Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jack1947

    Já nevím blbej port jak se to vezme já mám grafiku z roku 2013 a jelo ( teda jede i to) no na high-medium docela hratelně, sice jak na konzoli ale někde i snad těch 60FPS!!

    Špatnej port si představuji trochu jinak, třeba že by to nejelo vůbec nebo extra blbě. Musím opět říct že to je jedna nejhezčích her na PC asi... RDR2 a plochý Deatn stranding na to určitě nemá😎

  • Ze hra zlobi? Cemu se divit  🙂 Konzole je jinde, pockejte PS5 ta bude v hodnote cca 60 - 70 000kc, kdo bude chtit PC, bude muset sakra zaplatit abyse dostal na tu uroven. PS5 prave ve 4K a 60fps nebude mit problem, jako zde prezentace na PC kdy ve 4K uz PC konci a neda ani 60fps :D

    Dokonce bylo puvodne receno ze PS5 da 4K a 120fps. Horizon navic pri tom rozsahu hry, pripomina to i bugy jako mel napr Kingdom Come :)

  • Stormangels

    Bohužel patřím mezi ty kteří maj FPS dropy a to z 60 na 30-45 a to třeba jen v blbé jeskyni kde není nic náročného a zkoušel jsem nastavovat grafiku na low i ultra a je to stejné. Grtafiku mám RTX 2070 8GB a Procák i7-6700K

  • sankuri

    Mno rad bych taky postnul svou "recenzi" po tom co jsem hru dohral na very hard a nasledne na ultra hard s new game+.

    Pamatuju doby kdy byl tenhle titul znacne vychvalovany pro svoji inovativnost, grafiku, pribeh atd, ovsem bylo to exkluzivni pro kobzolisty a ti maji jak znamo mnohem mensi naroky. I pres to jsem se docela tesil kdyz to oznamili na PC. 

    Co se pc portu tyce, neni to zadny zazrak, hra obcas pada, nekdy se nenactou textury atd, ale to snad spravi nejaky ten patch. Nicmene bezi to na stabilnich fps (jeste aby ne kdyz hw PS4 prekona lecktera kalkulacka). Co ale spravi jen tezko je tezkopadne ovladani. Aloy celkem casto proste odmitne bezet dopredu, plavani a vylezani z vody (coz se deje az neprijemne casto) je naprosto tragicke, zaseknete se o kazdou druhou vetev a vubec veskery pohyb je velmi nekonzistentni. Pri jezdeni na mountu si to vynasobte deseti. Co me ovsem vytacelo k nepricetnosti je system savovani, kdy musite porad behat k nejakemu ohnicku. Je jich po mape tolik ze pridani obycejneho quicksavu by na imerzi urcite neubralo. Dalsi vec co me stvala je nemoznost zmenit denni dobu. Zatimco ve dne je vsechno fajn a svet vypada opravdu hezky, vnoci nevidite absolutne nic. A abych nezapomel, mimo boj se vam neregeneruje zivot, takze bud behate dokola k merchantum pro relativne drahe potky (velmi drahe na ultra hard), nebo donekonecna sbirate kytky do pytlicku. Ty navic vypadaji skoro stejne jako jine kytky ktere do pytlicku nic nepridavaj takze frustrace je dvojnasobna.

    Co se sveta tyce je vcelku hezky. Mapa neni na dnesni pomery nijak zvlast velka, ale ta rozmanitost tu je - dzungle, poust, trava, les i snih, ovsem ty biomy jsou tak nejak priliz blizko u sebe aby to bylo prirozene. Prazdne plane se jim povedly, nimene kdyz narazite na jakoukoli budovu/settlement je to tragedie. Vsechno to vypada jako kulisy nizkorozpoctoveho divadla, nelogicky rozmistene se spatnymi proporcemi - tohle mi ve hrach vetsinou nevadi ale tady je to proste jako pest na oko. Taky je tam vsude znacne prestrojovano. Nemuzete udelat krok aby vas neco vecne nenahanelo, pozdeji je to dosti unavne.

    Zabijeni stroju je zabavne a jejich nasledne vybuchy jsou velmi uspokojive az do te miry ze vas to proste jen tak neomrzi. Bohuzel na to ze jsou to vyspele stroje je jejich AI az neuveritelne tupa. Kazdy ma jen 1-2 druhy chovani, takze po dvou, trech uz presne vite co udelaji a jak je zabit jednou ranou. Cim vetsi jsou tim lehci je je zabit, paradoxne nejvic mi vzdycky dokazal zatopit nejobycejnejsi Watcher.

    Skoda jen ze rpg prvky jsou naprosto tragicke, spis by hre prospelo kdyby tam zadne nebyly. Variabilita buildu je nulova, stejne tak gear ktereho je pomalu, navic jen variace na to same s vice slotama (a muzete je koupit vpodstate hned na zacatku). Zbrane jsou dost nevyvazene takze nakonec skoncite u dvou a zbytek je jen na paradu. Upgrady jsou natolik prestrelene ze i na ultra hard jde vsechno k zemi na jedu ranu. Jednoduchou kombinaci upgradu si udelate outfit vpostate immuni na damage (ne ted nemluvim o tom stitovem radoby OP outfitu). Je proste videt ze je to rpg delane pro mainstreamovy kobzolovy trh a ze o nem nijak zvlast nepremysleli.

    Co se pribehu tyce, no koncept je neokoukany, zacatek byl vynikajici, ale pak je to nanejvys sedivy prumer, frozen wilds je pak o fous lepsi. Navic je velmi kratky a primocary, zadne volby. Srovnavat to s Witcherem je uplne mimo misu. Side questy snad ani nema cenu komentovat, takovou sbirku generickych fetch questu by clovek pohledal. Co musim ale vyzdvihnout je vzhled a animace tvari a vyrazu to se jim opravdu povedlo.

    I pres vsechny ty neduhy a plytkost me zabijeni stroju na tech 84 odehranych hodin slusne zabavilo. 6/10 s odrenyma usima, byt to o 10 ecek levnejsi, tak mozna i 7.

    • lito

      "Pamatuju doby kdy byl tenhle titul znacne vychvalovany pro svoji inovativnost, grafiku, pribeh atd, ovsem bylo to exkluzivni pro kobzolisty a ti maji jak znamo mnohem mensi naroky"


      Když ze sebe uděláš p..u hned na začátku recenze, tak nemá tu recenzi ani psát, mohl sis ušetřit čas a sebeztrapnění.

      Hru jsem nehrál a hrát ani nebudu, čili kvality hodnotit nebudu.

      PS. Úplný výsměch sama sobě je, že takový boreček s vysokými nároky má potřebu hrát na svém úžasném PC hru, kde střílíš lukem robotické dinosaury. Ty velký nároku. 😂

      • sankuri

        Nedelam ze sebe zadneho borce, pouze konstatuju fakta.

        • lito

          prý fakta. Tak pokud jsou fakta, tak je nějak dolož. Dolož, že máš větší nároky na hry než já.

          • sankuri

            Kdybych nemel pravdu, tak by te to tak uzasne nerozcilovalo.

            • lito

              to jsou alespoň "argumenty". Dobře jsi se ztrapnil, tak už zhasni za sebou.

              • sankuri

                Reakce na příspěvek:

                Podle poctu lajku bych rekl ze za trapaka jsi tu spis ty:-) hru jsi nehral, mou recenzi jsi zda se docet maximalne k druhemu odstavci, ale i tak jsi zcela zrejme mistr sveta a ja trapak. Nu co potrefena husa se dycky ozve.

                • lito

                  Reakce na příspěvek:

                  Takže neumíš argumentovat, dopouštíš se faulů, ale máš tu náklik, takže vše zapomenutu...

            • Maxianimal

              Asi tak :) K smíchu.

  • netUSblb

    Tohle si nechám ujít, nebudí to ve mě moc důvěry.

  • Never

    Za me je to jedno kolik to dava na FPSkach jelikoz je to singl hra. Me jede na FHD ultra uplne napphodu. Ryzen 2700x,16gb ram, grafika gtx 1080ti. Bez dropu fps. A dokonce se mi libi vic nez assani.

  • sankuri

    Me to na mem starsim I7 6700k, GTX 970, jede na 1080p  vpohode na ultra a fps drop jsem videl snad jen dvakrat, kde spis slo o donahrani sceny. Navic jsem si jeste prihodil muj oblibeny reshade preset, protoze ta hra v zakladu vypada trochu mdle a neostre.

  • Tak nevím. Mám starší GeForce 1080 s 8GB RAM a hraju naplno na maximální detaily v 2560x1440. Asi dvě položky jsem z ultra snížil, teď nevím jaké, ale nic extra zásadního. Možná je to tím, že jsem spíše na začátku hry, ale nic se nikde nezasekává, vše v pohodě. Nevím, jestli nepomáhá to, že mám 32 jádrový procesor AMD 2990WX a k tomu 64 GB RAM. Primárně mám komp na rendering. Ale žádný problém jsem nezaznamenal.

  • Johnny

    Nerozumim. Mam RX5700 a R53600 a mam nastavený maximální detaily, hraju budto na 2560x1080 nebo 1920x1080 a nemám problém. Je pravda že občas FPS padnou pod 60, ale kdybych neměl zaplej FPS counter ani bych si toho možná nevšiml (na ovladači určitě ne, na myši možná jo)

    Ale opravdu mi nepřijde že by se mělo jednat o nějaké zklamání co se portu tyče, Například ten bug se stínama sem viděl u spousty her, například hned na mysl mi přišla ARMA 3, která je optimalizovaná... no vlastně ne, která neni optimalizovaná vuuubec, a to je to už pěkně stará hra....

  • KrPa

    porad premyslim, jestli tu hru koupit nebo ne

    jsem hrac cRPG a RTS, ale tady me zaujalo prostredi, ale ja to vypada, port je dost nedotazeny

    co do stylu je ta hra vubec zac? je to akcni rpg? jsou tam nejake silene boje s bossy?

    • Pribeh skvely, i kdyz jeho odkryvani je v podstate jako hrat jinou hru (prozkoumavas podzemni komplexy). 

      Jsou tam souboje s bossy, ale neni to neco ve smyslu Shadow of the Colossus nebo Dark Souls, protoze vetsina utocneho arzenalu je pro boj na dalku. Tzn. ze se vetsinu casu snazis o zasazeni slabych mist na tech robotech (nejlepe spravnym elementem) a mezi tim uhybas mensim potvoram nebo utokum bosse. Doporucil bych zapnout si hodne vysokou obtiznost, abys mel ten spravny pocit respektu proti tomu kolosu pred tebou.

      Hre bych nejvic vytkl nezajimave questy, ten gameplay loop je skvely v zakladu (mozna jediny problem je, ze na PS4 to na 30fps proste nemuzes ovladat dostatecne presne a responzivne, takze jsem povetsinou pouzival funkci zpomalovani casu pri skakani, abych mel cas presne zamerit - to by ale na PC s 50+ fps nemel byt problem), ale neni na to naroubovana zadna dynamicka hra nebo neco, co by to vic okorenilo. V tomhle ohledu je to totalni (pod)prumer jako ostatni zname open world hry.

      • KrPa

        diky, popsali si to dost, to neni hra pro me

    • Kosac

      příběh psalo asi 10leté dítě, žádné intelektuální povznesení tam nehledej.. prostě běháš po krajině a sbíráš vše co má ikonku, že jde sebrat.. a potom se objeví něco jako-že cool stado robo-velociraptorů a ty jich několik střelíš lukem do hlavy.. pak ti dojdou šípy tak si jedním kliknutím v ui vyrobíš nové... potom vytáhneš klacek a pár ránama umlátíš zbytek... a jedeme dál.. občas je to proložené šplháním po skále, kdy musíš koukat na to, kam tvůrci namontovaly úchyty, protože to není AssasinsCreed i když by to tak mohlo někomu připadat.. doporučuji si stáhnout "demo".. těch pár minut než hra crashne ti to celkem slušně představí..  :)

      • Taronyu

        Príbeh je jeden z najlepších, aký sa open worldoch dá nájsť. Tu je vidieť, že niekto vôbec nevenoval pozornosť cutscénam, nečítal a nepočúval záznamy. Alebo to možno ani vôbec nehral :D

      • já z toho za dvě hodiny odehraný  mám úplně stejnej pocit. takovej AC + Far Cry cringe fest. jako fakt špatný po všech stránkách, od combatu přes příběh..vizuál se mi taky nelíbí, ale já prostě nemám rád konzolovky.. nechápu to hodnocení ať konzolové nebo pc verze, mě přijde že tam není vůbec nic novýho.

        • Tak vlastně sis odpověděl sám. Nemáš rád konzolovky. Čili si vždycky nějakou hůl na psa najdeš.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit