Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jack1947

    Tohle je ale špatně 😠

    Správně by mělo být požkozuje prodej her na Xboxu a pc ( i když ten xbox moc relevantní není tam snad Only Exkluzivky nemají :D)

  • Bumtaratabumbumbum

    Přijde mi zarážející, že lidi hejtují Epic za to, že se snaží vydávat exkluzivity, a zároveň mnohdy ti samí lidé hejtují Microsoft za to, že na Xbox v podstatě přestal vydávat exkluzivity. Tito všichni by si měli ujasnit, co vlastně chtějí.

  • Kravicka

    Nevim, nemam ucet na EGS.

  • Satisfactory bylo na EGS nekdy zdarma?

    • Pokud vím, tak ne. Ale už nějaký měsíc trolí na Steamu, že to prý brzy vydají, ale zatím to úspěšně odsouvají za už docela slušného hejtu a promazávání fora.

  • kostejnesmrtelny

    Čili vlastně objevujou to, co zastánci pirátství tvrděj odjakživa :-)

    • Ehm, to je dobrej bullshit. Jaksi si pozapomněl na fakt, že ty studia mají nemalé kompenzace za to, že poskytnou hru Epicu zdarma. To se o pirátství opravdu říct nedá. Tudíž nemají žádný ušlý zisk, a pak to, co se prodá navíc, je bonus. Druhý fakt je ten, že když jde hra sehnat nelegálně, spoustu lidí to dokope si hru stáhnout, místo, aby si ji koupili. Ale pokud stáhnout nejde, nezbývá než si ji koupit. 

  • Něco na tom bude. Hry zdarma občas claimnu, ale peníze jim prostě dávat nechci za to co dělají s exkluzivitama a jak se neustále prezentují v rámci PR. Nicméně jediné co jsem z toho co rozdávali opravdu hrál byla subnautica a už mám koupený datadisk na Steamu, takže asi tak k EGS. Jsem zvědav kdy jim tímhle tempem vyschnou zdroje, takže důvěru v ně nemám ani náhodou, abych pak přišel o nakoupené věci z knihovny - věci zdarma mne pálit nebudou. Navíc to co rozdávají jsou stejně základní edice bez DLC, takže na vyzkoušení dobrý a pak se to koupí jinde v kolekci.

    • A já do nich zase minulý týden vrazil 100 éček, protože je nejde nemít rád, za to, co dělají. A vrazím do nich další, stejně jak do GoGu, protože to jsou nejsympatičtější herní společnosti současnosti. 

    • Houdini

      Čo presne robia s exkluzivitami? To je záležitosť vydavateľa nie Epicu. Epic nikom nekáže podpisovať s nimi zmluvu. To, že potrebujem viac launcherov som prestal riešiť už dávno od okamihu keď som si musel nainštalovať ubi aj keď som mal hru na steame/inej knižnici. Dni steamu ako jedinej knižnice sú nenávratne preč, už to vnímam ako launcher ako každý iný (áno mám tam najviac hier). Osobne si kúpim hru tam kde je najnižšia cena a ak je rovnaká všade tak steam. Epic rozdáva hry zdarma a často sú to pecky, má dobré akcie na zľavy (10€ kupón) a jediné čo človek potrebuje je ich launcher. Pri konzole máš vyššie ceny hier, tak isto exkluzivity + musíš kúpiť nový hardware a nikto sa na exkluzivity nesťažuje. Jediné, čo uznávam, že ich launcher je tragický (aj tak je hlavnou úlohou spustiť hru...) ale to boli všetky na začiatku.

      • Takže se mi tu snažíš tvrdit, že to že uplácejí vydavatele aby to jinde nebylo se jako neděje?

        • ZOLLINO

          to je normalna marketingova strategia ktora je tu od dob Windows 95.

        • Houdini

          Nie viac ako keď si EA pre FIFu zalicencuje Ronalda na cover alebo názvy teamov atd. Dajú ponuku a ber nebo nech. Money talks. Vývojar rozhoduje na konci dňa.

          • Tohle je něco trochu jiného. Tady prodáváš konečný produkt zákazníkům. Logické je ho mít v co největším množství obchodů, abys pokryl co nejvíce zákazníků, ale pak přijde třeba Tesco a dá ti hromadu peněz za to, že to nebude v Lidlu, Albertu a ani jinde. Prodáš tím daleko míň, ale Tesco ti případnou ztrátu bohatě vynahradí, protože počítá s tím, že na tvůj produkt k sobě natáhne nové zákazníky, které by jinak neměl. Prostě celé je to pokřivené.

            Pak už chybí jen dodat, že EGS musí být sám o sobě silně prodělečný a to, že ještě funguje znamená, že do něj teče spousta financí z jiných projektů a subjektů, které za tím sledují nějaký záměr, ale prodej her to zatím není.

            • Houdini

              Chcú si urobiť stabilnú základňu pre predaj hier. Nič zložité. To, že sú momentálne v mínuse je jasné, časom sa to ale môže zmeniť. Nepreceňoval by som steam fanboystvo.

    • minimalne polovina rozdanych her nemelo dlc nebo byla dana vsechny zdarma (treba borderlands wholesome collection gta5 shadow tactics atd) 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit