Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kverulant

    Konečně jsem se k tomu dostal, vynaložené úsilí je vidět, ale zarazil mě horší soundtrack. Převzali původní melodie, ale přearanžovali je do anonymního orchestrálního stylu. Mám z původní hry, ostatně i ze všech DS her vžité z bitek s bossy ty apokalyptické hymny, ale tady je hudba na druhé koleji. Místo varhan znějících prostorem nebo depresivní smyčky v Nexusu vše nahradil orchestr, kde skladby splývají. Chybí tu ten správný osudový styl From Software a proto doufám, že Bloodborne 2 budou dělat oni a ne náhradník.

  • MishKonn

    Tak super. 

    A teď prosím tedy od mistrů remaků ten jediný, co za to stojí.

    KotOR. 

    A pak KotOR2. Včetně vystřiženého obsahu. 

    Díky. 

    • Thanquol

      fakt netřeba. Co je třeba je KOTOR 3 

    • iSpirit

      tak asi těžko budou dělat primárně PC hru, navíc když se plánuje, že je koupí Sony, což je samozřejmě škoda, klidně by do PC sféry zabrousit mohli. Navíc těch her, co si remake zaslouží, je x a napadají mě hry, které by si to zasloužily i více než KOTOR, které jsou v pohodě pořád. Hrál jsem je nedávno a v pohodě. Vagrant Story, ICO, MGS, Thief, Deus Ex.

    • 0tecFura

      To si říkám od doby, kdy začalo být moderní dělat nejrůznější remastery a remaky. Když někde padne otázka, jaký bych si chtěl někdy zahrát remake, tak mě jako první napadne Kotor. 

      • Thanquol

        jako proč? ta hra nepotřebuje remaster a už vůbec ne remake, ale pořádnej, hustej, namakanej sequel. 

        • 0tecFura

          Jj dá se hrát i dnes. Já hraju ročně pár herních klasik, abych si doplnil herní vzdělání. Ale zrovna Kotor oba (za trojku bych byl taky raději) díly bych si dal fakt v nějaký naslaply grafice. Něco už na hranici remaku. 

          Pro mě osobně by to dávalo větší smysl než remaster mass effect, co teď delaj. 

          • tomekbobek

            Rozhodně. Mass Effecty ho tolik nepotřebujou. Možná jednička, ale dvojka a trojka ne.

    • Derp_1337

      KOTOR (1 & 2) je i v dnešní době normálně hratelný. Grafiku tam můžeš vesele nastavit i na FullHD.

  • godycz

    cetlo se to paradne. fanousek co pise recenzi. tak to ma byt.

    jen bych rad vedel vic o onlinu. funguje stejne jako u originalu ? tzn aka ds2?

    • " fanousek co pise recenzi. tak to ma byt"

      No jo... jenže když recenze píšou fanoušci, tak si pak zase lidi stěžují. že průměr hodnocení není 5 :-)

      • Thanquol

        "že průměr hodnocení není 5?" co tím myslíš?

    • Pavel Makal

      Ano, funguje, servery jsou navíc dost živé, Old Monk boss fight probíhá tak, jak správně má :)

  • Díky všem za rady a postřehy. Dohrál jsem Bloodborne celkem bez problémů, ale Demons Souls bude asi trochu jiné kafe. Naprosto chápu, že k němu nemůžu přistupovat stylem Devil My Cry. Jen mi trochu vadí ty permadeath situace popisované v recenzi. Budu se muset obrnit trpělivostí kvůli opakovanému procházení stejných úseků hry.

    • Grimsy

      Popravdě jestli jsi dohrál Bloodborne, tak by Demon's Souls neměl být tak obtížný. DS1 a DS2:SotFS jsem dohrál v pohodě, ale Bloodborne pro mě bylo hodně hořký kafe.

    • Je to cca stejné kafe.

      Pokud jsi dohrál Bloodborne, tak bych se toho zase tolik nebál.

      • Pavel Makal

        Pane jo, to bych se fakt neodvážil tvrdit. Herní mechanismy jsou samozřejmě velmi podobné, ale Demon’s Souls mají mnohem větší potenciál k frustraci. Cesty k bossům jsou zpravidla mnohem delší a náročnější a i levelování mi subjektivně přijde mnohem pomalejší.

        • Thanquol

          Bloodborne je Souls pro lamy. 

        • Jasný. Ale pokud zvládl dohrát Bloodborne, tak by měl mít to nejhorší (první setkání se Souls hrama) za sebou. A už neměl být úplně v háji.

  • TheGGG

    vypadá to dle všeho fakt luxusně, pár redesignů postav, které skalní fanoušky štve asi zvládnu bez problémů protože si původní demon souls už tolik nepamatuji... teď jen konečně mít doma PS5, což za pár měsícu určitě budu mít.

  • Pozítří si PS5 přinesu domů a Demons Souls jsem plánoval okamžitě koupit jako důkaz technologické vyspělosti oné konzole. Ale recenzent mě trošku vystrašil. Nepovažuji se za žádné herní ořezávátko, ale čeho je moc, toho je příliš a trochu se bojím utrpení vyjádřené těmi odstavci v recenzi. No... stejně do toho půjdu. Budu to brát jako test trpělivosti a předváděčku nevěřícím Tomášům. Už se těším, až v kombinaci s haptickým ovládáním budou valit bulvy :-)

    • Ty Souls hry nejsou těžký. Ale jsou jiný. A nevedou tě za ručičku. Takže pokud se do nich vrhneš a začneš tam mezi nepřáteli běhat jako ve Witcherovi 3, tak nejspíš neprojdeš první skupinou protivníků. A můžeš mít pocit, že je to těžké. Ale nebude to pravda - pouze to v tu chvíli hraješ blbě :-D

      Pokud ale trošku přibrzdíš, přebereš si, co po tobě ta hra chce (button mashing to není), mrkneš jak nepřátelé útočí, jaké mají slabiny a jaké ti hra dává k dispozici možnosti (itemy a funkce, které v jiných hrát ignoruješ, protože nejsou potřeba), tak tam můžeš běhat hodiny bez úmrtí. (a když umřeš, tak ti zůstávají itemy, odemčené zkratky, můžeš zístak zpět expy.... takže tady to úmrtí není ani tak hrozná událost jako v jiných hrách)

      Ve spoustě her (třeba poslední Mafia remake) jsem umíral častěji, než v Souls hrách a nikdo z toho vědu nedělá. A to fakt nejsem nějaký Souls přeborník, ale úplně normální hráč.

    • TheGGG

      souls hry nejsou tak těžké... max občas mrkneš na internet pro objasnění nějaké mechaniky a v boji s bossy nesmíš být netrpělivý a nehrát to jako normální hack and slash... ale učit se pohyby nepřítele a dobře plánovat útoky a své vybavení a strategii

      v demon souls mě dal faaaaakt zabrat jen flamelurker a maneaters... to byly k*rvy. A ještě nějaký rytíř, vím, že mě tam taky nedal spát...

    • Obtížnost Souls spočívá spíše v chytrém level designu a enemy placementu. Pokud se nebudeš celou hru táhnout se třema phantomana, kteří dělají hru triviální, po dvou nebo třech průchodech hrou si člověk zvykne na tempo hry a zapamatuje si vzory v jakých se nepřátelé chovají spolu s rozložením levelů. Přes to řečeno, DS má určité elementy které novým hráčům moc nepomáhají, jako již zmíněná World Tendency, nevybalancovaná magie spolu s PvP a některé levely nejsou moc odladěné v tom, že připomínají spíše Dynasty Warriors než Souls hry.  Nechali také rozbitou umělou inteligenci určitých nepřátel, což moc nechápu.

    • Takhle, Demons Souls jsem nehrál, takže nevim, jak velkej je v tom rozdíl, ale From Soft hry nejsou tak těžký, jak je internet prezentuje. Teda, ne, že by byly lehký, ovšem jejich obtížnost pramení z toho, že ti nic moc nevysvětlí a jedou vysokou obtížnost hned od začátku. Abych to ilustroval na příkladu, když jsem hrál Dark Souls poprvé, chcípal jsem pořád. Nedávno jsem rozjel novou hru a když pominu pády, umřel jsem v první půlce jednou v Blighttownu a dvakrát v Anor Londu. A pak asi 8x u Ornsteina se Smoaughem teda...

      • Jack1947

        Tak zrovna Smaug a Ornstein je jeden dvojitej nejhorší boss vůbec. Tam umírají i zkušení speedrunneři.

      • tuco

        To je snad nejaka kampan, na tom internetu, proti-Souls hram, ktera je prezentuje nepravdive. Jestli to neni kampan nejakych Souls Justice Warriors. Musime si na to davat bacha a nenechat si nalhat, ze neco je tezke, i kdyz to vlastne tezke neni.

    • jack

      Opravdu pozor. Koupil jsem si to kdysi na ps3 a nikdy nedohrál. Součástí byl manuál, který dost věcí vysvětloval. I tak jsem prostě neměl sílu po dvousté opět umřít na mostě s drakem...

      • TheGGG

        pokud pořád dokola opakuješ stejný postup, umíráš a nesnažíš se přijít na jiné řešení, je to tvoje chyba, ne chyba hry.

        • Thanquol

          občas kouknout na internet není snažit se přijit na řešení. prostě koukaš na to, na co přišel někdo jinej... lol ale škoda mluvit. tohle dělaš asi ve všem. koukneš, přečteš a pak hrdě papouškuješ. 

          • TheGGG

            aj nějaký anonymní hater, kterého vidím poprvé v životě se na mě nalepil... co jsem provedl tobě nevím, ale goood.

            Samozřejmě není nic špatného na tom se kouknout na internet na nějaký vysvětlující návod, pro objasnění mechanik. U soulsborne her je to skoro nezbytné, což by jsi věděl, kdyby jsi nějakou někdy hrál a dohrál. Já hrál a dohrál většinu významných soulsborne her, takže vím o čem mluvím...

            • Jack1947

              Cože tys nedohrál Úplně všecky ?! 😱😯 jakpto ?

        • jack

          pravdu máš velkou

  • Jack1947

    Oslavování remaků hmm... na druhou stranu je to furt Exkluzivka ale že by tohlepřivedlo lidi k PS5... To si tolik nemyslím.

    • Thanquol

      ty asi nemyslíš vůbec a máš touhu to furt dokazovat 

      • Jack1947

        Nechápu komu ale taky bych se neměl vyprovokovat k zbytečné diskusi takže, radši to nechám takhle 🙂 Jinak asi omluva když jsem si neuvědomil že reaguji na očividného trolla. Příště se budu víc ovládat :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit