Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kissino81

    Já příští generaci vyzkouším xbox. A 2 argumenty: 1.) Japan style íčoviny, kterých na PS výchází mraky a tvoří velkou část produkce her, 2.)Forza.

  • Pozor. Nelze všechno dát tak úplně do jednoho pytle. :) V Xbox týmu dělá mnoho velmi inteligentních lidí, kteří pracují na nových nápadech a technologiích. Způsobech jak ještě více konzoli zrychlit či co nejlépe uchladit. Jejich znalosti využívá také Surface tým pro notebooky a konvertibilní přístroje řady Surface.

    Pokud Microsoft chce, tak umí. Oni dokáží udělat velmi dobrý software, výborný hardware. Ale z toho, vždy jakoby zcela náhle a nečekaně spadne laťka určující kvalitu a vydají nějaký polotovar a to ještě doprovázeno jakýmsi prazvláštním představením. Když se podíváme na představení původního Xboxu One a toho, jak se od další konzole změnil celý tým okolo Xboxu a celkový přístup, musím se až podivit, že dělají chyby znova. Co mohu pochválit je celková nálada Xbox komunity, ten hype a ta epičnost, která od té doby sršela z každého Xbox eventu. Člověk si říká, je to na dobré cestě. Od koupi studií jsem trochu čekal, ale ne zas moc. Zatím se nic moc neděje a je to dost špatně. Přístup společností je také sám o sobě kapitolkou. Sony mi přijde takový chladný , nekomunikativní. Což potvrzuje dokonce zakázané hodnocení na Youtube včetně komentářů. Oproti tomu Microsoft vesele komunikuje a vtipkuje denně s hráči na sociálních sítích. Tohle mě na Sony trochu mrzí a mohla by zde také být podobná nálada komunity. Co se týče konzolí samotných. Po hardwarové stránce obě super. Xbox je na tom lépe výkonostně, včetně chlazení. Co se týče designu, jsou kontroverzní oba. Xbox je jakýsi komín a PS5 ... to dělal nějaký architekt budovy z Dubaie? No v obývacích pokojích to bude přinejmenším malinko pěst na oko. Ať už designově minimalistický komín, nebo extravagantní věž. Chybí mi jednoduchost a elegance designu. Co rozhoduje, jsou hry. Je sice krásné, že Microsoft nabízí hry i na PC a mnohdy i za jednu cenu hra na Xbox i PC, ale o to nu nyní nejde. Osobně opravdu nemám rád exkluzivity. Ani ve streamovacích službách, ani u konzolí. To aby si člověk pořídil všechny streamovací služby a konzole, aby se mohl podívat na to či ono? A ještě nejlépe, když si to někdo odkoupí a z té vaší streamovací služby to zmizí. Nic dobrého to pro uživatele nedává. Ten na tom akorát tratí. Ale co to dává je výhoda v konkurenčním boji pro výrobce samotné. A to Microsoft nemá. Ano, Xbox je v mnohém excelentní i co se funkcí týče, kdy funguje jako nějaký smart box, ale je to herní konzole a rozhodují hry. Ty Microsoft sice má, ale jak chcete soupeřit s Horizonem, Spidermanem a dalšími peckami? Člověk by čekal, že něco za tu dobu chystali a vymýšleli, že přijdou s nějakým revealem.

    Takže:

    Hardware: Xbox vede, PSku bude ale jeho hardware bohatě stačit. Chlazení: Xbox lepší a bude tišší. Design: oba jsou zvláštní, ač si dovedu lépe v minimalistické moderní místnosti na poličce představit Xbox. Ovladače: Oba skvělé, Xboxu se však controllery velmi zdařily už od 360, a od One je to paráda a v podstatě do dnes je tvar nezměněn, což chápu. Kus pevného ergonomického ovladače s ideální vahou, takže máte pocit, že něco skutečně držíte. Ne každému ale sednou. Funkce: Xbox vždy exceloval ve funkcích mediálního boxu, propojení s domácností, PC a telefonem. A spousta Windowsích aplikací. Podpora myši, klávesnice. PS5 jej v tomto možná v určitých věcech dožene. Hry: Xbox má z her, co nabídnout, ale v porovnání s Playstationem je velmi velmi pozadu. Hlavně kvůli těm exkluzivitám. Z výše vyčteného je vidět, že Microsoft má, co nabídnout. Chtějí-li uspět, je třeba zapracovat na hrách. Zajímavých hrách. Hardware už mají. A dobrý hardware. Nyní dpdejte hry, udělejte okolo hype a máte hráče.

    • Microsoft si myslím má docela dost problémy. Za což si ale může sám, jelikož je to strašný kolos. Ať už to jsou hw problémy surface, stále beta Windows 10,nespolehlivy azure nebo Office, které potřebuji pomalu 6 jader, aby slušně běžely, nebo příšerný systém xboxu, špatně fungující MS teams na telefonu (ios, android) atd... atd... A to ani nezmiňuji katastrofy při každém větším update Win10 a nutnost preinstalace každý rok... Ale fandím jim. Věřím, že xbox divize si pohlída svoje a nebude moc ovlivněna minelami ostatních divizi. Chlazení xsx bude určitě parádní. Akorát škoda, že má xsx 15cm,uz se mi nevejde pod TV. To ps5 vypadá, že se svými cca 40cm a doufám do 12cm na šířku se mi pod TV vejde krásně. Uvidíme. 

      Jsem zvědav, kam to MS posune směrem ke hrám. Game pass je super, xcloud vypadá nadějně. Ještě mít co hrát a vypadá to jako herni ráj. Ps5 je nicméně zatím jasná volba vzhledem k tomu, co nás čeká za hry. 

      • Souhlasím, že je to obrovitánský, pomalý, neohrabaný kolos. Jako problémy nějaké jako firma nemá, ale mohl by na to jít mnohdy lépe. Na druhou stranu má velmi často skvělé nápady. Některé z nich dokonce realizuje, ale svou neohrabaností často také pohřbí. Nicméně má také spoustu skvělých a fungujících projektů. Microsoft funguje jako velká firma skládající se z menších dílčích firem. Některá je více úspěšná, některá méně. Třeba Surface je skvělý. Ale hardwarové problémy Surface nebyly v nějaké abnormální vyšší míře, než je u konkurence přeci zaznamenány. Nekazí se jim klávesnice, ani neodpojují displeje... Nevím, to se mi nějak nezdá, že by Surface trpěly na kazovost.

        O nespolehlivosti Azure také slyším poprvé. Ne, že by byl dokonalý, ale řešení na Azure zatím fungovalo perfektně. To samé Office. Že by byl náročný Office a potřeboval 6 jader, to jsem v životě neslyšel. MS Teams nezradil ani jednou a tak by se dalo pokračovat. Tohle jste trošku vyhnal do extrémů. :) Microsoft má chyby, ale pojďme to říct realisticky a nechme to na těch hodnotách, jak to reálně je. :)

        Ale naprosto chápu to rozhořčení. Však lze cítit, alespoň si myslím, i z mého příspěvku, ačkoliv se snažím to nedát tak znát. :D

        Jinak souhlas. :)

        • Lidi v MŠ mají určité dobré nápady, ale jelikož se dostaly do toho moloch stadia, tak většinou jsou implementovány zcela šíleně... Po aktualizaci se uživatelům ztratí data/nenaběhne systém? Jooo asi budeme muset předělat ikonky...

          • Ano, ale je třeba si uvědomit, že grafický tým, který má na starosti ikonky opravdu nedělá na stabilitě systému. Pokud Microsoft, Google, Apple ... přidá smajlíky nebo upraví ikonky, je poněkud populární si v poslední myslet, že se všechny týmy zvednou, ať je to vývojář, grafik, tester a jdou všichni kreslit ikonky. 😄

            Jinak to mazání dat, to je velmi nešťastné a výsledek špatného testování pomocí programu Insider. Nutno podotknout, že tyto chyby se ale nedějí pravidelně a všem. Ono se o tom píše a pak to vypadá, že je to každý strašný update, který prostě smaže data všem. Což není pravda. :) Potřeba lépe testovat ale je. A to opravdu lépe. Nicméně. Operační systém pro miliony strojů a snažit se to odladit na všechny je taky umění, takže to taky beru malinko s rezervou. Nicméně kvalitu testování zlepšit třeba.

            • No to měl být jen takový nástin, včetně toho jak lze nahlížet na jejich PR... A podobné problémy vidíme všude. Hry, sw, hw, kdyby to dělal někdo v garáži tak to chápu, ale většinou je praxe taková, že prachy na testování nedáme a ať si to otestují sami zákazníci.

              Bohužel to vidím i v práci, design je velký hnědý, nákup ti obstará polovinu věci co potřebuješ, když si objednáš zbytek, začne vyšetřování na co to jako potřebuješ?

              A pak chudáci v Intelu nemají na čem vyrábět 🤔🤔🤔 

  • Duchino

    Takže pokud mám v konzoli mechaniku, tak se s těmi krabičkami musím otravovat a nebo je to spíš vítaná náhrada za další přehrávač pod televizí?

    Jinak já si třeba koupím tu konzoli, kde bude Cyberpunk vypadat líp. Btw. zpětná kompatibilita je pro mě důležitější než pár exkluzivit. 

  •  

    Na PS konferenci jsem se díval a bylo to fajn , ale ne nic úžasného. Hry se mi líbily. 

    Autor si v článku stěžuje že hry na Xbox vyjdou na PC a to je podle něj jeden z důvodů, že je Xbox k ničemu. Vubec si ale neuvědomuje že to je přesně ta strategie. Protože ty peníze půjdou i tak Microsoftu. Microsoft ty hry přitáhne na Xbox, na PC na mobil a třeba i na ledničku. Vypadá to že bude dokonce smazavat rozdily mezi generacemi. Prostě přešel na jiný přístup nez PS a to je dobře, protože to přináší nové skvělé věci ( game pass, zpětná kompatibilita, cross-platform, streamování atd. ). Neznamená to ale že kvůli tomu prohrává. 

    Tohle článek vůbec nebere a pohlíží na nové konzole pohledem jak před deseti lety, kdy to možná mělo nějaký vyznam. 

    • Mam rad xbox a jsem primarne pc hrac. Ale presne kvuli tomuhle co tady pises si koupim playstation. Proc si kupovat xbox kdyz ty hry vyjdou i na PC? To pro me nedava absolutne zadnej smysl.

    • Když si koupím hru na Steamu má z toho Microsoft pendrek. Když si ji koupím na PS4 má z toho Sony bakšiš. Je mylné říkat že je to Microsoftu jedno, oni chcou aby to lidi kupovali přes ten jejich Windows store nebo Xbox store ci jaky store. Kolik znáš lidí kteří tam kupují hry? Podle mě tahle strategie Microsoftu těžce nevychází. 

      • Ehm, kde myslis, ze ta prirazka cen her na Steamu oproti Windows Store putuje?

      • Tam jsem myslel spíš exkluzivity pro Xbox, které jsou i na PC. Forzu nebo Gears na steamu nekoupíš (pokud vím).

        • Carnage666

          Poslední Gears je i na Steamu. Sice s přirážkou ale je.

  • Předpokládám, že stejně módy nejdou nainstalovat. Kam se hrabe PC/LAPTOP NA PS/XBOX? SSD a jede se.

    • Jenže PS5 SSD není jen o disku.. už to pochopte 😀 je to o celkove integraci SSD tak aby vůbec byla ta rychlost využitelná. To že na kompu kopirujes soubor na SSD vlemi rychle ještě neznamená že stejně rychle se to nahrává do paměti, ať už grafické nebo systémové..

      • Duchino

        To je pecka, jak to Sony i Microsoftu vychází s tím lakováním hráčů, že jejich SSD je jaksi doposud nevídaně integrováno do systému a změní snad něco jiného, než budou nahrávací časy. 

        Abych to shrnul - paměti sytému a grafiky byly dražší než to jejich tajuplné SSD a tak raději vsadili na průběžné donačítání z disku místo pořádné kapacity paměti. Rozhodně krok zpět a hráči jim za to ještě zatleskají. 

  • moody

    Mne jsou ty nekonecny konzolovy "valky" k smichu....

    Mam rad minimalismus a libi se mi kvadr od xboxu.

    Mam rad architekturu a libi se mi moderni mrakodrap od sony.

    Sony ma super exluzivity a Forza Horizon je pro me nejlepsi hra vsech dob (a na PC ji hrat nemuzu, protoze mam Mac)

    Nemam potrebu hejtovat ani jedno, ale redakcni hlasky typu: Ja bych si xbox nikdy nekoupila / Je objektivne lepsi vlastnit Playstation / Sony si microsoft namazala na chleba / ...

    ....ty mi vzdy protoci oci. Ale co uz, aspon ze ty gamesplaye delate celkem dobre. (protoze ukazujete hru, vsude jinde ukazuji jen prvni hodinu ze hry)

    PCckari se smejou konzolistum, PSkari se smejou xboxarum, a me jen bavi jejich omezenost, haha)


  • Nedá mi to a zareaguji, po pravdě, možná jsem už jen na to příliš starý, ale osobně jsem z toho nebyl nijak extra vyplácaný.. Konzoli jako takovou nehodnotím, byť mi vzhled Xboxu tentokrát přijde univerzálnější a tedy vhodnější.. Takže jediné co se dá hodnotit jsou vlastně jen představené hry, ano, z tohoto hlediska jich tam skutečně pár zaujalo.. Ale nebylo to tak drastické, jak by se z komentáře pana Homoly mohlo zdát. A ano, uvědomuji si, že jde o osobní názor redaktora, takže mu ho nechci vyvracet, ale celé to působí jako kdyby to psal zastydlý fanboy. V podstatě zkritizoval vše co má Xbox, a vychválil do nebes vše co má PS. Osobně říkám, takhle tedy ne.. Já si počkám na další průběh. 

  • vonTossis

    Jaj, to je tak debilni, fanatický a zaujatý článek. A to jsem Xbox nikdy neměl. Doma mám PS4 a PC. Netušil bych, že tu najdu tak zaujatý, amatérský a vlastními spekulacemi podpořený názor. Přitom co se týče třeba těch online služeb, tak to si Microsoft maže na chleba Sony. Ale to se nehodí do krámu. Ale ono je to tady stejně jedno. Nevěřím, že by se nad tím redakce pozastavila. 

    • Tak je to názor/komentář jednoho ze členů redakce. Zítra, za měsíc nebo za rok se může objevit komentář někoho jiného, který bude vyzdvihovat přednosti PC, Xboxu nebo třeba Stadie.

      • hodne je za tim marketing a kde mi zaruci kdo, ze redaktor co to pise je skutecne objektivni? Kdyz vidim jinde jak vytahnou fotku od neceho, zamaskuji to a napisou ze je to tohle! Proste napsat jde lecost, otazka je jak to potom zaujme a bavi hrace. V dobe ale nastupu konzole PS5, bude asi vice clanku typu ze ta dana exkulzivni hra pro PS4 a PS5 je NEJ TOP TOP a ma 11/10!  Otazkou je kolik realne lidi pobezi to nakoupit :)

    • Veskoslav

      Však současné "redakce" už defacto s původním složení Games nemá skoro nic společného.

  • Půl roku do vydání nových konzolí a spousta lidí zde (včetně autora článku) má úplně jasno, jak to dopadlo  😂

     - čeká nás ještě spousta odhalení, včetně ceny, která je určitě důležitá z dlouhodobého hlediska. 

    Jsem zvědavý jak MS odpoví. Stejně budu mít konzole obě, takže se můžu jen smát 😃

    • hitorie se casto opakuje, jen pracujici lid zapomina :) Takze jasno je, ze to 4K pri 60FPS, na plny detail, vcetne stinovani neda to jedno je jasne :D A za druhe je jasno ze PS5 vyjde za 3 roky znova jako PS5 Pro Ultra :D

      a tak zase lidi budou prodavat slabsi konzole a poleti koupit tu silnejsi :D Navic je to jasne, clovek dela hru, ma vyvoj a pozadavek je udelej to na tenhle HW tam to musi behat! Takze vyvojar povi, dobre, co ted? To uz nezvladne, tak to serizneme vic tady a tady a je to :)

  • iSpirit

    Jako musím se fakt smát. Zdejší pcboys jako Paul jsou vlastně mluvčí MS. MS vyrábí konzole, ale je jim úplně jedno, kolik jich prodá. Důležité jsou služby jako gamepass, který vydělá miliony dolarů. Tohle samozřejmě ničím nepodloží. Asi jim je i jedno, kolik prodají Xbox Live, když mají gamepass.. 

    • Paul_cz

      Já na MS nadával spoustu let (GFWL, zabíjení skvělých studií) a za některý věci je kritizuju stále (UWP a encryption na souborech her v gamepassu). To že nedokážeš akceptovat jinej názor a argument je smutný, ale z nikoho to tu nedělá mluvčího MS.

    • Veskoslav

      A ty tu fanaticky pořád jedeš dokola to svoje. Všichni víme, že máš doma v pokojíčku modlitební koutek Sony, ale nedělej to tak okatě.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit