Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vampire Bloodlines nemel, co si pamatuju, tak priserny soubojovy system. Je pravda, ze jsem to prochazel stylem ostrostrelce a boj nablizko, nebo stealth jsem nevyuzival. A dohral jsem 2* ze dvou pokusu bez setkani se s bugem.

    Lec nevracim se k tomu, hra byla prijemna, ale akce malo. Mym virtualnim druhym bydlistem jednoznacne zustava Rapture.

  • Deus EX! Grafiku už dnes ani nezmiňuji, soubojový systém ani tehdy nebyl na špici (ale pro stealth charakter se sniperem no problem), ale na atmosféře to neztratilo vůbec nic. Hong Kong je nezapomenutelný

  • Jack1947

    Zajímavej článek, mě by osobně krom grafiky vadilo hlavně neohrabané zastaralé ovládání nebo herní mechanismy nemají to všechny hry ale kolikrát hry z roku 2000+ už jsou prostě moc na mě staré... Zároven nesouhlasím s tím aby se hry ještě více dělali uživatelsky přívětivější to je přece nesmysl. Nemusí být hned extra náročné... stačí když půjdou hrát a dost her snad bude mít nějaký ten remake.

    • S tou uživatelskou přívětivostí je to pravda. Třeba duna nebo warcraft 1 už bych dneska nehrál. To ovládání je z dnešního pohledu pekelné - vybrat jednotku, vybrat příkaz a pak teprve kliknout. Mám pocit, že duna nebo paranoia měla i tu vlastnost, že jednotky neopětovaly palbu, dokud neměly příkaz guard nebo patrol. Striktní omezení počtu ozančených jednotek (to se časem uvolňovalo, ale zejména blizzard ho měl ještě dlouho hodně omezené). Nulové nebo minimální výrobní fronty. U C&C a odnoží nešlo až do Generals vyrábět současně ve 2 továrnách stejného typu. U prvních 3D byla práce s kamerou často za trest. Většinou nešlo vůbec měnit oddálení pohledu. Nemožnost řetězení povelů/stavění základy. Otravné prvky, které nešlo automatizovat - v prvních AoE setba polí. V strategiích obecně transport jednotek. Nejlépe to měl z hlediska ovládání vyřešen (dnes už taky lehce letitý) Supreme Commander, tam šlo programovat i letecké mosty a jednotky je v rámci pathfindingu uměly využívat, to už jsem snad nikdy potom neviděl - šlo to i zkombinovat jako rally point továrny, takže vyrobené jednotky šlo automaticky letecky posílat blíž na frontu nebo sousední ostrov. SC pustím i dnes, ale tam je zase problém s HW, kdy se ještě myslelo, že HW půjde cestou silného jednojádra, ale místo toho jich máme čím dál víc. Z toho období je bohužel víc her, které je dneska kvůli CPU problém hrát.

      • Jack1947

        Supreme commander jsem hrál ale více mě bavila EMpire earth 2  defakto nově zpracované Age of empires s lepší  grafikou a hratelností... ti roboti mi tolik nesedli.

  • PLuto.petr

    Tak to já se ke starším hrám vracím a vracím se k nim celkem rád. A ještě se nestalo, že bych z nich byl zklamaný. Většinou se totiž vracím k hrám, o kterých vím, že mě tenkrát bavily. Takže vím, co od toho očekávat a to taky vždycky dostanu.

  • Crash Bandicoot, W3, C&C su klasiky ku ktorym sa vzdy da vratit. K tym novsim "starym" hram sa obcas vratim k DA: Origins, Max Payne, KOTOR, Hitman 2, Stronghold Crusader, Gothic. 

  • Houdini

    Veľmi dobrý článok. Najlepšia časť bola Patrikova 🙂

  • LadaVanBar

    Heroes of Might and Magic 3

  • ripper

    Dobrý článek! A Patrik pobavil, jenom jsem ho málem přehlédl :-)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit