Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kecy v kleci, řeší se jenom prachy respektive cena akcií, která po přestřelené hodnotě před vydáním samozřejmě klesla. Kvalita hry dneska zajímá pouze koncového hráče. 

    Nevím proč dělají všichni překvapeného, že hra vyšla v takovém stavu. To je běžný standart, že hráči plní funkci betatesterů. Do půl roku hru opraví a pak z ořezaného obsahu začnou vytvářet placená DLC. 

    Nicméně hra toho má hodně co nabídnout i v takovémto stavu. Mám 100 hodin a stále jsem tak v třetině. Mně osobně sedla a odpustil jsem ji i technický stav.

  • WOSHOST

    CDP má v tuhle chvíli na hlavě másla víc než dost. Udělali chybu ale to se občas stane. 

  • Asi sem pozadu, ale co znamená " který odmítl crunchovat" .... ?!

    • yeniczek

      Všude jinde se tomu říká přesčasy... :)

    • Maxianimal

      Odmítl trávit vývojem hry více než normální pracovní hodiny.

  • Jack1947

    SRajer a jeho kauzy to se dá mám pocit přirovnat k naším expertním novinářům ne ? Jinak když odhlédnu od Crunchů ( byli tady pořád jen ted se o nich nějak mluví víc)

    Tak CYBERPUNK neměl vycházet na staré pomalé konzole to je holt realita nebo měl vyjít pozdějc když to experti nestihli. Jenže jasně akcionáři a jiné věci co je normálním lidem celkem u prdely.To jistilo, pak se nemohl nikdo divit a já myslím že to dopadlo jako klasické dnešní RPG ani úplnej průšvih ale taky žádná revoluční hra... prostě hratelné na pc s množstvím bugů někde méně jinde více. Vychytají to a ještě vydají DLC tomu bych věřil. Do Půlroku se to zmáknout dá🙂😉

    • tuco

      To prave nechapu, ze hra musela vyjit. Dyt ti akcionari ted spokojeni nejsou. Toto byl mel byt exemplarni priklad proto, aby se zadny dalsi honky terminu jiz nedely, ale ony se dit budou. 

      Kolega, Prase.Domaci, nize to pise jasne. Mne kdyby nekdo tlacil na termin, tak bych se ptal: A jak vis, ze kdyz termin nedodrzime tak prodelame? a je mi jasny, ze to proste nikdo nevi, nemuze to dokazat, a v podstate jde podle me o to, ze se to tak proste dela bez radnyho oduvodneni. Takovej zvyk. Stejne tak jako .. musime mit proti-piratskou ochanu, jinak prodelame. To taky nikdo nevi a mozna to funguje naopak.

      Kde je napsany, dokazany, ze kdyz se nedodrzi termin, tak se prodela, respektive vydela mene nez kdyz se dodrzi? Na to sou nejaky teorie nebo prakticky priklady? Pokud ano, rad bych si o tom neco precetl, takze jestli ma nekdo nejaky linky tak sem s nimi.

      • "Dyt ti akcionari ted spokojeni nejsou"

        Já ti nevím. Ale krom těch pár o kterých se píše, tak vlastní firmu, která měla rekordní prodeje. Jen v preordrech se zaplatil celý vývoj a veškerý prodej do releasu je teď cash k dobru. Takže firma zajištěná na roky dopředu jen z prvních pár dní. Navíc celá tahle aféra stlačila cenu akcií dolů (ale vzhledem k tomu, že finančně se jim daří rekordně dobře, tak lze předpokládad, že jen dočasně (jakmile si hráči najdou jinou navinku na kteoru bude v módě nadávat, cena se vrátí), takže když teď přikoupí, můžou se těšit na slušný zisk.

        Jako akcionář bych si fakt nestěžoval. Akcionáře nezajímá jestli někdo břečí na fórech, ale cash. A z tohoto pohledu to dopadlo víc než dobře.

        • tuco

          Tady i jinde ctu, jak je ted CDR neduveryhodny, jak se bude soudit,  jak je pod dohledem organizace na ochranu spotrebitele, SONY ani MS z toho asi taky urvani nejsou, a konec koncu dojem z produktu samotneho stavem ve kterym vysel utrpel.

          Nicmene, jak vis, ze kdyby to proste posunuli az by to bylo hotovy, tak prodeje by nebyly jeste vetsi? To je ta otazka, na to by se mel investor ptat.

          To v tom korporatu jsou takovi idioti, ze tohle nedokazli predvidat? To tam pak muzu delat ja.

          ---

          edit: najdi si vyvoj ceny akcii CDR. Ten kdo nakupoval napr v srpnu minulyho roku tak dnes place na vydelkem. Co bude za rok ci 5, kdo vi.

          • Jak vypadá cena akcií vím. Pokud někdo nakupoval v srpnu a řeší "výdělek" dnes po pár měsících, tak to nebyl investor, ale spekulant.

            Kdo investoval, tak to řeší dlouhodobě. A tenhle humbuk prostě pomine (od Tlou neuplynul ani rok,  a nikdo už ho neřeší) a ty peníze z prodejů, další z dlc apod v té formě prostě pořád budou. Ta cena neklesla proto, že by firma přišla o půlku majetku. V tomhle ohledu si naopak polepšila a zajistila se na několik let dopředu. A že je někdo soudí a blablabla. Nejsou první, takže si myslím, že se dá docela snadno odhadnout, jak to dopadne Nestane se nic, jako se nestalo po vydání Mass Effect 3, No Mans Sky, Last of Us 2, Fallout 76, Collonal Marines, Simcity, atd. Přestane se o tom mluvit a tím to skončí. A akcie se vrátí na hodnotu odpovídající ballance sheetu, tržbám, dividendám apod.

            • tuco

              Mi nejde do hlavy jak by mohli byt dnes investori spokojeni, kdyz cena akcii klesa, a to snad o polovinu za posledniho pul roku. 

              Nicmene vidim, ze ti staci .. vydelali, tak investori (z nichz nekteri,  jak se zda, se budou s CDR soudit, coz podle me vylucuje, ze by byli spokojeni) jsou spokojeni.  Tak jo.

              ---

              z linku vyse:

              According to the lawsuit, defendants throughout the Class Period made false and/or misleading statements and/or failed to disclose that: (1) Cyberpunk 2077 was virtually unplayable on the current-generation Xbox or Playstation systems due to an enormous number of bugs; (2) as a result, Sony would remove Cyberpunk 2077 from the Playstation store, and Sony, Microsoft and CD Projekt would be forced to offer full refunds for the game; (3) consequently, CD Projekt would suffer reputational and pecuniary harm; and (4) as a result, defendants’ statements about its business, operations, and prospects, were materially false and misleading and/or lacked a reasonable basis at all relevant times. When the true details entered the market, the lawsuit claims that investors suffered damages.

      • omiklon

        Netuším zda to bylo potvrzené či vyvrácené, ale údajně CP musel vyjít nejpozději v roce 2020, protože dotace.

        • tuco

          Ano, pokud je termin nejak rekneme podminen, ze to proste vyjit musi jinak <vloz financni postih>, tak bych tomu rozumel. 

  • Šokující! Před vydáním hry je třeba udělat víc práce, než obvykle. Příště se dozvíme další skandální informace - popeláři musí ráno brzy vstávat, řezník se zpravidla dostane do kontaktu se syrovým masem a hasič je vystaven riziku pohybu v extrémních teplotách.

    Sorry jako, ale je obecně známo, že k takovejm věcem, jako extrémní přesčasy v tomhle oboru prostě dochází. Každej, kdo někdy pracoval na vývoji nějakýho komplexnějšího softwaru to ví. Ví to dokonce i každej, kdo se aspoň trochu zajímá o hry, protože o historky typu "v podstatě jsme čtvrt roku bydleli v kanceláři" neni zrovna nouze. Takže, ač to hochům a děvčatům nezávidim, mohli s tim počítat.

    Krom toho, předpokládam, že vývojáře Cyberpunku taky moc nezajímalo, že tu pizzu, kterou si objednali o půlnoci, dělal týpek, kterej 16 hodin v kuse poskakuje kolem pece.

    • Hlavně to dělají dobrovolně a řekněme si to narovinu - ono je to zaplacené (natolik, že dotyčnému stojí za to tohle dělat) i když je to oficiálně "neplacené". Taky jsem si v práci prošel obdobím, kdy jsem v práci byl od šesti od rána do devíti do večera. A přesčasy byly "neplacené". Každopádně bych to nikdy nevyměnil s lidmi, kteří tu měli přesčasy přesně sledované a do minuty proplacené. Ono to, že je to práce, která prostě občas potřebuje bez remcání zabrat a neřešit jak moc jsou ty směny legální (a že s tím člověk neměl problém) se samozřejmě promítlo do základní mzdy. (a to i potom v klidném období). Prostě nic není černobílé a má to dvě strany mince. A je na každém, jestli mu to takto vyhovuje, nebo půjde něco jiného. Myslím, že každý z těch vývojářů je dospělý a svéprávný a opravdu nepotřebuje, aby se za jeho práva byl nějaký sjw anonymně na fórech a an twitteru :-D

  • Tak jsem si po dlouhé době znovu zahrál Deus Ex: Human Revolution a musím říct - je to lepší než CP2077. Jenom ten zub času je na tý hře vidět.




    • A přesně to stejné se psalo o Human Revolution, že původní Deus Ex je lepší ;) A pravda, je. Tehdy jak vyšel, to byla prostě bomba. 

  • RAMIUS89

    neviem čo stále majú, hraje dobra


  • Knedla

    Téma na dalších pět let, Cyberpunk hype.

  • Hrál jsem s patchem co vyšel po třech dnech a úplně vše v pohodě. Nespadlo ani jednou. Párkrát za xx hodin jsem viděl něco mylně ve vzduchu. Stav na PC úplně v pohodě. Je to dobrá hra, má to atmosféru, 9/10 si zaslouží. 

    • aspa

      Ta hra je devítka pro člověka, co vůbec nezná, co aktuální hry nabízí, a co nabízely v minulosti.

      • A nebo pro člověka, kterého to na rozdíl od vás bavilo? Uvedete např. tři lepší hry podobného žánru (a vynecháte rockstar)?  Btw na Metacritics má tato hra hodnocení 86  z 88 recenzí. 

    • Asi tak. A narovinu - na ps4pro taky v pohodě. Jako ještě při hodně rychlé jízdě ještě občas bylo poznat, že něco nestíhá streamovat, ale jinak v pohodě.

      Hrál jsem už mnohem mnohem rozbitější hry, které kupodivu hráči hodnotili kladně. Prostě nebylo tak cool na ně nadávat.

  • Z toho plyne jedno... kašlat na pre-paid a early acces. Je to furt dokola, jakmile mají naše prachy, začne to jít do hov.n.

    • Derp_1337

      Přesně tak. Lidi by neměli platit firmám za nedodělaný produkt. Žádné předobjednávky a žádný early-access.

      Celý vývoj C2077 se zaplatil z ohromných předobjednávek a podívejte se, jak to dopadlo. Když firma měla jisté, že už jsou v plusu, tak jejich snaha polevila.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit