Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pominiem hru, tá je fantastická, ale že nik neocenil podnadpisy recenzie kompletne pocucané z textov WWW, je ozajstná tragédia.


  • šárka asi hrála jinou hru

    • No já hrál tu samou hru co Šáraka . Možná ty si hrál jinou hru :)

  • Já chápu, že recenze her mají být hlavně technického rázu a s novou generací příběhově založených her po vás najednou chce hráč, abyste se stali i filmovým kritikem - což je samozřejmě v mnoha ohledech nereálné. Tak aspoň se držte toho, co umíte a vyhněte se recenzování příběhové složky pokud nerozumíte ani základním pojmům, literatuře, stavbě příběhů, scenáristice nebo vám je za těžko použít selský rozum. :-(K praktikám SONY: jak to že dva dny před vydáním hry bylo na PS shopu už 981 recenzí a všechny byly 10/10... a ani se nedivím. 

    Je to propadák. 

    Bála jsem se odchodu jejich hlavní scénáristky, a bohužel je to obrovsky poznat. Navíc na některých místech je vidět i čistě politická propaganda. Zaspali dobu. Postavy jsou nudné a nezajímavé. Chování postav stupidní a nelogické.
    (První, co měla od všech slyšet, především dospělých postav, je že pomsta nic nevyřeší, ... ale to se nehodilo do krámu. Navíc silný obrat u velmi protáhlé a pomalé hry - což ubíjí - nastane v druhé půlce, kterou ani nikdo nemohl recenzovat, když MUSÍTE hrát za antagonistu a VŠE projít od znovu. Navíc s ní jste skoro 10 hodin!!! A musíte za ní vymlátit duši z ELIE... NE NEZÁLEŽELOMI NA ABIE. A ANO ND VÍM, ŽE TO JE ČLOVĚK - jen je to tak nesnesitelný psychopat. Navíc všechny ty nucené "pózy" kdy se nás snažíte přesvědčit, že ona je vlastně dobrý člověk a trpěla ztrátou otce... Který normální člověk 4 roky bez ustání plánuje masochistickou vraždu?! Mohli se místo She-halkovy věnovat více rozvíjení příběhů důležitých vedlejších postav okolo Ellie a Abie věnosta 1-2 hodky.Místo toho máme spoustu vedlejších postav, které trpíme v příběhu, protože jsou to Ellieini přátele... nebo je bez emocí sledujeme. Když odejdou, ani to s námi nehne. Lhali i o tom, že nás nedonutí zabít psa... je to tam naskriptovaný kurnik! 

    A také jsem si všimla, že soustu trailerů pozměnili, aby Joel byl více přítomen.  Což je dle mně klamání zákazníka. Stejně jako tvrzení, že budeme hrát jen za jednu postavu.

    Příběh 0/10 Postavy 1/10 za flashbacky Grafika 9/10 Hratelnost 7/10 za nudnost a repetitivnost Hudba 9/10 

    Celkově 5/10 Konec příběhu 

    -2/10 vysloveně výsměch celého našeho úsilí

    • souhlasim s většinou až na tu grafiku ? 9/10 ? tos to hrala na ps5 ?

      na  ps4 pro,  ve 4k hdr je hra v realu v 720p a to odscalovaných 80% softwarem resharpnutý  a totalně promrdaný filmic grainem aby to to  nebyl minecraft

      samozdřejme je to naschvál aby to Ps4 polklo ale plnou sílu toho enginu a nerozmazaný nezrnitý detaily budou až na PS 5


  • Tak za mě bohužel velké zklamání. Z mého pohledu se rozhodně nejedná o desítkovou hru, na to příběh trpí naprosto otřesným tempem a roztříštěností jak dějovou i emocionální (flashback ve flashbacku považuji za ukázkovou scénáristickou nemohoucnost). Komentáře o tom že to tak tvůrci zamýšleli u mě neobstojí. První hra podobné lapsy neobsahovala. Ano, byl to přímočarý a jednoduchý příběh o starym mrzoutovi a hubatý holce, ale vynikly tak výborné herecké výkony představitelů. Zde mám jen pocit prázdnoty pod vrstvou opravdu nádherné grafiky...to je ale na tom nakonec to nejsmutnější. Trojku už snad raději ne, děkuji. 




  •  Tak dohráno. Ohledně hodnocení... Za devět. Osm a půl by bylo málo. Legrační je, že klady a zápory hry vidím naprosto opačně, než většina. Na střední obtížnost, kterou jsem si zvolil, jsem rozhodně neměl nějakou nouzi o výbavu a střelivo. Všude se toho válí kvanta, takže spíš mě štvalo, že už není co vyrábět a přitom "ten hadr chci sakra sebrat." To samé nepřátelé. Ten kusanec v nemocnici je tvrďas, ale to je prakticky jediný. Chvilku zabere, než si člověk najde postup třeba na psy, ale pak už jde vše jak po másle a poslední hodiny hry už byly až příliš jednoduché.

     Naopak velice vysoko hodnotím příběh. Ne proto, že by byl nějak inovativní ve své podstatě. Ale donutí vás se opravdu zamyslet. Proč je ta a ta postava taková? Tady už budeme spoilerovat.Hraní za Abby bylo perfektní. Většina her je jednoduchá, ty jsi dobrý, ten je špatný. Přesunutí na druhou stranu, kdy najednou vnímáš, že ta postava taky ztratila toho nejbližšího, přátele, domov... A přesto nechala Ellie dvakrát jít. Takže v samotném závěru jsem takřka nadával na obrazovku, ať se to na Ellie konečně vykašle! :o) Úplný závěr je mistrovský. Nejen, že Ellie přišla o Dinu, ale to zjištění, že už nemůže hrát, že ztratila honbou za pomstu všechno, že už si nezahraje písničku od Joella, to je... Tak nádherně hnusně smutné. :o)

     No, rád bych to napsal lépe, ale jsem teď čerstvě plný dojmů. Hru určitě doporučuji. Je to skvělý zážitek. Ne, nejedná se o nejlepší hru všech dob.

  • vonTossis

    Já vám nevím. Jedničku jsem nedohrál, i když mě vcelku bavila. I tak jsem si dvojku pořídil. Jelikož mě jednička vcelku bavila, počítal jsem, že mírná evoluce by pro mě mohla hru pozvednout na nový level. Jako jo i ne. Musím vyzdvihnout grafiku (samozřejmě na možnosti PS4). Některé modely postav jsou dechberoucí. Okolí jak kdy. Hratelnost jako v jedničce, určitě nic, z čeho by si jakýkoliv zkušený hráč sednul na zadek. Co mě ale fakt sere, je až nemístně umělá koridorovitost. A to i tam, kde by nemusela být. Je to i herně matoucí. Jsou místa, kde prostě musíte podlézt, i když z logiky věci by v pohodě šly i přelézt. Na jiném místě stejná věc (třeba auta) přelézt jdou. To fakt nikomu nevadí? To mi přijde jako velký herní relikt. Ne ta koridorovitost jako taková, to příběhové hry mnohdy potřebují. Ale proč mě někde herní design nutí používat ty méně logické varianty, když z pohledu ovládání a rozumu by mě to vedlo úplně jinak? Jednička byla takových 7/10. Dvojka po pěti hodinách možná 7,5. Zkusím to i dohrát. Výjimečná hra to určitě ale není. Možná v rámci platformy. 

  • Po 15 hodinách hraní , zatím za mne hra nemá konkurenci. Šárka v recenzi odvedla skvělou práci  .  Kdo se nechal odradit , nečestnou  masírkou na netu , přichází o hodně . Uvědomte si , že ti , kteří si na hru ani nešáhli , nemají nic jiného na práci než se zgrupovat a vypiplávat stupidní tvrzení o něčem  o čem ve skutečnosti nemaj šajn.  A hry se nehrají sledováním streamů , poněvač každá hra je špatný film .  Cirkus trapnosti kolem homofobním a jinak postiženým plivancům , nemá ani cenu komentovat . Real hráči zrovna bohužel nemají čas se přít a vynášet relevantní soudy. Jsou v Seattlu , ponoření do bezkonkurenčního zážitku , který je poctou odcházející konzoli.  A ano hra nebude pro každého . Proto čtete recenze a zvažte jestli máte dostatečně otevřenou mysl a ne utkvělou představu otom jak by měl příběh pokračovat. 

  • Je to pecka. Konečně zase pořádná SP kampaň kvalitou někde na úrovni GoW. Hratelnost podobná jedničce (tam asi není moc co popisovat) i když s pár novými typy nepřátel, kteří hráči velmi zatopí. Skvěle vyvážený stealth a survival, kde počítáte každý náboj a nepřátelé nejsou předvídatelní jako v jiných hrách a musíte se přizpůsobovat měnící se situaci. Atmosféra, která by se dala krájet. A příběh o kus vejš než v jedničce a jeden z mála, který nevykresluje boj dobro vs zlo černobíle (stylem "tyhle je ok střílet, protože jsou červení na minimapě"). Ale těžko zabíhat do detaliů bez spolerů - já jsem rád, že jsem do toho šel úplně "naslepo" a mohl se nechat několikrát překvapit.

  • Rozmyslam, aka doveryhodna je recenzia z recenzentskej kopie davajuca 15 z 10 tak, ako snad kazda podobna recenzia na inych weboch tiez z recenzentskych kopii.

    Po tom vsetkom, co Sony, Naughty Dog a ich sluzobnici robili posledne mesiace s kazdym, kto si dovolil na vec vyjadrit nejaky nazor - ktory nebol na ich strane.

    Ja si radsej pockam, kym pridu realne recenzie ludi mimo system. A asi aj kym pride PS5 a ceny pojdu dole. Niet sa kam ponahlat, nedohraneho mam dost.

    • No samozřejmě u toho můžeš popřemýšlet jak důvěryhodné jsou 0/10 recenze naflákané půl hodiny po vydání hry a jestli jim chceš věřit víc :-D

      Samozřejmě pokud už máš o hře jasno a teď jen hledáš názory, které ti ho potvrdí, tak to je pak jiná :-D

      • Nuz, ked chces davat rady o premyslani, zacni u seba sameho - to plati vzdy. Ked neverim povinnym jazdam 15/10 od vyvolenych recenzentov, nebudem mat sklon verit ani haterom. Ja viem, ze zaryti konzolisti maju casto chovanie sektarov, co je asi dane subojmi konzol a exkluzivitami titulov, co my - rodeni PC-ckari - nedokazeme dost dobre pochopit. Ale nemuseli by to robit tak okato, je potom pre nas o to tazsie sa presviedcat, ze aj konzolista moze byt mysliaci jedinec.

        To, co zjavne nemozes pochopit je, ze ludia ako ja nehladaju oslavne choraly, ale skutocne recenzie. Pretoze napr. maju opakovanu skusenost, ze ta dokonala hra ma slusnu hrbku nedomyslenych veci, ktore hracovi strpcuju hranie. Takze som videl ine, daleko lepsie recenzie, kde sa autor ferovo popasoval aj s tymito castami a snazil sa citatelovi / posluchacovi popisa aj to, o com predajca radsej nehovori.

    • Derp_1337

      Takže ty jsi názoru, že Naughty Dog a Sony by si zasloužilo jít do pekel za banování lidí, co prozrazovali spoilery z leaku???

      Já osobně žádné spoilery nechtěl slyšet a jsem rád, že redakce Games všechny příspěvky se spoilery mazala (a na týden banovala??).

      • Bolo by minimalne fajn z tvojej strany vediet, ze Sony a Naughty Dog robili mimoriadne spinavu pracu a zmazaniu videi ci textov, ktore neporusovali ziaden copyright sa nevyhlo viacero ludi, co situaciu pokryvali - a tym prisli o cas a usilie, ktore do toho investovali. Uz len napriklad to, ze popisovali spinave taktiky ako falosne obvinenia z porusenia copyrightu, porusenia inych pravidiel platformy, ktorych ucelom bolo odstranenie neziaducich nazorov.

        Videl som situacie, kde autor len rozoberal hodnotenia LoU 2 a tu zaplavu platenych "15/10" a neskor kritizoval naopak haterov - a zlikvidovali mu video. To je len kvapka v mori.

        Praktiky Naughty Dog a Sony boli popisovane mnohokrat ako nesmierne spinave ludmi, ktori inak sami nahlas uznavali, ze pokial by islo o onen uniknuty obsah, tak by ND/S boli v prave.

  • nevím z jakého prstu ste cucaly recenzi ae přide mi to jako leto  2013

    když sem po 7 letech dohral remaster tk  sem si odškrtnul nejhorší ps exlizivitu co stojí za zmínku a   jediny co stojí za zmínku je chovaní npc na tu dobu master piece AI percepce

    jinak nudná repetativní akce  ala hitman se zombie

    příbeh ? kde  ? kdy , jakej ? co ?



    • Coffin.Corner

      Taky zrovna hraju první díl. Čistě náhodou, abych si doplnil vzdělání, protože mám doma půjčený PS4. Že zrovna vychází druhý díl jsem nevěděl, respektive si myslel že vyjde až na vánoce.

      Už jsem překonal bod, kdy jsem se musel do hraní TLoU nutit a začíná mě to bavit. Nicméně pořád nevidím na samotném příběhu nic světoborného. Těžko se tomu zombie světu věří, je plný klišé a také docela předvídatelný (hned bylo jasné že Tess dlouho nevydrží a navíc její smrt ve hře vůbec nezarezonovala). 

      Ale jinak když se přizpůsobím trošku jinému druhu hraní, než na PC, tak pochopím, že to musel být klenot své doby. Takže dvojku už mám objednanou... :)

    • LadaVanBar

      Ja to hraju ted - TLSU 1, jako starej rest jeste na PS3, uz jsem skoro na konci a je to slusna hra, pribeh komorni, ale chytne, dava to smysl, postavy a NPC se chovaji racionalne, je to  na stredni obtiznost idealne tezky (bez strasny frustrace, ale clovek se zapoti), ja j sem spokojenej, kdyz vemu, ze to je 7 let stara hra, asi by clovek mel pomerit co v ty dobe vychazelo. Uncharted bylo vic variabilni a samozrejme taky tam bylo vic humoru, ale chtit v postapo svete se zasmat u hry podle me moc nejde.

      Dvojku planuju az po nakupu PS5 a cekam od ni, ze posune ten survival at all costs pocit o neco dal.

    • Thanquol

      Ještě že ten svůj názor máš plný argumentů.  🤷‍♂️ 

      Pan nikdo na základě ničeho řekl nic

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit