Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • WellKeY

    Microsoft Flight Simulator si ale v pohodě zahrajete i na Xboxu a s gamepadem? 

    MFS je k dispozici pouze na PC :) tak té větě nerozumím. Podle posledních vyjádření na Xbox One nedorazí a na Series X nedorazí na release konzole :) takže "V pohodě" kdo ví kdy :) 

  • Na ovladači a X boxu ? tak to bude uplně jak v letadle :D Navíc ano já chci aby ty lítátka měli zbraně jinak nevím co bych tam po hodině dělal - i v normálním simulátoru si můžu zalétat jen tak a relaxovat v kokpitu s audiobookem na uších . 

  • Protip: když si předplatíte GamePass za těch 25,90 Kč a následně alespoň jeden měsíc za plnou cenu (119,00 Kč), stačí předplatné zrušit a při dalším obnovení už bude zase za 25,90 Kč, atd.

  • Asi není moc šance, že by to časem vyšlo i na PS, že? :(

    • Není co závidět...

      • twicer

        ..no tobě určitě ne :)

    • LessPh

      Rozhodně ne:D

  • LessPh

    Nekupujte na Steamu, koupil jsem si deluxe za 2.500,-

    Ráno jsem si přivstal, abych pustil 150GB download, co bylo moje překvapení, steam stáhnul 1 GB a pustil se vlastní MS launcher, který chtěl stáhnout dalších 100GB.

    Co je za problém? Launcher se počítá jako ingame čas, takže Vám zlikviduje počítadlo hodin strávených ve hře a taky znemožní refund, protože do 2 hodin to stáhne málokdo, natož odzkouší.

    Po návratu z práce, a průběžného sledování steam reviews jak pomalu klesá z 80% na 48% (právě kvůli výše uvedenému problému a taky kvůli problému s neodemčením deluxe a prémiových věcí u dražších verzí), jsem zjistil, že můj download spadnul asi u 30 GB, takže resume v MS lancheru.

    Jsem pěkně naštvanej, tohle byl pro mě release 10ti letí a pěkně to zmrvili, ani refundnout to nemůžu.  ASOBO a MS palec dolů!

    • twicer

      Vítej v realitě, nevydařené vydání jsou i dnes bohužel naprosto běžné i u velkých vydavatelů. Přetlak na serveru v den vydání prostě neočůráš, stím pomůže jen pronájem více serverů na těch pár kritických dní což jim zase sahá do výdělku takže se ktomuto řešení přistupuje zřídka.

    • Proč by si to chtěl hned vracet? Holt tohle je blbý, ale pořád je to slušný letecký simulátor. Nevracej to. Je to dobrý. Jeden český web tomu dal 4/5 a to v podstatě jen kvůli problémům, které dost možná časem vychytají. I tak super létání!

    • refund muzes, ty 2h neni nic pres co by nejel vlak, vzdy zalezi na duvodech

      • LessPh

        Tak to zkusim refundnout, po tom co jsem se konecne dostal do simulatoru, jsem narazil na muj HW.. proste to neni ono...

        1440p medium, 30 FPS, a sileny stuttering, nekdy propad az na jednociferne FPS a zamrznuti na par vterin. Musim pockat na novy ryzen a novou generaci RTX a pak do toho pujdu.

        Na medium to vypada pekne, na low uz ne.. to uz je lepsi zustat s XP11, ktery mi na Vulkanu beha 70+FPS.

        Letovy model je hodne rozkolisany, jsem zvykly na stabilni model z XP11, ale nedokazu posoudit, co je objektivne lepsi. Proste jsem zvykly na XP11 a tak mi to vyhovuje vic v tuhle chvili.

        Jinak moznost zaletet si nad svuj barak a moznosti VFR jsou perfektni!

        • Na čem si to zkoušel hrát? Jaký hw? Na notebooku i5 9300h, 1660ti, 16GB Rám, SSD to jelo docela okey, i když pár záseků bylo.

          • LessPh

            Z hlavy i5 4590, GTX 970, 8GB-Ram a vysledek viz. vyse, nic moc no..

    • A proč dáváš palec dolů MS a ASOBO, když to máš přes Steam? Já bral na MS Storu Premium Deluxe, v pohodě stáhl, v pohodě spustil a v pohodě hraju.

      • LessPh

        Upřímně i workaround Steam včetně vlastního vnořeného launcheru je lepší než MS Store, tam jsem byl nucený koupit Forzu Horizon 4 a nikdy víc..

        Navíc celé moje knihovna je na steamu, moji kamarádi jsou na steamu, mých posledních 13 let ve videohrách je na steamu, nevidím důvod proč bych měl hrát na jiné platformě.

        Jak píše Ghost, Gamepass na zkoušku okey, ale hrát trvale nikdy. 

        • Ok, to beru. Já už mám sbírku her aktuálně tak rozkouskovanou (Rockstar Game launcher, Uplay, Gog, Epic, Steam, Origin), že nakupuji tam, kde je to výhodnější, případně tam kde z toho mají vývojáři nejvíc.

          • LessPh

            I tvému přístupu rozumím. U mě na PC je jen steam samotný.

            A ač bych si zahrál hodně třeba nové Anno 1800, tak bohužel.. není na steamu, takže není pro mě;-)

    • Ghost47

      Strategická chyba, tady bylo na testování lepší předplatit Game Pass u Microsoftu. První měsíc je za euro, to dneska nejsou peníze ani na jedno pivo.

      • LessPh

        Teď už to vím taky;-)

        Přemýšlel jsem o gamepassu, ale nakonec se rozhodl pro přímou podporu vývojářů přes steam, protože jsem jim věřil.. a to mám za to:D

        • Přímá podpora je MS Store i gamepass, obojí je Microsoftu, Asobo je pod Microsoftem. To Steam si z každého nákupu ukrojí 30 % (nebo kolik mají aktuálně marži).  ;)

          • LessPh

            Špatně jsem se vyjádřil, přímou podporou jsem myslel.. full price, namísto subscription.

            Steam je moje preferovaná platforma, jinde bych nekoupil, už je tady někde můj příspěvek, kde to vysvětluju.

  • Beep_Beep_I_am_Jeep

    Jelikož jsem žádný simulátor nehrál, zeptám se zde těch, co to mohou potencionálně vědět.

    Vím, že se to nejmenuje "simulátor" pro nic za nic, ale nenabízí MFS 2020 nějaký ARCADE režim s ovládáním à la GTA apod.? Kde opravdu lehce vzlétnu a doletím, kam chci?

    Nechápejte mne špatně, hra se mi strašně líbí a rád bych si proletěl celý svět jen tak, jen mne děsí představa mačkání X tlačítek a šipek, abych vůbec nastartoval :-)

    Děkuji.

    • Simulaci si můžeš nastavit. Horší je to s ovládáním. Zdá se, že to zatím bez problému můžeš ovládat jen joystickem. Brzy to určitě dořeší a bude fungovat gamepad a myš, ale zatím jen joy

    • LessPh

      Buď v klidu je to simulátor, ale můžeš si nastavit asistence, jako by s tebou lítal instruktor.

      Default letadla mají určitě mezery, jako v každém simulátoru, ale do pár měsíců vyjdou payware modely letadel a tam už bude všechno vychytané.

      Jak říkají tvůrci, MSFS je platforma, která se bude rozvíjet min. 10 let., základ je dobrý, stačí jen naskočit a aktuálně se vyhnout steam verzi, která je rozbitá viz. výše a koupit v gamepassu.

      • Já bych se raději vyhl té non-steam verzi. Měl jsem přístup do Alphy. Tam to bylo s rychlostí stahování to samé. Dost mi vadí, že přes Microsoft store se nedá ovládat, kam se má hra uložit. Pouze to, kam se má uložit dodatečně stažený obsah. Proto preferuji steam.

    • Ghost47

      Jsou tam i možnosti nechat počítač dělat některé věci za vás, dají se označit letiště a různé zajímavé body značkou v herním světě jako v GTA... ale u těch letadel není čeho se bát - malé letadlo nemá tisíce stránek dokumentace jako 747, jsou tam stroje, kde v podstatě nasednete, jedním tlačítkem zapnete elektřinu, druhým osvětlení, otočíte klíčkem a letíte.

    • Coffin.Corner

      Ona to v současném stavu je spíše arkáda. Polétání v nějakém malém letadle v defaultní nabídce není nic složitého a navíc jde myslím nastavit i možnost skočit do letadla rovnou ve vzduchu.

      • Asi tak. Myslím, že lidi si často pletou pojmy "simulátor" a "obtížná hra". Ale simulátor má simulovat realitu. A řekněme si to narovinu - reálná letadla (hlavně tam menší pro hobby létání) jsou samozřejmě designovaná tak, aby kvůli bezpečnosti bylo jejich řízení co nejjednodušší a nebyla to nějaká raketová věda (pár lekcí a chápeš to)

        Tady ty obavy z realismu mi připomínají bývalého kolegu, který vždycky nadšeně říkal, že si koupit závodní simulátor a že se těší, až se zase bude několik dní učit, jak vzládnout projet první zatáčku. Marně jsem mu vysvětloval, že pokud potřebuje několik dní na projetí první zatáčky, tak to není realistický simulátor. Protože v reálné autě to zvládají lidi po první lekci autoškoly :-D

        Takže jednoduše a stručně - realistický simulátor neznamná, že se vás hra snaží za každou cenu zabít a házet vám klacky pod nohy.

        • Ghost47

          S výjimkou realistického simulátoru vrtulníku 🙂 Základním principem vrtulníkového létání je "ta potvora se vás snaží zabít a vy se jí v tom snažíte zabránit"...

          • JJ lietanie s vrtulnikom je ina sranda :-D Lietam s RC modelom vrtulniku (skoro 1m velky) a je to hotový boj :-D

  • uher

    Až tam přidají ozbrojené letadla a možnost ve státech rozhánět demonstrace, tak do toho půjdu.

    Protože nejsem pacifista, tak mi takový simulátor k ničemu není...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit