Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • A co je super tak na tom pribehu? Neni to jedno velke klise? Ptam se protoze ctu Last of US 1 dil... z wikipedie  Jedná se o postapokalyptický survival horor zasazený do blízké
    budoucnosti. Hra vypráví příběh dospělého muže Joela a čtrnáctileté dívky
    Ellie, kteří společně putují za bezpečím zdecimovanou Amerikou, poté co bylo
    lidstvo téměř vyhlazeno pandemickou nákazou parazitickou houbou Cordyceps. Ta
    ve hře může zasáhnout mozek člověka a přinutit ho k napadení dalších lidí a
    šíření infekce. Hráči se v roli Joela i Ellie musejí ve hře schovávat před
    infikovanými jedinci i před skupinami nepřátelských lidí, bránit se střelnými i
    improvizovanými zbraněmi a hledat cestu k cíli skrze zříceniny moderních měst a
    amerického venkova.

    • Není nad to se vyjadřovat k příběhu tlou2 podle příběhu jedničky přečteného z wiki :-D

    • Kissino81

      Je to klišé a stále se tam řeší ufňukané vztahy, ale za sebe musim říci, že je to velmi stravitelné, ba co je to i docela fajn musím napsat.

    • Sireni infekce, zombi virus toho bylo uz tucet!

      • Carnage666

        Klišé to je a když jsem to propvé hrál nemohl jsem se nepousmát nad tím kolik věcí z tý hry jsem buď viděl v nějakym filmu, hře nebo knížce a komiksu. Ale přes to se to hraje dobře a jako celek to funguje skvěle.

  • A ted se priznejte, kdo pujde na pulnocni prodej? 18.06. v 23:45 pred obchodem? :D Sice to nechapu, v dobe Digitalni distribuce, jako ze mam jit nekde pred kram pokud chci hru :D Krabicky, placky to snad uz dnes berou jen starsi lide, kteri zamackuji doma slzu. Mladej snad zaplati kartou, hodi Steam, stahne a hraje! 

    Videl jsem ted na to jen upoutavku, takze me to napadlo  kdo se tu prizna :)

    • Carnage666

      Osobně pujdu protože druhý den kdy to přímo vyjde nemám absolutně čas se pro tu placku zastavit a proč kupuju placku? Cena placky 1 479 kč cena digitální verze 1 799 kč.

      • Hustej joke teda :D To je opravdu vtip tohle... ok dejme tomu ze ti nevadi dat za hru vic jak 1000kc, nekomu jo. Jenze dnes kdy vse jede online, to uz radeji pockat az to slevni :D Stat a nahanet nekde krabicku, to mam pocit ze to udela nekdo starej, pamatuje leta kazet a chce mit doma plast, dalsi plast a az bude umirat tak ani hacici do baraku se nedostanou :D 

        • Derp_1337

          Proč tvrdíš, že to byl "hustej joke" ?? Je to celkem běžná praxe, že v kamenných tuzemských prodejnách jsou hry většinou levnější než v eshopu.

          Samozřejmě mluvím o tzv. "běžné" ceně. Slevové akce (jako třeba Black Friday, atd.) jsou většinou výhodnější zase v eshopech.

        • Carnage666

          Další věc, placku můžu prodat dále třeba někomu jako ty 😉

          • Spíše kup nějakou použitou, na trhu jsou jich mraky. Pokud je lidi tedy rovnou nerozstřihli vejpůl.😠

    • Ted se vyplati pockat kdo nehral ani jeden dil... bude Last of US 1 Remaster PS5 urcite a dalsi remaster remasteru :)) Stejne u tech her dosli napady, takze se bude jako u filmu remasterovat :) 

      • PS5 by bylo na zvazeni, problem bude cena hadam ze ta klidne nakonec skonci 800 USD. Tedy v CR pocitam cenove 18 000czk. Mimo Last of US 2, co dalsiho nabidne? Budu moci hrat i PS4 hry? 

        • Derp_1337

          "Doporučená cena" konzole PS5 by se měla pohybovat v okruhu 10000-13000kč (verze bez mechaniky vs. verze s BluRay mechanikou).

          Samozřejmě se jedná o tzv "doporučenou" cenu, takže se dá předpokládat, že to z počátku tuzemští prodejci nadstřelí a prvního půl roku se to bude prodávat dráž.

        • jak je dobrým konzolovým zvykem, tak pokud se je znovu zaplatíš jako remaster a budou k dispozici, tak jo. Když ti prodají HW pod cenou, tak z tebe ty peníze musí dostat jinudy.

          • Presne, to ale rika vec ze jak nekdo psal, konzole nejsou potom jasne levnejsi nez je tomu PC. Tudiz je to spis o tom zda to clovek chce, ci jestli mu za to dane hry stoji. Last of US pokud bych chtel hrat jen to, je otazkou na kolik to ma smysl koupit celou konzoli :(

            • vzhledem k tomu, že je to skoro interaktivní film, tak zkouknout na YT

              • Derp_1337

                Reakce na příspěvek:

                trolololol

                Vynášet nad soud nad hrou (The Last of Us 2), která ještě nevyšla a anonymek v diskuzi ji ještě ani nemohl hrát, je opravdu komický pokus o špatný trolling.

  • Kissino81

    Pro konzolisty 10/10.Pro mě odkojeného PC ta 7/5.Ani z prvního dílu jsem nebyl tak vytržený.Kvalitní to ano, ale něco unikátního to ne.

    • Dvojka mi zatím přijde lepší než jednička. Jak hratelností (v zásadě stejná, ale přijde mi líp vybalovancovaná), tak i příběhem, který na začátku vypadá podobně (obyčejná road trip se spoustou překážek po cestě), ale pak se to rozjede trošku víc než v jedničce. Sice to není revoluční hra, ale oproti jedničce je to slušná evoluce a je to o kus dál.

    • Carnage666

      Mě to bavilo ale to co píšeš mam úplně přesně u Horizonu, všude 9/10 nebo 10/10 jedna z údajně nejlepších her na PS4 a já to jednou dohrál a už jsem se k tomu nevrátil a to k tomu mam i to DLC. A některý lidi to hráli na 100% a ještě New Game+ . Pro mě tomu něco chybí... open world s vesničkama jak přes kopírák, nezajímavý side questy a zbytečný nezajímavý konverzace s NPC. 

      • Takze takova pecka aby nekdo koupil konzoli kvuli Last of US 1 a 2 to asi nebude :) I ten pribeh pusobi, ze tohle uz tu x krat bylo :)

    • Konecne PC hrac, takze mam letet hned pro tu konzoli PS4 a nebo jit pak spat pred ten kram pro PS5? :))

      • Kissino81

        Asi takhle základní hru jsem dohrál....tak na 5 dechů.Chvilku to trvalo a nebylo to obtížností ani délkou.Datadisk jsem načnul ale nebyl se schopný dokopat to hrát dál.Hry to jsou určitě kvalitní a někdy v budoucnu 2. zkusim...

        • Ja to jeste zvazim, casu bude dost, hodne dobrej impulz by byla i ta kompatibilita s PS4 zpetne. Hraci co nemaji PS vubec, budou chtit treba i nektere starsi tituly zahrat, nez jim vyjdou nektere exkulzivni hry pro PS5. Pisu zamerne ze jasne exkulzivni, nebot kdo ma doma poradne PC, tak asi to pusti tam pokud to je  :)

    • misk

      No ale 7 z 5 je lepšie hodnotenie ako 10 z 10, tak som rada že aj PC hráči hodnotia tak vysoko 

      • Kissino81

        Ale o to tu přeci nejde.Vzhledem k tomu, že dokážete zaslat reakci na můj příspěvek, tak předpokládám, že jste se i dovtípala, že tam  mělo být 7,5.Jinak ano příběh, vztahy mezi postavami super.Dá se říci, že je to přenesení Hollywoodu na obrazovky konzole a ano 1. díl mi přišel jako interaktivní film.Řešení vztahů a hra samotná velmi nadrpůměrná ale jako odkojeného PC mě to neodstřelilo jako recenzenty.

        • Derp_1337

          To není moc objektivní hodnocení "Já jsem PC hráč. Já jsem zvyklý na jiný typ her. Proto hodnotím hru slabým hodnocením".


          Bohužel u lidí platí univerzální pravidlo: čím více něco hraješ, sleduješ nebo posloucháš, tím více se ti to bude líbit.

          Mám kamaráda který 18 let v kuse hraje jenom FIFU. Z té hry je už tak zblblý, že se ničím jiným nedokáže zabavit. (např. zkusí si pustit nějakou "novou" hru a a po 30 minutách to vypne s komentářem, že to není tak dobré jako FIFA).

  • Ristoro

    Tvrdit, že z hlediska hratelnosti TLOU 2 nemá konkurenci je velice odvážné, dovolím si tvrdit, že vyloženě lživé :). Nemůžu TLOU upřít jisté kvality, ale gameplay to opravdu nebude.

    • Po 15

    • Derp_1337

      Na jedné straně máme recenzenta, který TLoU2 hrál a vyjádřil svůj názor na hratelnost. Na druhé straně máme názor od někoho z diskuze, kdo hru nehrál.

      Teď se zamysli nad tím, čí názor má větší hodnotu. A čí názor bude lživý??

      • Ristoro

        Zaplatil sis sběratelku a peníze nevrátí zpět, co :)? A mi je upřímně úplně jedno, čí názor pro tebe nese větší hodnotu. Každý ať si to přebere jak chce. Už 1čka byla z hlediska hratelnosti těžký průměr, stačí když si zkoukneš videorecenze, materiálu už je velká spousta.

        Když mi někdo ke konzolové koridorovce typu Uncharted nebo TLOU napíše, že má revoluční, či nejlepší hratelnost, tak jinak ani reagovat nemůžu :).

        Je to jen můj názor, můžeš ho ignorovat, přijmout nebo s ním nesouhlasit. Chtěl jsem se jen vyjádřit, jako člověk, který 20 let hraje počítačové hry, má něco odehráno a spatřil v recenzi takový "odvážný" komentář. Toť vše.

        • Derp_1337

          "Zaplatil sis sběratelku a peníze nevrátí zpět, co?"

          Tohle jsem moc nepochopil. To jako mluvíš z vlastní zkušenosti a nebo sis vymyslel nějakou teoretickou situaci??? Vůbec jsem neslyšel o případu, že by si nějaký tuzemský prodejce dovolil porušovat české zákony a kupující nemohl využít svého práva na odstoupení od kupní smlouvy. Takže buď napiš nějaký odkaz s konkrétním případem a nebo to beru jako pokus o špatný trolling.


          Jinak mluvit o tom, že "konzolové koridorovky" nemůžou mít dobrou hratelnost, je velice odvážné tvrzení hraničící se špatným pokusem o trollování. Rád bych věděl, jestli jsi dané hry (např. Uncharted 4) vůbec hrál a nebo píšeš jenom na základě svých "zkušeností z PC" a hry jsi zhodnotil jenom z nějakých videí (videorecenzí) na Youtube?? Z tvých řečí jsem nabyl dojmu, že si hry vůbec nehrál.

          PS: Navíc z principu odsuzovat "koridorovky" je dost divné, když 80-90% herní produkce jsou právě ty koridorovky. Některé hry se to sice snaží zamaskovat, ale v jádru se pořád jedná o koridorovky. Open world hry nejsou zase až tak častou záležitostí, jak by se na první pohled mohlo zdát.

          • Ristoro

            Užij si TLOU 2, tím bych to ukončil :).

            PS: Mluvím o konzolových koridorovkách typu Uncharted, TLOU a Tomb Raider. Jinak mám koridorové hry moc rád, jen musí být pro mě zábavné - Bioshock, Metro, Prince of Persia, atd... Že někoho výše zmíněné hry baví, to nikomu neberu, ale zábavnou hratelností opravdu nevynikají.

            PPS: Ano vím, TR je i na PC, ale ta hra je dělaná vyloženě na konzole, je to vidět naprosto všude.

  • Jack1947

    Stejně jako The Last of us 10/10 nejlepší hra opět na konci éry konzole... ale stejně když to někomu nesedne tak spadne na 5-7/10 stejně jako třeba první díl tudíž není to automaticky pro každého.

  • Diky za recenzi, jde citit, ze tahle hra asi necha malokoho chladnym.

  • Veskoslav

    Troufám si tvrdit, že kdyby si to recenzenti platili sami, tak z toho nejsou tak na větvi. LoU považuji za jednu z nejlepších her, co jsem hrál. Ale nikdy ji nedohraji podruhé. Nebaví mě to. Tady bude ten samý případ. 

    • jindra.veliky

      To je pravda. První díl byl to první, co jsem hrál na PS4 a konzoli celkově a žádná pecka to nebyla. Na další pokusy jsem u toho vydržel max 2 hodiny. Je to prázdný a strašně monotónní. Proto si tohle radši koupím až časem za 500,- 

    • iSpirit

      Pff. Requiem za sen nepotřebuji vidět nikdy po druhé, to samé Barry Lyndon, Vesmírná Odysea atd. a přesto jsou to desítky a pořád to mám v hlavě. Tohle je úplně prázdný argument, pokud to nebudeš chtít hrát podruhé, ale poprvé sis to užil na 10, tak je to prostě 10 a je úplně jedno kolik to stojí a jestli to chceš/nechceš hrát podruhé.

      Problém je, že já to měl problém vůbec dohrát, to je ale úplně jiná pisnička.

      • Veskoslav

        U filmů je to více individuální. Problém čistě lineární hry je, že tam prostě není nic navíc a že znám lidi, co to dohráli i 5krát. A ne v průběhu let, ale v jednom roce.

        Pro mě jsou 10/10 hry, co si zapnu aspoň ještě jednou a dohraji je. Moc jich není, ale jsou. ToU je skvělá hra, ale nemá pro mě znovuhratelnost, proto ji nikdy nemůžu dát 10/10. 

    • Thanquol

      Nezávidím ti. Doufám, že to zvládneš, že už jsi si vsugeroval průzer hry, co průšvih být nemůže. (subjektivní pohled na určitý počet lidí, co jim ne tak nebo tak hra nesedne vydávány tou skupinou za průzer,..) Pevně věřím, že ta hra je taková, jakou ji chtěli a zase si najde lidi, co si ten korydorek, kde již neviděli každéj druhéj cm2 uzijou do sytosti, i kdyby měli na cestě objevit věci, co se iim osobně nepozdavaji. To taky tvoří součást vlastního názoru. 

      Moc se těším, až sám budu vědět, co mě osobně nastvalo, ne něco, co nastvalo YouTubera a já tento weak point jak obce  musel aktivně převzít. 🤷‍♂️

      • Veskoslav

        Narážím na to, že pokud něco dostanu zadarmo, nebudu tak kritický jako když za to vyhodím 1 500:) To s nějakými leaky atd. nemá nic společného.

        • Thanquol

          Jj. Samozřejmě. Já bych to viděl, že vždycky jsou faktory, jen jsou malinko jiné a člověk by měl vědět, jakym stylem se promítají do recenze, což by měli jako součást produktu. 

          1) recenzent - bere nejakou výplatu a hodnot hru s nějakou cenovkou tedy cenovou kategorii, kde není nutnost prorecenzenta, do hodnocení primixovat bod 2. 

          2) nerecenzetn - bere nějakou výplatu a hodnotí hru s nějakou cenovkou, kdy extra prwpocitva  osobně viděnou hodnotu např te 1000ky 

          V podstatě si rozdělite role a tu hodnotu 1000ky si přebere sám, ale recenzent takto jede teoreticky  vždy podle "identickeho" mustru, si myslím, beru to já. 

          • Veskoslav

            Však uvidíme:) Koupit se to dá vždycky. PS jsem taky kupoval až v roce 2018 a nic mi nikam neuteklo a pořád mám dost restů z tého generace her a konzole, takže LoU II třeba za 5 let na PS5 (i když se mi vzhledově absolutně nelíbí).

            • Thanquol

              Také se mi nelíbí. Připadá mi jak Robertek, ale vzhled u mě není  mandatory pro konzoli. Nebudu se s ní promenadovat na bazénu, nebo v tom jezdit.. 😁 



              • Veskoslav

                Reakce na příspěvek:

                To sice ne, ale i když Xko je Xko, tak raději mít takovou skladnou nenápadnou "ošklivku" než něco, co je jako Alien PC z roku 2002.

                • Thanquol

                  Reakce na příspěvek:

                  Jj chápu. Já už se docela těším, jak mi novej ps5 budou návštěvy urážet. 😁 Well. Pokrcim rameny a řeknu, "jo je to skaredy. Chceš si sáhnout?" 

                  A taky bych nemohl věci diskutovat, pomlouvat a vymezovat se, říct co je a co není pro mou osobu přitažlivé , kdyby vychazel jen utopicky design, který by se prostě líbil všem. I skarede věci mohou být užitečné, mít své místo a plnit svou úlohu velmi dobře. 

                  Neměl bych jak najít, kdo jsem. 

                  • Veskoslav

                    Reakce na příspěvek:

                    Spíše se bojím ceny. USA 799 dollarů a u nás tak 999 dollarů:-D A i když dají mírně nad 15k, tak raději budu investovat do nové karty. A za další 3-4 roky koupit. Jenom doufám, že vychytali chlazení:)

                    • Derp_1337

                      Reakce na příspěvek:

                      Myslím, že je dost pravděpodobně, že startovací cena bude dost nadstřelená. Podobný osud potkalo i přechozí generace konzolí, kdy prvních 6 měsíců se většina koncových prodejců vykašlala na "doporučenou" cenu a dost to nadstřelili.

                      Ale to nebyl problém jenom tuzemských prodejců, potýkalo se s tím spousta zemí.

  • iSpirit

    Mám trošku problém poslední dobou uvěřit těm hodnoceni u takových her. Já to pak hrají půl roku po hypu a připadám si, jako bych hrál jinou hru než recenzenti. Tak to mám s jedničkou ale i napr. s God of War.

    • Thanquol

      Ses chytrej kluk. Poradím ti, co dělám já. Koupím si hru, abych si ji zrecenzoval, protože se na to těším, na ten proces objevovani, co si mám o tom myslet. Je to pro mě odměna, si vychutnat ten pocit, udělat si sám originální názor a jít tímto stylem dal.


    • yeniczek

      Vždycky bude rozdíl hrát něco s minimální znalostí příběhu, mechanik atd. atd. a hraní po půl roce a po přečtení recenzí nedejbože neustálého rozebírání zážitků v podcastech :)

  • Upřímně, věřím že v ČR nepodléháme ideím "politické korektnosti", která na západě dosahuje absurdních rozměrů. Proto věřím, že má hra vysoké hodnocení kvůli objektivním kvalitám a výborného herního zážitku, který autorka při hraní měla, a vůbec nesouvisí s jakoukoliv politickou agendou

    • Co se autor snaží říct? Že důvěřuje recenzi? To fakt stojí za tři řádky textu o dekadentním západu? :)

      • Tak mě ty tři řádky zas tolik námahy nestály. A ano, to jsem tím chtěl říct, i když nevím, zda bych západ označil přímo za dekadentní. Napsal jsem ten koment vzhledem k emocím, které hra po úniku informací vzbudila právě s ohledem  na její "politickou agendu". A to, že určití lidé na západě s politickou korektností blázní, je pravda. Např. články,  které označují  Cyberpunk 77 za transfobní a rasistický, nebo které vytýkají KC:Deliverence absenci černochů považuji za úlet.

  • TheGGG

    IGN Japan 70 %, přesně jak jsem čekal, prý slabota oproti jedničce. Naštěstí v japonsku mají pořád všech pět po hromadě a nehodnotí hry podle muh důležitých světáckých mesidž a agitek.

    Review bombing to ale bude mít pěkný, o tom žádná...

    • Thanquol

      Na internetu najdeš to, co hledáš. 🤷‍♂️ Ne to, co potřebuješ. 

      Svět stejně vždycky uvidíš tak, jaký jsi sám uvnitř. To je mozek. Potřebuješ li vidět, jak je nějaká hra nahowno,  tak si stejně tu skupinu lidí, co ti dá za pravdu najdeš.. Tak je to se vším. Drobný, nepatrný činy, kteřy ti dohromady dají obraz přesně takový, jaky podvědomě očekáváš, že by měl být. 

      Nepřijde někam a ne řekneš, ha, to jsem nečekal, ale. Přijdeš s jedním 100 hodnocení a řekneš ha měl. Jsem pravdu, ale co je to pravda? Univerzální názor? Správný názor? Existuje to? 

    • yeniczek

      Podle všeho tam ale agitka žádná není, vidí ji jen ten, kdo chce. Viz jiné recenze.

      • Taronyu

        Vôbec by ma to neprekvapilo, pri tom množstve fake outrage na internete, že toto bude jeden z nich. No ale uvidíme.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit