Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Opravdu jedna z mála her, kvůli kterým stojí za to mít Playstation. 

    Druhý je God of War. 

    Např. Spiderman je podle mě jedna z nejpřecňovanějších her na PS. 

    Zbytek je buď na PC, nebo mě neba. 🤷🏻‍♂️

    Takže nový Xbox koupím první 😃 (kvůli Flight Simulatoru). 

    Ale věřím, že za životnost Ps5 vyjde ještě nějaká exkluzivní hra, kvůli které si nějakou pozdější "pro" verzi koupím. - nechci opakovat zkušenost, že první revize bude zas nevychtaná, jako v případě Ps4..

    • Jack1947

      God of war 2018 no nevím, co jsem četl tak dost zdlouhavé a natahované( hlavně ke konci) FLight simulator  bude na pc a lepší. Abych řekl pravdu myslel jsem že pořídím PS4 až výjde TLOU2 jenže jak jsem si přečetl a z různých indícií vyvodil že ten příběh podělali jak se dalo, tak mě tonějak přešlo zatím.

      • Příběh fakt nepodělali. Jasně není to nejlepší příběh co kdy kdo napsal. Ale v rámci videoher je to spíš nadpůrměr. S tím, že je to videohra to má určité nedokonalosti jako závěr, který je samozřejmě směřovaný k nějakému tomu "bossfightu" apod. Ale pokud jsi schopen hrát jiné hry a nenadáváš u nich na kvalitu příběhu, tak není důvod aby jsi nadával tady. Naopak je příběh v mnoha ohledech svěží tím, že nekopíruje zaběhnutá klišé.

      • Derp_1337

        To jsi vyvodil špatně, Jacku.

        O příběhu TLOU2 se dá říct jenom jedna věc: není to žádná sluníčková hra. Pro mě osobně je to velké plus, že ústřední téma je dost temné. Nicméně to, že to je temné, ještě neznamená, že na tom příběhu něco podělali. Při hraní jsem byl velmi spokojený s tím, jak to bylo vymyšleno. (Nejlepší je, když se vyhneš všem spoilerům a pak budeš zírat).


        A k názoru ostatních lidí: vývojáři to nechtěli vydávat teď během "krize" (my to možná tak moc nepociťujeme, ale třeba v USA teď média šílí z Kovidu) , protože hodně lidí si chce oddychnout a hrát nějaké veselé a barevné hry, které jim zlepší náladu. Jenže hra musela vyjít teď kvůli leaku a bohužel někteří lidé se nechali ovlivnit okolím a teď tu hru hodnotí mnohem negativněji, než kdyby vyšla třeba před 7 měsíci.

        • Jack1947

          Já jsem rád že jsem si to přečetl takovejhle PLOT twist ( nebo Plot hole?) jsem nečekal a ne opravdu ne z toho dobré smyslu.

          Nejsem tak sám nevadí mi Ellie, at si je třeba hermafrodit :D ale to že udělali co udělali... a ano nemám PS4 a prostě když se o tom tak mluvilo. Ne, kdybych to hrál a hned na začátku taková čenichovka tak bych z toho odvázanej nebyl. Pro mě scénaristické selhání Už neveděli jak šokovat.

          Dejme tomu to samé jako třeba ve Walking dead by umřela některé postava z hlavních v druhé řadě seriálu nebo vátisku komiksu ( i když třeba RICk dokonce mohl v komiksu a přebrat to SHANE ) Kvůli tomuhle mě to tedy dostalo a znechutilo. Jasně tu hru si někdy zahraju ale prostě už ta tam byla ta Survivální linka... radši z toho udělali "REVENGE" story.

          • Derp_1337

            Jacku, nemůžeš to tak brát doslovně z těch plot twistů, co se objevili v leaku. Stejně tak se tu objevila spoust haterů, protože přece v traileru bylo, že hlavní hrdina je "lesbian" a tak tam "musí být" nějaká SJW propaganda.... ale ono to tak fakt není. Všechno je tam hezky vysvětlené a pěkně to do sebe zapadá.

            Tady GGG furt spamoval posledního půl roku, jak je TLOU2 prolezlé LGBT propagandou, ale fakt to tak nebylo. Celá ta "líbačka" mezi holkama se ve hře okomentovala "eh, I was DRUNK, I dont want to talk about it". Prostě fakt nemůžeš soudit hru dle názoru nějakých haterů, co hru vlastně ani nehráli.

            • Jack1947

              Proč vypichuješ jen to co mě beztak nezajímá když jde o jiné věci, může to být dobrá hra ale takovejhle OSer! nezvládli a nemyslím si že ti co hráli několikrát první díl a LEft behind jim za to budou trhat ruce jací jsou pašáci.

              Jenže je to jako v seriálu, prostě se s tím smířím. Je to pro mě ale něco dost nepřijemného. Spíš takový experiment, LGBT propagandou di někam. Tady jde o příběh. Možná i ta líbačka byla jen na trochu rozproudění krve u hráčů. Jo, prostě nejsem sám komu tro dělá problém, skoro by se dalo říct že kdyby tam bylo více žen ( protože muži byli zabiti zmizeli za nevyjasněných okamžiků) zkousl bych to lépe.

              Ted mi napiš jak se mám ztotožnit s tím že zabijí jednu hlavní postavu a druhá někam odejde... hraju za někoho jiného úplně. Defakto polovinu hry?!


              • Derp_1337

                Reakce na příspěvek:

                To jako myslíš vážně? LOL


                To jsi nikdy ještě nehrál hru, kde byla zabita jedna z hlavních postav??? A to jsi ještě nikdy nehrál hru, kde v druhém díle jsi hrál za jinou postavu než v prvním díle???

                • Jack1947

                  Reakce na příspěvek:

                  Ne takhle aby šokovali a ne moc sem podobných nehrál tohle je prostě dizernejskej( tedy spíš scénaristickej FAIL. Jo jo zmířit s tím, za Ellie bych hrál radši ale tobě to nevadí tak super, nemám PS4 takže mě to vlastně trápit nemusí. Je to dost rozdíl kdi se postava zabije aby to mělo vliv na hráče.

                  • Derp_1337

                    Reakce na příspěvek:

                    Trololol


                    Tady diskutuješ, jak je to "dizarnejskej" fail. Jak moc tě to šokovalo. Bla bla bla.

                    A přitom jsi to vůbec nehrál a nevíš o čem mluvíš. Přečíst si nějaké spoilery fakt nestačí k tomu, aby jsi mohl posoudit hru.

                    • Jack1947

                      Reakce na příspěvek:

                      Stačí si udělat obrázek o tom, no jo jenže NAughty Dogs se nelze divit viz třeba Unbeatable "BOSS" Nadine z Uncharted4.

                      Prostě se mi tohle rozhodnutí nelíbí, dost to ztrácí ale ne jiný názor je podle už některých zdejších nemocnějčích lidí TROLLING, nepopírám kvality hry ( i když to je natažené ale která hra není že) není to nepřekonatelné, ale prostě se mi to nelíbí a nesouhlasím s tím, MGSV už tady bylo a nebylo to taky úplně nejlepší. Kdybych měl PS4 asi už bych to dopařil ale nemusím s tím souhlasit být to příjemné.

                      Takže mám čekat že pokud bude The last of US3 už to bude za Abby nebo úplně jinou postavu ?!

                      Normální konstruktivní debata prostě tobě to nevadí a mě jo, ale přežiju to jako všechno a jsem rád že jsem si o tom přečetl nicméně to nezmírnuje o tolik zklamání z takové jejich volby. Za mě to ztrácí body no.

                      Možná to chce kouknout na reakce ostatních fandů a z troho vyvodit že to nebylo úplně chytré rozhodnutí.

                      Já bych to ještě bral kdyby byla možnost volby je to možná lineární hra a tak to většinou není ale radši  bych kdyby ta možnost byla.

    • iSpirit

      Podle mě zrovna God of War je selhání game a level -designu v plné parádně. Hra s naprosto přitroublým příběhem našroubovaná na mytologii, kterou doslova znásilňuje. Tu hru bych se nebál hodnotit 3/10. Do teď nechápu, jak God of War získal takové hodnocení a vlastně čím. Do teď mám osypky z útěku z Hellu, kde je takový respawn, že by i Dragon Age 2 zbledl závistí. Ve finále 100 lidi 100 chutí, ale je to zcela zbytečné psát tady pod tuhle hru.

      • Selhání level designu v GoW 2018? Tvl dyť třeba ubívání hladiny a postupné prozkoumávaní Jezera devít byl máster work + celá ta hra (až na pár mikro mušek) byla úplně skvělá a to jsem pc hráč a ps4 jen na exkluzivky

      • Veskoslav

        Někdo tady mele o příběhu a přitom obdivuje "skryté" příběhy v Soulovkách....

        • iSpirit

          jdi do..... např. Sekiro filozofií a japonským folklórem má takový přesah, že by se ti hlavinka zatočila nad tou hloubkou. Jinak, ano, víme, že jsi blbec, nemusíš nám to pořád cpát. Pořád pamatujeme na tvůj epický fail pod Epic článkem.

          • Veskoslav

            Ano, ztrapnil jsem se u Epicu. Moje blbost a v té chvíli i omezenost. To ale nic nemění na tom, že tady meleš blbosti o GoW a přitom obhajuješ neexistující příběhy. Asi něco jako příběhy v Lolku. Stejný dosah jako v Soulovkách. A o tom dokazování. Myslím, že ty máš už tolik důkazů na svou hlavu, že by na to nestačil ani památník se jmény, co byl v posledních Avengers.

            A zatočila hlavinka? Chlapečku, to že každý, kdo má jiný názor než ty a neuctívá božské Sony a cokoliv, co udělal FromSoftware, neznamená, že neocení hru jako Sekiro...Takže si dej hadr na hlavu a klidni hormon.

            • iSpirit

              Možná by to chtělo udělat si nějaký research nebo nějakou si zahrát. Takhle ze sebe delas opet neinformovaného pitomce. Jsi politováníhodny. Dodám, ze se ztrapnujes neustále, protože lezeš do diskuzi absolutně neinformovaný, vystupujes jako machr, jenže skutek utek. Chce to dospět Tomáši konečně.

              • vonTossis

                Reakce na příspěvek:

                Ty jsi teda dobrý absolutistán a asi taky dobrý FromSoftware fanatik :-) Vystupuješ tu jako šašek. (A to je mám taky vcelku rád) 

    • Coffin.Corner

      A v čem bude Flight Simulator na XBoxu lepší než na PC?

      • Lepší asi v ničem. Jen očekávám luxusní vizuální zážitek, takže u televize to bude ideální na to "pohodové" instantní létání z gauče. 

        Na "opravdové" létání mám pc s trackir a hotas, čemuž konzole nemůže konkurovat, ale jsem čím dál tím línější to vyndavat na stůl. ☹


        • Derp_1337

          Tvrdit o konzoli Xbox, že přinese "luxusnější vizuální zážitek" než PC, může opravdu jenom troll.


          A pokud jsi to myslel vážně, tak by ses měl zamyslet nad hloupostí "běžných koncových uživatelů" jako jsi ty.

          Vždy se objeví nějaký "chytrák", který si koupí HDR 4K televizi za 20000 nebo 40000Kč a pak srovnává vizuální zážitek s monitorem u PC, který si koupil za 3000kč. Jestli nemáš prachy na pořádný monitor, tak si připoj počítač k televizi. Zas tak velký problém to není. Dokonce si můžeš přes Bluetooth připojit Gamepad k počítači a "pohodově" hrát z gauče, když na tom trváš.

          • Jack1947

            Tak někomu ito málo stačí já zase něvěřím že ani jedna z konzolí zmákne 30fps/4k bez propadů třeba o 15-20 fps😉

          • Nic takového jsem nenapsal. Vůbec jsi to nepochopil. Zkus si to přečíst znovu. Sám jsi chytrák, když jsi ještě záhadně dokázal vymyslet, co mám doma za monitor. 😯 - tohle už bude opravdu off topic.. Tak se omlouvám všem přítomným. 

            "Luxusní vizuální zážitek" čekám od MS FS. - Nevím, jak moc virtuálně lítáš (zjevně moc ne), ale už mě nebaví furt stahovat mody a neustálé aktualizace a ladění (např. P3D, xplane, DCS).. Pak se přístihnu, jak víc šteluju, než abych lítal. Poslední dobou už se chci při lítání spíš už jen kochat - proto to plánuji občas zapnout na televizi z konzole. Stejně jako film je lepší na telce, než na monitoru, tak se plánuji kochat krásně zpracovaným světem z gauče. - nevím, co je na tom k nepochopení. Pokud si budu chtít zalítat pořádně, tak samozřejmě na pc, kvůli hotas a trackiru a mikrofonu

            Co mám doma za monitor už jsem v nějaké diskusi tady kdysi psal - 34', 21:9, 144hz - který jsem si koupil hlavně kvůli simulátorům (a paření obecně samozřejmě)

            Od konzole a telky čekám instantní easy zábavu, bez zdlouhavých připrav (jestli lítáš, víš o čem mluvím). Přesně proto vlastním pc i konzole. - abych si mohl vybrat. 

            Děkuji za tvoje rady, ale nejsem jejich cílová skupina. 

            • Derp_1337

              "Pak se přístihnu, jak víc šteluju, než abych lítal. Poslední dobou už se chci při lítání spíš už jen kochat - proto to plánuji občas zapnout na televizi z konzole."

              Aha, takže jinými slovy: ty máš zlozvyk si na PC neustále hrát s nastavením a modovat. Takže za to viníš PC a proto je konzole "pohodový" zážitek a PC ne. To je fakt logika. LOL


              "Stejně jako film je lepší na telce, než na monitoru, tak se plánuji kochat krásně zpracovaným světem z gauče."

              Ještě jednou ti to zopakuji: "filmový zážitek" nelze objektivně srovnávat u běžné televize (v cenové relaci 20000-40000kč) proti běžnému monitoru (v cenové relaci 3000-15000kč). Ta dražší televize vždycky vyjde s kvalitou obrazu lépe než laciný monitor.


              "doma mám monitor: 34', 21:9, 144hz"

              Tyhle detaily nic neříkají o kvalitě monitoru. Je to prostě jenom uhlopříčka, poměr stran a obnovovací frekvence. O kvalitě obrazu u monitoru rozhoduje spousta dalších detailů (jako třeba použitý panel, světelnost bodů, atd. atd.)

              • Reakce na příspěvek:

                Ty máš evidentně zlozvyk podsouvat ostatním co si myslí.. PC rozhodně z ničeho neviním - je to stroj. 😂 lol Nikdy jsem nenapsal, že na PC není pohodový zážitek. Asi se špatně vyjadřuju, protože vůbec nerozumíš tomu, co jsem napsal. 

                Ještě jednou opakuji - na telce je lepší film, než na monitoru. I kdyby to byl sebelepší grafický monitor. Můžeš doma mít hyper mega drahý grafický monitor, ale já radši zapnu tv, nebo ještě lépe - zajdu do kina. Já mluvím o "zážitku", ne o "kvalitě" všech možných a nemožných zobrazovadel. To je úplně samozřejmé, že čím kvalitnější, tím lepší. Nikde jsem nenapsal, že by to bylo jinak.

                O svém hardwaru jsem se záměrně nevyjádřil konkrétněji. Je to zbytečné a nemám rád chlubení. 

                Ty (naprosto zbytečně a nesmyslně) píšeš o tom co mám za monitor, házíš cifry v desetitisících a tvrdíš že za něco viním svůj počítač 😂Mám pocit, že trolíš ty mě 😀

                Pro každého z nás je "filmový zážitek" evidentně něco úplně jiného. Tím bych to ukončil. Rád ti samozřejmě odpovím. Nic proti tobě nemám. Někdy jindy, někde jinde, se třeba shodneme.

              • Jack1947

                Reakce na příspěvek:

                Nehledě na u většiny tv ten iNPUT lag ale komu to rádo nežikám že všechny tv.

    • Carnage666

      Spidey je podle mě jedna z nejlepších her na PS4 :) nevím co je na něm přeceňováno. Možná jen nejsi cílová skupina, superhrdinové? Komiksy? Nebaví? No asi tě nebude bavit hra o superhrdinovi. Mě taky nebaví např. Uncharted ale že bych to běžel napsat k recenzi o samurajích mě do teď nenapadlo. 

      • Derp_1337

        Spiderman není zas až tak vyjímečná hra, jak by se nad první pohled zdálo. Hlavní problém je v tom, že to je víceméně kopie Batman: Arkham trilogie.

        Je tam úplně stejný soubojový systém, velmi podobný interface, podobný systém pohybu po mapě (rozdíl je v tom, že Batham "plachtí" na křídlech , zatímco Spidey "skáče" po povučínách), velmi podobné cuscény, podobný systém odemykání nových schopností, atd. atd. atd.

        Lidem, kteří nehráli trilogii Batman, to může připadat revoluční... ale lidi, co dohráli trilogii Batmana, to zařadí spíš do takového průměru.

        • Carnage666

          Hrál jsme všechny Batmany a ano jsou super ale to je právě to. To že to vykrádá Batmana je náhodou hodně dobře protože na takovou hru spousta fanoušků právě čekala, zkoušel to Amazing Spidey u obou dílů a nikdy to nebylo ono, ale ten na PS4 to dotáhnul k dokonalosti a jen ten pohyb po pavučinách je prostě uspokojující a strašně dobře udělanej, vizuál je taky super. Mým snem je aby takhle někdo adaptoval Spawna protože tomu by gameplay z Batman her neskutečně slušel. A tak nějak by se ta hra dělala sama, kostýmy, plachtění s jeho pláštěm, zbraně, řetězy a spousta záporáků na boss fighty a to nepočítám že k němu patří i krev a brutalita.

    • Maxianimal

      Tak tohle je opravdu informace hodná napsání na diskuzi.

      • Díky za názor. Ironii obzvláště oceňuji. 😀

        Jsem upřímně rád, že mám důvod po dlouhé době oprášit PSko a důstojně se s konzolí rozloučit. Tak jsem to vyjádřil do zdejší diskuse a k tomu jsem dodal moje asi největší zklamání ze hry, v poslední době. 

        Diskuse je od vyjadřování názorů - dokonce jsi se vyjádřil v odpovědi, takže to plní účel, ale jestli jsem tě nějak urazil, tak mě to mrzí. 

      • uher

        No hlavně mě překvapuje, že jeho komentář nikdo nesmazal...

        • A proč by měl být smazán? 

          • uher

            Protože včera se tu mazalo za jakýkoliv prd. Těch komentářů bylo mnohem víc a když jsem se slušně zeptal, proč se smazali a jaký k tomu byl důvod (jejich obsah jsem bohužel nestihl přečíst) tak mi ho smazali taky. Na games se zase děje cosi prohnilého😐

            • Carnage666

              Buď rád za jen smazání, taky bys mohl dostat ban na 7 dní za to že si se zeptal.

  • jindra.veliky

    Ještě by mě zajímalo jak je to s velikostí mapy proti Zaklínači 3 / RDR2, jestli se dá použít kopí, sekera, atd. Jaký je boj na koni a jestli je celkový dojem z příběhu lepší či horší než již zmíněný hry. A jestli je ve hře nějaký větší město.

    • nightborne

      Mapa je menší, kondenzovanější. K dispozici budeš mít jenom meč a luk, tedy co se týče "velkých" zbraní. Jsou promakaný do detailů, očividně na ně padlo fakt mraky práce a tipuju, že prostě nebyla kapacita na týhle úrovni ještě dodělávat třeba naginatu. Ačkoliv bych si s ní bejval zabojoval taky, to ne že ne. Města jsou, ale spíš hromada menších vesnic, opravdu velká metropole ne.

      • Duncan66

        A jak je to s tim bojem na koni?

        • nightborne

          Existuje, ale upřímně neni moc prakticky využitelnej. Z koně jde sekat Mongoly, ano, ale zásah od nich tě shodí dolů, a to většinou přijde velmi brzy. Za celou hru sem zkusil něco ze sedla zabít tak jednou, dvakrát, a pak už koně využíval jenom jako dopravu, případně pro nájezd do nepřátel, protože z hřbetu můžeš seskočit speciální schopností a nasolit velký poškození jednomu cíli.

          Pak za tebou sesednou i nepřátelé, což, pravda, vzhledem k síle mongolský jízdy a zejména jízdních lučištníků je úplnej nonsens, ale... tvůrci potřebovali, aby se to taky dalo hrát. Na jízdní boje se hra soustředí naprosto minimálně, prakticky vůbec. 99.9% bitek je pěšmo =).

          • Duncan66

            Taky diky za info, bohuzel jsi potvrdil moje obavy, ze podobne jako v KDC bude boj na koni spatne vyresen a jakoby se s nim ani nepocitalo.

            • Jo, v KCD je boj z koně na tři věci. Jestli jsem za 100 hodin hraní jednou někoho trefil mečem tak je to hodně :( A to ještě na PC s myší. Na PS s ovladačem to je bez šance. Kůň se to dá použít jen v kombinaci s lukem, kdy solíš nepřátele a poodjedeš si aby tě nedostihli. Když si chce člověk parádně zabojovat z koně, na to je výborný Mount & Blade, tam je to vyřešené naprosto perfektně.

              • Duncan66

                Reakce na příspěvek:

                jo, koukal jsem na nejake streamy MaB2 a boj na koni je uplne jine kafe, nez v KDC. 

          • jindra.veliky

            Super, díky za informace

  • Otazka na autora: Vam mimika obliceju animovana na Anglicky dabing nekazila dojem z Japonstiny? Je to jedna z veci, kterou se jim v trailerech podarilo dosti maskovat, ale kdyz si toho clovek vsimnul, pusobilo to fakt divne, pro me tedy alespon natolik, ze bych si sam nebyl jisty volbou mezi jazyky.

    Jinak diky za skvelou recenzi.

    • nightborne

      Jo, k tomu opravdu dochází. Sem tam je možný si všimnout, že otevírání úst prostě nesedí k tomu, co postava japonsky říká, a vypadá to zvláštně, ale upřímně, děje se to tak minimálně, že jsem se tím nenechal rozhodit.

      Ale i přesto tu japonštinu musím znova doporučit, kvalitativní rozdíl mezi jí a anglickým dabingem je vcelku zásadní.

      A jste hodný, díky. Jeden jak druhej jak třetí =).

      • Werewius

        Tak to je docela škoda, že jsou ústa postav naanimovaná podle angličtiny... Umím totiž odezírat ze rtů, takže nesesynchronizované rty mi asi budou vadit o dost víc... Snad to nebude tak okaté.

        Každopádně podle recenzí to vypadá, že mi hra jinak sedne a moc se na ni těším.

        • Mozna tomu este pomuze, ze si clovek zvoli ty ceske titulky, potom tam alespon nebude ta kolerace anglickeho textu a mimiky, kterou je s textem o to lehci odezirat.

  • dworkin

    Slavík opět potvrdil, že je nejlepší recenzent na domácí scéně. Vynikající recenze.

  • Zypoman

    Musím kolegu veřejně pochválit. Je to naprosto skvělej, fundovanej text. Masakr. Klobouček pane!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit