Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • rohlos

    Pro mě je celá původní trilogie synonymem pro slova jako epičnost, space opera, sci-fi originalita, vesmírný tajemno napříč tisíciletím a navíc, jedna z opravdu mála her, kde mě moji společníci nebyli u pr--ele.

    Krevetí megalodě, elegantně skládací bouchačky a nejlepší přítel, jakýho vůbec napříč vesmírným dobrodružstvím můžete mít (chápejte Garruse), už navždy zůstane nedílnou součástí mého herního života.

    Ať už ten remaster dopadne jakkoliv, prostě se těším na cokoliv z tohodle univerza. Nostalgickej přiblblej pohled mě nejspíš nemine.  A vlastně ani nevím, která ta část byla pro mě nejslabší a která nejsilnější. Užil jsem si skoro jedním dechem všechny. (Andromedu jsem nehrál..🙂 )

    • MidnighT91

      Absolutní souhlas. Zvlášť to o Garrovi :) nejlepší parťák v celé galaxii Každopádně nedávej na hejt trolů a zahraj si Andromedu. 

      Důvody? 

      Rider a Sam, parádní kára, víc kroganů :), víc ženských kroganů, turianů a salarianů, PEEBEE! Drack! (jeho příběh je o dost smutnější než si člověk uvědomí a docela mě dostal) ale hlavně VÍC Mass Effect! 

      Taky 600 let staré záznamy z mléčné dráhy od jedné Shepardovy známé asarijské doktorky :) (když jsem ji slyšel neudržel jsem slzu) sakra představte si cestovat 600 let a jedna ze zpráv která k vám z mléčné dráhy dorazí je "pokud slyšíte tuto zprávu země je ztracena" Takže neváhej jako fanouška trilogie mě andromeda bavila a dal jsem v ní 100%


      • Derp_1337

        Sorry, ale Mass Effect Andromeda byla dost velké zklamání.  Já chápu, že některým lidem ke spokojenosti stačí málo. Myslím, že by se dokonce našli i lidé, kteří by byli spokojení, kdyby se značka Mass Effect nalepila na Tetris.


        Andromeda selhala na spoustě frontách, mě osobně nejvíce vadili parťáci. Většina postav se nevyhla hromadě "cringe" momentů. Těch momentů bylo fakt hodně a nechápu, jak si nějaký scénarista mohl myslet, že to bude cool.

        Třeba Liam měl být "válkou zocelený veterán" a ten moment, kdy dostane rapl a začne střílet brokovnicí do nějaké mrtvoly a křičí "Die, die, die!" , je prostě mega trapný a vůbec se nehodí k jeho postavě.

        Nebo Cora a její neustálá potřeba všem připomínat, že ona několik let byla v Asari komandu. Díky té zkušenosti je lepší než všichni ostatní lidé, bla bla bla. Půlku hry je šíleně fascinována její Asari mentorkou a proto následuje její příklad. Když pak ale zjistí, že její mentorka nebyla taková za jakou jí považovala, tak to celé vyzní do ztracena "ok, odteď už nebude následovat její příklad". Cringe moment.

        Ani Peebee se nevyhla opravdu špatným momentům. Třeba únos Rydera a vystřelení (neřízeného) záchraného modulu doprostřed vulkanicky aktivního území. Fakt nechybělo málo a ten modul skončil v lávě. To byl prostě pokus o velmi špatnou sebevraždu.

        Nebo pak pokus Peebee zachránit její psychopatickou bejvalku Kalindu. Problém byl v tom, že Kalinda byla mrcha a najala hromadu žoldáků na zabití Rydera a Peebee. Doslova posledních 15 minut před finální konfrontací Ryder strávil zabíjením stovky žoldáků a Peebee se navzdory tomu rozhodne zachránit tu mrchu Kalindu?? Po těch 2 událostech lituji jenom jediné věci a to, že mi hra nedovolila svrhnout Peebee společně s Kalindou do lávy.

    • Jack1947

      Tos udělal chybu jemn škoda že "fans" otrávili vyvojáře na tolik že odpustili od svých DLC plánů a já chtěl víc... Ryderovy měli něco do sebe a jako odkaz ME to bylo nakonec dobré byt to nebyl ten pravý Mass Effect že🙂

      • MidnighT91

        Souhlas Jacku můžu jen doporučit. Taky jsem doufal v dlc s Quarianskou archou. Bohužel trollové.



        • Jack1947

          To je tak když se odsoudí hra díky pár animacím, ono i těch vedlejšáků tam bylo dost málo ale už jsem se přes to +- přenesl.

  • exoslav

    Docela mě zajímá, na čem dalším pracují. Třeba navážou na konec trojky a dozvíme se, jak to s tou Sheprdovou indoktrinací bylo :)

    • Jack1947

      Nebylo něco takového už v dlc ? víc by mě zajímal Joker...

  • MidnighT91

    Kdo další je názoru že ta reportérka si pěstí zasloužila... :)

    • 0011

      Jaká reportérka? Byly tam dvě, ta jedna dostala od mé Shepardky pěstí do obličeje, no a ta druhá jí pocítila v jiných místech 😉😎

      • MidnighT91

        Jo o té první jsem mluvil, to tak vypadá ža asi dostala po tlamě hodněkrát xD

        • Jack1947

          Jsem sledoval, videa všech  a bylo to legrační ale sám sem jim myslím nedal snad jedné.

      • Veskoslav

        Vždyť byla ošklivá jak noc:-X

        • 0011

          A co je v tom případě Garrus? Moje Sheppardka se ale nebála nikoho a ničeho, takže když nastal konec v ME3 tak mohla parafrází na Duglase Reynholma prohlásit - "My crewmembers team? I had every single one of them" a odejít jako ta největší frajerka ve vesmíru 😎. Všechny samozřejmě neměla protože to hra neumožňuje ale kdyby to šlo, tak to udělám, mohl by za to být speciální achievement.

          • Veskoslav

            Já nikdy v tomto nehrál za ženu. A vždy pouze dvě lásky. Liara a Tali:)

            • Derp_1337

              Jo, Liara T'Soni byla nejčastější romantická volba. Ale Tali'Zorah vas Normandy byla rozhodně nejroztomilejší postava.


              Jinak Garus rozhodně nejlepší bro ve vesmíru, haha. Bral jsem ho snad na každou misi, kde to šlo.

  • malachi

    ..pre mna nieje ME 1 -2 alebo 3..je to jedna hra ..(tak ako zaklínač-metro-stalker...)..celok..ktorý som hral naraz pekne za sebou bez pauzy...2x...a už takto sa mi páčila..som zvedavý aký rozdiel  a v čom tam akože bude....inak hudba je asi najgeniálnejšia v tejto sérii..:)..pre mna!😎

  • Veskoslav

    Doufam,že u 1. dílu predelaji systém zbraní a střelby. 

    • 0011

      Já doufám že ne. Chvíli mi trvalo než jsem si zvyknul, ale nakonec jsem si ho tak oblíbil, že přechod na systém "munice" ve dvojce vyloženě naštval a dodneška ho považuju za krok zpátky.

      • Veskoslav

        Naprosto tragický model. Tudíž pokud si zrovna nehrál roli Vojáka, tak si defacto u sebe měl 3 zbytečné zbraně. Navíc už tak po 5 hodinách měl člověk tolik "součástek", že všechno otevíral pomocí nich. Bambiliony kombinací, které v konečném důsledku k ničemu. Navíc pokud člověk neměl nic v elektronice, musel sebou tahat Tali nebo Garruse, protože by si nic neodemknul.

        • 0011

          Tak to bude možná ono, hrál jsem vždycky jenom za vojáka a Tali nebo Garruse jsem sebou "tahal" pořád, hlavně teda Tali.

          • Veskoslav

            Voják má obrovskou výhodu. Ale cokoliv na bázi Sentinela atd. je prakticky, co se týče zbraní nepoužitelné:(

            • Derp_1337

              True story. Možná kvůli tomu, že jsem sebou furt tahal Garruse kvůli otevírání dveří, mi pak tak přirostl k srdci jako správný bro.


              Jinak jsem taky hrál za "vojáka" Shepparda, protože mi to příběhově nejvíce zapadalo do děje. Někde jsem viděl jakousi statistiku a nejvíce hráčů hrálo právě za tohle povolání.

    • Pixie

      To těžko, je to remaster a zlepší jen modely a textury. Umíš číst ne?


  • MidnighT91

    https://www.youtube.com/watch?v=re32xnyYP3A

  • trunk

    Commander Shepard je legendaa! Mass Effect je srdcová záležitost, takže si určitě remaster zahraju a už teď se nemůžu dočkat.

  • MidnighT91

    Hrál jsem všechno co hrát jde od dob vláčku a musím říct že žádnej příběh v žádné hře na mě neměl tak silnej dopad jako celá trilogie Mass Effect. Sledovat jak Shepard naposled přeje štěstí lidem co s ním bojovaly od prvního dílu, pak sledovat jako po jeho boku umírá  jeho mentor a celoživotní přítel Anderson a nakonec se dívat jak se znavenej Shepard bez váhání obětuje za každého jednotlivce v galaxii ať už v sobě má žíly nebo dráty, je něco na co si budu do smrti pamatovat.

    Gamer lives a thousand lives before he dies.

    A já jsem šťastnej že jsem měl příležitost si projít tímhle...

    • KrPa

      jestli chces hodne dobry pribeh (dle me nejlepsi), zahrej si serii homeworld

      • MidnighT91

        Tu mám za sebou dávno, taky několikrát :)

  • jack

    Trilogie MA je pro mě nejlepší hra, co jsem kdy hrál.  Možnost si zcela přizpůsobit hlavní postavu. Dělat rozhodnutí, která nejsou vždy jen mezi dobrem a zlem a jsou v dalších dílech reflektovaná. Poutavý příběh, kde vedlejší mise nejsou jen pro okrasu.  Dokonalá mimika a grafika obličejů, na kterou ani mnohé dnešní hry nemají. Těším se na důvod to projít celé znovu!

    • LiarForHire1

      Mám to taky moc rád, ale Shepard - renegát mi připadalo spíše jako tlačítko retardace. "Zlý" Shepard, byl spíše shepard - hlupák. Takže jediná varianta byla hrát Paragona.

      • MidnighT91

        Mě to spíš přišlo tak že renegát je zkrátka Shepard kterej si uvědomuje jak málo zbývá času a tak ho neztrácí vyjednáváním s teroristama. Zvlášť ve trojce jsem renegade možnosti používal skoro furt protože to sedělo k tomu kdo byl můj shepard (během trojky už znavenej, rozbitej člověk kterej už měl dost řešit nesmysly jinejch lidí na kterejch nezáleží protože celá galaxie bude vyhlazena)

        • Tanatonaut

          A ty jeho sny. Ty divný sny. Prostě už se rozpadal. Taky jsem to cítil....☹

          • exoslav

            Indoktrinační sny :)

          • MidnighT91

            Jo můj Shepard přivítal smrt s otevřenou náručí. Přál si aby už bylo po všem.

            • MidnighT91

              Btw: jsem přesnědčenej že tam byly dva okamžiky které ho zlomily a to byla smrt toho hluka po které začal mít noční můry ale hlavně to bylo nechtěné zničení Batarianské kolonie a zabití 300 000 Batarianů za které ho nakonec odsoudili a sebraly mu všechno na čem mu záleželo i když tím vlastně zastavil invazi už ve dvojce...

              • exoslav

                Reakce na příspěvek:

                Zabití toho random kluka ve třetím díle? :D Teoreticky ano - byl to výplod jeho fantazie. Ve skutečnosti žádný kluk neexistoval. Shepard pomalu uvadal pod nenápadným ale soustavným tlakem indoktrinace. 

                • MidnighT91

                  Reakce na příspěvek:

                  Musím nesouhlasit. Shepard sledoval shuttle s tím klukem na palubě explodovat a to byla právě ta poslední kapka co mu zlomila vůli a indoktrinace tak mohla naplno pokračovat (do té doby ji nevědomky držel zkrátka) což vedlo k častějším nočním můrám. Catalyst ale nepočítal s tím že by mu zbylo dost vůle za každou cenu dotáhnou do konce to co začal.

                  Nicméně to je pouze teorie která se nezakládá na canonu. Shepard indoktrinován nebyl protože ta teorie počítá s tím že nic z toho co se na konci na citadele děje není skutečné, jenže extended cut dokazuje že to skutečné bylo. Ta teorie je sice dost hezká, jenže je to jak říkám. Shepard byl na konci prostě jen zlomenej, rozbitej a unavenej člověk nic víc na tom nebylo a to je to nejsmutnější na celé trilogii..

                  • Jack1947

                    Reakce na příspěvek:

                    Extended out je snové, takhle by se to stalo kdyby to mělo mít klasický blbý Happy end. Jediné řešení bylo to co následovalo na konci at už jaký koliv z těch případů.

                  • jack

                    Reakce na příspěvek:

                    Je pravda, že ke konci mluví o pravděpodobně poslední party a nereaguje na navrh se pak odstěhovat na nějakou dalekou klidnou planetu. Jakoby tušil(a)... Hrál jsem jen extended cut, takže jsem byl s koncem velmi spokojen.

                • Tanatonaut

                  Reakce na příspěvek:

                  O to byl jeho osud smutnější. ☹😐☹

  • LadaVanBar

    Ja jsem na konci jednicky (asi po devate), to mi tak pekne vyjde dohrat celou trilogii, a pak muzu znova tu legend edition a budu se pekne rozplyvat jak je to hezci a lepsi😀. Snad tu novou hru nedovrtaj 😱

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit