Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já zase nechápu toho samotného "hrdinu" na bojišti. Tohle do TW vůbec nepatří. Generál má být vzadu nebo alespoň v druhém sledu, ale co zmůže sám? Nechtějí mi doufám tvrdit, že sám zmákne oddíl 150 lidí - i ti sedláci by ho v tom počtu utloukli vidlema. Dále mi přijde ztvárnění jednotek trochu historicky mimo - mísí se tam určitě víc různých epoch Řecka než jen doba bronzová.

    • Striktně řečeno to z historického hlediska není taková blbost, jak by se mohlo zdát. Kromě vyspělého starověku a Novověku byl velitel vždy v první řadě. Bojování patřilo mezi hlavní ctnosti a o nějakém zásadnějším řízení vitvy nemohla být ani řeč. O výsledku často rozhodovalo to, jestli velitel (náčelník, král atd.) přežije. 

      V době bronzové je třeba počítat s monomachií, která je koneckonců popsána i v Illiadě nebo u bratrů Horatiú v římských mýtech.  Tedy že náčelníci nebo šampioni bojovali souboj který rozhodl o výsledku bitvy.


      Dál co si dnes moc neuvědomujeme celkový pohled na bojovníky, náčelníky. Představte si, že jste sedlák s klackem, a proti vám jde nabušený borec, s pověstí neporazitelného hrdiny s božskými předky, je mnohem silnější a vyšší než jste vy protože od dětství měl víc jídla, lepšího jídla a cvičil se v boji.  Má zářící bronzovém brnění které svítí jako slunce a a přilbu, která ho dělá ještě vyšším, takže vás převyšuje aspoň o hlavu. (A kromě toho by měl za zadkem dalších 10-20 takových nabušených hrdlořezů - svoji bojovou družinu).


      Tím ani tak nechci říct, že by se mi Total War Troy líbil, nelíbí se mi to ani trochu. Udělali kočkopsa mezi fantasy a historickými díly. Spíš jsem chtěl poukázat na to, že Troy byl první díl, kde to mohli zkusit nějak rozumně implementovat a stejně to pokazili. A ještě k tomu se zaprodali Epicu, o kterém nemám valné mínění. Děkuji, nechci. Fakt jsem se těšil, mohl to být první díl od Attily který bych si koupil a první od Romu 2 který by mě bavil ale prostě ne, zase to do****li


  • Ach jo vypadá to opravdu na propadák. I to, že to vpodstatě bude první den zadarmo tomu nedává moc velké vyhlídky. Přístup racionalizace mýtů zní sám o sobě ven, ale v aplikaci této hry to zatím spíše vypadá dost podivně, kdy to škodí jak historickému pohledu na věc tak tomu mýtickému. Asi bych více ocenil něco na způsob Three Kingdoms kde je to sice románové, ale přesto je to historicky přesnější. Takhle je to možná až moc schizofrenní, lidé co mají rádi historický Total War z toho budou mít takovou slátaninu, a lidé co mají rádi fantasy Warhammer Total War z toho budou mít taky slátaninu.

    Jinak jak se všude po total war stránkách šíří obrázek - "Všichni nesnášejí obléhání, CA vytváří hru o 10-ti letém obléhání" snad to zpracují mnohem lépe. Ale zatím bohužel tomu nedávám moc šťastné vyhlídky.

    • Magister_Peditum

      Taky si myslím, že měli buď udělat echt historickou hru alá Rome, nebo jít cestou fantasy alá Warhammer. U Tróji by mi větší míra mytologie ani tak nevadila, ale tohle je takové nemastné neslané v obou směrech. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit