Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Duchino

    🤣geniální titulek, až mi zaskočilo při obědě

  • Jarisko84

    Mna by zaujimalo ci to Sko nebude brzdit vyvoj a posun hier kedze hry budu musiet bezat aj na nom.. ak by hry sli iba na xku mozno by si vyvojari mohli dovolit viac... 

    • Duchino

      Teoreticky jo, ale teď bude pro změnu vývoj brzdit PC scéna. Ještě dlouho si počkáme na hru, kterou gtx 1060 ve FHD nerozjede. Spíš bych si tipnul až další generaci. 

      • Trosku ti nedochazi, ze PC scena ma takovou neuveritelnou vychytavku, ktere se rika nastaveni detailu...takze ano, jeste dlouho si pockame na hru, kterou 1060 ve FHD nerozjede, rozhodne ale PC brzdit vyvoj nebude

        • Duchino

          Já to vidím tak, že technologický posun ve hrách bude brzdit mainstream počítačového HW (v současnosti na hry podle Steamu právě ta 1060 a šestijádro). Jestli většina konzolistů bude mít lepší HW než většina pcčkářů, tak to prostě bude PC, kdo brzdí vývoj, protože se s nimi bude muset počítat, byť na low a 30fps.

          EDIT: A důvodem je podle mého naprosto přestřelená cena herního HW - nVidia pokládá za mainstream kartu za 14 tisíc a k tomu hypovaný Ryzen v osmijádru za 10 tisíc. No kde to jsme? Stejně tak herní NTB, do 25 tisíc to jsou v podstatě braky, které často nemají ani 16 GB RAM.

          • porad nerozumim...pokud budou pocitat s 1060 na low, tak na max to bude pro 3080ti a grafika a ostatni budou nekde jinde...ono totiz paradoxne, hraci chteji hrat ty hry, ktere jsou graficky na spici, i kdyz nemaji HW a musi si to pustit na low

          • PCMR

            1) Konzole byly vždy (když čerstvě vyšly) na lepší úrovni, než průměrné mainstream PC a nikdy se tohle nedělo.

            2) U Exluzivit (na kterých staví hlavně Sony) je tvůj argument irelevantní.

            3) Na PC si můžeš grafiku osekat, jak potřebuješ.

            4) Prodeje AAA multiplatforem mají větší zisky na konzolích, takže ani finanční tlak tady není vysoký k tomu, aby se vyplatilo zahodit/nepropagovat sílu konzole ve prospěch PC. Ve skutečnosti to vůbec nedává smysl.

            Pokud máš příklad z historie, kdy se musela hra na konzoli omezit hardwaru PC, tak sem s ním. Žádný takový neznám. Zato jich ale znám požehnaně v obráceném případě.

            • Duchino

              Co například ray tracing? Mysliš, že ten příjde v dohledné době na PC do mainstreamu? Konzole ho umí a jeho implementace bude omezená právě kvůli nedostatečnému rozšíření na PC scéně. 

              Co se týče exkluzivit, tak ty čím dál tím více budou se zpožděním vycházet i na PC. A RDR 2 nebo Horizon jedou i na současném mainstreamu jen tak tak a to je Horizon tuším z roku 2017. 

              Neupírám PC prim co se výkonu týče, teď ale jde o to, za jakou cenu. A do budoucna to bude čím dál tím horší. Jestliže HW o výkonu Ryzenu 2700 a rtx 2070 v podobě PS5 startuje jako novinka za 11 tisíc, nebude dle mého dávat smysl právě mainstreamovému PC hráči tu svou 1060 upgradovat a spíš půjde do konzole. 

              • Reakce na příspěvek:

                PC hráč se stovkami her v knihovnách, které ale půjdou hrát i na novém PC určitě nepůjde do konzole, kde bude kupovat hry znovu a ve většině případů dráž.

              • PCMR

                Reakce na příspěvek:

                1) Konzole "umí" raytracing stejně jako ho umí PC, akorát (jako vždy) se spožděním. Důvod, proč ho musí osekávat je, že na to sama nemá výkon. Viz. nedávný článek na Games. Z výkonem PC to nemá nic společné.

                2) U RDR2 a Horizonu sem nějak nepochopil tvojí pointu. Za prvé, obě hry využívají konzole na maximum. Žádné omezení kvůli mainstream PC se tady nekoná. Za druhé, že to na nich běhá "jen tak tak", je nicneříkající informace, když neuvedeš v jakém grafickém nastavení a na kolik průměných fps v porovnání s konzolovou verzí.

                3) Cena je argument, ale o tom tahle debata nebyla, pokud se nepletu. Každopádně pokud víc hráčů půjde radši do konzolí, tak o to víc je nesmyslný, aby se vývojáři omezovali hardwarem slabých PC. Tady si podkopáváš svojí teorii.

                • Duchino

                  Reakce na příspěvek:

                  :-D no shoda tu nebude, ale děkuju za konstruktivní debatu

      • medveddd

        Myslím, že to teď bude brzdit nastupující trend 4k.

        Přesně jak říkáš, dlouho budeme čekat, než něco nerozjede 1060 ve FHD. To ale není vina 1060 a počítačů obecně, nýbrž toho, že tu hru nyní musí rozjet konzole ve 4k.

        Proto bych řekl, že Series S nic brzdit nebude - ty hry tam budou vypadat dost možná stejně, jen ve FHD.

        • Duchino

          S tím počítám a proto jsem to Sko objednal. Vypadá to, že se na mě, díky malému zájmu, dostane v tom listopadu a FHD mi bohatě stačí (hraju na 22" monitoru). Taky si myslím, že 4k zbytečně ždíme konzole, upscale by jim bohatě stačil i na velké televizi (viděl jsem PS4 pro na 75" a úplně v pohodě).

          • Taky nechápu trend zvyšování rozlišení ad absurdum. Na velké TV to asi smysl má, ale na PC, pokud nemám monitor přes celou zeď už člověk rozdíl nepozná.  To už radši snížím rozlišení a pojedu na plné detaily než to mít osekané, ale 4K. Stejně tyhle strategie tvoří markeťáci, kteří hry nikdy nehráli jen řeší co bude vypadat dobře na promo materiálech. Na papíře zní rozdíl mezi FHD a 4K úchvatně, ale v reálu to na malé obrazovce nepoznáte, ale HW nároky to zvedne odpovídajícím způsobem.

          • medveddd

            Naprostej souhlas a ještě kdyby to bývali udělali s HW od nVidie, DLSS udělá s FHD naprostý zázraky. Checkerboard z PROčka je ale taky úplně vpoho.

            Konzole za pár tisíc přece nejsou o hraní v top nastavení, takže je na ně to 4k fakt dost, ale jako majitel zmiňovaný 1060 + PS4 si vůbec nestěžuju :D Hry budu hrát na med/high ještě dlouho a skoro všechny release tituly na PS5 zvládne i čtyřka, jen v menším rozlišení a s delšíma loadingama.

            Demon's Souls jsem hrál nedávno na trojce, takže nemám důvod k upgradu ničeho.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit