Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • tuco

    Otazkou je, jestli MS sam k zminovane toxicite v minulosti neprispel, treba tim jak vedl marketinovy kampane. Moc dobre si to nepamatuju, ale nejaky rekneme jiskreni mezi XBox a PS urcite bylo. To uz nikdo nezmeri .. 

    Nicmene, fanousek (anglicky fan) ma puvod ve slove fanatic(us), tedy jak pise wiki, clovek ktery se vyznačuje neschopností kritického odstupu, intolerancí, nepoučitelností a jistou omezeností.

    Co od takoveho cekat? ;) 

  • Gam0

    Používá tady někdo Xbox aplikaci na PC? Kvůli game passu?

    Přijde mi, že je to nějaké nestabilní. A Plague Tale spadne při načítání prvního levelu, Minecraft Dungeons mi padaly po spuštění, po přeinstalování už to ani nic nedělá, jen jede proces. Takže mi vlastně zatím jede jen Forza Horizon 4 a Tetris.

    • 0tecFura

      Já musel stáhnout nějakyho Xbox klienta když jsem si koupil gears 5. To je ono? 

    • používám od první beta verze a vše ok.

      • Gam0

        Hm, mně to začalo odmítat ty hry i instalovat, s chybou 0x80070017, což u Xboxu znamená vyměnit vadný disk. Mám nový SSD. Celý Windowsy šly dva dny na to do kopru. Ale SMART kromě vadných bloků z výroby nic dalšího nehlásí.

        • 0011

          To sice znamená na Xboxu ale ve Windows to znamená chybu aktualizace systému, pokud používáš antivirus zkus ho vypnout a stáhnout poslední aktualizaci.

          • Gam0

            Windowsy byly aktualizovaný. Poškozený blok disku to hlásilo i v prohlížeči událostí ve win, takže ten kód odpovídal problému s diskem. Jinak žádný antivir, vše prakticky defaultní instalace Windows.

            • Tak to mi udělal taky, bohužel to vyřešil jen přeinstal :/ 

  • Mmm, krásné sluníčko svítí, kvítky voní, kéž by nebylo zlého a ošklivého, co by rozdělovalo společnost...

    Co to je pořád? Odkdy je špatné si na něco zanadávat? Raději flamewary, než zelený palouček "všichni máme společný a jediný správný názor". Stejnak je 95% všech diskuzí jen provokace a zábava a úplně věřím, jak to korporát s milionama pod zadkem kompletně pročítá a má z toho chudák špatný pocit.

    • Jack1947

      Přesně rychle do safeboubble :P

      Je sranda když to dělá bůhvíjakej zastánce čehokoli ale když už se takhle cití třeba nějaký ten vyšší Management nebo rvnou šéf asi by měl z praí přibrzdit zjevně to není to pravé ořechové.

  • dds72czech

    Hezky to rekl, nesnasim boj mezi fanousky konzoli. Boze kolik komentaru uz ja dostal od tzv "druhe" strany. Hrajeme hry protoze nas to bavi, proc nadavat druhym co maj jinou platformu ? Mimochodem mam tri.

    • Všude kde je konkurence je to jen dobře, Intel vs AMD, nVidia vs AMD, Playstation vs X-Box - všude jeden tábor absolutně nechápe jak někdo může koupit to druhý. Ale kdyby všichni vystupovali jako Spencer, bylo by to prostředí hned přátelštější. Nicméně z obou stran co se konzolí týče jsem za poslední rok nezaznamenal nic podobnýho co předvádí Intel u procesorů - jak Sony, tak Microsoft se chovají rozumně. A ultras holt byli, jsou a budou.  Já sám jsem měl PS, PS2 i PS3 a v tý době se mi zdál Xbox divnej, hlavně i jeho ovladač, ale už mám doma Xbox a sedí mi nakonec víc.

    • a nebýt exkluzivit, tak ti stačí jedno zařízení

      • 0011

        Každý markeťák z herní branže ti řekne že nejvíc vydělávají F2P, mobilní hry, mikrotransakce a fastfoodové multiplatformní frančízy typu CoD a FIFA. I když si teď myslíš jak by to bylo ideální, věř mi, nechceš aby stačilo jedno zařízení a skončily exkluzivity. Ví to i Spencer, který má jak Nintendo Switch, tak PS4 a vůbec bych se nedivil kdyby už měl i PS 5 a není to jenom proto, že na to má finančně.

        • nepochybuji, ze si z prace muze vzit, nebo ma rovnou doma vsechny konzole co vyjdou; v jeho pozici by to bylo nesmysl, aby ke vsemu nemel pristup.

          • 0011

            O to nejde ostatní konzole si pokud vím kupuje soukromě za svoje peníze protože je to hráč a kupoval by je i kdyby nebyl CEO Xboxu, Xbox si bere z práce to se ví když se chlubil ještě před oznámením series X že na ní hraje v multiplayeru s ostatními hráči, čímž teasoval jednak zpětnou kompatibilitu druhak že finální prototyp je hotový.

            • Tak to vám přeji, že ho znáte tak dobře. Ale tak samozřejmě, že pro člověka jeho příjmů je to výdaj třeba za hodinu práce, tedy zcela nepodstatný. Ale pochybuji, že někde čekal v pořadníku, aby neměl PS5 až v únoru ;) 

        • Jack1947

          Mobilní Freemium kde to vzniklo zcela určitě :)

        • PCMR

          Představa, že mám doma 3 PC, abych mohl dělat ve 3 softwarech, je skutečně exkluzivní.

          • 0011

            Mít aspoň 2 různé pc není nic neobvyklého znám pár muzikantů co mají Mac kvůli garageband, což je jeden z nejpoužívanějších softwarů v téhle branži a je exkluzivní pro Apple a pc mají proto, že na něm stříhají videa ve vegas případně hrají + notebook - většinou mac kvůli práci když cestují.

            • PCMR

              Mít 2 PC možná není nic neobvyklého, ale kupovat si Mac (přeloženo předražené PC) kvůli jedné aplikaci, která má spoustu kvalitních alternativ, mi teda jako obvyklé moc nepřijde. Ale tak, spousta lidí nerozumně vyhazuje peníze. Holt exkluzivita něco stojí a je jasné, že bez Applu a jeho exkluzivního softwaru asi dobrou muziku neuděláš. ;}}}

              Jinak co se týče NB, tak ten si snad kupuješ kvůli mobilitě a ne kvůli jinému softwaru.

              • 0011

                Reakce na příspěvek:

                Prosimtě vysvětlí mi jak jedny z nejslavnějších kapel současnosti Justice, nebo Trent Reznor aka NIN jsou blbci co nerozumí software a neumí si najít levnější alternativu. Jde o to že tenhle software používají nahrávací studia a muzikanti po celém světě co spolupracují na dálku si posílají hudbu ve formátu garageband. Je to pracovní nástroj který je živí tak do toho investují a nemusí řešit nekompatibilní programy.  Sám používám levnější programy na pc, protože to je koníček a neživí mě to, ale garageband je jeden z nejlepších programů vůbec a nedovolil bych si proti němu ani lidem co ho používají říct půl slova. Nemusíš se vyjadřovat ke všemu, obzvlášť když o tom víš prd.

                • PCMR

                  Reakce na příspěvek:

                  Btw, NIN je jedna z nejslavnějších kapel současnosti? Z jakého roku si přicestoval? Řekl bych tak 2000. To by i vysvětlovalo tvůj neaktuální pohled na Apple počítače.

                • PCMR

                  Reakce na příspěvek:

                  Špatný argument. Že je někdo muzikant neznamená, že rozumí softwaru. Prostě to může používat, protože mu to někdo doporučil. Tak si na to zvykl, dělá v tom, neřeší, kolik zaplatil. To ale neznamená, že nejsou alternativy. Apple si často kupují lidi co ví o hw/sw kulové. Stačí jim, že je to Apple. Víc vědět nemusí. V kombinaci s uctíváním značky / kvalitním PR je to skvělý zákazník. Tady konkrétně tě ale bohužel musím zklamat. Je rok 2020. Doba, kdy Mac v něčem dominoval (DTP, střih, audio...) dávno skončila. Už je to jen předražené PC. Navíc bych se nedivil, kdyby ten program šel rozjet i na Windows / VirtualPC. Tím by bylo vše, co tu řešíme, irelevantní. Každopádně, myslím, že si dobře prokázal, o čem jsou exkluzivity. O honění si nad značkou. Exkluzivity jsou příčinou toho, o čem mluví Spencer. Kdyby hry šly hrát na všech platformách, tak by se lidi tolik nehádali, protože hádat se, jestli máš doma černou nebo bílou krabici, nedává moc smysl.

                  • 0011

                    Reakce na příspěvek:

                    A) jasně píšu, že je používají proto, že to je jednak dobrý software a
                    za druhé je rozšířený v profesionální branži proto kolegovi nebudeš
                    posílat stopáž vytvořenou v cubase když on používá garageband, protože
                    exportovat můžeš jenom do *.wav a nejdou exportovat stopy z nástrojů do
                    souborů kompatibilních s cubase, z čehož je mi jasné že jenom obecně
                    plácáš o alternativách a o tvorbě muziky v jakémkoliv softwaru skutečně
                    nic nevíš, navíc tím levnější software bylo myšlené že kvůli garageband si musíš
                    koupit Apple ale program je zadarmo, Cubase nikoliv ale není to díra do
                    peněženky, ale budiž k diskusi o hrách je to skutečně irelevantní.

                    B)
                    Nic takového jsem neprokázal, píšu že kvalitní exkluzivity by bez
                    exkluzivního HW vůbec nevznikly. Kdyby všichni dělali hry jenom na jednu
                    platformu, tak by se výrobci nemuseli vůbec snažit, kdyby nebylo AMD
                    tak nikdo nedonutí Intel ani Nvidii k dělání lepších procesorů, grafik a
                    SoC, kdyby se Red Dead Redemption 2 nezaplatilo na konzolích nebylo by
                    co prodávat na PC,  celý smysl komentáře byl že konkurence je dobrá, ne
                    že je dobře že se pár hlasitých fanboyů hádá že kus bílého plastu je
                    lepší než kus černého plastu, proto nemám rád fanboye čehokoliv ať už je
                    to pc, konzole, značky oblečení atd.
                    • 0011

                      Reakce na příspěvek:

                      Ach jo spadnul mi net a po vložení se rozhodilo formátování a místo smajlíka mělo být B ) zas tak samolibý nejsem. Osobně proti tobě nic nemám, ale na některých věcech se prostě neshodneme. Třeba i na tom že Reznor je pořád relevantní a jeho alba pořád mají úspěch.

                • netUSblb

                  Reakce na příspěvek:

                  A co že to používají? Takže třeba Ulice na Nově je úspěšná protože to sleduješ?

      • dds72czech

        A nebyt ruznych platforem tak jsme v ri.i. Protoze by nebyl tlak na vyrobce udelat neco exkluzivniho pro jeho zakazniky. Zamysli se

        • Spíš by odpadly náklady na vývoj na více platformách a byl by větší jednotný trh. Nevidím, že by exkluzivky byly něco až tak převratného a jinak by nevznikly. Dneska stejně originalitu a nápady ženou kupředu indie studia, která si mohou dovolit riskovat a až druhotně to co má úspěch pronikne i do AAA světa.

          • dds72czech

            Pro mene chapave, predstav si ze by auta vyrabel jen jedinny vyrobce. V cem bys jezdil ?? Libilo by se ti to auto a jeho vybaveni ? Nemyslim 

            • PCMR

              Představ si, že by auta vyrábělo několik vyrobců a každé auto by mohlo jezdit jen na omezené trase. V čem bys jezdil? Líbily by se ti ty auta a jejich omezení? Nemyslím.

              A teď si představ, že přijde nějaký jantar a bude ti tvrdit, že by to tak bylo strašně super, protože bez toho by jezdili všichni všude což by znamenalo nekvalitní silnice. ;}

            • Příměr na auta je docela dobrý. Nicméně to co máš je teď je několik málo výrobců, kteří mají pouze jeden lepší a jeden horší model svého auta, bez modifikací ze stávající generace vozidel a to je vše. Pokud se rozhodnete pro jednoho výrobce, tak od něj musíte poté kupovat vše, od doplňků po licence za provoz. Navíc auto jezdí pouze po některých silnicích, pak existuje pár silnic, kam lze vjet jen autem jednoho výrobce a ještě si kolikrát musíte hlídat i správnou generaci vozidla, není samozřejmostí, že vozidlo nové generace zváldne i cestu, kudy jste jezdili s předchozím vozem. Nicméně vedle toho existuje ještě hromada dalších výrobců, kteří umožňují poskládat si auto dle vlastních potřeb a finančních možností, lze ho i nadále modifikovat. Dokáže jezdit po většině silnic, až na pár výjimek a dokonce umí komunikovat s ostatními vozidly bez nutnosti platit další poplatky výrobci. Je pravda, že některé speciální silnice, rezerované je pro určitého výrobce jsou standardně nesjízdné, ale někdy stačí počkat, případně se tvářit, že jsem jiné auto a občas to zabere.

          • 0011

            Exkluzivity už z názvu nemají žádné náklady na vývoj na více
            platformách  a i když si to nevyslovil tak pc není jednotná platforma a
            naopak mi příjde jako zbytečný náklad dělat několik verzí
            textur/škálovat modely atd. Indie hry mám taky rád, obzvlášť
            metroidvanie, ale AAA exluzivity nic nenahradí. Je jenom pár studií co
            dělají multiplatformní hry co se blíží úrovni exkluzivit a doufám že
            takový bude i CP 2077, ale pro většinu velkých studií je naopak velký
            risk nalít peníze do kvalitní originální hry když mají jistotu, že víc
            vydělají na zavedené značce.

          • Zajímavé je, že Nintendo ještě nezkrachovalo, když exklusivity nikoho nezajímají a všichni hrajou jen indie. Sony jakbysmet.

            • Japonsko je uplne jiny svet, tak si to lide kupuji proste jen proto, ze to vyslo. je to uplne jina mentalita obyvatelstava. a je to tak dobre. 

            • Nintendo je zrovna dost specifická společnost.

  • Ja se vždycky sám sebe ptám, jestli to náhodou není tím, že tahají za (výrazně) kratší konec provazu.

    Vzpomeňte si na arogantní MS při  uvedení Xboxu One (always online, žádný bazar, Kinect nebo nic). To byli na koni. Teď hrají slušňáky.


    • spravne, tyhle reci o spolupraci by urcite nemeli jako nejsilnejsi na trhu. za kratsi konec se vzdy spatne taha. ale jiste, porad lepsi nez nejake arogantni reci (mam obe konzole)

    • No tehdy v MS šéfoval Ballmer což byl slušně řečeno pěknej ko*ot Tak možná to má nějakou spojitost.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit