Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • RAMIUS89

    Dosť ma zarazila postava aziatky Yanli na ktorú narazíte vo vašej budúcej osade. Trochu postavené na hlavu.

  • Po shlédnutí několika Agraelových streamů mě ACV zatím moc nepřesvědčila, zatím mám dojem že to nejlepší je pouze soundtrack ve spolupráci s Einarem Selvikem :D Počkáme až to bude ve slevě, chtít za to co jsem zatím viděl 2000,- je přes čáru. Tipuju že se k ACV dostanu možná někdy až koncem příštího roku, protože už se (možná?!?) blíží vydání Cyberpunku, takže jasná volba.

  • dworkin

    Tak už hraju na PC.

    Pozor, hra má rozbité audio, zní dost otřesně. Vypadá to, že na všech platformách. Tak jestli si jako já na dobrý zvuk potrpíte, radši ještě chvíli počkejte, než (až) to spraví patch.

    Zní to jako nekvalitní mp3, komprimované, občas divné ozvěny, malý Eivor mluví vyloženě pisklavým, nepřirozeným hlasem.


    • Kosac

      na xbox je to ok.. valíme hezky na bedínky..

      • Maxianimal

        Tak pokud bereš bedny jako známku kvalitního zvuku, tak jsi asi kvalitní zvuk nikdy neslyšel.. Bedínky tvl :D Hlavně to co nejvíc nabasovat, co?

        • Kosac

          budu na tebe reagovat pouze takto: "Nestojíš mi ani za těch 7dní bannánu co zde dostávám po každé druhé reakci na názory odborníků tvého kalibru" :) 

          • Maxianimal

            Děkuji vřele. Rým si doplň sám. :)

        • Na druhou stranu nejsou bedny jako bedny. Navíc nemám rád na hlavě sluchátka.

          • Maxianimal

            Jen jednou jsem slyšel bednsy rozestavěné a kvalitní natolik, abych řekl, že to má dobrý a vyvážený zvuk. Bohužel pro spousty lidí dobrý zvuk znamená, že to "basuje jako tur, voe".

            • "Jen jednou jsem slyšel bedny...." Tak buď jseš opravdovej hifi blázen a potom ok, anebo jsou to takový planý řeči. Řekl bych, že mám celkem dobrý, byť relativně obyčejný, dvoupásmový repra u PC, který jsou rozhodně "vyvážený" dostatečně a pro mě jsou rozhodně při hraní stokrát pohodlnější než jakýkoliv sluchátka.

              • Maxianimal

                Reakce na příspěvek:

                Bohužel jsem trošku audiofil. Každýmu co jeho jest, jen mě zkrátka drtí ta logika "čím víc basů, tim víc adidas". Takových exotů je z mé zkušenosti nejvíc. S těmi sluchátky to z mé zkušenosti říkají nejvíc lidi, kteří na hlavě pořádná sluchátka neměli, ale rozumím. Já bych si taky film doma se ženou nepustil do sluchátek, o tom žádná. Ale jakmile to jde, vždy dávám přednost kvalitním sluchátkům. Nic ve zlém, můj původní příspěvek byl moc afektovaný.

                • Reakce na příspěvek:

                  V pohodě - audiofilům odpuštěno jest. Já sám nemám rád přebasovaný věci, postupně se snažím doma udělat slušnej zvuk, ale je to běh na dlouho. 


                  Já neříkám, že je to kvalitnější poslech, než sluchátka. Spíš poslouchám muziku tak 12 hodin denně a to fakt nechci absolvovat s něčím na hlavě :) V práci mám Senny eh350 a nehrajou zle (žádný hifi sluchátka, já vím). Doma u PC mám AQ M24 a nestěžuju si. 

            • dworkin

              Já mám domácí kino nastavené podle standardu Dolby a hraje mnohem líp než jakýkoliv sluchátka, který jsem kdy měl na hlavě a že jich bylo. Subwoofer do sluchátek nenacpeš a prostorový zvuk ve stereu je i se všelijakým HRTF víceméně šidítko. Nicméně Valhalla zní hrozně jak přes AE-9 -a Senn HD 600, tak přes AVR a repro. Na těch sluchátkách je to o něco lepší, protože ty mají z povahy věci slabší low end, ale na domácím kinu tam, kde v Horizon Zero Dawn cítíš bas v celém těle, Valhalla zní, jako by ti o tom jenom někdo vyprávěl. Tohle je Ubisofti f*ck-up první kategorie a fakt by mě zajímalo, jestli to nerozbil až day 1 patch, protože to přeci recenzenti nemohli neslyšet.

              • Maxianimal

                Reakce na příspěvek:

                Hele Valhalla je skutečně ozvučená blbě, přitom muzika je tam nádherná. Všechno jede jakoby ve vysokém až  středním pásmu, basy fakt žádný. A celkově je to ozvučený špatněm nehledě na glitche, kdy se mi třeba na 3 vteřiny totálně vypne zvuk. Nechápu, muselo to stát šílenejch peněz a je z toho takový paskvil.

  • cibrut

    Čtivá a zábavná recenze, díky za ní!

    Nejdřív jsem si při oznámení Valhally říkal, že Ubi už fakt neví, jak tu značku podojit. Po postupném zklamání s Unity, Syndicate a hlavně Odyssey, kdy jsem si vlastně užil jen "refresh" po roční pauze s Origins jsem si říkal, že tuhle značku jsem už asi holt dohrál.

    No, uvidíme, po přečtení recenze rád dám Valhalle šanci. Přeci jen šílenou grindovací Odyssey se stovkami opakujících se úkolů, která ani nevypadala tak hezky jak předtím Origins, děalo Ubi Quebec, kdežto Origins byl od Ubi Montreal jakožto hl. studio, stejné studio, co stojí za Valhallou. A vždycky se mi líbil "historizující" přesah AC a navíc screeny vypadají přenádherně, bude se kochat, pane doktore :).

    Jen mi je podivné, že hra nejspíš vyšla v prakticky stoprocentím stavu už při vydání, to se u Ubi za poslední roky nestalo moc často, ale předpokládám, že kdyby to byl obvyklý Ubi bug fest, že by to bylo v recenzi zmíněno. Tak snad díkyUbi za to ;).

    • Maxianimal

      Stoprocentní to rozhodně není, např. zvuk blbne šíleně, jsou tam i vteřinové výpadky, nehledě na to jak je to ekvalizované.

  • Mazii

    Po přečtení recenze mám pocit, že by hra měla dostat známku 9/10.

    • nightborne

      Váhal sem =). Ale zas úplně bez výtek to neni. Představ si silnější osmičku, než měla Odyssey =D

      • Ja mam spis tendenci hry od Ubisoftu obhajovat, ale tady mi i ta 8 prijde trochu moc, ale jsem teprve na zacatku, tak se nebudu hadat. Kazdopadne ty animace zakladnich uderu pusobi jako placeholder z alfa verze, kterej nekdo ve finalnim buildu zapomel dodelat. A pak to strasny AI! Uz jenom za to by takovej herni velikan (co do rozsahu jejich studii), jako je Ubisoft, zaslouzil dostat poradne pres prsty - hra v podstate neni zadna vyzva (zatim) a to mam souboju na druhou nejtezsi obtiznost... pokud ovsem nenarazite na ohen, kdy kolem nej snad staci jen probehnout a hlavni postava hned zacne horet, jako by se snad vykoupala v benzinu...

        • Maxianimal

          Jsem rád, že někoho ty animace praštily do očí tak, jako mě. Vážně nechápu, jak se tohle mohlo dostat do AAA hry a nezmínit to v recenzi - a ještě hrozit devítkou - je dle mě docela slušnej přešlap a smutnej bias směrem k AC potažmo Ubi. Je to smutný, že i takovým hrám se dávají devítky. Co je pak RDR2? 15/10? Tahle hra má reálně na 6/10 (hlavně hudba je skvělá, to se upřít nedá).

  • Koukám, že můj předchozí komentář byl odstraněn. Nevadí. Optám se znovu.

    Kterému dílu je podobnější ? Jakožto veterán série bych rád před koupí znal srovnání. Podle recenze to nevypadá špatně.

    Co se týče lokalizace. To mě nevadí. Ba naopak. Pamatuji spoustu her které jsem dohrál bez českého jazyka. 


    • nightborne

      Hmm. To je poměrně obtížná otázka, protože je to mix starýho a novýho. 

      Představ si rozlohu a dojem ze světa z Odyssey, jenom samozřejmě v jiným zasazení a s daleko větším důrazem na hlavní dějovou linku + zopakovaná mechanika lovení jednotlivých členů řádu prastarých (ale zpracovaná daleko míň zdlouhavým způsobem).

      K tomu design hratelnosti vcelku podobnej AC 1-3 (čepel se správným skillem zabíjí na ránu), jenom s RPG prvkama, který jsou opět trochu podobný Odyssey. Ale nevstupujou do zážitku ani zdaleka tak výrazným způsobem jako v Řecku.

      • Takže takový pelmel . Splácanina jednotlivých dílů do sebe. Inu. To nemusí být vůbec špatné. Nemusí, ale může. Od vydání Unity mám z nových her od Ubisoftu docela obavy. Nechci to zažít znovu. Zároveň se však nepodívám na stream, protože si nechci nechat zkazit zážitek.


        Vaše doporučení proto? Mám počkat na slevu. Mám do toho jít už nyní?

        • nightborne

          Ono... jo, je to splácanina, což ale vyznívá poměrně negativně, vzhledem k tomu, že je to splácanina těch dobrých prvků z nových i starých creedů =).

          Nákupní rozhodnutí samozřejmě nemůžu konat za ostatní lidi, ale za sebe můžu říct, že kdybych si Valhallu koupil, osobně bych peněz rozhodně nelitoval.

          • Takže jenom dobrých prvků? Nešvary předchozích dílů tam nejsou? Ať se jedná o grafické bugy, glitche popřípadě grind typu ulov 100 koz aby jsi měl na lepší brnění. 

            Sice nemůžete radit lidem, zda do koupě jít či ne, avšak mě váš názor zajímá. Vidím tedy, že vy by jste do toho šel. Já možná také, jen si to musím rozmyslet. To je nevýhoda mé povahy. Ovšem moc dlouho přemýšlím.

            • nightborne

              Na grafickej glitch sem tam narazíš, ale v projektu podobnýho rozsahu to neni nic, za co by bylo potřeba nějak přísně trestat, navíc jde jenom o maličkosti.

              Grind tam prakticky neni, za celou hru sem de facto jenom otevřel truhly, co sem našel vyloženě při řešení hlavní dějový linky, a bohatě to stačilo na to, abych udržel vylepšenej gear na rozumný úrovni.

              Náznak grindu lze zpozorovat, pokud chceš mít vylepšenou osadu, protože na to jsou potřeba materiály z klášterů, na který je pak potřeba konat nájezdy. Ale je to čistě nepovinná odbočka, vylepšená osada má z drtivý většiny jenom kosmetickej přínos a jestli se tomu hráč chce pro dobrej pocit věnovat, je na něm =)).

              • maros.goc

                Reakce na příspěvek:

                Stále čakám na odpoveď ohľadom toho, prečo v recenzii nie sú spomenuté mikrotransakcie.

                • Ristoro

                  Reakce na příspěvek:

                  Protože o nich člověk ani neví a jsou k ničemu :D. Ani jednou mi je hra nestrčila pod nos a navíc jsou kosmetické.

                  • maros.goc

                    Reakce na příspěvek:

                    V hre sú a to je podstatné. Ak sa recenzenti nepostavia proti tomuto hnusu, ktorý už zasiahol aj full price SP hry, tak budem ukazovať práve na nich, keď to už dôjde do bodu, že tie mikrotransakcie budú neúnosné.

                    A že preháňam? Prosím ťa, niekedy tie mikrotransakcie boli súčasťou len free to play hier...

                    • LiarForHire1

                      Reakce na příspěvek:

                      Recenzenti s tím stejně nic neudělají, to ti hňupové co ty mikrotransakce platí.

                      • maros.goc

                        Reakce na příspěvek:

                        Akože nie? Veľakrát majú vývojári bonusy za určité celkové hodnotenia. Je treba bojovať proti mikrotransakciam a vôbec nechápem, ako ich môže herný redaktor/recenzent ignorovať.

                        • LiarForHire1

                          Reakce na příspěvek:

                          O těch mikrotransakcích ani v případě AC nevíš, musíš to hodně aktivně hledat.

              • Reakce na příspěvek:

                Dobrá dobrá. Děkuji za odpověď. 

                Počkám až mi přijdou zbývající uplay body a hodím na to 20 procent slevu. Pak to koupím.

                Nejak mi ani nevadí, že to není v češtině. Myslím, že se to dá zahrát i v angličtině.

  • Nejdřív vidím 8/10...ok...pak čtu nejlepší díl série.... Méně questu než Odyssey a lepší si tah na bránu.... No sakra super! Na tohle se těším! Teď jen doufám, že bude tento díl pribalen k 6800XT :-). K cpu je far cry 6 a už mi přišel i mail, že nejlépe se valhalla hraje na ryzen 5000.

  • Asasíni baví téměř vždy. Bude to dobrá hra. 

  • BlackenedHalo

    Nejako az moc nadsena recenzia. Co je to uz za rpg ked sa nemusim bat ani o 40 levelov vyssieho nepriatela? 

    • nightborne

      No právě že to je daleko podobnější původním Creedům a nebál bych se říct spíš akční adventura s (poměrně výraznou) příchutí RPG, což mi k AC sedne daleko víc. 

      Pokud ti naopak víc sedl ten styl Odyssey, kdy úplně všechno stálo na gearu a levelu, pak z Valhally až tak nadšenej samozřejmě nebudeš =).

      Jo a pro kontext, na konci Valhally sem měl level asi 320. Dostáváš je totiž po dvou a prakticky za každej příběhovej quest, takže 40 není zas až TAK kolosální číslo ;).

      • maros.goc

        To dáva zmysel, len potom tie RPG prvky zmysel už nedávajú. Inak za veľké mínus tejto recenzie považujem nespomenutie MIKROTRANSAKCII v SINGLEPLAYEROVEJ hre.... Za toto mali byť ešte 1 až 2 body dole, ak nie rovno 3.

        • Ristoro

          Nebo rovnou 8...

  • Lukass

    No i Jan Slavik uz prestrelil,  napr.  Shadow Warrior 2.

    Kvalite Vallhaly proste uz neverim,  takhle bylo hodnoceny i Origins,  coz je mozna nejhorsi dil vubec,  a i Odysea,  tam uz byl videt urcite posun.  Ale mam nato vzpominky,  nuceni se do hrani,  grind,  hromada otravnyho balastu. 

    Bylo tam i par veci co si dokonce pamatuju i ted,  linka z piratkou,  legenda o minotaurovy. 

    Ale kdyz po me v ramci pribehu chtela hra vycistit asi 50 pevnost,  stim ze dal me v pribehu nepusti,  tak sem to vypl a uz nikdy nezapl. 

    Tusim ze presne tohle bude i ve Vallhale,  a proto uz nedam na recenze,  a da na svou intuicii

    • nightborne

      A ty mi toho shadow warriora budeš připomínat do konce věků, že =D? Bavil mě, co mám dělat =P.

      Takhle, je samozřejmě důležitý se rozhodovat primárně podle toho, jak to přijde tobě, ale obávám se, že tě v tomhle případě intuice možná trošku mate - ve valhalle fakt prakticky žádnej grind neni. Sám sem z tohohle faktu byl u vytržení =D.,

      • Lukass

        To ne,  furt ne :)  Me vubec nesedl po skvelym  v uvozovkach prvnim dilu. Ani sem ho nedohral. 

        Co vim je ve Valhalle,  opet stupidni levelovani oblasti a postupu hrou,  uz jenom za tohle je to pro me tak 2 body dolu. 

        A je me jasny ze tam budou i ostatni natahovaci mechaniky ubisoftu. 

        O opaku me fakt nikdo nepresvedci :) 

        Pro me je tohle proste malo

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit