Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • God-of-War

    To nás všechny strašně moc mrzí, že to nebudeš hrát. Snad to ta hre přežije a bude nadále nejprodávanější exkluzivita 🙃😉

    • daducik

      😂😂😂

  • Tvl, fascinuje mě, jak se tady Václav ocitnul pod palbou kritiky. On přeci tu hru vůbec nijak nekritizuje 😀 Dokonce i dle textu chápe, že to násilí má v rámci vyprávění nějakej svůj účel a ten plní na jedničku. Jenom prostě nemá náladu na depresivní a špinavou hru. Stejně jako někdo třeba nechce koukat na Schindlerův seznam nebo Nabarvený ptáče, protože prostě je to nepříjemná podívaná a nemusí na to mít náladu.

  • Ale proč ne. Autora chápu, argumenty sepsal rozumně a slušně. Prostě se mu to ekluje, nechápu, co tady ostatní hysterčí. Nikomu nic nevyčítá ani nebere. Nikde není psáno, že se každý musí zařadit po bok mainstreamu u každé kraviny.

  • untentrauer

    Buď a nebo....Máš dvojí metr kamaráde. Tady tohle hrát nebudeš, protože se to autorům až moc povedlo a scény jsou až moc reálné a to je pro tebe silný kafe. Ale v jiný hře, kde to není tak moc "brutální" klidně odděláš stovky lidí. Třeba TW zabíjet lidi po tisících nevadí? Nebo Mafie? Tam nikdo nekňučí, takže je to v pohodě? Tam se prostřílíš jako nic viď? A až vyjde Cyberpunk tak pro tebe nebude brutální protože bla bla bla….Buď to zkus, nebo nehraj nic, kde umře virtuální lidská duše. Protože takhle tvůj názor nemá moc váhu.

    • yeniczek

      To je ale blbost :) Poslat klikem myší lowpolygonový paňáci na smrt je trochu jinej pocit, než se aktivně účastnit detailního propichování hrtanu rybičkou a následný kochání se bubláním krve, skřeků a po pár minutách i nářeku spolubojovníků. Tady je ta diskuze fakt ode zdi ke zdi. Prostě nemá chuť na depresivnější hru, vždyť je to úplně legitimně v pořádku. Vždyť tu hru za to ani nekritizuje. V CP 2077 se vsadím, že ač násilí bude a hodně, tak hra bude mít dosti jinou atmosféru. Mafia byla často i zběsilá akce. Úplně jiná hra.

      • untentrauer

        Každá hra je přece jiná a o to tu nejde. Jeho chutě mi jsou ukradené, pokud to není recenzent, který vychvaluje hry co jsem zmínil plus třeba BF. Pak je to jeho subjektivní názor, který by ale neměl šířit na webu, kde píše recenze. Protiřečí si tím a jeho názor ztrácí váhu. 

        • yeniczek

          Hele, pochopil bych brblani, kdyby tu recenze nevysla vubec a vyslo by jen tohle. Ale jako dalsi nazor z mnoha, proc ne?

          • untentrauer

            Jasně proč ne...Ale od toho je Facebook, tam ať si píše svoje osobní pocity a dojmy. On je tady ale v práci. To co napíše si čtou lidi se zájmem o hry, jeho snahou by mělo být - objektivita, nenadržovat, neopisovat, nestrannost apod. Ale neměl by psát: tohle hrát nebudu protože bla bla bla a ani jsem to vlastně nezkusil jen jsem koukal na video což mi stačilo, takže ani nevím jakým stylem bych tuto hru já sám hrál a zda je nutné v té hře vraždit, zapalovat psy plamenometem apod.... 

            Vem si, že si to někdo přečte, někdo, kdo si ho váží, kdo zná jeho předchozí práce a řekne si: Aha tak já tohle taky hrát nebudu a ani to nezkusím....

            Kdyby tahle jeho připomínka vyšla v rámci recenze, tak mi věř, že neřeknu ani slovo. Ale tohle vyšlo v samostatném článku a já nechápu proč? Názory ať si píše na blogu...

            Spousta lidí s ním souhlasí fajn, ale já se už na jeho recenze budu dívat z jiného úhlu pohledu.

      • Njn. Jak nejsi nahustěnej borec za klávesnicí, co mu nic nevadí, tak jsi prostě low pisálek (dle vyjádření v diskusi). Zajímalo by mě, kolik z těch chytrolínů někdy vzalo život třeba jehněti na grill a jak se u toho cítili. Osobně, čím jsem starší, tím mě to surrealistické násilí v hrách vadí víc a víc. Ostatním to neberu ani neodsuzuji, ale já už bych to nehrál.

        • untentrauer

          Ale člověče, ty jsi vůbec nepochopil, čeho se ta kritika týká. Reaguješ úplně nesmyslně.

          • Před silou a racionalitou Tvých argumentů není úniku...

            • untentrauer

              Děkuji, to si ani nezasloužím. Úplně se z toho červenám 😂

  • Tvl. Vašku... Škubání německých vojáků dělostřelectvem ve strategiích je fajn, protože to je malinké a není pořádně vidět? V Shadow Tactics bylo potřeba "sejmout ještě tady toho hajzla", ale tam ta dýka v krku taky nebyla moc dobře vidět, žejo. Explicitní násilí je ale fujka? To co v Tobě TLOU2 vyvolává, je přesně to, alespoň dle mého soudu, co ta hra vyvolat chce. Nad moralitou toho všeho násilí jsme se pozastavovali už u prvního dílů a dvojka tohle téma táhne ještě o několik stupňů výš. Reakce NPC na smrt "kamaráda/psa" jsou jenom extra špetka pepře na krýglu plném Bloody Mary. Má ukazovat tu neuvěřitelnou surovost, jakou jsme schopní jeden ke druhému vykonat. Že ty věci, které ve hrách dnes už bezmyšlenkovitě provádíme, mají dopad. A já vím, že Ty tohle taky víš... tu hru Ti samozřejmě nechci rvát do krku, nechceš ji hrát, nehraj. Uplně v pohodě. Já to taky jen potřeboval dostat ze systému.

    • Naprosto souhlasím. 👍 Hra je očividně drsná právě proto, že drsná být má. Jak by se to všem líbilo třeba cenzurované bez krve, ale stále stejně morbidní? 🤔

  • Ristoro

    Přijde mi to tady jako hráči proti hráčům. To je to poslední, co herní komunita potřebovala. Jako by nestačilo, že když 14 letý týpek někoho zastřelí, už to má z GTAčka a je to všude ve zprávách, jak jsou hry špatné a jak podněcují lidi k násilí :).

  • Ancient

    Recenze je to fajn, ale...

    No, svět je prostě zlej a brutální, to jen my si tady v Evropě žijeme jako v bavlnce a řešíme jen blbiny (kdy si koupíme novej komp, novou telku, novou motorku nebo auto)... Je to samozřejmě dobře, ale prostě všude to tak není... až když jde opravdu o život, o přežití, tak se opravdu ukáže co v člověku skutečně je...

    • Lateralus

      Normálně nedávám přednost nadpisu před obsahem, ale dnes to tak udělám.  To, proč někdo nebude hrát TLOU2 mě absolutně nezajímá. Je to stejné jako hodnotit knihu podle obalu. Jsem PC hráč, který si koupil PS a TLOU2 si neskutečně užívám. Hra je našlapaná detaily, skvělou atmosférou atd. atd. Nemůžu se dočkat, až dorazím z práce domů a budu pokračovat.

       

  • Zdravím, ještě sem to nehrál, ale chytám se na to. 

    Za mě jedině dobře, že je to tak brutální, protože si pak každý o trochu víc uvědomí jak silná je ta chvíle, když někoho zabije (jinak by byl zabit) to platí i pro zabití zvířete. Je to hra víceméně o přežití a myslím, že vývojářům se povedlo naprosto famózně vyjádřit svět a jeho atmosféru takovou jaká v té hře má být. Kolik her toto dokázalo? 

    Všude se píše jak je to nepřiměřeně brutální, ale zamyslel se někdo nad tím jak by to bylo "doopravdy" v takovém světě? 🤔 A právě proto si myslím, že se to vývojářům povedlo vystihnout na výbornou 👍 toť můj názor :) každý ho má 😉 koneckonců je to jen hra.. Například u Days Gone se nikdo nepozastaví nad tím, že kosí zombáky po desítkách.. Vždyť to byli lidé  😀 Tak ať se daří 🙂

    • Ještě jsi to nehrál, ale už máš ve všem jasno :D

      • :D na základě prvního dílu, který sem hrál a ohlasů toho druhého ano, mám :D ale hodně si zjednodušil můj příspěvek. Kdyby to byla nuda bez pořádné atmosféry tak to nikdo hrát nebude :)

  • Násilí je tam míň, než ve většině jiných her (jinde zabijete lidí mnohem mnohem víc). Jen není tolik glorifikované a nebojí se vám ukázat, že to není dobře.

    Takže pokud někomu ty jiné hry nevadí, možná je to k zamyšlení? :-D Proč dát stovky fragů ve Fotnite je ok a v TLoU2 to vadí? :-D

  • Row

    To tak nekdo nechava vyvrazdovat deti, klidne vlastni kdyz se mu nehodi do kramu, ale jak by si mel sam uspinit ruce a zaborit sam nekomu nuz do krku, to uz ne. 😛

    Ja kdysi z obdobneho duvodu vynechal Manhunt.  Resp. bylo to vrazdeni jen pro vrazdeni s cilem sokovat a bylo to absolutne nezazivne a nezabavne. Tady to zas na druhou stranu muze byt motivace z toho tu bezduchou vyvrazdovacku nedelat, zvlast kdyz se to cloveku prici. Za mne dobry, ze to v dnesnim svete killcountu pocitanych na stovky stavi virtaulni smrt do vaznejsi roviny.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit