Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Corvus

    Vyrostl jsem na textovkách od defraudanta Fuky, takže jsem drtil ještě z MC kazet na Didaktiku M :-) Tam dema nebyla. Později, na moderních strojích, si vybavuji jednoznačně dema Diablo (první díl a naprostou fascinaci mapou otevřenou přímo přes hru). Dále určitě nesmím opomenout Terminal Velocity, vynikající první Delta Force ve voxelové grafice nebo například i Duke Nukem 3D (pokud se nepletu, tak mělo demo). Spíš než dema si ale vybavuji shareware verze her, které měly například jen jednu epizodu ze 4 a člověk si pak zbytek musel dokoupit. V podstatě to ale dema byla. S novějším Celeronem si pak vybavuji jak mě totálně sejmulo demo Half-Life, odehrávající se někde snad na nějakém překladišti velkých kontejnerů (byl jsem odvařenej z UI vojáků). Také se mi zafixovala dema závodních her, která byla vděčná na pokořování časových limitů (druhý Need For Speed - to se mnou zkoušela i máti) a pak jakousi závodní hru se vznášedly (na vodě) a čluny v naprosto otřesné, stylizované a tuším že voxelové grafice. Byla to strašná blbost, ale také jsem ho mnohokrát protočil.

  • Poipop

    Lidi, to jsem vážně už tak starej, že si nikdo, ani z redaktorů, nevzpoměl na nejlepší demo všech dob Wolfenstein 3D: Episode 1? :). Kolikrát jsme tohle prošli ve škole. Nepočítatelně :).

    • Aja1984

      Mne trvalo déle jak dvě dekády, než jsem zjistil, že to bylo jen demo a ne plná hra. Podobně pak s Q3Arena.

  • Metal Gear Solid 1, Project IGI 1, Soldier of Fortune 1 - to jsem točil pořád dokola. V  tom MGS jsem každou chvíli nacházel i nové věci (tajné průchody, bonusy), o kterých jsem předtím nevěděl, i když už jsem to hrál snad stokrát. :) 

  • jindra.veliky

    CoD 4 a Crysis. Dostal jsem tenkrát nový PC a tohle jsem furt otáčel.

  • Grifus

    U me asi FIFA: Road to the World Cup 98, kdy jsme s kamaradem zahravali penalty proti sobe na jedne klavesnici, diky nove pocitacove ucebne skoly. Ale samozrejme GTA nebo Diablo 2 jsou hned v zavesu.

  • 0011

    Diablo 2 nikdo? Jediné demo které jsem hrál víckrát než demo Terminal Velocity na cd k Duke Nukem 3D.

    • Pavel Makal

      Obě tebou zmíněná si pamatuju :) V demu na Diablo jsem taky strávil hromadu času a neustále obcházel hřbitovní dungeony v naději, že mi padne o bodík lepší gear :)

  • Carmageddon 1 - S casovym limitem dema asi 5 minut ktery sem se marne snazil zastavit pres Game Wizard 😂

    Fallout - Jatka v Junktownu s minigunem

    Full Throttle - Hrozne kratky a koncilo to doslova cliffhangerem, k plny sem se dostal az po letech

  • Těžko říci, takových dem byla spousta, ale specificky si vybavím ta první co jsem hrál, a to sice GTA 1, Quake 2 a Nightmare Creatures.. A jak zde již někdo zmínil, Commandos.

    Dodatek ke zmínce v článku. Pokračování No One Lives Forever by byla pecka, škoda že se asi nikdy nestane skutečností. 

  • Horst_Fuchs

    One must fall 2097, s demem jsem nikdy nepřišel do styku, ale plná verze byla úžasná. Mimochodem, jedna z mála bojovek co šla skvěle hrát i na klávesnici. ,😁


    Dema jako takový u nás doma nikdy moc nefrčeli, spíš pirátský CD. Ale dodnes v dobrém vzpomínám na UndIng. Na svou dobu úžasná hororovka. O to větší bylo po letech zklamání z plný Verze, která kvalit dema ani zdaleka nedosahovala... 

    ☹️

  • PCMR

    Deus Ex a Daggerfall. Pařil sem to s otevřenou hubou dny a noci.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit