybí že 3 by byla pěkná gangsterka. Ale to bude asi jediny s tímhle stanoviskem😀😀😀

  • On se po trojce někdo ještě těší na nějakou čtyřku?

    • Effect

      Já už to třeba beru tak, že česká Mafie je v každém případě mrtvá a nemáme co ztratit. Pořád je šance, že se z trojky poučí a dočkáme se dobré gangsterky....Moc tomu nedávám, ale staly se už divnější věci.

  • A zrovna 1ka byla daleko nejlepsi. 

    • yelito

      Souhlas.

    • No to je otázka. V době, kdy to vyšlo to byla naprosto bezkonkurenční pecka. Vždyť to byla snad první městská open world akce postavená na příběhu, ne? Do té doby nic takového nebylo. Jedinou podobnou konkurencí bylo GTA3, ale to v té době bylo silně arkádové a na příběh kašlalo (hrdina ani nemluvil). Takže si ty hry ani nekonkurovaly.

      Ale jinak si řekněme narovinu - krom lineárního příběhu se tam nic neděalo a ovládání přestřelek bylo docela děs. Hra s takovouhle hratelností by dnes naprosto propadla. A tehdy to zachránily super filmové cutscény, což už ale dnes taky není nic výjimečného.

      • Pamatuju si tenkrát v nějakém herním časopisu (asi Gamestar), kde byla malá tabulka která porovnávala mafii, GTA 3 a drivera. Nakonec jak víme celosvětově vyhrálo mainstreamové GTA a tak už to je se vším. Nejprodávanější/nejhranější/nejsledovanější ještě neznamená nejlepší. O hrách to dříve tolik neplatilo, když to byla okrajová zábava, ale dneska je to už na stejné úrovni jako hudební nebo filmová produkce. AAA už ničím nedokáže překvapit a sází jen na marketing zato občas překvapí indie scéna něčím zajímavým, ale tam je to zase taková jehla v kupce hnoje.

        Jinak Mafie by měla určitě vylepšit na dnešní dobu nemotorný soubojový systém, ten byl lepší ve 2, ale zase jízdní model z jedničky je stále dokonalý. U 2 není potřeba vylepšovat grafiku, ale hlavně dotáhnout příběh a oživity mrtvé město, kde nelze dělat skoro nic, přitom je vidět, že bylo počítáno se spoustou prvků, ale už se to do hry nedostalo.

      • Effect

        Nezachránily to super filmové cutscény, hra zářila mnoha aspekty - autenticitou, hudbou, příběhem, skvělým jízdním modelem, originálními úkoly, atd. Je toho spousta. V některých ohledech strčí do kapsy i dnešní hry po všech těch letech - především, co se týká té variability úkolů.....A že by hra s takovou hratelností  dneska propadla? Ano, asi jako téměř všechny dobovky, kromě nadčasových výjimek, jako je Tetris, apod.

        • delO

          Příběh může být snad originální jen pro někoho, kdo neviděl ani jeden mafianský film s De Nirem/Pacinem/Pescim. Takže pokud jsi takový ignorant, tak bych se k tomu tady dobrovolně nepřiznával.

          • Effect

            Bere si z nich inspiraci, a co jako? Vůbec nechápu smysl vašeho rýpání.

            • delO

              no, spíše to Vávra totálně zkopíroval a ještě ne úplně dobře. Takže příběh byl fajn i pro mě, když mi bylo deset a neměl jsem na koukáno. Teď je příběh směšný. 

              • Effect

                Reakce na příspěvek:

                Jinak nadávat lidem, kteří nesledují gangsterky (což ani můj případ teda není), do ignoranství, je strašně hloupé a někdo by naopak vás mohl za toho ignoranta označit....

              • Effect

                Reakce na příspěvek:

                Já  na něm nic směšného nevidím. Je naivní, což byl i tenkrát. Přesto je pěkný. A v rámci herního světa byl naprosto špičkový a průlomový, ať se vám to líbí, nebo ne.

                • Lukass

                  Reakce na příspěvek:

                  Kasli na ne.  Pribeh by obstal i dneska,  je fajn,  a v roce vydani to bylo zjeveni,  uz jenom zacatek hry s pruletem nad mestem a krasnou hudbou daval tusit ze nas ceka neco velkyho. 


                  • Reakce na příspěvek:

                    Ta hra byla ve své době zjevením ne kvůli obsahu, ale formě. A to souvisí třeba s tím průletem nad městem. Nicméně příběhově to je prostě vykrádačka Scorseseho filmů, Kmotra atp.

                    Kdyby taková hra vyšla dneska, smáli by se lidi Vávrovi, že napsal fanfikci na klasické gangsterky. Ve své době to bylo dostatečné, ovšem originální určitě ne.

                • Reakce na příspěvek:

                  ne, nebyl. možná tak v české kotlině pro desetelitého Jardu z Nemanic. Příběh je tuctova kopírka.

  • Inquisitor

    Už jenom čekám ,kdy se objeví remaster remasteru.

    • Age of Empires HD a Definitive Edition by uz by se mohly pocitat. 

  • Houdini

    chce to remaster jednotky! Remastrovať trojku je ako spláchnuť peniaze vo WC. Dvojka by si zaslúžila vydať ako remake dokončený tak ako to malo pôvodne byť kým ju neosekali. Ale čokoľvek od Hangar 13 je zbytočnosť. Hangárové štúdio (doslova, sídlia v bývalej Air Force base). Je to taká americká verzia City Interactive...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit