Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Wassago

    Nikdo nedokáže říct s nadhledem, co se při vývoji skutečně dělo. Je možné vyzpovídat několik vývojářů, ale získáte jen určitý úhel pohledu, prostě jenom několik dílků mozaiky. Nedivil bych se, kdyby měl Cyberpunk několik slepých vývojových větví. Je to kreativní obor, Blizzard takhle dělá hry normálně, viz. vývoj Diabla. Přesčasy jsou v soukromém sektoru běžná věc, hlavně před dokončováním nějakého projektu. Bolo naivní si myslet a slibovat, že k tomu u takového projektu nedojde.

    Z hraní Cyberpunku jsem si odvodil, že to dělali primárně pro PC s tím, že to pak naroubují na konzole, což podcenili. Hra je excelentní ve vyprávění  příběhu a věci kolem příběhu jsou dotažené a dohratelné - horkou jehlou, ale drží to pohromadě. Na hře je jasně vidět, že jim docházel čas a museli useknout spoustu obsahu a zároveň přijmout spoustu kompromisů, aby se dobrali konce vývoje.

    Hra má dobré jádro, i přes zabugovanost a nedodělanost to má své kouzlo a opravdu mě bavilo/baví to hrát.  Jsem zvědavý, jak to bude vypadat za dva roky. Hrál jsem Kindom Come v den vydání a pak jsem se k tomu dostal o dva roky později se všemi patchi a DLC a nestačil jsem se divit co všechno přidali a vyžehlili. AAA tituly s otevřeným světem většinou nejsou hotové v den vydání, ale spíše 1-2 roky po vydání.

    • omiklon

      Vesměs souhlas, snad jen Kingdom Come sice vyšel zabagovanej, ale mechanicky fungoval od prvního dne.

  • jindra.veliky

    Takhle si nepodloženě vymýšlet. Některý věci jsou dost ujetý a přijde mi, že to musí být nesmysly. Řídit firmu, tak podám žalobu.

    • Bacha, nekdo si v minulosti dovolil se Schreierem verejne nesouhlasit. Bylo to ve stejne dobe jako debakl s DLC pro ME Andromedu.

      Frajer na dotycnou osobu postval sve fanousky.

      • Derp_1337

        Poštval na někoho své fanoušky? No a? Koho zajímají ublížení fanboys na soc. médiích?

        Současný trend je takový, že stačí napsat jeden příspěvek o tom, jak si sypete popel na hlavu a litujete toho, a vše je zase "ok".

        • Nah, nah. To co se tehdy stalo hranicilo s kybersikanou.

          Samozrejme, vsechny dukazy jsou davno zameteny pod koberec.

          Kdyby to byli jen ublizeni fanboyove tak drzim hubu, ale tohle bylo vic.

          • Derp_1337

            Tak pokud to ti lidé přehnali, tak to máš pravdu. Nechutný bordel.

        • jindra.veliky

          To už udělali ve videu, ale stejně se našel tenhle šourek a dál se snaží získat publicitu

    • Kdyby to byly nesmysly, tak by se proti tomu ohradili trochu razantněji a tu žalobu by nejspíš podali. 

      • dworkin

        Nepodali by vůbec nic. Nejen, že jsou v situaci, kdy jim hrozí, že přijdou o všechen majetek, ale můžou skončit i v kriminálu. Jestli poslední dobou slyšíš ze severu cvakavé zvuky, tak jsou to jejich půlky...

        • Derp_1337

          To je nesmysl. Hrozba žalob z jedné strany a eventuálních soudních sporů nijak neomezuje zažalování třetí strany.

          Jako netvrdím, že jejich právní oddělení teď nemá práce nad hlavu a asi nechcou plýtvat časem, ale to samo o sobě kompletně nevylučuje jiné alternativy.

          • dworkin

            Hele, opakovaně se hrozně suverénně vyjadřuješ v oblasti, kterou nemáš vystudovanou a nemáš v ní praxi.

            Já ji vystudovanou mám, jak funguje CORPO (pun intended) vím velmi dobře a pokud máš pocit, že se v tomhle tématu můžeme bavit jako rovný s rovným, tak je to bohužel pocit špatný.

            O ženskejch a o pívu - rozhodně. Ale chtělo by to na tvojí straně trochu soudnosti. Nejsi právník.

            • Derp_1337

              Já se nebavím o nějakých technických/právních detailech, ale prostě o všeobecných informacích, které jsou součásti běžného lidského života. Když vás někdo pomlouvá, tak je to tresný čin a máte možnost bránit se u soudu.


              Samozřejmě se bavím jenom o teoretické situaci. Tahle situace se Schreierem bude trochu komplikovanější a pravděpodobně většina informací se bude základat na tom, co mu někdo skutečně řekl. Otázkou je, zda si ti "anonymní vývojáři" trochu "nepozměnili" ty informace. Když se hodně crunchuje, tak je pochopitelné, že někomu rupnou nervy a chce se pomstít zaměstnavateli.

  • untentrauer

    V článku je hodně "prý". Nicméně jsem si v podstatě myslel, že nějak takhle to mohlo být a  je mi jasné, že vedení to nikdy nepřizná. 

    Je to obrovské selhání a nenaplnění očekávání všech fanoušků. Mě by bylo jedno, kdybych musel čekat další rok, nakonec to tak vlastně stejně dopadne, ale mohlo se to obejít bez tohohle fiaska.

  • dworkin

    Jen houšť a větší kapky. Teď si ještě stejně posvitit na rozbité audio v AC: Valhalla. Tam už běží správní řízení u úřadů na ochranu spotřebitele tuším ve dvou zemích. 

    Aspoň k něčemu je ta korona dobrá. Lidi se víc zajímají o to, v jakém stavu vycházejí hry (což chápu, když nemají co jiného na práci...). 

    • Hidden

      To me zajima, nemel bys cirou nahodou odkaz na nejaky zdroj ohledne toho spravniho rizeni?

      • dworkin

        https://discussions.ubisoft.com/topic/78569/audio-issues-bitrate-dynamics-balance-muffled-sounds-stuttering-volume-etc-post-here/284?lang=en-US

        Tady v tom threadu to je. Výživné čtení.

        • Hidden

          Proctu si, diky. :)

    • untentrauer

      Jasně. kdyby nebyla korona, tak by mě to bylo úplně fuk, že ta hra je na ho.no co? Možná to platí pro tebe a tvoje okolí, ale neházej všechny do jednoho pytle. 8 let jsem na to čekal.....

      • dworkin

        Tady sis nabrousill svoje vlastní vidle a pak si na ně naběhnul.

        Když píšu, že se lidé více zajímají o stav her, tak to neznamená, že jeden každý člověk se o to víc zajímá.

        Chápeš?

        • untentrauer

          Aha takže dle tvý logiky lidé není jeden každý člověk, ale prostě lidé....Aha dobře ty vidlaři :-)

  • TheGGG

    poslední co mě zajímá jsou přesčasy vývojářů... lol to je umělá pseudo kauza na které se lidi typu šrajer budou přiživovat donekonečna... důležité je aby hry vycházely v dobrém stavu a splnily to co slibovaly.

    To bohužel neplatí v současné době o C77. Hru si někdy v budoucnu snad i zahraji, protože i když lore vypadá trochu cringe mohla by to být zajímavá příběhovka, ale napřed bude třeba tak milion patchů, aby se to dalo hrát.

    Jak řekl angry joe, ta hra je na PC 6/10, na konzolích ještě mnohem míň.

    CDPR prostě přecenilo své možnosti a svůj talent a začíná se to projevovat.

    • KrPa

      😂ale porad je to v lepsi stavu, nez vydani skyrimu a gothicu 3, kde hru museli dodelat moderi a fanousci 

    • untentrauer

      Amen hochu! 

      I když bych vůbec neřekl, že se přecenili. Měli na to čas, peníze a zkušenosti. Jenže, když vedení neposlouchá vývojáře a tlačí na pilu a začne honit prachy, tak to nikdy nedopadne dobře. Když všichni víme, co už dokázali a čeho jsou schopni, tak je tohle jednoznačně odfláknutý a uspěchaný.

    • maros.goc

      jop..tej hre som dal 6/10 aj ja ...bugy stranou, je to proste hriešne premrhaný potenciál

  • Cyberpunk jsem koupil a odehrál z části kvůli CD Projekt z části kvůli tomu, že je to můj oblíbený žánr.  Hra hodně dobrá, ale jako next-gen bych to neoznačil. 

    Asi jako nejhorší vnímám přepálený marketing, kdy doopravdy do tebe šijou jak bude hra úžasná už od začátku vývoje. To je prostě v dnešní době zlo, to mohu potvrdit jako vývojář (neherní). Já přijdu s mlhavou myšlenku na nový produkt  a kolega z marketingu už skoro k tomu prodává klíčenky a trička....

  • tuco

    lol to je velmi novinarsky vdecna kauza, neco jako Titanik. 

    Jelikoz su vuci hypu imunni, nebojte to prijde s vekem a kdyz ne tak nevim, jediny co me zajima je, jak se o te hre bude mluvit za 10 ci 20 let.

    Dovolim si tipnout, ze vubec. Takze vlastne ani ne Titanik. 

  • aspa

    CDP lhalo celou dobu a vědomě. Nikdo tohle by neměl omlouvat. Ve finále je to lehce nadprůměrná hra.

    • Je to těžké, když máte akcie, akcionáře, zaměstnance, zodpovědnost. Řeknete pravdu a hra by se nakonec třeba ani nedokončila. A jaká je hra? Hrál jsem na PC, technicky zcela bez problémů, příběh a atmosféra hodně nadprůměrná. Hodnocení? Samozřejmě horší než vrchol od Rockstaru, ale úplně srovnatelné s hrami FC nebo AC. Nevědět o problémech na 7 let starých konzolích, tak nechápu co se vůbec děje...  

  • michaelfoucault

    Není nic překvapujícího na tom, že vývoj téhle hry zcela jednoznačně nešel podle původního očekávání. 

    Mé osobní hodnocení po vydání: 6/10. Věřím že se jim některé nedostatky časem povede vyleštit do ztracena, ale pokažený launch je holt pokažený launch. 

    Poučení pro příště? Nevěřte firmám. Jsou motivovány ziskem, nejsou to vaši kamarádi. Jedině tak nebudete na konci cesty zklamaní. 

    • KrPa

      dokud studio nezacne vydavat AAA hry, tak se jim da verit, cdp se tim studiem stal pri vydani W3, bohuzel


    • Otázkou je, zda je 13 mega kopií (po odečtení refundů) během prvních deseti dní pokažený launch. Tak nějak si myslím, že spousta jiných studií by si přála to mít takto pokažené. :-D

      • aspa

        To nás jako zákazníky vůbec nemusí zajímat. Mě zajímá, že mi celou dobu lhali a dostal jsem polovinu slíbeného obsahu s naprosto primitivnímu mechaniky. 

        • Derp_1337

          Lidé, co nejvíce nadávají, jsou většinou ti, co se nejvíce nechali ovlivnit přehnaným hype. Rád bych věřil, že se z toho poučí a příště se už tolik nepodlehnou hype, ale realita je většinou jiná. Za pár let na ti lidé zapomenou a znovu se nechají ovlivnit marketingem.

          • Ilusiveman

            Lol. Jako bránit early access verzi tím ,že byli zákazníci ovlivněni hypem a lží že "už je to hotovy" což vlastně je release hry. (pakliže teda dopředu neřeknou "kupujete early access", jako to dělají slušní lidé)

    • reklama je porad reklama, i kdyz se jedna o pc hru

      • Ilusiveman

        kreditabilita je kreditabilita a ta se šla projít. ale určitě to nic nezmění na tom, že si jednou budou chtít lidé zahrát tento cyberpunk příběh, kterej navíc obsahuje Keanu!!

  • Maxianimal

    Je škoda, že se ze Schreiera stal takovej prodejnej k..... kulišák. Určitě jsou některý informace zajímavý a pravdivý, ale styl jakým to podává rozhodně není neutrální, i když on sám tvrdí, že si na tom zakládá.

    • Schreier je sice možná z... zlobivej kluk, ale informace měl vždycky solidní. To, že je podává jako chuj je věc druhá a v zásadě irelevantní.

      • Maxianimal

        Jako jo, ale díky tomu to prostě nepůsobí profesionálně, ačkoliv on se tak snaží prezentovat. Takhle to na mě působí jak Babiš a jeho kampááááň. To se prostě nedá.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit