Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Realtoltek

    Podporovat něco co je ve ztrátě nemá smysl...

  • Ono to bylo někdy v provozu? Jezdím okolo do práce v podstatě denně a prakticky nikdy jsem před "muzeem" neviděl žádné hloučky. A to člověk občas jede později, v dopoledních hodinách, kdy už po muzeích courají školní skupiny.

    Chyba marketingu? Spíš špatně zvolený podnikatelský záměr. Lidi to evidentně netáhlo. K nákladům se vyjadřovat nebudu. Dělám 6 let nahoře na Letné - v trošku větším muzeu. Náklady na provoz a zajištění služeb v podobných státních institucích mi jsou dobře známé.

    Tohle rozjiždět soukromě nemělo budoucnost.

    Ale tak to zkusil, za to nic nedá.... jako komedianti, no.

  • tuco

    Hele, co takhle kontaktovat Zaluda nebo nejakyho jinyho streamera (osobnost s dosahem) a v muzeu  s nim neco udelat a pritom mozna nejaky prostredky vybrat. Reklama by to byla pro oba a mohlo by to byt aji zajimavy na divani.  

  • jack

    Muzeum her Cibien’s Corner je od počátku provozu v roce 2018 spíše ve ztrátě...

    Tak pak už mělo skončit dávno a ne se nyní vymlouvat na Covid. 

    Jakákoli krize je prospěšná v tom, ze dochází k procisteni trhu od projektu, které nedávají smysl.

    Chápal bych pomoc projektu, který začal těsně před krizi, má super potenciál a jen si na sebe nestačil vydělat. Ale toto fungovalo přes rok neúspěšně...

    • twicer

      Předpokládám správně, že si tam nikdy nebyl, viď ? 

      Chytrej doma na zadku dokážu být taky :)

    • redicius

      Třeba to nedělali, aby z toho měli vatu?

  • cibrut

    Celkem by mě zajímaly náklady.

    Nájem a pojištění - ok, ale bohužel pokud není něco moje, platím nájem za všech okolností.

    Údržba a provozní náklady -  jaké provozní náklady? Zavřené muzeum má nulové náklady na elektřinu a vytápění. Údržba proč, když ty mašiny neběží? A jestli majitel navíc ještě platí zaměstnance - úrpč bere tíhu světa na sebe? Řekl bych ansámblu "hokly a kluci sorry, musim se s váma na čas rozloučit, nemám peníze, doufám to pochopíte, až se situace vrátí do normálu, rád vás tu zaměstnám znova".

    "aktuální nucené uzavření z nařízení vlády" - fantazie. Takže by si pan majitel přál, aby se všemu nechal volý průběh? To by muzeum bylo prázné tak či onak, až by ho postupně už neměl kdo navštěvovat, protože všichni by leželi nemocní. Tajímalo by mě, jaký by byl argument pro nataženou otevřenou dlaň pak.

    Vzít si úvěr nebo natáhnout ruku "dej" jsou nejjednodušší řešení v krizi a dost často nefungují. Teď půl mega, co když se situace protáhne o dalších několik měsíců, to bude potom další Startovač? Přijde mě to sprostý vůči všem, kdo se ocitli ve stejný situaci, ale holt prostě firmu "zamkli" a šli dočasně někam vykládat zboží do regálu apod.

    • Row

      Tak s tou elektrinou, sice asi bude mit minimalni spotrebu, ale vzhledem k tomu kolik tam normalne je a jede masin, tak bude mit krvavy poplatek za rezervovany vykon. To z jedny 16A faze jako bezny byt nebo kancl fakt neutahne. Navic podminky jsou taky jiny kdyz to mas jako civil a nebo kdyz to mas na ICO. Tam zaloha rozhodne neni "optional". To same plati pro vodu, teplo, internet atp. Takze i kdyz se po novym roce treba vrati preplatky, uz muze byt pozde.

      Nevim kdy jsi zkousel hledat business prostory v centru Prahy, ale tady se mesicne budeme bavit o castkach ve vyssich desitkach tisic a nedivil bych se kdyby pres kilo vzhledem k plose.

      Pravdepodobne tam bude taky nejaky alarm uz kvuli podminkam pojisteni a tam taky platis mesicni poplatek a to pojisteni vzhledem k cene asi taky nebude malo.

      To ze tam nikdo neni, taky neznamena za zavres topeni protoze tam nejsi, protoze stara elektronika by nizky teploty ci vlhkost vzduchu uz nemusela ustat, takze tam pravdepodobne pojede klimatizace.

      Ja nevim, jestli jsi nekdy zkousel nejakej business na vlastni triko a jestli jsi tedy nekdy resil jakekoliv problemy s tim spojene, natoz neco podobneho.  A tohle je navic business spis jako srdcovka nez neco co by ho zivilo - i to pise, ze se to za normalnich okolnosti taktak pokreje. Nemas zajem mu prispet, nikdo te nenuti, ale hejtit ho za to z tepla domova mi prijde dost nizky.

      Malo kdo, kdo na podobna mista chodi, ma penize a prostory si takove masiny pridit domu a presto si na nich radi zahrajou. Navic nevim, jak by sis predstavoval neco co nevydelava, protoze jednoduse nesmi, udrzet jinak nez s pomoci pujcky nebo komunity. To by mne uprimne zajimalo co bys mu poradil. Ja to neberu jako natahovani ruky, ale jako dani moznosti takove misto pomoct udrzet pokud o to ma clovek zajem. Nakopak zavrit to, to je to nejjednoduzsi co se da.

    • spoock

      tak přispívat mu nemusíš ;) já to taky nedělám, je na lidech zda mu na to dají nebo ne, nechce to zadarmo, viz. odměny

    • redicius

      TLDR, ale třeba elektriku platíš zálohově, ikdyž nečerpáš .. jinak, vykašlat se tak drze na lidi jak píšeš, to mi přijde fakt dost ale asi máme každej jiný moralní hodnoty.

      • tak když nezaplatíš zálohu za elektriku NIC se nestane je to jen záloha odpojit tě přijdou až když nezaplatíš druhou upomínku vyúčtování SPOTŘEBOVANÉ elektřiny....

  • cNNk

    Bohuzel ted zachranuju sebe

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit