Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Radši mám xbox ale koupím PS5. Asi tak.

    • To urcite za 800 USD lze jedine doporucit, to bude tak realna cena :) Ziskas alespon UHD mechaniku, kde ti pujdou 4K UHD filmy ktere objednas... jen pozor na region aby sli i ty z ebay :D

      A budes mit doma zase vice plastu, vic krabicek, zase plast. Ano muzes mit tu Digi Edici, ale ten disk 850GB nebo kolik, nebude casem koser :D  Greta se pak nastve, jelikoz konzole bude zase u lidi v domacnostech zanechavat vetsi uhlikovou stopu, sklenikove plyny a dalsi plastovi odpad :D A jelikoz ti je lito urcite vyhodit starsi konzole, tak uz doma jich bude za ty roky.... ze az umres abyse hasici vubec dostali do bytu - ci domu :D 

      • Tak co se týče disku... 825/1000 zase takový rozdíl není. 

        Co se týče krabiček, to by musela Greta přepočítat ale možná i ta krabička a medium vyjde lépe, než když budeš hru několikrát stahovat na horším připojení...

        A u těch starých konzoli, když už je jednou koupil, je asi jedno jestli je stále používá nebo hodil do konťáku, optimální samozřejmě bude, pokud ji prodá někomu méně náročnému, kdo ji bude dále provozovat, dokud to neumře. Takto já to dělám s PC hw ...

  • Grifus

    Clanek ktery mel rozjet flame ucel splnil jak vidno.

    Jinak me staci PC, s gamepadem nebudu bohuzel nikdy kamarad. Ikdyz sem se snazil dat sanci obema.

    Pokud se na to podivam nezaujate, co kdo predvedl nebo rekl, tak bych se rozhodoval podle techto veci:

    Kdybych chtel hlavne tahly pribehovky - jdu do PS, kdyz akcnijsi rezby - jdu do Xboxu. Ovladac mi proste pri kazdym vyzkouseni sedel vic od MS. Vzhled konzole me pripadne hezci od MS, vykon maji taky vyssi. Exklusivni hry nemuzu soudit pro novou generaci - nejak sem si nevsiml oznameni neceho specialniho pro jednu nebo druhou stranu. Avsak v teto generaci vyhralo jasne PS. Na druhou stranu MS chysta kompatibilitu s Windows coz ma obri potencial.

    Nevim co bych si vybral, urcite nic ze startu a pockal bych si rok dva klidne az bude vse vyladeno a hry venku nebo pred vydanim...

    Stejne ten souboj vyhraje ten, kdo vyda konzoli driv a stahne cenu co nejniz. Bylo to tak v teto i minule generaci.

    To jest pohled nekonzolisty...

    • Jack1947

      PS5 bude mít ten podobnej ovladač, Xbox nevidím jako důvod vůbec to by musel bejt někdo dobrej zoufalec co by chtěl kupovat na místo pc tu mrazničku :D ( nebo možná VHs rekordér nebo menší hifivěž)

    • Exkluzivky má x-let lepší Sony, není o čem. Jak píšu níže HW bude mít určitě lepší nový Xbox, otázka je jak se povede optimalizace HW pro hry. PC je skutečně nejlepší stroj na hry, ale většina hráčů (jako já) jde do konzole kvůli lenosti. Je pohodlnější mít v ruce jenom gamepad než myš + klávesnici a kdoví co ještě. Na druhou stranu když člověk dobře zainvestuje do PC nemusí kupovat pořád znova po pár letech novou konzoli, případně když HW u PC trochu zestárne vždy se dají dokoupit nové komponenty HW. Toť vše.

      • Taky mám pouze PC, Xbox má synovec a domů bych to něchtěl. Hry daleko dražší a v porovnání s PC jich není moc, navíc nemožnost si cokoliv nastavit nebo editovat je hodně omezující. A ohledně lenosti - ten gamepad - klidně Xboxový můžeš úplně bez problémů připojit k PC i přes BT. Nová TV umí nativně Steam link, tak jsem kvůli tomu pořídil Xbox ovladač a funguje to dobře - prakticky to zabíjí jedinou výhodu konzole - gamepad + gauč, jinak má konzole samá - ; málo her, musím je kupovat znovu na další platformu, nutnost poplatků kvůli online multiplayeru, ve výsledku je pak konzole +/- stejně drahá jako PC, ale velmi omezená. Jinak s Gamepadem taky hodně bojuju, ale zase jsem si po letech konečně zahrál pár nepovedených portů (dead space, abzu), které se s myší a klávesnicí hrát nedaly. U synovce navíc vidím problém, že Xbox nemá hry lokalizované, i když na PC mají oficiální lokalizaci, takže v jeho věku by z příběhové hry v angličtině nic neměl.

      • Veskoslav

        Steam link atd. ti nic neříká?

        • Přes Steam link se dá hrát? Já tam měl neskutečný delay.

          • Po kabelu bez problémů, ani bych nepoznal, že je to streamované, ale na wi-fi to je ale velký špatný.

      • Paul_cz

        Není nic snažšího než PC připojit k televizi a gamepadu. Sám to tak mám, best of both worlds. Konzoli taky, ale jen na exkluze.

  • Já měl jasno ještě před tímto zbytečně urážlivým článkem. Za mě PS5, Microsoft možná bude mít lepší hw, ono je to ale celkem jedno - důležité je kdo bude mít lépe hw optimalizovaný pro hry (myslím že Sony se s tím popere lépe). Další věc kterou všichni vědí jsou exkluzivní hry, netřeba rozebírat. Xbox jsem koupil pouze jednou jedinkrát (ještě 360ku) a žádnej zázrak (tehdejší PS3 byla IMHO daleko lepší alternativa). Třeba se časem karty otočí, to se uvidí. O novém Xboxu jsem přemýšlel hlavně kvůli Cyberpunk 2077, ale jak jsem říkal pro PS5 nejspíš bude líp optimalizovaný.

    • Cvicme_v_rytme

      Karty se neotočí právě kvůli těm exkluzivitám. MS má v plánu vydávat své exkluzivity i na PC. Takže pokud má někdo PC a plánuje mít herní PC, je větší pravděpodobnost, že si k němu pořídí PSko. To samozřejmě platí z pohledu České republiky. V Americe to může být malinko jiné kvůli tomu, že tam ty herní PC nemusí být tak rozšířené, a někdo si pořizuje prostě herní konzoli. Tam může být v pohodě alternativa i Xbox. V našich končinách ale logicky musí mít navrch PSko.

      Zajímavější bude sledovat, jak vývojáři využijí to rychlejší načítání dat. Tam má PS navrch, ale MS tam má rovněž slušný výkon. Problém je u PC, kde není ta rychlost zaručena u všech sestav. Ve hrách tak bývají hluchá místa, která skrývají načítání. Typicky Tomb Raider a prolízání krátkého úseku bahnem/průlezem, prostě aby se stihla načíst další lokace. Nový Ratchet jasně ukazuje (a i jiné ukázky z prezentace PS), že toho vývojáři využít chtějí. U Ratcheta to bylo to prolítání různými dimenzemi, kdy se bleskově střídaly lokace. Tohle už z principu na PC převést moc jednoduše nepůjde, protože samotná hra už využívá jisté vlastnosti hardwaru. A vzhledem k tomu, že má v tomhle PS5 opravdu navrch, má zde navíc možnost ukázat něco, co jinde k vidění prostě nebude.

  • Za mě skvělý článek 👌

  • Autor článku má evidentně averzi k Microsoftu a ať by přišli s čímkoliv, tak to bude vždy špatně. 

    Já jsem fanouškem Playstationu, ale po této prezentaci mám naopak spíše rozporuplné pocity. Neukázali nic, čím by si mne získali.

    Začínám si říkat, že on ten Xbox nebude zase asi tak špatná volba, už částečně proto, že papírově je výkonnější než nové PSko, designově (dle mého) vypadá také lépe.

    Co se týče her, zatím je příliš brzo dělat nějaké závěry, když Microsoft zatím téměř nic neukázal, za to Sony ukázalo samé nové generické hry, z nich mám pocit  jako "hm, ok, co tam máte dál?"

    Microsoft možná nezvládl PR, ale o to přeci nejde. Jde tu také především o to že tu máme konkurenci, a to je vždy zdravá věc.


    Takže bych byl s těmito verdikty opatrný a vyčkal minimálně do té doby, než obě konzole přijdou na trh.

    • Naprosto souhlasím, autor je NAPROSTO ODPORNĚ zaujatý vůči Microsoftu, a to by žurnalista nikdy neměl být!! Navrhuji vyhazov.

      • Jack1947

        Hahhah tos pobavil 😛 prej vyhazov.

    • Jack1947

      Tak Xbox/=PC víc netřeba😉

  • jack

    Chválím pokus polarizovat na pomezí clickbaitu. Alespoň to není jen přeložený text z netu.

    Na druhou stranu, pokud je to subjektivní názor autora či redakce (takto je komentář definován), měl by článek používat  věty uvozené "já si myslím", "dle našeho názoru redakce" apod. 

    Problém těchto článků je, že jsou subjektivním názorem, ale jsou psané jako objektivní "hodnocení" a vsugerovávají, že se jedná o obecný pravdivý fakt. 

    SPATNE: Sony se navíc Microsoftu mezi řádky hezky vysmála...

    SPRAVNE: Dle našeho názoru, se Sony navíc Microsoftu mezi řádky hezky vysmála...

  • Eh, docela brzo na podobny clanek, mozna by se hodil na nejaky blogisek, kde si po kazde vetsi konferenci vylije clovek nazor, jak a kdo vede.

    A nebo se na to jako vestina normalnich lidi muzem divat s odstupem, kdy se u obou platforem s kazdym dalsim oznamenim doplnuje kus skladanky, ktery muzeme treba mesic pred vydanim, kdy uz to ma nejaky smysl, objektivne (v ramci nabizenych sluzeb) a subjektivne (v ramci nabizenych her) zhodnotit.

  • Paul_cz

    Sakra Adame, jako novináři by ti nemuselo ucházet, že MS je úplně jedno, kolik prodá konzolí. Je to softwarová firma, konzole jsou ztrátová věc. Jde jim o to prodat software, kdekoliv to jde. Takže jestli si koupíš Forzu na PC nebo na Xboxu je jedno. Dokud si jí koupíš, tak jsi jejich zákazník. A tím, že MS vydává teď všechno i na PC si (minimálně) zdvojnásobili zákaznickou základnu.

    Nemluvě o tom, že jejich konferenčka ještě neproběhla, to co proběhlo bylo (ano, zpackaný po stránce PR) zahřívací kolo.

    Jinak tohle píšu jako někdo kdo má pod televizí PS4 Pro a předplacenej Game Pass Ultimate na 3 roky dopředu.

    • iSpirit

      a i když to prodává dvakrát, tak toho prodá o dost méně než Sony v rámci herního SW. To je trošku na pováženou, ne? Popravdě oni ani nemají co prodávat v rámci herního SW. Tak nechápu, o čem tady točíš diskuzi? Game pass bude s velkou pravděpodobností prodělečný. Xbox One byl zdecimován i Switchem v rámci prodejů a ten je na trhu o čtyři roky méně. A jestli si myslíš, že zrovna konzole jako PS4 či Xbox One jsou prodělečné, tak to se taky pleteš. Od začátku měli low-end cpu a gpu, takže nebyly skoro dotované, samozřejmě po x letech na trhu z toho mají čistý zisk oba výrobci. Navíc čím více prodejů tím vice Xbox live nebo PS+ prodaných. Absolutně šlapete vodu v téhle diskuzi ohledně MS a tys tomu nasadil korunu.

      • Paul_cz

        Ty jsi taky dobrej šmoula. Všimni si, že nikde nepíšu, že by se jejich hry prodávaly nějak závratně. Až na vyjímky ne, protože jejich hry zatím za moc nestály. Nebavíme se tady o minulý generaci, bavíme se o budoucnosti. MS razí cestu služeb a softwaru. Proto nakoupili spoustu studií a teď je na nich, jestli se jim podaří začít vydávat kvalitní exkluzivity. Pokud jo, tak se budou i dobře prodávat a většímu publiku. Že Xbone generaci projeli nikdo nerozporuje, takže klídek.

        Stejně tak nepíšeš nikde nic objevnýho o tom že Xbone se neprodával se ztrátou. Ano, na týhle generaci něco málo vydělali, protože v tom byly lowend komponenty. To teď opět platit nebude, PS5 a XBX mají hardware na úrovni high end PC. To levný nebude a nepřekvapilo by mě, kdyby to zas museli dotovat. A i kdyby ne, tak výdělek tam moc z HW stránky nebude.

        • Jack1947

          Zase bych se držel trošku při zemi, každý pc za 20+ klacků ho výkonem předežene.

          • Paul_cz

            Tím bych si nebyl úplně jist. Pokud v XBX bude 12TFLOPS GPU a 16thread ryzen a 1TB SSD a 16GBRAM, což bude, tak si zkus podobný PC sestavit. Jen RTX2070 stojí minimálně desítku a to je 8TFLOP karta.

            Já jsem dlouholetej PC gamer (i když Playstation taky mám, čistě na exkluzivity), ale realita je jaká je.

            Samozřejmě, PC hardware se vyvíjí a ceny klesaj, takže časem se to obrátí. Na druhou stranu, konzole budou na ceně klesat taky.

            • Jack1947

              Hmm nevím kdes vzal tu 2070, ty hry tam nepojedou ve 4K a když jo tak sotva 30fps a jen ty méně náročné.

              • Paul_cz

                Reakce na příspěvek:

                Tak když nevíš co je v konzolích za hardware tak o čem se tu bavíme?

        • iSpirit

          Ne, nemají HW high end PC. Ses pomatl, ne? High end PC je úplně jiný level. Tahle generace bude 4K a 30Fps. Demon Souls 30FPS, AC: Valhalla 30FPS. Jinak vše ostatní jsou tvoje předpoklady postavené na vodě. Točíš nesmysly.

          • Paul_cz

            8core 16 thread ryzen a 12TFLOPS PC je high end PC. Ne úplně nejvyšší high-end - RTX2080Ti kterou mám v PC má 15TFLOPS - ale pořád high end. Framerate nic moc nevypovídá - když si v Controlu hodím 4K s raytracingem bez DLSS, tak taky budu mít 30fps, záleží co si vývojáři vyberou za cíl - a mimoto zatím nevíme 100% zda tyto hry poběží na 30ti, jsou to dohady (Ubi řekli minimum 30, ale třeba tam dají i 60fps performance mód).


            Zkus kdyžtak arogantně nežvatlat, pokud se chceš bavit - kecy typu "ses pomátl, točíš nesmysly" moc nefungují když jen ostatní obviňuješ z toho co sám děláš.

  • Phillios191

    Zrovna jsem ze zvědavosti koukal kolik, že exkluzivit na Xbox One zůstalo po tom, co jich většina byla přeportována na PC, no světe div se, je jich celých 12 a ještě žádná z nich nená zajímavá :D A to se vyplatí

    • Paul_cz

      Ano, to se vyplatí, protože kupodivu Microsoftu je jedno, jestli si jejich hry kupuje člověk na konzoli nebo na PC. Prachy jsou prachy. Fakt divný.

      • Jack1947

        Xbox to projel naplno s tím že "Multimediální centrum" do každé rodiny, takže je mu to jedno pár poslušných to vždy koupí. Zase konkurence je ok ale vydávat jen konzoli proto aby PLaystation nebyl monopol mi příjde trochu na hlavu ale jejich věc.

      • Cvicme_v_rytme

        Ty jsi mluvčí Microsoftu, že víš, že je jim to jedno? Prachy jsou prachy a tak je samozřejmě logický, že čím víc konzolí se prodá, tím víc z toho budou mít prachů. Protože když má někdo konzoli, lije peníze i do dalších her na konzoli.

        Takže to, že by jim mělo být jedno, že si to někdo koupí na PC a na konzoli kašle, nebude zřejmě ideální obchodní strategie k vydělávání peněz. A Microsoft si tohle podle mě už dávno uvědomuje a jistě bude chtít něčím zaujmout v podobném duchu jako Sony  a věřím, že ještě překvapí.

        Tohle celý není tak triviální věc a exkluzivity ten zisk ovlivňují. Sony na to jde kupodivu chytře, viz třeba některé exkluzivity, které po dá se říct "letech" pouští na PC. Vydělá prodejem softwaru a zároveň propaguje svou konzoli. Lidi si budou moct zahrát například Horizon na PC a pak vyjde druhý díl na PS5? Takhle se vydělávají peníze a jestli chce Microsoft vydělávat peníze, jedno mu to být nemůže. V jeho zájmu je, aby svou konzoli dostal mezi co nejvíc lidí. Ty se vlastně snažíš tvrdit, že tím prodejem konzole MS a Sony prodělávají. Hmm, ne.

        • Paul_cz

          Čím víc her se prodá a čím víc gamepass předplatitelů bude, tím víc prachů bude. Konzole jsou taky způsob jak prodávat hry, proto je dělaj, ne každej chce mít herní PC. Ale MS si uvědomuje že je lepší vydělávat na softwaru než na hardwaru. To je naprosto legitimní a logickej přístup. Jen musí začít dělat kvalitní software (hry). To se jim tuhle generaci nedařilo, tak uvidíme co ta další.

          • iSpirit

            ty jsi až fanatický tupý. Vývoj her jde do desítek milionů dolarů a gamepass se nejeví jako věc, která by mohla generovat peníze na vývoj nových IP. Pochop jedno, kdyby MS prodal 100 milionů konzolí jako konkurence, měl na tom 50 milionů předplatitelů Xbox Live jako konkurence, své hry by prodával po desítkách milionů, tak Gamepass neexistuje. Gamepass je myšlenka poraženého. 

            • Paul_cz

              Další urážky duševního mrzáka.

      • iSpirit

        hele jantare. On to skoro nikdo nekupuje na PC ani na Xboxu. To je ten problém. 

        • Paul_cz

          Když se šmoula snaží urážet jiného. Na tohle jsem ti odpověděl výše. Bavíme se o tom co bude do budoucna. Nekvič jak PS fanboy.

          • iSpirit

            V tom případě nechápu, proč sem vůbec něco píšeš. Možná někdy něco bude, pokud osud dovolí. 7 let bídy se nedá otočit jen tak mávnutím kouzelné hůlky. 

            • Paul_cz

              Článek je o nadcházející generaci. Zkus se držet tématu. Opět, nikdo nerozporuje že MS Xbone generaci projeli.

              • iSpirit

                Reakce na příspěvek:

                článek je o aktuální a budoucí situaci. MS nemá vytvořená IP, nemá základnu hráčů. Ty studia co koupil ,jsou studia, která negenerovala obrovské zisky a nemají silné základny. Hellblade je např. skvělá hra, ale prostě v prodejích to rozhodně nebyla žádná hitparáda. Než vytvoří nějaké nové, silné IP, jsou třeba i tři roky. Budou do toho musel nalít x milionů a pak to dají do gamepassu za 120kč. Tohle je absolutně prodělečný model, proto teď jsou zase poraženi. 

      • redicius

        Njn, proto je všechno na Xku a Gamepassu v rámci směšnýho měsíčního poplatku .. to ti nějak ty počty nesedí ..

        Ale co, takovej vývoj Crackdown 3 se určitě zaplatil .. :D

  • Luk83

    Upřímně jsem měl Games za seriózní web, ale koho napadlo schválit tenhle komentář mi jasné není.

    Jakoby nestačilo, že se hádají hráči, teď do toho ještě budou takhle blbě rejt redakce? To snad ne...

    Navíc pan autor moc neví, která bije, zákulisních informací ohledně toho co MS chystá taky moc nemá, ale už teď je mu jasné, kde všude ujel MS vlak. 

    Hlavně ta digitální verze konzolí, to snad nemůže ani myslet vážně. MS ji netlačí, protože lidi chtějí zatím placky a co jsem koukal na reakce na PS webech, i tam lidi chtějí klasickou s mechanikou, i když údajně není tak hezká.

    A pak je tady ta věc, že na PS jsou lepší hry. Proč hráči na PS nemůžou pochopit, že ne každého baví TLOU nebo God of War a Uncharted? Proč nechápou, že nás baví Halo, Gearsy a Forza? Navíc žánry těch PS exkluzivit jsou pořád dokola a třeba super Killzone už asi nikdy nebude? Ale to se nehodí do krámu, chápu řekl bych, že tenhle článek je placené PR pro Sony, akorát to tu není nikde napsané...


    • Naprostý souhlas, mluvíte mi z duše. Zatím nejlepší komentář 😉

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit