Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já bych možná,jenom možná zkusil aby si na začátku hry mohl Tommy vybrat zda půjde k Salierimu nebo Morellovi. Je pravda že hra je starší a každý jí známe velice dobře, mise projete několikrát, příběh shlednuty, město známe do detailu stejně jako každou misi. Všechno je super tak bych to tentokrát v tomto městě zkusil z druhé strany. Je mi celkem jedno co s hrou udělají Mafia je jenom jedna a to ta naše první. Tak doufejme ať drží s námi nostalgiky 😄

  • x_ander

    Samozřejmě nepovedené zásahy můžou ten příběh rozsypat, ale neviděl bych to hned černě. Ty možnosti tam určitě jsou, kam nové mise nacpat. Třeba si vybavuju (už je to delší doba, co jsem to hrál, tak to nedokážu přesně zařadit), že je tam v podstatě jen cutscénou a Tomovým vyprávěním odbyto to, jak chodili s Pauliem a Samem na různé mise. Právě tyhle mise tam můžou být. Nemusí nutně být pevně napoutané k příběhu, ale můžou rozšiřovat vztahy mezi ústřední trojicí, může se v nich objevit nějaká nová vedlejší postava, která se pak může objevit i v dalších misích atp.

    Vůbec by mi nevadilo tam dát nějakou misi, která se bude týkat Sáry, případně i dcery Tommyho (únos atp.). Toto mě v originálu docela zamrzelo, že celá linka se Sárou skončila dřív než začala - jedna fajn mise s přepadením, sex a cigárko a pak se jen později z voiceoveru dozvíme, že se vzali a měli dítě. A v celé hře se už Sára neobjevila, což imho bylo dost zabité. A třeba taková pohodová adventurní mise z Tommyho svatby by taky nebyla marná.

    Dál by mi vůbec nevadil nějaký formát vedlejších misí - docela by mě bavilo si dát nějaké mise s Vincenzem nebo Ralphem, které by i těmto postavám daly hloubku.

    A ideálně využít i venkov. Krom jedné mise na farmě (ještě v noci) a pronásledování Morella tam ten venkov vůbec není a při prvním dohrání, když jsem si pak v rámci volné jízdy ten venkov projel, tak jsem jenom hleděl, jaký veklý flák krajiny tam je a že se v příběhu vůbec nevyužil.

    • TheSuffering

      Tohle by přesně mohlá být ta správná cesta. Na hlavní příběhovou linku nesahat a trochu rozvést některé vedlejší charaktery. Jen doufám, že si odpustí přidávat cokoli generického, tak jak na to naráží autor článku.

  • Zase nepřehánějme. M1 příběh nás dostal do kolen hlavně proto, že v tehdejší době filmové zpracování příběhu skoro neexisotvalo. (příběhové hry se kdyžtak vyprávěli textově, než filmových střihem ve 3D světě). Takže to bylo něco revolučního. Ale příběh jako takový zase taková pecka nebyla (prostě vykradené filmy), což nevadilo, protože tehdy stačilo, že tam vůbec je.

    Ale od té doby se vývoj posunul a myslím, že mezi ostatními příběhovými hrami (Witcher, Mass Effect, Detroid, ...) už M1 zase taková pecka není. Takže bych se zase nebál toho, že to můžou nějak zkazit. (i když chápu, že mnozí budou mít názor, že jakákoliv změna = je to špatně)


    • Lukass

      Ja sem se zrovna onehda dival na prvni dil na youtubu, kde to je jako film.  A obstoji to uplne v pohode,  furt to je proste dobry

      • Koukatelný to je. Ale imho nic na čem by ta hra stála a co by mělo ztroskotat když tam někdo změní nebo přidá pár scén. Jako ano - pokud z toho udělají něco o vetřelcích, tak pochopím, že to jaksi není to, co hráči očekávají. Ale pokud zachovají kostru, jen ji řeknou jinými slovy s jinými úhly a pohyby kamery, bude to pořád ok.

        Něco mi ale říká, že když první věta nebude "Omlouvám se za to zdržení, nechtěl jsem aby mě někdo viděl", ale bude to řešeno jinými slovy, tak se hromada lidí totálně rozčertí. Což mi přijde jako nesmysl.

        • homeles8

          První věta zrovna asi ne, ale jestli tam nebude ''přátelství...je......srač ka.'' tak se totálně rozčertím já :-) 

    • Mno, rád vidím nějaký rozumný názor.Nostalgie je někdy opravdu zrádná a je nutné si přiznat, že Mafia už je stará hra  že její starý lak nestačí už jen přeleštit.

  • Carnage666

    Nápad s flashbacky postav je hodně dobrý nebo i větší zapojení Sama, ale hlavně doufám že Hangar ponechá město takový jaký bylo v orig. Trojka měla celkem velkou mapu tak doufám že tady ponechají vše stejný jen v hezčí grafice a klidně bych víc zapojil přírodu protože ta byla celkem mimo hl. příběh a mimo mapu. Zároveň se snad nevykašlou na vedlejší mise pro Lucase.

  • Effect

    Výborný článek, skvělé nápady s flashbacky. Uvidíme, jak to dopadne, zatím se netěším, ale ani nedělám unáhlené závěry.

  • SalemCZ

    Já se u nové mafie nejvíc bojím jízdního modelu že bude prostě styl Mafie 3 a ne takový to "realistický" jak v původní Mafii

    • Carnage666

      Jediná věc která byla blbě vymyšlená byli auta policistů 😀 si takhle ukradnu jeden z posledních sporťáků od Lucase, zrychlení to má neskutečný jede to jak drak ale policajti mi úplně s přehledem stačí.

      • SalemCZ

        Všude můžeš mít chyby.

        Tak zas u policajtů bylo fajn že si dostal pokutu/úplatek, tak doufám že to nebude jak v GTA že rovnou budou střílet. Neví někdo jak to je v Mafii 3?

        • Carnage666

          Ve trojce můžeš jezdit jak rychle chceš ale dokud to nenapálíš přímo do policie nebo před nima někoho nezabiješ tak tě ignorují. Inovativní mi tam přijde že když někoho zabiješ na ulici tak lidi kolem začnou postupně utíkat k telefonní budce a volají policii.

          • SalemCZ

            takže prostě vlastěn zákony neexistují, pokud někoho nezabiješ. Tak to budu čekat i u Mafie 1

            • Carnage666

              Přesně tak, policie je tam spíš pro smích. Dá si jim i ujet hned. 

  • Diky za clanek, preste toho se bojim take. Asi se musime smirit s tim ze to nebude proste Mafia jakou zname - bude to proste nova hra "na motivy" Mafia 1. 

    Mam z toho velikou obavu. Osobne predpokladam, ze to bude pro mne zklamani jako byla Mafia 2, ktera mela naprosto sokujici absenci podpory volantu na PC. Nakonec jsem to zkousnul a dohral s odstupem nekolika let jen proto, ze jsem ji proste mel. Ale stejne dvojka v porovnani s jednickou je jen slaby odvar. A trojka? To uz je uplne neco jineho. Tahle nova jednicka bude to same.

    Nastavovana kase neni zarukou toho, ze bude lepsi. Viz treba 3 dily filmoveho Hobita. Tam je taky spousta "oziveni" a "prodlouzeni" deje. A vysledek, neda se na to koukat. Jedine co je z Hobita super je piratsky sestrih, ktery vyhazel vse co neni v knize. Pak je paradni a koukat se na nej da.

    S novou Mafii 1 to bude uplne stejne. Hrozne rad bych nemel pravdu.

    • Kdo očekává to samé jako první díl, bude zklamán. Remake je opravdu spíš hra inspirovaná původním dilem. Bude to tedy asi jiné, ale ne nutně špatné. Obávám se, že za to budou kritizování i v případě, že se příběh povede, protože to fanoušci nerozdávají.

  • kulhy_parici_spici

    Haha — Dobrý! to jsem rád, že to někdo trochu rozepsal.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit