Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • matejhanc

    Hrát něco 130 hodin a pak říct, že ta hra patří mezi
    "poražené", to je na solidní diagnózu, kterou se ale bojím stanovit.
    Nebo možná... masochismus? Není tu nějaký psycholog, který by to dokázal zhodnotit lépe?
    :D

    • A nepatří? Ta hra rozhodně nedostála hypu, je plná bugů, nehratelná na starý generaci konzolí a skoro všechno by se dalo udělat líp. Furt je to solidní hra, u který se člověk zabaví a ze který sem tam vykoukne známka geniality, zejména v dialozích a vedlejších questech. Ovšem rozhodně to neni hra dekády, neni to ani hra roku, dokonce to neni nejlepší hra ani v jedný z kategorií, kam by se teoreticky dala zařadit. Což je po 8 letech čekání pro dost lidí zklamání. Pro mě ne, protože jsem se naučil mít od her realistický očekávání (a taky jsem měl kliku, co se týče chyb a glitchů), ale pro spoustu lidí jo a internetu slouží jako největší zdroj srandiček a bugů od dob Skyrimu.

      Co jsem chtěl říct, navzájem se nevylučuje, aby hra člověka bavila, ale zároveň byl zklamanej promarněnym potenciálem. A i když je pravda, že v recenzích si Cyberpunk ved dobře, širší hráčskou veřejnost dost otrávil a pověst CD Projektu, coby vývojářskýho boha, značně utrpěla. Čili se do tý kategorie celkem hodí.

    • Ilusiveman

      Já mám ve Skyrimu 500+(jen na PC, bez konzole a VR Skyrimu), takže 10/10?  Asi jo. Tedy CP by byl 2.6/10

    • Ilusiveman

      Zkušeně Lukáš Grygar zhodnotil Skyrim nadčasově! :-OO

    • triptich

      a možno si to len zle pochopil. pavel celkom jasne definuje, prečo je pre neho hra medzi porazenými: ""...je pro mě především učebnicovým příkladem promarněného potenciálu, nesplněných slibů..."

      aj napriek množstvu času, ktoré v hre strávil, v nej nenašiel toho ducha, ktorého očakával a ktorého v hre vidia iní. to je podľa mňa celkom fér. pre mňa sú na tom rovnako soulslike hry, na ktoré pavel naopak prisahá. CP2077 mu nesadol, považuje ho za priemernú (možno horšiu) hru. fér názor, ktorý nijak nevylučuje fakt, že inému sa hra môže páčiť.

      paradoxne by som povedal, že v tomto prípade je viac hodín na škodu. nie všetky hry znesú desiatky hodín hrania. občas je výživnejší kratší a intenzívnejší zážitok z hry, ako nekonečné seanse.

      P.S.: ak by tam ten čas neuviedol, na 100% by tu bol komentár, že hre nevenoval dosť času :D

    • Ale rozhodně v ní nestrávím 130h ale max cca půlku na první dohrání. Taky myslím že odehrát 130h a říct že je to hruza není uplně nejštastnější...

      • omiklon

        Taková hrůza to není, ale když budu zlej, tak story je lineární podívaná a vedlejší obsah je genericky statická výplň v mrtvém městě. CD projekt se chvástal, ale dostali jsme max. sedmičkovou hru a to je málo..

    • lito

      WTF? vždyť je to jeho práce! Se prober a okamžitě. Vyčítat hernímu kritikovi, že hraje hru, aby ji mohl hodnotit? Jo, kdyby to dělali i ti, co to recenzují, ale nebudu rýpat. Peace!

      • matejhanc

        130 hodin dělat něco, co stojí za ... ? Ale díky za probuzení, fakt jsem asi spal a tohle mě probudilo, kámo :D :D


        • lito

          hele kámo. Tak ještě jednou kámo. Je to jeho práce a pokud chceš být validní, tak je lepší jít do hloubky. Čemu nerozumíš? Platí ho za to, aby měl co říci i o hře, která ho nebaví. To je pak super, že tady nejsou jen kývající ovečky, který to baví, protože je to má bavit.

          • LessPh

            Ja teda myslim, ze PM za hrani CP nikdo neplatil.. ST psala recenzi, to znamena, dostala za to odmenu v podobe vyplaty, ale pokud vim, tak PM s CP nema nic spoleneho... tohle je jeho dobrovolny hate zadarmo:D

          • matejhanc

            Jsem játro, chěl jsem reagovat a kliknul jsem nahlásit, omlouvám se za svou játrovitost. Já chápu za co ho platí, ale v tom případě by to chtělo opravdu obsáhlejší komentář než tyhle dva odstavce, aby těch 130 hodin hraní k něčemu bylo. 

    • Pavel Makal

      Já pořád věřím tomu, že aby člověk něco mohl solidně hodnotit, především záporně, měl by s tím být co nejdetailněji obeznámen. Cyberpunk jsem si koupil, hrál ho jako jakoukoli jinou hru a udělal si na něj názor. Proč by v tom měla být nějaká diagnóza? Je to především dobře pro vás, ne? :)

      • Ilusiveman

        Věříš dobře. Hledání stojí čas. Je dobře, že si hledal dlouho. Naopak by tě asi zprasili víc, když bys hledal jen 40 hodin. 

      • matejhanc

        Já tam mám momentálně 40 hodin a myslím, že na subjektivní ale i objektivní zhodnocení to zcela stačí. Protože pak už se ty věci hold dost opakují. Ale i přesto mě to baví na tolik, že to dohrát nechci. Naopak proč ve hře, která mě nebaví utopit o 90 hodin víc, to vskutku nechápu. A jestli je to pro mě dobře nebo špatně.. To opravdu nevím, radši si názor udělám sám.

        • Bumtaratabumbumbum

          Tak mně z toho článku úplně nevyplynulo, že by to Pavla vůbec nebavilo a do hraní se musel nutit. Spíš mi to přišlo, že ho to prostě ani zdaleka nebavilo tolik, jako zbytek redakce. Zrovna tak nenapsal, že by Cyberpunk byl špatná hra, ale že naprosto nenaplnila potenciál (v obou těch tvrzeních je velký rozdíl). 

          Tobě se nikdy nestalo, že by ses docela bavil u nějaké hry a strávil u ní dost času, přesto ale bys o ní neřekl že je naprosto parádní, ale třeba jen že je celkem fajn?

  • Ilusiveman

    Pěkný článek díky za tuto potravu. Pája mě nezklamal a zase mě "donutil" si něco přečíst. S Pavlem bychom asi čistě teoreticky zvládli pivo úplně v pohodě. 

    Keep it up bro

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit