Přejít na výpis diskuzí

Připomínky / náměty / bugy

REDAKCE 28.10.2010 
3131 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Venku prší, tak jsem měl hodinu čas si s tím trochu pohrát. Nešlo by to třeba takhle? 

    https://imgur.com/gallery/IgQheTp

    Je to jen jedna varianta úvodní strany. Pokud by měl někdo zájem, můžu to poslat jako rozšíření do prohlížeče.

    • Verze pro Chrome: https://www.edisk.cz/stahni/23064/gcz_v1.zip_704.07KB.html/

      Samozřejmě bude fungovat jen do té doby než tu udělají nějaké větší změny, nebo se začnou aktivně bránit :-) V tom případě čekejte update tamtéž.

    • Spades

      Taky bych poprosil rozsireni, vypada to fakt dobre.

    • Ahoj, ja bych mel zajem o to rozsireni, slo by to prosim?

    • species

      Tohle je pecka!! Pokud je tvuj cil prehlednost pro uzivatele tak jsi splnil na 100%.

      Nicmene cilem redakce je nakalet tam co nejvic reklam jak prague student nasel lek na ucpany cevy

    • J.V.Stalin

      Chtěl jsem se na to mrknout a link nefunguje.

      • Už by to mělo jet.

        • J.V.Stalin

          Jo, už to funguje. Dobrá práce. Vypadá to přehledně a funkčně. Bohužel to asi v games nevyžadují a při stavbě nového webu bylo zadání udělat co nejkomplikovanější desing, samozřejmě zcela podřízený reklamám... ☹

    • To by nešlo. Je tam málo reklam.

  • Moc se mi nový vzhled nelíbí. Vypadá to podle mě spíš jako pokus narvat na stránku ještě víc reklam, než v minulosti. Nový vzhled se mi zdá dosti nepřehledný.

    Celý web vypadá jako jeden obří banner, což asi způsobuje tu zmatečnost. Protože člověk nečte, ale skenuje.

    Co podle mě hodně znepřehledňuje čtení je obrovské množství sloupců.

    • Zmatenost, zmatečnost je právní pojem se specifickým významem ;) Jinak souhlas,

      • Kdybych napsal "zmatenost", tak by věta měla význam, že je stránka zmatená. Slovem "zmatečnost" jsem chtěl vyjádřit, že stránka není zmatená, ale matoucí.

        • Jenže zmatečný v právním kontextu má primárně právě ten význam vnitřního zmatku, rozpornosti, ze které vyplývá nemožnost spolehlivé interpretace.


          Zmatenost IMHO v klasickém významu celkem dobře vystihuje jak vnitřní zmatenost, tak to, že zmateně i působí - protože ony ty zmatené věci navenek zmateně působí celkem pravidelně.

      • dworkin

        To sice je, ale zároveň je to slovo v obecné češtině, které znamená něco jinéhéo než zmatenost.  A kolega ho použil správně.

        • Tak to jsem zvědavý - má podle Tebe znamenat? Velkou zmatenost?

  • A není to jen o zvyku, je tofakt tragedie

  • Novy web je o nicem, hruza

  • Spades

    Kdyz uz teda je web responzivni, s dlazdicema a pod, dalo by se scalovat i na druhou stranu, nez jen na mensi scale?


    Ve fight clubu to vypadalo, že je desktopový vzhled určený k tomu, aby vypadal takto, kdezto na 1440p monitoru s 100% DPI scale vypada takto.

    Samozrejme je moznost si web zvetsit na 175%-200% a mit intended scale, ale mozna by bylo lepsi hlavni stranku nejak vic zaplnit do sirky, pokud ma clovek takove rozliseni a myslim si, ze hraci na desktopech obvykle maji velke monitory a rozliseni.

    Jeden z navrhu by byly dat vedle sebe az 4 dlazdice, dat vic poutacu (nebo aspon kolem zlute dat pozadi, at to neni pres celou sirku monitoru)

    Pripadne dlazdice misto aby meli text pod obrazkem, dat text napravo od obrazku.

    Dale by pak slo na strance clanku vyuzit celou sirku stredniho panelu a reklamy presunout o jeden sloupec na stranu. Stale by sel videt branding, reklama i clanek. Aktualne je na stranach strasne moc hlucheho mista.

    • J.V.Stalin

      Souhlasím. Přehlednosti by to určitě prospělo víc než ten bordel co tam je teď.

  • readyxx

    bude moznost prepnout  stranky do puvodniho vzhledu ?? je to  dost neprehledne

    • ales.smutny

      Ne :)

      • species

        a proc ne?

  • SalemCZ

    Chybí čas u publikování článku, takhle se tom člověk ztrácí ještě víc jestli je to nový nebo starý článek. 

  • SalemCZ

    Není chyba že článek o novinkách zmizel tak rychle? Nebylo by lepší ho tam nechat, alespoň pár dní a ne myslím tím jenom dva dny jak to bylo teď? Takhle moc zpětnou vazbu nedostanete.

  • flivon

    Nemám sílu listovat všemi stranami, proto se zeptám, jsem tak neschopný nebo zmizela možnost stáhnout podcasty v mp3? Díky

    • ales.smutny

      Zmizela, leč se brzy vrátí zpět :)

      • bodmrazu

        RSS pro podcast ma nejaky problem. Vi se o tom? Dik

        • ales.smutny

          Koukneme na to, díky. Kdyžtak nějaké přesnější info? :)

          • bodmrazu

            Dekuji ;-) uz je vse znova v poradku

          • bodmrazu

            No prislo mi ze cele XML je nejake rozsypane, ale konkretne mi to pise: Broken RSS Feed: At line 2, column 0: XML or text declaration not at start of entity.

            Dik

  • Hidden

    Dalsi zpetna vazba, po par dnech pouzivani, tentokrate lehce obecnejsiho charakteru. Predesilam, ze nijak zvlast netesknim po starem vzhledu a povazuji redesign, navzdory nekterym problemum, za krok spravnym smerem. Tato zpetna vazba je samozrejme ciste subjektivni, ale mozna se v ni najde vice ctenaru. Takze k veci:

    Na games.cz po zmene designu chodim mene casto, ctu mene clanku a ctu mene komentaru. Duvod teto zmeny chovani je zcela prosty - novy redesign je mene prehledny, misty zahlceny a zdlouhavy, misty mirne chaoticky a proste nemam cas a chut se prokousavat zbytecnostmi, abych se dostal k tomu podstatnemu.

    At uz je to vizualni balast, napriklad nektere zbytecne velke bloky, zbytecne velke fonty, atd., na prehlednosti ubiraji i umisteni nekterych prvku ci jejich mechanika. Kdyz vezmu dlazdice na titulce - na plose cele obrazovky jsou celkem ctyri odkazy na clanky a pet odkazu na videa. Dlazdice jsou sice cool, ale je to v soucasne podobe nepredstavitelne plytvani mistem na ukor informaci, ktere na dane plose ctenar dostane. Dale mechanika umistovani clanku do dlazdic je matouci - chapu princip, ze nechcete duplikovat obsah na dlazdicich a ve vypisu, ale v takovem pripade NIKDY nedavejte na dlazdice neco, co bylo prve ve vypisu. Ctenar logicky ocekava, ze bud v "highlights" clanek bude duplikovane nebo ze tam je nejnovejsi vec, ktera pozdeji spadne "dolu" do vypisu. Ale presouvani veci tam a zpet je proste chaos. Za nejvetsi prinos se zmenou designu osobne povazuju rozsireni novinek na format mensich clanku, tohle je fakt skvele a o to vice me mrzi, ze vypis novinek je na hlavni strane utopen dost dole a ze po rozkliknuti se ctenar dostane na hodne zasekanou stranku, kde danou novinku znovu lovi. Vypis clanku je hodne nahusten na sebe a spolu s vyse zminovanou mechanikou umistovani clanku na dlazdice se chova nepredvidatelne. Osobne tez ve vypisu nikdy nejedu nize nez je blok s nejnovejsimi recenzemi, to je proste vizualni stopka rikajici: "Dal uz nescrolluj, vypis konci zde a zacina jiny blok."

    Kdyz porovnam sve chovani jako navstevnika na starem a novem vzhledu:

    Na starem webu jsem otevrel hlavni stranu, preletel co je v novinkach, obcas periferne mrknul na highlights a sjel dolu na clanky a i kdyz jsem casto o danou hru o ktere clanek byl nejevil zajem, perex me nezridka dokazal nalakat na jeho precteni. Po otevreni clanku jsem hned zacal cist, "zkonzumoval" informace a spokojene sel zase neco delat.

    Na novem webu otevru hlavni stranu, preletnu dlazdice, jestli je tam neco noveho a pripadne vzpominam, jestli to neni neco, co jsem prve uz precetl, ale je ted jen umisteno zde. Sjedu o dost nize na hlavni obsah a lovim v zahustenem homogennim seznamu clanku, co jsem prve necetl a nevidel prve na dlazdicicich (a opet vzpominam, jestli jsem to uz cetl nebo ne) a jestli me podle titulku ten clanek vubec zajima. Mezitim si oteviram v novych oknech novinky ktere zajimaji, at se mezitim ty obri stranky natahnou. Pokud mi v seznamu clanku neco padne do oka, oteviram opet v novem okne a pak se vsim vcetne novinek proscrolluju a prectu. Oproti staremu webu se nikdy nevracim na titulku, nedrzim web v jednom okne a vse oteviram v novem okne, protoze se proste nechci vsim prodirat znovu a znovu. Po vsem tom scrollovani a loveni informaci web unavene zaviram a snazim se zahnat jemnou, lec vtirave neodbytnou otazku: "Stoji mi to za to?"

    Takze asi tak. :)

    • ales.smutny

      To s poutaky nahoře je věc, kterou jsme dost řešili. Původně jsme nechtěli čtenáře zahlcovat duplikovanim obsahu, ale praxe v běžném provozu ukázala, že to dělá víc škody, než užitku.

      Takže teď už jsou poutáky "jen" poutáky a nenarušují chronologie feedu :)

      • Hidden

        Vyborne, rozhodne kvituji s povdekem. :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit