Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • SalemCZ

    zajímalo by mě kolik si třeba účtuje Nintendo, Sony, nebo MS. Když jde do sporu jenom s Google a Applem

    • Sallvator

      taky 30% ale na konzolich fortnite hraje mnohem víc lidi a to uz epic riskovat nechce...spoleha na to ze kdyz by vyhral proti applu nebo googlu soud tak az pak by si mohl zacit vyskakovat i u sony a MS

    • Derp_1337

      Situace na konzolích je trochu jiná než na telefonech. Opravte mě, jestli se pletu, ale Sony a Micro$oft si normálně berou relativně velkou částku z prodejní ceny samotné hry, ale z následných ingame mikrotransakcí si berou podstatně menší částku než Google nebo Apple.

      • SalemCZ

        já nevím mě přijde že všechno se kupuje přes Sony peněženku, když si něco kupuji na PS v aplikaci

        • Derp_1337

          Jo, ale tady jde o procenta z tvých peněz, které si vezme zprostředkovatel (Sony). Problém byl ten, že Apple a Google si brali docela velké % .


          -----------------------------------------

          Ukázkový příklad pro pochopení:

          1.) Ty si nabiješ Sony peněženku s 1000kč a pak 1000kč utratíš v nějaké hře. Sony si z těch 1000kč vezme třeba 100kč a zbylých 900kč jde tvůrci hry.

          2.) Zatímco když chceš přes iPhone utratit v nějaké appce 1000kč, tak Apple si vezme třeba 300kč a tvůrci appky jde jenom zbylých 700kč.

          Tohle byl jenom ukázkový příklad a v reálu jsou ty poplatky trochu jiné. Navíc spousta velkých distributorů (např. takový Ubisoft) má tajně nasmlouvané jiné (lepší) ceny než které se nabídne malým (indie) vývojářům.

          • SalemCZ

            já mám pocit že na konzolích je taky 30%, ale nevím jestli jenom u nákupu her, nebo i v mikrotrasakcích 

  • Maxianimal

    Ačkoliv nejsem tupý hater EGS a Epicu obecně a Apple rád opravdu nemám, tady fandím Apple. To, co si Epic dovoluje jen volá po tom, aby dostali pořádně přes rypák. Měli by si uvědomit, že oni potřebují Apple, a ne naopak.

    • Gambit92

      V tomto případě nepotřebuje ani jedna z těch firem tu druhou, iphony se budou prodávat i bez Fortnitu, a Fortnite se bude hrát i bez iphonu... Ale souhlasím s tím že Epic potřebuje trošku facku na probuzení, naprosto vědomě porušili pravidla obou obchodů s připravenou žalobou. Jsem si docela jistý, že v těch pravidlech mají při porušení i to zrušení těch přístupů k Dev prostředí.

    • KrejciPetr

      To je dost drsá logika, takže na trhu práce je málo míst a proto zaměstance, kteří nejvíce přinášejí do firmy nechám na minimální mzdě a budu je ještě bičovat? 

      • Marines

        A jste si jistý, že "new" socialismus prosazovaný nejen Epicem, bude schopný vyprodukovat větší, než minimální platy? Žil jsem a pracoval za "old" socíku a nevšiml jsem si, že bych coby zaměstnanec měl grandiozní plat a to jsem pracoval na exportu do kapitalistické ciziny.....

      • SalemCZ

        Teď nevím čí zaměstnanci se mají nechat okrádat?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit