Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mozna spatne pochopeno, ja uz na to prisel na zahadu 120FPS hrani :) PS5 koupi uzivatel, nastavi tam FullHD 1080p nebo 1440p se 120fps - moznosti, vyber. Koupi novou TV 4K nebo lepe 8K a ta diky AI inteligenci prepocita obraz do noveho vyssiho rozliseni, tim hrac ma najednou 4K az 8K pri 120fps :)

    • a ty jsi nekde videl 120hz panel na TV? Ja teda ne, a pokud ano, tak ses neco kolem  40k. Standartni TV do 25k maji proste jen 50hz panel.

      PS5 jeste nerozhodlo zda bude 1440p (pouze upscale)

      to co jsi napsal je uplnej nesmysl...

      • Jack1947

        Je jich pár ale kvalita obrazu se nevyrovná přehnané ceně.

      • Ano pokud mas zajem nebo i pro ostatni tady je 100Hz TV model presne 55" QLED 4K TV QE55Q80T série Q80T (2020) za cca 23 - 25 000czk s dph :)  Nekde vyrobce uvadi i pres port HDMI 2.1 ze to ma umet 120fps v poho, takze dle videii na youtube asi ano. Stale ani tato TV neni idealni reseni pro PC Windows, ma taky jen 1x novej HDMI 2.1 ale pro nektere konzolisty by mohla byt uz zajmava :) Nevychazela totiz spatne i s odezvou pro hry. Trochu ale chybi stale pro filmy Dolby Vision ale to asi par let pockame.  Nesmysl to uplne neni, ten popis byl tak trochu joke teda :D ale 4K a 120fps realne bohuzel na to nema HW PS5 tak to je :) Takze me ocekavani by bylo aby umela alespon rozumne 4K nativne a 50 - 60fps a HDR to me bohate staci :)

        Abysme byli stale na 30fps je proste malo, uz proto ze to pak casem lita takze realne to spadne na 25fps a na to tu se prave ty lidi zlobi, protoze je to proste malo :(


  • LessPh

    Za mě teda PS velký zklamání, 30 FPS je fakt nuda, tohle fakt není next-gen ani z dálky - to je spíš jako last-gen, pořád to samé beze změny.

    Mám teď zrovna čerstvou zkušenost kupoval jsem monitor UWQHD (v ceně novýho PS5:DD) a v balení bylo jen HDMI, který mělo u rozlišení 3440x1440p limit 50Hz, takže max. 50 FPS. Jako ve Windows už se mi dělalo špatně jen z pohybu myši jak se to cukalo a ve hrách 50FPS bylo na zvracení. Rozdíl mezi 50 a 60 FPS je fakt znatelný,  i když je to jen o 10 FPS. Rozdíl mezi 30 a 60 FPS si nedokážu představit, popravdě ani nechci. Pro mě je sweet spot 75Hz / FPS, který teď mám s DP kabelem, je to super cool! 

    Jako neříkám, že konzole jsou špatný. Pro děti to je fajn a jednou budu řešit pro svoje děcka taky konzoli pro ranný hraní, aby je to nasměrovalo k serióznímu hraní, který je zatím jen PC. U mě z nových konzolí vede Xko, zaplatíš dětem GamePass a nestaráš se.. super model. Navíc já z gamepassu taky můžu těžit, protože na PC si aspoň můžu zkusit tituly a rozhodnout se jestli je pak koupím.. taková forma demoverze a lepší způsob jak testnout hry než na steamu ve 2 hodinový době. Pokud s něčím takovým nepřijde Sony, tak nemůže MS konkurovat, protože MS je všude.

    • yeniczek

      Co je seriózní hraní? :D

    • Áááchjóóó... to je jak mluvit, tedy psát do zdi. Demons Souls jedou v 60 fps. Spiderman jede v 60 fps. Všechny nové tituly na PS5 jedou nebo pojedou v 60 fps. Tady je to fakt jak v mateřský školce...

      • z recenze je psano jasne: Hra nabízí dvě možnosti grafického nastavení, buď v plně 4K a 30 FPS, nebo v upscale ze 1440p a 60 FPS.

        Kde je 4K a 60fps se ptam? Prosim o vysvetleni jak to pojede? nebo jak to nastavim aby to pak tak hralo? :) upsacale nepotrebuju, to muzu rovnou hrat PS3 a na TV koupit upscale na 8K a neresit, vse to Hyper TV 8K prepocita total :D


        • A v článku od stejného autora o prvních dojmech ze hry je zase psáno: "okamžitě mě zcela uhranula naprostá plynulost v kombinaci s velmi působivým a VELMI ostrým vizuálem. Upscaling na 4k z 1440p při sledování na televizi dojem nijak nekazí a i při podrobném zkoumání jsem prakticky nenašel viditelné rozdíly..."

          A není hraní právě o tom? Nechat se hrou zcela uhranout a nemyslet při tom na nějaká čísílka? Když hra vypadá tak, že - jak píše profesionální recenzent v článku - mi v konkrétních momentech naprosto vyráží dech? 

          Když mi konzole PS5 umožní hrát hry, které mi vyrazí dech, v kombinaci s haptickým ovladačem DualSense, o kterém se zde v recenzi píše, že je jedním největších gamechangerů za poslední čtvrt století, tak ji prostě budu považovat za nextgen, protože jak jinak vyjádřit nextgen, než hrami vyrážejícími dech a ovladačem, který tu za posledních dvacet pět let nebyl?

          A čísílka přenechám někomu jinému. Ať se jimi zabývají hráči v PC světě, ve kterém určitě absolutně všichni hrají ve 4k rozlišení a v 60 fps. Ať si drtí nos o monitory a hledají rozdíly. Já mezitím budu hrát hry vyrážející mi dech. To mi totiž stačí.

          A jestli někdo tvrdí, že jsou konzole pouze pro děti, ať dá svým dětem ke hraní třeba zrovna ten Demons Souls. Děti se u něj určitě pobaví :-)

          • Bohuzel to je problem, recenze to pise ale je treba upozornit ze to pise stale 1 osoba!!! :) Takze to hodnoti dle sebe, co vidi - nevidi, neznas ho. Realne to dalsim XY lidem vadit muze, vidi treba lepe apod :)  Mno a nejedna se o tohle, jedna se tu o to co Sony hlasalo, slibovalo. Pokud slibi lidem 4K a 60fps tak to tak ma hrat a ne vymejslet ze to vlastne kazdej nepozna. To tu taky muzu napsat ze bylo super, kdyz jsem prepocital VHS pomoci AI inteligence a super TV na 4K a ze to vypadalo vlastne dobre :D Pokud se s tim lidi spokoji, ze se jim prodava odpad ci klamava reklama, muzou si to vyrobci dovolit :) Staci dat nalepku a napsat jako Cinan 50 000 lumens baterka... 8K konzole!  8K je to ready, takze sup prepnout hry do 8K a prosim recenzi jak to hraje, at to pak muzu koupit ale zbytecne nemusim vracet do 14dnu zpet :D


        • Na PS (jak 4 tak 5) mas prakticky na vyber nastavit pouze dve vystupni rozliseni, na ktere se bude vsechno skalovat - 1080p a 4k. (mozna casem pribude 1440p na ps5, kdyz budem Sony dost peskovat). V DS si potom akorat volis mezi mody performance a vizuals, oba maji nativni 4k UI, ale renderovani hry je v tom prvnim omezeno na 1440p, ktere hra prozene svym inteligentnim AA a upscalingem na 4k a placne na to 4k UI. PS se potom akorat podiva, jake mas vystupni rozliseni a pokud to je 1080p, udela downscale a posle, takze i tak ziskas znacne kvalitnejsi obraz, nez kdyby to byl native 1080p rendering. 

          U PS4 jsou ovsem i hry, ktere omezi renerovani hry na 1080p, pokud sis takove rozliseni zvolil nebo pokud tva obrazovka 4k neumi (napr. RDR2 nebo Death Stranding), takze clovek semtam musel podivne prepinat rozliseni v PS, aby se dostal ke stabilnejsimu frameratu ci jinemu performance modu, tohle snad s PS5 znacne odpadne. 

    • Ti nevim, ja zase tak dobre to nepoznam ale pokud mi treba hra lita na PC mezi 50fps a 70fps tak to zase pro me neni nic hrozneho. Pokud ale uz klesa na 30 nebo niz, ano je to cukanne a vadi mi to. Asi zalezi na zraku daneho cloveka. Mas to jako nazor, ze prej 27 monitor mam hodit do popelnice, protoze ve FullHD je videt mrizka - rastr. Potom doma lezu, strkam hlavu do monitoru a nic nevidim :D

      Kazdopadne souhlasim, je to presne co se u PS5 potvrdilo a klasika, samej hype 8K! Ne jedine 8K musis!!!! :D Potom 4K a 120FPS jasny! Nakonec dle uvazeni lidi co staveji PC, kontrola HW, tak to asi tak nebude a budeme radi za 4K a 60fps :D Coz nakonec sam ted potvrdil redaktor a to ani konzole jeste v CR nevysla :D Jak asi bude na tom za rok? za 2 roky? :) Sice zase moudry lid pouci, ale to se optimalizuje, to se upravi a to bude litat! :D Kazdopadne na zahrani tech Exkulziv titulu to neni vubec spatne. Dostanes UHD4K player s mechanikou, muzes zahrat pribehovky ktere stale PC nema. Ja bych ji jako doplnek koupil plus hry z bazaru :)  Uncharted 1-4, Last of US 1 a 2dil, Until Dawn,... vic me uz ani nenapada ale tak treba 2 hry bych jeste nasel :) Jinak investice i do draheho PC a 4K s 60FPS bezne bude urcite casem lepsi :)

  • Grey_fox

    Velmi pěkně napsáno :-)

  • Sallvator

    Next gen a vetsina her jede v 60ti jen znatelne osekana?? Sorry ale kdyz to ted poradne nedava 60fps tak co za rok nebo dva jeste kdyz ted uvedla nvidie nove grafiky ktere si mazou ps5 i xko na chleba

    Na co se tesim je dualsence, kdyby jeho funkce umely pak i pc verze her bylo by to fajn ted hraju na pc s ds4

    • Být tebou bych nedělal unáhlené závěry pár dnů po launchi a počkal bych, až se všichni seznámí s architekturou PS5 a hlavně až se na tvorbu PS5 her vrhnou mistři svého oboru, například Naughty Dog, Sucker Punch nebo Guerilla Games. Jsem si naprosto jistý, že všichni budeme valit voči ještě víc, než dnes při hraní Demons Souls.

      Chleba nech klidně ještě ve špajzu :-)

      • tak na pohled a hype to bude pro lidi vypadat dobre, protoze u TV to ani tak z dalky nekde v obchode nejaky tatinek nebo kluk nepozna. Problem te konzole je proste, ze ten HW je vybehovej, to mas ze vezmes starou grafiku a aby to jeste dalo kseft nacpes to do konzole. Kolem hype, marketing, lidi to nakoupi za celkem rozumnou cenu a udela to kseft, zbytek pak zivi hry a dalsi sluzby kolem :) Ze ma doma clovek nejake pseudo 4K dopocitavane, na stole toustovac s mizernou kapacitou na hry uz neresi, protoze tomu jednoduse nerozumi :)

        Skutecne 4K hrani bude tak mit PC. To se rozjede, doufejme jen konecne v HDR poradne TV s Dolby Vision a poradne HDR monitory a ne ten odpad co nam predvadi vyrobci :(


      • Veskoslav

        Tak dělá se recenze teď. Až vyjdou dané hry, můžeme se bavit o next genu. Do té doby to vypadá jako upgrade, ne generační skok. A přitom Demons Souls vypadá podle porovnání s Ps3 verzí nádherně. Ale 30 FPS je prostě katastrofa.

        • Počkej pár dnů na recenzi Demons Souls ;-)

          • Veskoslav

            Proč? Však už recenze hráčů i recenzentů jsou venku a téměř se shodují:)

            • Ano, shodují. Nextgen 🙂

              • Veskoslav

                Reakce na příspěvek:

                30 fps není next gen i kdybys povolal samotné boha Sony...

                • iSpirit

                  Reakce na příspěvek:

                  můžeš tedy poslat odkazy, kde se na tomhle recenzenti shodují. Děkuji.

                  jinak jsem nevěděl, že definice next-gen hraní je 60FPS. Takže kdyby zítra vydali na PC nejvíce fotorealistickou grafiku, ze které by všem padala huba na klávesnici, ale byla by zamknutá na 30 FPS, tak bys to taky takhle rychle odsoudil? 

                  Když jsme u toho, můžu tě poprosit o definici next genu a 60FPS, když jsi tak moudrý Tomáši. Určitě můžeš nějak doložit.

                • Reakce na příspěvek:

                  Upscalling na 4k.

                  A přesto místní profesionální recenzent o hře napsal: "okamžitě mě zcela uhranula naprostá plynulost v kombinaci s velmi působivým a VELMI ostrým vizuálem. Demons Souls mi v konkrétních momentech naprosto vyrážely dech."

                  Myslel jsem, ze hry hrajeme právě proto, aby nám vyrážely dech. Ne kvůli čísílkům.

                  • iSpirit

                    Reakce na příspěvek:

                    Veskoslav ty hry nehraje, jen kibicuje. Bloodborne hrál pět let na Games.cz. To byly příběhy o PS4 a jeho otcovi, člověk by z toho sestavil knihu. Víš, jak ho musí štvát, že Demon Souls od Sony má na MT kolem 90%, všichni tu hru adorují a MS má.... má... Gamepass. 

                • Reakce na příspěvek:

                  Demons Souls má 60 fps.

                  • Veskoslav

                    Reakce na příspěvek:

                    Ale pak nejede v 4k, ale jenom 1440, ne?

                    • Reakce na příspěvek:

                      A naprosta vetsina rika, ze prakticky nepoznas rozdil, rozhodne ne, pokud je nemas vedle a i potom to je v podstate jen neco, ceho si vsimnes pokud se zastavis a na vzalenejsich objektech si vsimnes lehce ostrejsich detailu apod.

  • Jack1947

    No čekal jsem výslednou známku ale nevadí 😛, mě by spíše mrzelo že tam není zásadní Launch titul. Tímhle se povedlo s Xboxem vyrovnat síly😉

    • Kosac

      Vidím to podobně, tak nějak bez všeho co Sony launchuje k nové PS5 dokážu žít. :) Hopsačku Morálese vnímam jako fanservice pro afroamerickou část zákazníků z gameplay mně absolutně neláká. Remaster Souls.. no.. bezva no.. a co dál.. ehm.. vlastně jsem si ani nezapamatoval co tam je dál. :D 

      • Jack1947

        SPiderman into the spiderverse bylo super a nevnímám to jayko "fanservice" Afromerčanům. Jinak chápu, spíše zjistili že nemá smysl jít exkluzivitě naproti když to beztak koupí hodně lidí má radši se válet na gauči netrápit se s laděním.

  • Veskoslav

    Krabici od Xbox a ovladač od PS. A stejně jako u 4 si počkám na PRO. Doteď ještě dojíždím ze staré generace hry a žádná sláva:)

    • iSpirit

      se tvým vkusem a umem, bych nic nehodnotil Tomáši. 😂

      • Veskoslav

        Rika hlavní fanatik Soulovek? Raději se připravuj na svou 30. Možná ti konečně dojde jak se chováš.

        • iSpirit

          nemám potřebu se povyšovat nad někým v rámci mačkaní tlačítka myši či gamepadu, ale u tebe vždy rád udělám výjimku, protože tě to neskonale točí. Jsem člověk, co nehraje jen kvůli nějakému pobavení, rád získám od hry něco více.

          Např. Nier: Automata mě přivedla znovu k některým filozofům a měl jsem potřebu zajímat se o jejich myšlenky. Bloodborne mě přivedl k symbolismu, Sekiro k japonskému folklóru. U hraní Death Stranding jsem se vrátil k Shadow of the Colossus a užíval si poetiku obrazů. A že hudba z těchto věcí je dost často geniální, což mě to přivedlo k lásce k vinylům, to je jen další plus a takových by tu bylo x.

          Osobně jsem rád, že se o těch pár her, co mě baví, zajímám do hloubky, jelikož ve hrách je spousty skvělých věcí a myšlenek, co se nemá šanci dostat do literatury a filmu. To, že čas u obrazovky mi může dát něco i více než jen mačkaní, mně dělá radost, a proto pořád i hraji. Takže ano, mám lepší vkus než ty a to o míle a rád ti to vždy připomenu.

          Jinak uvědomit si svoje chovaní by sis měl hlavně ty, ztrapnil ses tu tolikrát,  že už to nejde spočítat, ale sebereflexe je pořád pro tebe sprosté slovo. Kdybys tu sebereflexi našel, tak už nemám potřebu ani reagovat, takhle se vždy na tebou rád pobavím. Tak do dalšího shledání Tomáši.

          • Ty kráso, jsem rad, že tohle Automata nevyvolala jen ve me. Geniální hra.

    • Když na tom hraješ UBI hry 😂😂😂😉

      • Veskoslav

        Spiderman,Horizon,Uncharted atd. Samý Ubisoft. Pravda mám tam Raymana a předposledního AC...

      • iSpirit

        😂 stike.

        • Veskoslav

          Co je to Stike? Nedokážeš ani napsat jedno jediné slovo bez chyby? To spise vypovídá o tobě.

  • Phillios191

    Já si na PS5 ještě počkám...

  • Slavik_Jenda

    Ty zmínky o nahrávacích časech mi přijdou slušně řečeno úsměvné... Takový fakt jen aby bylo o čem psát... 

    Stačí zmínit, že je tam rychlé SSD a nahrávací časy jsou výrazně kratší... 

    Sám se na PS5 těším, ale koupím ji až s GT7... Předpokládám, že v té době už budou k dispozici NG updaty pro všechny zásadní PS4 hry a samozřejmě, že bude na trhu už dostatek exkluzivních PS5 her... Vydat konzoli bez her, ano současný stav je bez her a to na obou platformách, a bez dostatečně velkého počtu kusů skladem, je prostě fiasko... Nicméně kdo si počká, ten se dočká... 

    • PCMR

      Holt se to musí oslavit. Ve světě konzolí je rychlé SSD malým zázrakem. ;}

      • victor

        Jen se ukazuje , že s tou rychlostí SSD je to docela papírové vytězství ...Spíš než rychlost SSD se ukazuje že je rozdíl jetli tam SSD vůbec je nebo se jede z HDD ...a obecně klidně bych tu rychlost oželel , když budu moci nainstalovat nextgen na  klasický HDD :/ .

      • to je i ve svete pc...

    • Ja to udelal tak, ze jsem si spoustu her schoval, protoze jsem jeste nemel poradnou obrazovku s HDR a par her jsem nechtel hrat v 30fps. Takze ted to vypada tak, ze jsem next gen ready, naprosta vetsina her, ktere jsem si schoval, nejake to vylepseni na PS5 dostala (akorat Naughty Dog mlci :/ ), takze mam i hodne co hrat, ale bohuzel asi budu par mesicu cekat na krabici.

  • skream2

    Nový Spiderman a Demon Souls ve 4K jen s 30FPS. To je podle tiscali next gen?? :))

  • Lukass

    Ehm,  Days Gone je jedna z nejlepsich her minule generace,  a jedine open world co sem byl schopne za posledni dobu dohrat

    • victor

      Právě to Open world mne děsí natolik ,že Days Gone šlo mimo mne plánovaně :/...

    • Mám to stejně. Days Gone jsem dohrál minulý týden a musím říct, že je to jedna z mála her, co mě totálně pohltila. Nejen v rámci PS4 exkluzivit, ale obecně. Navíc tam nejsou absolutně žádné agitky a podobné nesmysly. Vůbec nechápu tu totální polaritu názorů na tuhle hru. Dobrou zprávou je, že jí prodalo docela dost, takže nás snad čeká druhý díl. Deacon mi dost přirost k srdci.

      • Lukass

        Jo je to skvela hra,  super napsany ppstavy,  vsechny v pribehu me bavili. 

        Dokonce sem tam splnil i hromadu  nepovynech aktivit,  coz nikdy nedelam. 

        Budu si ten pribeh pamatovat na furt.  Ke koncu se hra nevyhla tradicnimu natahovani,  nastesti to netrvalo moc dlouho. 

        Akorat ty hordy sem cekal ze budou tezssi,  daval sem je s prstem v nose

      • Jack1947

        Mě jenom zklamalo že hlavní záporák Je už posmrti protože ho otrávila tvoje žena

        Hru jsem nehrál, ale příjde mi to takové lepší State of decay. No místama i horší... ten grind mi u hodně her dneska nechybí když je ta možnost.

      • Souhlas. Nechapu hate na tuto hru a zaroven naprostou adoraci TLOU2, ktere si naopak hate zaslouzi z cele rady duvodu.

        • TLOU 2 je hodně kontroverzni , ale mě se to líbilo... 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit