Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • PC mi stačí a nemusím hrát všechno, tak si těch pár exkluzivit nechám ujít.

    • PC me hlavne daleko sirsi nabidku her obvzlaste u online hrani tam je to neporovnatelne ve prospech PC ale hlavne v dnesni dobe je tolik her ze nevidim zadny duvod hrat jinde anina tom PC jeden nezvladne zahrat vse co za zahrani stoji...

      • "u online hrani tam je to neporovnatelne ve prospech PC"

        Fakt je na PC o tolik lepší situace s cheaterama než na konzolích? Jako pokud bych chtěl hrát něco online, tak PC bude to poslední, kde bych to chtěl spouštět, pokud bych si chtěl opravdu jakože zahrát.

    • LiarForHire1

      100 lidí 100 chutí, pokud ti hry na PC vyhovují tak je vše v pořádku. Já jsem byl zarytý PCčkář, ale nabídka titulů mě donutila koupit PS4 a byla to pro mně životní revoluce. Dnešní third party studia se ženou jen za výdělkem, všude cpou mikrotransakce. Takové Sony je už pomalu jedina z mála firem, která ti dá za tvoje peníze kompletní herní zážitek. Proto už dnes hraju téměř jen Sony exkluzivity.

      • Tak ono asi obecně platí, že skoro každý konzolista je původní PCčkář. Ale málokdy potkáš PCčkáře, který je původní konzolista.

        Ať si každý přebere, proč lidé přecházejí jen jedním směrem. Nějak jsem ještě nerazil na člověk co by tvrdil "hrál jsem výhradně na konzolích. Ale pak mi nestačil výběr her, vadila mi technická stránka věci, tak jsem se na konzole vybodl a přešel jen na PC, kde jsem teď spokojenějí" :-D Tyhle argumenty slyšíš akorát od lidí, co konzoli nikdy neměli :-D

        A ještě si často všímám trendu, že konzoli nechcou a nepotřebují spíš mladší hráči, o jejichž HW výbavě ve výsledku rozhodují rodiče. A v době kdy se osamostatní, začnou mít příjmy a můžou si herní koutek vybavit jen podle sebe, tak začne vypadat trošku jinak. (ono člověk "PC na učení" obhájí snadno. Konzoli, velkou TV a gauč si do dětského pokojíčku nevydupe každý.)

        • Maxianimal

          Tak já jsem zrovna ten druhý případ. :) Měl jsem Playstation 1, byla to moje nejoblíbenější konzole (a pořád je, na "starý" kolena jsem si koupil PS1, 2 a 3 a udělal si malou sbírku). Ale jakmile mi rodiče koupili ve 14 letech první PC, ke konzoli jsem se pak víceméně dostal až u PS4, a to až 4 roky od releasu. PC pro mě byla vždy nadřazená platforma. Ale je pravda, že u PS4 se ty exkluzivní hry už ignorovat nedaly.

          • No jasný. Ale u konzolí jsi alespoń částečně zůstal a asi nechodíš po fórech plivat na to, jak je to zbytečná platforma bez her.

            • Maxianimal

              No, to ne, to je hloupost. (akschuallllly... pro člověka, který má PSko a PC je XBOX zbytečná platforma bez her). Jen (ne)vážně míněný rejpanec. :)

    • twicer

      Tohle si říkáš dokud všechno zajímavé ti neprojde prsty, následně začneš pokukovat ve větším spektru her :)

      • Já hraju spíš strategie a v poslední době mne potěšila nová vlna her typu banished a factorio, to na konzolých prostě není. Navíc her je tolik, že už mám "TODO(PLAY)" list plný dopředu na hodně dlouho. Zejména když se mezitím člověk i vrací k sandboxovějším hrám typy cities skyline/transport fever nebo po novém updatu zase rozehraje workers&resources.

        • Musím říct, že rts strategie mi na konzoli chybí 😀.

        • No neřekl bych že "to na konzolích prostě není"

          Jako uznávám, že zrovna v rámci strategií je na konzolích nabídka omezenější. A pokud člověk hraje primárně tohle, tak na tom bude na konzolích hůř. Ale ty největší hry si tam člověk v klidu zahraje - Xcom 2, Cities Skylines, Prison Architect, Civilization 6, Tropico, Frost Punk, Planetfall, Desperados + Shadow Tactics, Stellaris, Two Point Hospital,...

          • na gamepadu a bez modů? ne díky

            • Derp_1337

              "na gamepadu? ne díky"

              Že se vždycky objeví nějaký lenivý uplakánek, který pláče, že ke konzoli defaultně dostane gamepad a na něm mu to nejde. Když chceš hrát na konzoli s klávesnicí s myší, tak můžeš.

              Jsi líný pohnout zadkem a něco udělat a místo toho tady pláčeš v diskuzích, prostě klasický troll.


              Hodně her to defaultně umožňuje (Overwatch, Fortnite, God of War, War Thunder, CoD Modern Warfare, atd.) a pokud to náhodou hra defaultně neumožňuje, tak stačí klávesnici a myš zapojit přes zařížení jako CronusMax, který ti signál z K+M zkonvertuje do formátu Gamepadu a můžeš vesele hrát.

              • Duchino

                Reakce na příspěvek:

                Ty máš podle mě nějaký životní problém...

                • Derp_1337

                  Reakce na příspěvek:

                  To soudíš dle vlastních životních zkušeností?? Je to známý psychologický jev: projekce.


                  Dám ti radu. Většina témat zabývající se konzolemi, konzolovými exluzivitami a nebo PC porty z konzolovek, láká lidi z dvou znepřátelených táborů: konzolisti vs PC hráči. Tyhlety dva tábory se střetávají ve věčném (a zbytečném) souboji názorů. Pokud ti je tahle rozpálená debata nepříjemná a připomíná ti to tvé životní problémy, tak ti doporučuji se těmhle diskuzím buď vyhýbat a nebo to začít brát s nadhledem.

                  • Duchino

                    Reakce na příspěvek:

                    Heh, to vůbec ne, mám jen ve zvyku zastávat se neprávem napadaných lidí. Proč třeba ty máš tendenci ostatní, kteří normálně diskutují, nazývat trolíky a lenivými uplakánky? 

                    Máš pravdu, v reálném životě bych s tebou měl problém. 

              • Reakce na příspěvek:

                proč bych byl líný? prostě nevidím důvod si pořizovat konzoli když tam to co hraju nejvíc není. To, že jde K+M zapojit do konzole vím, ale je to spíš workaround a plnohodnoutnou podprou modů má málokterá hra. Navíc nová TV už nativně podporuje Steam link, takže není problém hrát z gauče a z PC je pak prakticky TV konzole, takže kromě pár exkluzivit mi nic nechybí.

      • No má normální člověk šanci uhrát "vše zajímavé"? :-D

        • twicer

          Když už gemblíš 20let tak bych řekl že docela jo :) Teda záleží jak si vykládáš zajímavé :D Zajímavé může být kde co, ale že bych si to chtěl i zahrát či dohrát to je věc druhá.

  • PS3 - Dark Souls

    PS4 - Bloodborne

    Wii -  Legend of Zelda Twilight Princess

    Switch - Legend of Zelda Breath of the Wild

  • Whoossain

    Víceméně všechny konzole, který jsem měl/mám (Xbox360, PS3, PS4 Pro) jsem pořizoval kvůli exkluzivitám, protže primárně hraju na PC. Výjimkou je jenom Xbox One X, kterej jsem kupoval primárně jako UHD player.

  • Já si konzoli pořídil hlavně proto, že mě už unavovalo cpát do PC nemalé peníze 😀. Oželel sem grafiku (která sice na konzolích není špatná), fps a vůbec možnosti PC a křeslo vyměnil za gauč 👍. To pohodlí při hraní na konzoli prostě nemá konkurenci je to taková pohoda, že už nic jiného nechci 😅. S ovladačem sem se naučil velmi rychle a nedělají mi problém ani FPS hry, pravda jsou lidi co to prostě nedávají a u konzole mají myš a klávesnici, ale to není ono 😀. 🎮

    • K argumentu o pohodli: Nemyslim si, ze zapojit PC k televizi a vynutit jednou v-sync v ovladacich pro vsechny hry je nepohodlna procedura. Jestli ti prijde hra neplynula, tak preset grafiky hodim na medium a jsem jak na konzoli a nebo locknu fps na nejakou nizsi uroven. Oboji hotovo za minutku.

      Na konzoli si dnes taky kolikrat muzes vybrat mezi rozlisenim a fps. Akorat ze casto u PS4 pro musis jak idi*t lezt do nastaveni a prepnout rozliseni na 1080p. Fakt uzasne pohodlna procedura. Takovy BorderLands 3 ma navic pomerne nepouzitelne mody oba, pri modu rozliseni neudrzi ani tech 30 a pri performance modu je ten rozsah taktez velmi nestabilni. Jeste "stesti", ze se inzenyri od Sony neobtezovali implementovat Freesync, ktery by umoznil tyhle nestability z vetsi casti tolerovat.

      Situace u 1st party her je samozrejme jina, tam clovek fakt malokdy ma vubec co resit, protoze vsechno jede jak po masle. Ale ty multiplatformni hry... nevim, nevim. Priklady, kdy je na port na PC zpackany urcite jsou (z hlavy FF XV, Arkham Knight, N: Automata), ale nad tim jsem v porovnani s vykonnostnimi problemy konzolovych verzi obecne schopen mavnout rukou.

      • LiarForHire1

        PS4 vyšla 2013, Freesync byl oznámen 2014. Inženýři to tam vážně fláknout nemohli.

        • Xbox Freesync ma ;)

          • Derp_1337

            Jenom verze Xbox One X má Freesync.

    • twicer

      Unavovalo tě cpát nemalé peníze do PC, tak si budeš kupovat každou generaci konzolí a kupovat dražší hry než co si měl na PC :D Chce to ty výmluvy ještě trochu potunit :)

      • Ne, nebudu si kupovat každou generaci konzolí day one :D

        Twicer: Buď je to nějaký tvůj podivný sarkasmus a nebo prostě nechápeš můj komentář. 😉 Na PC sem hry většinou kupoval taky jenže to může říct každý, kdo má PC že? :D Nicméně na PS hry nekupuju v den vydání - stejně to je většinou plný chyb. Počkám si na slevu :)  PS5 mám v plánu tak za 3 roky nejdříve. PS4 funguje, tak proč měnit. Na PC byl problém v tom, že sem chtěl využít potenciál hry a můj stroj byl čas od času proti :D a tak vyžadoval upgrade. Ale už mě nebavilo se s tím pořád s*át. A ke všemu ty Windows - děs.

        Nikz: Co se týče nastavení, no mám PS4 slim a rozlišení mám dané na "auto" prostě to neřeším 😉 pravda některé hry třetích stran stojí svou optimalizací za prd. Jinak co - zapnu bednu, vezmu do ruky ovladač, nohy dám na stůl, otevřu si pivko a mám pohodu 👍 nebudu se někde krčit u stolu jak dnešní děcka.. Ano vím, že se PC dá spojit s TV a veškerá periferie je dnes bezdrátová, ale konzole je prostě konzole. Čím je člověk starší, tím chce i víc pohodlí :D no ne? 😉


        • twicer

          Chápu jen to co sám napíšeš :) Pokud seš slevový hráč tak věřím že tě konzole vyjde líp. Já kupuju PC každou druhou generaci konzolí a vyjde mě to stejně jak když bys kupoval konzole v den vydání, stím že jsem na dvojnásobném výkonu a není tedy problém využít všeho potenciálu co hra nabízí. Samozřejmě to celé výměnou za menší pohodlí.

          • Naprosto tě chápu, takhle ti to vyhovuje. Mě to například vyhovuje tak já to dělám teď 😉. Jde jen o názory a nemusíme si je tady hned vyvracet a tak podobně. I když tu jsou tací, kterým to nedá spát 😅. Ale co ať si každý dělá co uzná za vhodné, no ne? 🙂 Tím bych tuto konverzaci asi uzavřel. Tak ať se daří 👍😉

      • 0011

        Kdybych za každý podobný argument na který jsem narazil na internetu i mimo něj dostal korunu, mám soukromé letadlo, ale abych ti úplně nekřivdil, před 20 lety jsem takové názory měl taky. Gamepass, bazarovky, slevy na digitální verze. Osobně cenu her neřeším ani na pc, když něco chci nečekám na slevy, ale pro lidi, co řeší peníze a nemají herní pc je dneska nejlepší Xone s/x a gamepass. 

        • No jo to si asi měl.. Kdo by dnes nechtěl soukromé letadlo, že? 😉 Třeba to za pár let taky někomu napíšu 😀.

          • 0011

            Já už jsem na ty příspěvky mustard race alergickej jsou jak ohraná deska. Chápu když je někdo konzerva, nechce se učit s gamepadem nebo ho hry na konzole nezajímají, ale nechápu evangelium jediné "správné" platformy od hořčičáků pod článkem "kvůli které hře jsme si koupili konzoli"

            • Co naděláš.. Je to veřejná diskuse a budeš se s tím muset smířit a nebo donekonečna reagovat na příspěvky, které jsou jak ohraná deska. 👍

  • Tanatonaut

    A roztomilé fotky Šárky jsou kde 😈

  • jack

    K Playstation 3 (první konzoli) jsem byl "donucen" sérií NHL, která se přestala vydávat na PC. 

  • Derp_1337

    Jako "system seller" mi nejvíce utkvěl v paměti Star Citizen. Kdesi v roce 2012 jsem si říkal, jak to bude revoluční hra a budu si muset kvůli ní pořídit nový hardware!

    No všichni ale víme, jak to dopadlo, že? S takovou to nedokážou dokončit ani do roku 2022😂 (a to vývoj začal už někde v roce 2010)


    Jinak největší důvod pro koupi konzole (PS3) bylo The Last of Us. Na tu dobu vynikající hra.

  • 0011

    Svojí úplně první konzoli za vlastní peníze jsem si ve 30 koupil new3ds protože mi před Vánoci odešli ramky v pc a neměl jsem vůbec představu co by mě mohlo bavit, pak jsem skoro celé svátky trávil u Pokémon Alpha Saphire. Nintendu jsem fandil vždycky protože pro ně byla inovace víc než mít nejlepší hrubý výkon. V té době jsem chvíli uvažoval i o Wii U, ale nakonec jsem si řekl, že počkám na ten záhadný projekt NX, z kterého se vyklubal Switch. Když pak oznámili v lednovém directu 2017 Xenoblade Chronicles 2, tak jsem věděl že konzoli musím mít. Jak mě Final Fantasy od sedmičky dál naučilo JRPG nenávidět, první Xenoblade mě je naučilo opět milovat. Zelda mě totálně překvapila a u mě je to nejlepší hra na Switch ale system seller v mém případě byl druhý Xenoblade který u prvního traileru neměl ani datum vydání a strávil jsem u něj 210 hodin, (u Zeldy pak na 3 profilech celkem 540 hodin).  Kdybych dopředu věděl jak se budu u Zeldy bavit, tak by pro mě byl system seller Breath of the Wild, ale nic jem od toho nečekal protože mě Ocarina of Time moc nebavila a kultovní Majora's Mask ještě míň.

    • Derp_1337

      Osobně jsem se bavil mnohem více u Xenoblade Chronicles X než u Xenoblade Chronicles 2.

      • 0011

        Jediný X jsem nehrál, nechápu proč už dávno není port na switch, snad po úspěchu remasteru jedničky konečně bude. Já jsem velký fanda žánru mecha, ale protože ze zásady neemuluju tak mi zbývá jenom doufat.

  • Děkuju za zmínění Deep Down, neslyšel jsem nikoho že by mu na tom taky tolik záleželo. 

  • Gulivera84

    Me taky Adam s Vaskem u Zeldy prodaly Switch a moc vam dekuju chlapi! Opravdu zajimavej stroj plnej kontrastu ale naprosto sem ji propadl...

    • cNNk

      No budu na tom podobne. Taky me asi nejvic nalomily zdejsi switch gameplaye a i kdyz prim stale hraje PC, tak mam switch stejne v ruce defakto kazdej den.

    • Jj. Souhlas - jeden z nejlepších open world her, co jsem kdy hrál.. 

      A switch má svoje chyby, ale koupě jsem nikdy nelitoval. Naopak 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit