Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Beep_Beep_I_am_Jeep

    Také dohráno. Grafika parádní, zvuky též.

    Příběh těžký podprůměr. Ellie zabíjí na potkání muže, ženy, psy a netrápí ji to, ale pak je animace, kde má zabít nějakou významnější postavu a přemýšlí, brečí, trpí. Jako co?

    Nejlepší částí hry jsou bohužel flashbacky, ze kterých se mi vůbec nechtělo vracet. Zejména scéna v muzeu ukazuje, jak svkělá příběhová hra to mohla být.

    Za mne velká škoda.


    • :D grafika max filmic grain osekanina  , na ps5 to bude pekná podivaná ae je poznat jak to ošmudlaly aby to hw  ps4 zvladnul ta zrnitost mi připomína VHS dobu , příbeh má lepší  crash bandicoot nez todle , 3 prdlele zbytečných animací  spís jako omáčka kolem 20 h gameplaye , nejlepší sou samotný encoutry který o proti 1 dílu vyladily :D

      Nejlepší jak na začatku připomenou  ˇepickej ˇpříbeh prvníhí dílu aby si snim pak vytřely prd....:D

      • Beep_Beep_I_am_Jeep

        Ten grain mi taky nešel přes oči, jaké bylo moje překvapení, že to nejde vypnout! Nebo jsem to alespoň nenašel.

        Jak řekl Joel v muzeu na Jurský park: "Je tu i sequel, ale už nebyl tak dobrý." Parádně vystihl i druhý díl TLoU.


    • Sr_Lobo

      Nasprostý souhlas se vším! Tak jak jsem miloval jedničku, která pro mě je doteď jedna z nej her vůbec, tak dvojka je pro mě příběhově nesmírným zklamáním, z kterého se budu ještě dlouho oklepávat. Nechápu co všichni vychvalují na neotřelém originálním přístupu.

    • Příběh úplně normální videoherní příběh. (na zombie hru bych řekl že i silný nadprůměr? :-D Oproti jednoduché road trip jedničce s nesmylným koncem to byl i posun dopředu). Zase se vraťme nohama na zem a zkusme to zhodnitit i podle stejných měřítek, podle kterých hodnotíme přiběhy ve všech ostatních hrách :-D

      • Beep_Beep_I_am_Jeep

        Abychom se pochopili, první díl jsem miloval kvůli komornímu vztahu mezi Ellie a Joelem. Ta hra nebyla o zombíkách, ani o nákaze jako takové,
        byl to příběh dvou lidí, kteří si k sobě hledali cestu. Lidé, kteří něco
        ztratili a nakonec nechtěli ztratit sami sebe. Proto se mi na druhém díle nejvíce líbili právě flashbacky.

        Já to srovnávám s prvním dílem (jinak bych dal hodnocení cca 6-7 z 10). Ohledně příběhu v jiných hrách, které jsou koridor, tak si za poslední rok vybavuji snad jen God of War a ten mne zaujal více, kvůli tomu vztahu se synem, což se umocnilo tím, že jsem již otcem.

        Dohrál jsem také Death Stranding. Ta hra není pro každého a spoustu lidí s ní bude nespokojeno. Ale příběh a celkově hra mi učarovala a nemohl jsem se od toho odtrhnout a příběh byl skvělý.

        Pokud vím, názor na hru je subjektivní záležitost, proto píši, že pro mne je příběh podprůměr. Jedna z hlavních postav Dina je absolutně nevýrazná, kdybych ji tam neměl, nepoznal bych to. Ale to neznamená, že někomu jinému se to líbit nemůže a je to špatná hra. Pro někoho pecka, pro někoho průměr. A tak to v herním světě zkrátka chodí :-)

        • Jasně. Dvojka je prostě o něčem jiném. Ale imho také zajímavém a stojí za to. Už jen kvůli tomu, že člověk nutí i k nějakým zamyšlením. ZBYTEK OBSAHUJE ASI VELKÉ SPOILERY

          Pro mě je TLoU v zásadě příběh o tom, jak dobro vs zlo není černobílé. Že i "záporňáci" jsou obyčejní lidi. A nutí člověka k zamyšlení nad tím, co je ještě v rámci nějaké pomsty v pořádku. Ta hra tě hezky navede k tomu, aby jsi v rámci pomsty šel někoho vyvraždit a měl pocit, že je to tak v pořádku. Pak ti ukáže i pohled z druhé strany a člověk se musí zeptat, jestli si to ty postavy opravdu zasloužili k čemuž tě žádná jiná hra s přístupem "musíš je zabít protože jsou červení na mapě" nepřiměje.

          Druhá věc k zamyšlení je tak, že v tý hře dostaneš dvě v zásadě úplně stejné postavy. Obě mají stejné backstory (zabili jim někoho blízkého), obě to jdo uřešit stejně (krvavá pomsta), obě jsou mimo to fajn lidi co žijí v komunitě, mají přátele, nemají touhu ubližovat a nejsou zlí. Jsou to copy+paste postavy.

          Přesto jedna z nich je milovaná hrdinka jejíž příběh lidé chtějí a kvůli kterému jdou koupit hru. Druhá je tak nenáviděná že to někteří považují za gamebreaking a dokonce mají potřebu to převádět do reálného světa (snaha poškodit prodeje, obtěžování herců na sociálních sítích). Není k zamyšlení proč? A myslím, že tuhle zkušenost a otázku není špatné si zkusit přenést i do reálného světa a zda stejně nesoudíme i reálné situace. (ale to už je diskuse na dýl a odbíháme od hry)

          Za mě má ta hra právě obrovské plus, že tohle téma vytáhla a dokázala zpracovat formou reálné ukázky, která funguje. V tý hře nejde mít rád všechny postavy. Jsou udělány tak, aby to normálnímu člověku nešlo. Je to cílem a je to dobře. Jen mám pocit, že někteří těm emocím podlehli až moc a neustály je :-D Byl to pro mě díky tomu mnohem zajímavější příběh a zážitek, než co nabízejí jiné hry.

          • cNNk

            Obe jsou fajn lidi? Jediny co si obe na konci zaslouzili, aby prislo nejaky NPC a obe je zabilo. Obe diky svoji zvraceny logice pozabijeji behem par dni stovky lidi a nikde neni ani kousek nejaky vycitky ...to bych tam chtel videt, ze zabijet lidi neni snadny na to jak se hra snazi moralizovat..to snad i stroj na zabijeni Rambo mel.  Pribehova linka Abby je totalni nuda a jeji davkovani ve hre pusobi jako rana palici, ze ktery se dlouho dostavate. Ten pribeh mohl bejt o 10h kratsi a nic by se nestalo.  Co hodnotim kladne je technicke zpracovani, prostredi a souboje.  Tohle, ale opravdu desitkova hra neni.

  • Dohráno. A je to pecka. Hratelnost dobrá (špička stealth/survival žárnu kde počítáte každý náboj). Hodně podobná jedničce, ale s více typy nepřátel, o něco lepší umělou inteligencí a trošku odladěnější obtížností (takže nečekejte že to bude jiné, jen trošku lepší).

    Příběh fajn. ND měli koule a udělali věci, které si ostatní netroufnou, za což velké plus. Technická stránka luxusní. A násilí konečně podané jako že to není veselá kratochvíle, ale tak že člověku místy fakt ekluje.

  • Tady je to strašně smutný čtení. Chápu, že tohle je především PC web, takže se všem těm zhruba padesáti PC hráčům, co sem chodí,  jakákoliv špičková konzolová exkluzivní produkce prostě bude zajídat. Potom je úplně jedno, jaká hra je. I když má dobré recenze (takže jsou novinářští recenzenti podplacení nebo nesvéprávní) a obrovské prodeje (no to je kvůli tomu, že na konzolích stejně není co hrát), stejně se vždy hůl na psa najde že?

    Jak jsem psal, je to tady strašně smutný čtení plný zloby a nenávisti. Ještě že lidi nejsou blbí, rozhodují se podle sebe a nenechají se ovlivnit jakýmkoliv nesmyslným hejtováním nebo ještě nesmyslnějším review bombingem. Prostě si hru zahrají a užijí si ji se vším všudy, haterům navzdory. Protože přesně tohle si ta hra zaslouží.

    Běžte hrát a přestaňte tady závistivě chrchlat.

  • Veskoslav

    Takže nic neříkající čísla. To marketing umí skvělě, neřekne defacto absolutně nic, ale přitom to vypadá bombasticky. Vybavuje se mi Epic o tom, že má 100 miliónů účtů. A pak člověk vyčte, že průměrný účet utratil 2,5 dollaru:) V okolí mám zatím dva tábory, jedni, že je to pokračování 1. dílu, ale žádná evoluce, prostě kvalitní hra, která ale není nic extra a příběh místy pokulhává, ale dá se to. A druzí, co by mi to mohli střelit za litr, protože se k tomu nikdy nevrátí.

    A povíme si za rok. Buď toho budou plné bazary a cena půjde dolů jako u Days Gone nebo se to potvrdí, že ten "bombing" není oprávněný a dojde do cíle, kde je 1. díl se svým úspěchem.  Navíc prodejní hit to je, protože nic defacto v posledních měsících nevyšlo a většina majitelů PS4 aspoň slyšela nebo hrála 1. díl, který považuji za perfektní, byť jednoprůchozí zážitek. 

  • iSpirit

    rozdíl mezi review bombingem Death Stranding a Last of Us 2. DS mělo ten bombing z random nicků bez historie s pořád opakujícími se slovy. Horrible game, worst game ever. Fuck Kojima. Tohle bylo pořád dokola. Stovky stejných recenzí od skoro stejně pojmenovaných nicku. Tady jsou ale i recenze, kde ti uživatelé mají historii na MT. Ano, navalil se na to i bombing, ale rozhodně bych to nehodnotil jako bombing vše. 

    • Derp_1337

      "rozdíl mezi review bombingem Death Stranding a Last of Us 2. DS mělo ten bombing z random nicků bez historie s pořád opakujícími se slovy."

      Trololol

      Samozřejmě se vždycky najdou nějaká hodnocení hry od skutečných uživatelů, ale ty červené negativní hodnocení jsou v absolutní většině případů jenom review bombing. Udělal jsem si rychlý check na MetaCritic a z posledních 30 červených hodnocení The Last of Us 2 bylo 29 od anonymků s čerstvým účtem a jenom jednou jedinou recenzí. Prostě jasný review bombing.

    • Všechno není. Ale když by se smazaly review od hráčů, kteří to nehráli (a hodnotí jen zjednodušenou intepretaci příběhu od nějakého anonyma v diskusním fóru - což věřím že může být dost špatná kvalita :-D), tak by hodnocení bylo dost jiné ne?

  • Carnage666

    Jako hře a Sony to přeju ale přijde mi že prodeje trhala snad každá PS4 Exkluzivita jen z hlavy si vzpomenu na Spider-mana po něm Final Fantasy VII Remake a teď TLoU2 jako ono když zrovna žádná exkluzivita není a po delší době nějaká vyjde tak oni po tom konzolisti skočí hned protože nic jinýho není.

  • vonTossis

    Já vám nevím. Jedničku jsem nedohrál, i když mě vcelku bavila. I tak jsem si dvojku pořídil. Jednička mě vcelku bavila, počítal jsem, že mírná evoluce by pro mě mohla hru pozvednout na nový level. Jako jo i ne. Musím vyzdvihnout grafiku (samozřejmě na možnosti PS4). Některé modely postav jsou dechberoucí. Okolí jak kdy. Hratelnost jako v jedničce, určitě nic, z čeho by si jakýkoliv zkušený hráč sednul na zadek. Co mě ale fakt sere, je až nemístně umělá koridorovitost. A to i tam, kde by nemusela být. Je to i herně matoucí. Jsou místa, kde prostě musíte podlézt, i když z logiky věci by v pohodě šly i přelézt. Na jiném místě stejná věc (třeba auta) přelézt jdou. To fakt nikomu nevadí? To mi přijde jako velký herní relikt. Ne ta koridorovitost jako taková, to příběhové hry mnohdy potřebují. Ale proč mě někde herní design nutí používat ty méně logické varianty, když z pohledu ovládání a rozumu by mě to vedlo úplně jinak? Jednička byla takových 7/10. Dvojka po pěti hodinách možná 7,5. Zkusím to i dohrát. Výjimečná hra to určitě ale není. Možná v rámci platformy. 

    • Carnage666

      Nechápu moc potřebu koupit si za plnou nebo vysokou cenu dvojku když jedničku nedohraješ 😀. Ale ok co zase vadí mě na hře je film grain... totální odpad co do her cpou herní vývojáři z důvodu asi větší filmovosti? Ti chytřejší dávají možnost ten hnus vypnout ale tady to bohužel nejde takže prostě musim koukat na zrnitý neostrý obraz -_-. Pak mi celkem vadí že víc nutí hráče hrát stealth protože všechny zbraně mají málo munice a víc ji mít nemůžete resp. kapacita zvýšit jde v zásobníku ale ne celkový množstí co má Ellie v batohu asi nějaká snaha o realismus že nemůžu nosit po batohu tunu munice. Pak je taky vtipný kde se dá munice najít, jednou jsem našel munici v toaletním stolku v dětském pokojíčku.

      • vonTossis

        Mám rád hry. Rád si kupuji hry a jsem zvědavý. A pojem "vysoká cena" je relativní. :-)

        • Carnage666

          Tak jasný, já to myslel tak že když si nedohrál jedničku je zajímavý že po dvojce skočíš hned jak vyjde 😀

          • vonTossis

            Uznávám, nechal jsem se trochu zmasírovat těmi recenzemi všude okolo. :-) A ona ta hra není špatná ani blbá, jen podle mě není až tak dobrá, jak se tvrdí. A je tam podle mě pár výrazných přešlapů. Ale pořád ji hraju. Už to je pokrok od jedničky. I když násobně více času dávám Desperados III. 

  • Bonsaimancer

    Nechápu, strhl se kolem toho takový shitstorm a přitom se to prodává dobře....i negativní reklama je reklama asi, že? :)

    • Spíš se ukazuje to, že i když je někdo na internetu nejvíc slyšet, tak to z něj nedělá většinu :-D

    • Veskoslav

      Znám dost hráčů, co kupují v den vydání a následně pak střelí do bazaru po dohrání. Pro mě třeba nepochopitelné, ale nespoléhají na recenze, recenzenty (kteří to navíc dostali zadarmo) nebo ostatní hráče.

    • Protože i ti lidi, kterým se to nelíbilo, si tu hru museli koupit. Ono to není tak, že by to dohráli zadarmo a až potom se mohli rozhodnout, jestli to zaplatí. A vzhledem k tomu, že tohle byla jedna z nejočekávanějších her a nikdo dopředu nevěděl o určité části hry, která je nejvíc kritizována, tak je jasné, že to lidi měli předobjednané, těšili se na to a nakonec byli zklamáni. Ovšem koupě se pořád započítá do statistiky...

      • ""Protože i ti lidi, kterým se to nelíbilo, si tu hru museli koupit."

        Opravdu věříš, že všichni kdo se tu o hře vyjadřují negativně ji vlastní?

        • Opravdu věříš, že můj komentář je jen o lidech tady? Že by snad čtenáři games měli největší zásluhu na rekordních prodejích? 😱

    • Ona je to prece jen hodne dobra hra i pres ty kritizovane veci. 

  • KronosDeret

    Go woke, make a fuck-ton of money eh?

    • Maxianimal

      How the turntables..

  • Rohlíky nekupuji, ale TLoU Part II jaem si ujít nenechal.. ještě nedohráno. Dávkuju to postupně, slušnej masakr a téměř bez násilí...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit